[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 00:01 ]

Ο Loeb στη Formula 1;

Ο Loeb στη Formula 1;

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Κυρ Ιούλ 12, 2009 07:09

Σενάρια για άμεση μεταπήδηση του Loeb στη θέση του Sebastien Bourdais

Κι όμως δεν είναι αστείο. Δεν είναι καν μια αστήριχτη φήμη αφού και ο ίδιος ο Loeb έχει παραδεχτεί ότι το συζητάει. Η υπόθεση άρχισε όταν στο γαλλικό Tύπο εμφανίστηκαν αναφορές που έλεγαν ότι ο Sebstaien Loeb ενδιαφέρεται να πάρει τη θέση του Sebastien Bourdais στην Toro Rosso και μάλιστα μέσα στη φετινή χρονιά. Είναι γνωστό ότι ο Bourdais δεν τα πηγαίνει καλά φέτος και σχεδόν σε κάθε αγώνα μαθαίνουμε ότι βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Από την άλλη, ο Loeb δήλωσε στη L’Equipe ότι «Εφόσον το πρωτάθλημα της Formula 1 δεν πέφτει πάνω σε αγώνα του WRC, όλα μπορούν να συμβούν». Ποια είναι λοιπόν τα προβλήματα για να γίνει η επιθυμία του Αλσατού πραγματικότητα;

Καταρχάς, υπάρχει το θέμα της προετοιμασίας. Ο Γάλλος έχει κάνει μόλις μια μέρα δοκιμών τον χειμώνα και δεν θα ήταν εύκολη η μετάβασή του στο πρωτάθλημα. Ο Loeb ωστόσο πριν λίγο καιρό επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Red Bull και πέρασε αρκετές ώρες στον εξομοιωτή της.

Το άλλο πρόβλημα είναι η φυσική κατάσταση που απαιτείται για έναν αγώνα 70 γύρων. Ο Loeb φυσικά έχει καλή φυσική κατάσταση ωστόσο οι απαιτήσεις της Formula 1 είναι διαφορετικές. Και πάλι όμως γνωρίζοντας ότι ο Loeb είναι γυμναστής και βλέποντάς τον πριν από λίγο καιρό στο Ράλι Ακρόπολις και αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα που δυσκολεύει την κατάσταση; Ονομάζεται Citroen και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή φαίνεται δυσεπίλυτο. Όταν ο επικεφαλής της Citroen Sport, Olivier Quesnel, ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε: «Θα είμαι ξεκάθαρος, Ο Sebastien Loeb δεν θα αντικαταστήσει τον Sebastien Bourdais στην Toro Rosso εύκολα. Ο Sebastien μας είπε για την επιθυμία του να τρέξει στη Formula 1 και αυτό δε με εκπλήσσει αφού θα ήταν έναν όνειρο που θα έβγαινε αληθινό για αυτόν, ωστόσο δεν θα έπρεπε να ονειρεύεται».

Πάντως η δήλωση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήταν κατά λέξη: «Αν υπάρξει θέση στην Toro Rosso, εγώ είμαι διαθέσιμος». Εμείς φυσικά είμαστε με τον Loeb και αναρωτιόμαστε ποιος Πόντιος έχει αναλάβει το marketing της Citroen.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Ο Loeb στη Formula 1;

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Ιούλ 13, 2009 22:26

mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Ιούλ 13, 2009 23:42

Πρώτα το WRC για τον Loeb
Ανακοίνωση της Citroen για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Loeb στη F1

«Ναι αλλά όχι τώρα». Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση της Citroen για το θέμα που ξέσπασε στον Τύπο με τον Sebastian Loeb και τις πιθανότητές του να αντικαταστήσει τον Sebastien Bourdais. Ο Loeb δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι παρεξήγησαν τις δηλώσεις του και ότι προτεραιότητά του παραμένει η κατάκτηση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ενώ ο επικεφαλής της Citroen είπε ναι μεν… αλλά μετά το τέλος της χρονιάς. Σας παραθέτουμε παρακάτω χωρίς περαιτέρω σχόλια την ανακοίνωση που μας έστειλε η Citroen με την ένδειξη «για άμεση δημοσίευση».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ CITROEN:

Σε απάντηση των πρόσφατων φημών και εικασιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα Citroen Racing και ο Sebastian Loeb θα ήθελαν να διευκρινίσουν την κατάσταση.O Sebastian Loeb, είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός Rally στον κόσμο, με 52 παγκόσμιας κλάσης νίκες και 5 παγκόσμιους τίτλους στο όνομά του και η Citroen έχει ένα στόχο αυτή τη σεζόν, ο οποίος είναι να υποστηρίξει με επιτυχία και τα δύο Πρωταθλήματα, αυτό των οδηγών και αυτό των κατασκευαστών. Ο Sebastian Loeb έχει συμβόλαιο με τη Citroen μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς και οι διαπραγματεύσεις για μέχρι το 2010 ολοκληρώνονται.

Όπως κάθε μεγάλος αθλητής, ο Sebastian Loeb χαίρεται με νέες προκλήσεις, όπως ήταν και η περίπτωση και προς το τέλος του 2008 όταν δοκιμάστηκε και στο μονοθέσιο Red Bull F1 και στην Peugeot 908 HDi FAP. Παρόλα η επιθυμία του να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula1 και οποιαδήποτε ευκαιρία που μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα του να υπάρξουν κοινοί συνεργάτες σε διαφορετικά πρωταθλήματα σε καμία περίπτωση δεν μπουν μπροστά από τον στόχο της Citroen για το 2009.

Sebastian Loeb: «Ξέρω ποια είναι η προτεραιότητά μου: Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Αλλά τι περιμένατε να είναι η απάντηση ενός οδηγού, αν ερωτηθεί αν θα του άρεσε να οδηγεί ένα μονοθέσιο Formula 1; Έχοντας πει αυτό, με 4 ακόμα Ράλι να απομένουν, έχουμε δουλειά αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον 6ο τίτλο των Οδηγών και τον 5ο των κατασκευαστών. Αυτή τη στιγμή, η ενέργειά μου είναι ολοκληρωτικά συγκεντρωμένη σε αυτό το στόχο.

Είμαι λίγο έκπληκτος με την τροπή που πήρε όλη αυτή η ιστορία, και πάνω απ’ όλα, παρεμπιπτόντως, ό,τι είπα έχει διαστρεβλωθεί ή απομονωθεί από ένα κείμενο για να σκορπίσουν φήμες. Δεν είναι του στιλ μου να κάνω δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τον Sebastian Bourdais.»

Ο Διευθυντής της ομάδας Citroen Racing, Olivier Quesnel, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα της Citroen Racing ποτέ δεν εμπόδισε τους οδηγούς της να εκφράσουν τα πάθη τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως έχουμε ήδη πει, ο Sebastian Loeb οφείλει να κάνει μερικές δοκιμές με την Peugeot 908 HDi FAP, γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν να δοκιμάσει το χέρι του σε διαφορετικές δραστηριότητες ως οδηγός. Αν ο Seb έχει μία ευκαιρία να αγωνιστεί στην F1, η αντίδρασή μας δεν θα είναι να εμποδίσουμε να συμβεί αυτό, εφόσον γίνει μετά τον τελευταίο γύρο.

Έχουμε την πρόκληση του Φιλανδικού Ράλι να πλησιάζει στο τέλος του μήνα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2009 αναπτύσσει πολύ ενδιαφέροντα ανταγωνισμό και απλά εύχομαι ότι θα έχει την ίδια επιτυχία συγκέντρωσης του ενδιαφέροντος των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως συνέβη με τις φήμες για τη Formula 1».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Ιούλ 22, 2009 20:48

Ο Loeb στο GP του Abu Dhabi;

Εικόνα
Η φημολογία της περασμένης εβδομάδας, που ήθελε τον Sebastien Loeb να είναι ο αντικαταστάτης του Sebastien Bourdais στο δεύτερο μονοθέσιο της Torro Rosso, έλαβε τέλος μετά την ανακοίνωση της Citroen Racing, στην οποία και αναφέρθηκε ότι ο Γάλλος πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον έκτο συνεχόμενο τίτλο του και πως δεν πρόκειται μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνων, πέρα του WRC. Η όλη ιστορία, ξεκίνησε όταν η γαλλική εφημερίδα έθεσε ένα ερώτημα στον Loeb, αναφορικά με την πιθανολογούμενη απομάκρυνση του Bourdais, και ο Γάλλος απάντησε ότι αν υπάρχει ελεύθερη θέση, εγώ είμαι διαθέσιμος! Από εκείνο το σημείο και έπειτα ακολούθησε μία σειρά φημών, στις οποίες μάλιστα αναφερόταν ότι ο Γάλλος είχε περάσει αρκετό διάστημα πριν από μερικές εβδομάδες, στον εξομοιωτή της Red Bull Racing στη Μ. Βρετανία! Η απάντηση της Citroen ήταν άμεση και επίσημη: «Ο Sebastien Loeb απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες εμπειρίες, όπως και έκανε στην αρχή της χρονιάς, οδηγώντας τη Red Bull F1 αλλά και το Peugeot 908 HDi. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε επιθυμία του να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1, και όποια άλλη ευκαιρία παρουσιαστεί με δεδομένη τη συνεργασία μας με αρκετούς χορηγούς (Red Bull εννοούν οι Γάλλοι) έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τους στόχους της Citroen».

O ίδιος ο Loeb, ενημέρωσε δια μέσου της επίσημης ανακοίνωσης της ομάδας τους φίλους του σπορ, ότι ο στόχος του είναι ξεκάθαρος: «Ξέρω πολύ καλά ποια είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Αλλά τι θα περιμένατε να απαντήσει ένας οδηγός στην υποθετική ερώτηση, σχετικά με οτ αν θα ήθελε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1; Μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο μεγάλη διάσταση πήρε το θέμα, και ειδικότερα από τη στιγμή που παρερμηνεύτηκε η απάντηση μου, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν φήμες. Στόχος μου είναι ο 6ος συνεχόμενος τίτλος Οδηγών και ο 5ος για την ομάδα μου». Ο Olivier Quesnel από την πλευρά του, δεν δίστασε να αναφέρει: «Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για τον Sebastien να γνωρίζει νέες εμπειρίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οδήγησε το Peugeot 908, αλλά και το μονοθέσιο της Red Bull. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εμείς δεν πρόκειται να αποτρέψουμε τον Sebastien να το κάνει, αρκεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος». Αυτή η τελευταία κουβέντα τους επικεφαλής της Citroen Racing, πυροδότησε μία νέα σειρά από φήμες, αφού αρκετοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συμμετοχή του Γάλλου Πρωταθλητή στον τελευταίο γύρο της Formula 1, στο Grand Prix του Abu Dhabi, το οποίο και είναι προγραμματισμένο μετά τον τελευταίο γύρο του WRC, στη Μ. Βρετανία. Εμείς, απλώς θα συμπληρώσουμε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πάντως, αν εξαιρέσουμε μία πιθανή εμφάνιση του Seb σε έναν και μοναδικό αγώνα, μοιάζει δύσκολο ο Γάλλος να μεταπηδήσει σε αυτή την ηλικία στο Πρωτάθλημα της F1. Βέβαια, κανείς ποτέ δεν ξέρει.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιούλ 26, 2009 00:47

Ο Loeb ξεκαθαρίζει τα περί Formula 1Εικόνα

Οι φήμες που ήθελαν τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb να μεταπηδά στη Formula 1 την επόμενη χρονιά, μπορεί να διαψεύστηκαν από την Citroen Racing και τον ίδιο, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει τον Τύπο. Ήδη, κάποιοι κάνουν λόγ για ενδεχόμενη συμμετοχή του Γάλλου σταρ του WRC στο τελευταίο GP της χρονιάς στο Abu Dhabi με το μονοθέσιο της Torro Rosso, όταν και θα έχουν τελειώσει οι υποχρεώσεις του με την Citroen. Ο ίδιος ο Γάλλος, εμφανίστηκε με δηλώσεις του θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς μάλιστα να το αποκλείσει, ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μία φορά ότι το μέλλον του είναι στο WRC, και όχι στην Formula 1. «Αν λάβω μέρος στο GP του Abu Dhabi –και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο- είναι και πάλι αργά για να αλλάξω τη γνώμη μου για τη νέα χρονιά. Είμαι σίγουρος, ότι εκείνη την εποχή θα έχω ήδη υπογράψει το νέο μου συμβόλαιο με την Citroen και θα έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης για το 2010. Θέλω να υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας με την Citroen και αυτή είναι η μοναδική ομάδα με την οποία και βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή. Θα είναι σίγουρα μεγάλη χαρά μου να οδηγήσω στην Formula 1, αλλά δεν ξέρω αν είμαι ικανός να το κάνω αυτό ή όχι».

Ο Loeb ξεκαθάρισε με λίγα λόγια, ότι τα μελλοντικά του σχέδια αφορούν τους αγώνες Ράλλυ και όχι την Formula 1. Είναι δεδομένο, ότι με την απουσία λαμπερών αστέρων στο Πρωτάθλημα της F1, και με τη δημοτικότητα του σπορ να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, ο Loeb είναι ένα ηχηρό όνομα που θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω. Αν ο Γάλλος ήταν νεότερος, και όχι 35 ετών όπως τώρα, πιθανότατα να σκεφτόταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όμως, σε αυτή την ηλικία κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, παρά την εξαιρετική του φυσικά κατάσταση και τον ιδανικό σωματότυπο του.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Σεπ 07, 2009 23:50

Ελεύθερος να τρέξει στο Abu Dhabi o Loeb
H Citroen θα αφήσει τον Sebastien Loeb να συμμετάσχει σε Grand Prix της F1

Την πρόθεση της Citroen να αφήσει τον Sebastien Loeb να κάνει ελεύθερα ότι θέλει μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, εξέφρασε το αφεντικό της γαλλικής ομάδας, Olivier Quesnel. Και αναφερόμαστε φυσικά στην πρόθεση του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι να τρέξει σε ένα Grand Prix της Formula 1, αφού φέρεται να έχει σχετική πρόταση από τη Scuderia Toro Rosso.

«Δεν είμαι αφεντικό σε ομάδα της Formula 1, άρα δεν μπορώ να του εξασφαλίσω εγώ θέση, αλλά αν το κάνει κάποιος άλλος, τότε η Citroen Racing θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο Grand Prix του Abu Dhabi, καθώς η σεζόν του WRC θα έχει ήδη ολοκληρωθεί», είπε ο Quesnel.

Ο Αλσατός συμμετείχε τον περασμένο Νοέμβριο σε δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, οδηγώντας το μονοθέσιο της Red Bull Racing. Και οι ανταγωνιστικοί του χρόνοι του άνοιξαν την όρεξη… Βέβαια προς το παρόν μιλάμε για μία εμφάνιση… guest star, αν και είναι σαφές ότι ο Loeb έχει κάνει διερευνητικές επαφές και με άλλες ομάδες της Formula 1 για το 2010, όπως η USF1. Ωστόσο, σύμφωνα με το αφεντικό του στη Citroen, συζητούν ήδη τη διετή ανανέωση του συμβολαίου των δύο πλευρών.

«Και οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία και παρότι δεν μ’ αρέσει να παίρνω ρίσκο, θα πω από τώρα ότι ο Loeb θα είναι οδηγός μας και την επόμενη σεζόν», είπε ο Quesnel.

Μάλιστα, ο Γάλλος είναι διευθυντής και στην τμήμα Le Mans της Peugeot, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε το 2010 τον Loeb να επιστρέφει και στον 24ωρο αγώνα…

MSFREE - Πάνος Σεϊτανίδης
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Σεπ 30, 2009 12:39

"Προθέρμανση" στα GP2
Θοδωρής Κατσαρογιάννης | 30/9/2009
Εικόνα
Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ θα κάνει δοκιμές με μονοθέσιο των GP2 Series, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος, σε περίπτωση που του δοθεί η ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην F1.

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να μετρήσει τις δυνάμεις του στην F1.

Και όλα δείχνουν, πλέον, ότι θα έχει τη δυνατότητα να το πράξει, πραγματοποιώντας μια guest εμφάνιση με την Toro Rosso στην τελευταία κούρσα της φετινής χρονιάς, που θα γίνει στο Αμπου Ντάμπι στις αρχές Νοεμβρίου.

Για να ανταποκριθεί στις υψηλές σωματικές απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο 35χρονος γάλλος κάνει καρτ σε σταθερή βάση τον τελευταίο καιρό, ενώ την επόμενη Πέμπτη (8/10) θα πάρει μέρος σε τεστ με την ομάδα GP2, David Price Racing, στην Χερέθ.

"Ενας μηχανικός που συνάντησα μου πρότεινε να κάνω αυτό το τεστ στα GP2", είπε ο Λοέμπ, αποφεύγοντας να συνδέσει το γεγονός με ενδεχόμενη guest εμφάνισή του στην F1.

"Ξέρει ότι λατρεύω τις οδηγικές προκλήσεις και με πληροφόρησε ότι υπάρχει μια θέση διαθέσιμη στην ομάδα DPR. Θα κάνω δοκιμές με το C4 στις 6 και 7 Οκτωβρίου στην Μ. Βρετανία, αλλά στις 8 του μηνός θα είμαι στην Χερέθ".
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Οκτ 13, 2009 21:55

Loeb: Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος για την F1! 12/10/2009

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb βρέθηκε στην πίστα της Jerez και πραγματοποίησε μία μέρα δοκιμών με την ομάδα της DPR, οδηγώντας ένα μονοθέσιο του GP2. Εδώ και αρκετό καιρό υφίσταται η φήμη ότι ο Γάλλος οδηγός θα λάβει μέρος στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος της Formula 1, οδηγώντας ένα από τα δύο μονοθέσια της Torro Rosso. Όμως, η παρουσία του Γάλλου στο κόκπιτ του μονοθεσίου του GP2, ήταν μάλλον απογοητευτική, με αποτέλεσμα να έχει μπει και ο ίδιος σε σκέψεις σχετικά με τη συμμετοχή του στο τελευταίο GP της χρονιάς στο Abu Dhabi. Συγκεκριμένα, ο Loeb πραγματοποίησε τον πιο αργό χρόνο ανάμεσα στους 25 οδηγούς που βρέθηκαν στην Jerez για δοκιμές, πραγματοποιώντας χρόνο 1:28.114, την ώρα που ο Marcus Ericsson έκανε ταχύτερο γύρο σε 1:25.970.
Εικόνα
Ο ίδιος ο Loeb, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορώ να πω αν είμαι έτοιμος για να βρεθώ στο grid της Formula 1. Ξέρω ότι μου λείπει η εμπειρία της οδήγησης με αυτού του είδους τα αυτοκίνητα. Η απειρία μου αυτή αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Δεν ξέρω πόσο καλός θα ήμουν αν μου παρουσιαζόταν τώρα η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα αγώνα της F1». Οι επιδόσεις του Γάλλου, βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ειδικά μετά την πρωινή βροχή, όταν και η πίστα στέγνωσε κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Γενικά, πάντως, η δοκιμή πήγε καλά. Βέβαια, ήταν λίγο περίεργο με δεδομένο το γεγονός ότι η διαδικασία διακόπηκε πολλές φορές από την κόκκινη σημαία. Όταν η πίστα στέγνωσε, πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω κάποιους καλούς χρόνους, αλλά λόγω των διακοπών περνούσαμε περισσότερη ώρα στα πιτ, παρά στην πίστα. Έτσι, ήταν ακόμα πιο δύσκολο για μένα, από τη στιγμή που δεν ήξερα το αυτοκίνητο, την πίστα, ενώ και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος μου. Το να βρεθείς από την πρώτη μέρα στην κορυφή δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Πάντως, ο Γάλλος εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες του μονοθεσίου του GP2, υποστηρίζοντας ότι έχει πολλά κοινά σημεία με ένα μονοθέσιο της Formula 1. «Είναι αλήθεια ότι μοιάζει πολύ με ένα μονοθέσιο της F1. Έυκολα ανακαλύπτεις ότι είναι αυτοκίνητα που μένουν κολλημένα στο έδαφος. Από εκεί και πέρα, όταν οδηγείς, πρέπει να δουλέψεις για να βρεις τον ιδανικό τρόπο για να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά. Η Formula 1 είναι ένα επίπεδο ακόμα πιο ψηλά στο θέμα ορίων. Αλλά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, αναφορικά με την πρόσφυση και την ταχύτητα που μπορείς να περάσεις από μία στροφή, χρειάζεται πολύ δουλειά».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες