kostas 3mps έγραψε:φιλε μου φτιαχνεται το ιδιο βολαν,το εχω φτιάξει εγω στο αμάξι μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα,
δεν ειναι κατι δύσκολο ειναι πολυ απλό μια λιανση θα γίνει \..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

pankrok έγραψε:η βελτιωησ στην αποκριση χαμηλα μεγαλωνει κατα πολυ την διαρκεια ζωης του συμπλεκτη (παραδειγμα ο κωστας που απο νωρις ειχε βελιωθει και ενω εχει ξεπερασει τις 120000 χιομετρα και εχει ηδη act συμπλεκτη στη ζελατινα εδω και κανα διχρονο ακομα κραταει ο μαμα - με το αυτοκινητο να κανει 0-100 κατω απο 6 δευτερολεπτα)
ο συμπλεκτης δεν εχει κανενα προβλημα να παραλαβει ισχυ μεχρι 350 αλογα (με την ροπη που αντιστοιχει εκει δηλαδη 40φευγα κιλα) αλλα ταλαιπωρειται καργα κατα την εκκινηση (την καθημερινη απλη εκκινηση) που πατιναρει για ωρες μεχρι πιασουμε τα 20χαω οπου η πρωτη δουλευει στις 2000 στροφες και μπορει να ανεβασει κανεις ανθρωπινα .
οταν το αυτοκινητο ζωντανεψει απο τις 1000 (για τα κιλα του παντα και την γραναζωση της 1ης) αρκει να πατιναρουμε μεχρι τα 10χαω (δηλαδη λιγοτερο απο το μισο χρονο που εκτος απο λιγοτερος χρονος ειναι και σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες) και ο συμπλεκτης ταλαιπωρειται οσο σε ενα yaris (οχι εκπαιδευτικο!)
δηλαδη αν ο μαμα συμπλεκτης βγαζει 60-70 χιλιαδες χιλιομετρα στην ελεινη ρυθμιση του εργοστασιου , οταν φταιχτει το αυτοκινητο χαμηλα θα βγαλει για πλακα 120000. (εκτος βεβαια αν μετα την βελτιωση δεν αφησεις φαναρι για φαναρι οποτε στις 20000 δε θα μπορεις ουτε να ξεπαρκαρεις.
τωρα για το πλατω διπλης μαζας, εγω θα το τορνιριζα αν δεν ειχα να ξοδεψω για act σετ η αντε για καινουριο luk αδιαφοροντας για τις προτροπες των μαστοριων (δηλαδη να σκεφτω να θα τορνιρω 2-3 δεκατα το πλατω με 100 ευρω ,η να το αλλαξω με 1000? δεν παιζει)
3δεκατα λοιπον σε χαλυβα ειναι καπου 100-120 γραμμαρια υλικου στην πραξη τα μισα (και μιλαμε για 11 κιλα μαζα) αφου για να φτασεις μεχρι εκει εχεις ηδη φθορα κατα το ημιση. πρακτικα ουτε ζυγοσταθμιση δε θελει αλλα το κοστος ειναι χαμηλο - ασε που μπορεις να προσθεσεις τα 60 γραμμαρια που εφαγες.

pankrok έγραψε:θελει να πει οτι εχει μεινει αφωνος απο την πληροτητα των σκεψεων και την αρτιοτητα των επιχειρηματων μου και δεν εχει να προσθεσει τιποτα περισσοτερο , παρα μονο να προσυπογραψει τα γραφομενα μου και να βαλει +1000000.
ωστοσο επειδη ακομα ειναι αφωνος δεν μπορεσε να το γραψει αλλα το εννοουσε

kostasCX7 έγραψε:Από την στιγμή που το cx-7 έχει σαν αδύνατο σημείο τον συμπλέκτη αποφάσισα να γράψω ένα θρέντ για το θέμα της αναβάθμισης του εργοστασιακού συμπλέκτη. Το πρόβλημα αυτό ψιλοβελτιώνεται έπειτα από την αναβάθμιση του εγκεφάλου που κάνει ίδια ή μαζντα στην αντιπροσωπεία, αλλά συνεχίζει να υφίσταται όταν ζορίσεις λίγο τον δίσκο ιδίως όταν έχεις ανεβάσει πιέσεις με κάποιο πρόγραμμα (ecutek, piassini, cp-e κλπ). Αυτό γίνεται γιατί γύρω στις 2500σαλ η μηχανή βγάζει την μέγιστη ροπή, έχει πολύ δύναμη στις χαμηλές στροφές, και ο εργοστασιακός συμπλέκτης είναι αδύναμος. Tο δικό μου mazda έχει το ίδιο πρόβλημα με το “άναμα” του δίσκου έτσι αποφάσισα να ψάξω για λύσεις aftermarket. Άς δούμε τους αριθμούς αντάλλακτικών της μάζντα γιά όλο το σετ του cx-7.
Πλατώ:L30416410B
Δίσκος :L30416460B
Βολάν :L30416610C
COLLAR : LF0116510
Εδώ κάτω παραθέτω τους αριθμούς αντάλλακτικών της μάζντα γιά το σετ του 6 mps
Πλατώ:L30416410B
Δίσκος : L30416460B
Βολάν :L30416610C
COLLAR : LF0116510
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο συμπλέκτης του 6 mps ταιριάζει με αυτόν του cx-7...
Οπότε δίνεται η ευκαιρία στον κάτοχο του cx-7 να τοποθετήσει ενισχυμένους ή εργοστασιακού τύπου δίσκους πλατώ με τιμή παραπλήσια ή και φθηνότερη από τος εργοστασιακούς της MAZDA. Τρείς είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν:
Η ACT με πλήρες σετ συμπλέκτη ενισυμένων προδιαγραφών ή αγωνιστικού τύπου, που πάνε πακέτο με ελαφρωμένο βολάν. Σημείωση: τα προιόντα της ACT δεν συνδιάζονται με άλλης εταιρείας ούτε και με τα εργοστασιακά (δηλ δεν μπορείς να ταιριάξεις ACT συμπλέκτη με εργοστιασιακό βολάν ή το αντίστροφο)
Πληροφορίες: http://www2.advancedclutch.com/1434569/ ... ZR%29.html
Οι κωδικοί είναι:
ACT Street Clutch Kit ZX4-HDSS, ενισχυμένος
ACT Race Clutch Kit (4 Puck) ZX4-HDR4 τετράφτερος χωρίς ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (4 Puck Sprung Hub) ZX4-HDG4) τετράφτερος με ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (6 Puck) ZX4-HDR6 εξάφτερος χωρίς ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (6 Puck Sprung Hub) ZX4-HDG6 εξάφτερος με ελατήρια
Φώτο από τον ενισχυμένο δίσκο της ACT για 50 kg/m ροπής
Η SPEC η οποία κατασκευάζει μόνο συμπλέκτες(δίσκο πλατώ) και όχι βολάν. Αυτοί οι συμπλέκτες ταιριάζουν είτε με το εργοστασιακό βολάν είτε με το Fidanza. Η SPEC έχει δίσκους πλατώ stage1(εργοστασιακών προδιαγραφών) κωδικός SZ881 , stage2 κωδικός SZ882 , stage 2+ κωδικός SZ883H stage 3 κωδικός SZ883 stage 3+ κωδικός SZ883F κλπ κλπ. Τα “+” σημαίνουν ότι είναι κιτ προσανατολισμένο για καλύτερη οδήγηση σε καθημερινή βάση.
Πληροφορίες : http://www.specclutch.com/
Φώτο από το stage 2 της SPEC
Η fidanza η οποία κατασκευάζει ελαφρωμένα βολάν για τα 6 mps με κωδικό 161071 τα οποία ταιριάζουν με τον εργοστασιακό συμπλέκτη ή με τους συμπλέκτες της SPEC (όχι με ACT).
http://www.fidanza.com/
Κάποιες επιπλέον πληροφορίες: Το εργοστασιακό βολάν ζυγίζει 19kg , το βολάν της ACT 7,5kg και της Fidanza ζυγίζει μόλις 5kg. Όσο ελαφρύτερο βολάν και πιο σκληρό συμπλέκτη χρησιμοποιείς, κερδίζεις σε επιδόσεις αλλά χάνεις σε άνεση στην οδήγηση. Για να αλλάξεις δίσκο πλατώ στο cx-7 δεν χρειάζεται κατέβασμα μηχανής...
Αυτά
kostascx7

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης