[ +/- ] [ Τώρα είναι Τετ Απρ 22, 2026 11:49 ]

CX-7: Σύνοψη του προβλήματος των φρένων και λύση

Re: CX-7: Σύνοψη του προβλήματος των φρένων και λύση

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Νοέμ 08, 2011 08:22

Σήμερα (μετά από 2,5 μήνες :evil: ) τελικά έλαβα απάντηση από τη Mazda, που με ενημέρωσαν ότι δυστυχώς δεν καλύπτουν τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ (ούτε τα λαμάκια που έλεγε ένας άλλος φίλος εδώ μέσα), παρ'όλο που ΟΛΟΙ ξέρουν ότι το πρόβλημα προκύπτει λόγω κατασκευαστικού σφάλματος. Αυτό προκύπτει (α) από τη φύση της βλάβης, (β) από το γεγονός ότι αλλάζοντας τα κομμάτια με τα ίδια καινούρια, το πρόβλημα ξαναβγαίνει μετά από 8,10,12 μήνες, (γ) με άλλο ιδιοκτήτη και άλλη οδηγική συμπεριφορά.

Επειδή μ@λ@κ@ς δεν είμαι, προφανώς θα φροντίσω να μάθουν όλοι στη Mazda τι ακριβώς σκέφτομαι για αυτούς, προφανώς θα φτιάξω αλλού το αυτοκίνητό μου, και προφανώς θα ενημερωθούν όλος ο γραπτός και ηλεκτρονικός ειδικός τύπος για τα καραγκιοζιλίκια τους...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τρί Νοέμ 08, 2011 10:54

:evil: :evil: :evil: :evil:
αυτες τις κατευθυνσεις και εντολες απο που τις παιρνουν καταρχην??
η Mazda europe,Japan γνωριζει τι ακριβως γινεται?

Αντωνη,αν και δεν ξερω κατα ποσο θα πιασει τοπο και να ενημερωσεις για τα δικαια σου και ολων των παιδιων,κανε οτι πιστευεις καλυτερο!
στο Auto Τριτη νομιζω κανουν οι ιδιοι επερωτηση και απανταει ΕΠΙΣΗΜΑ η καθε θιγομενη εταιρια!ισως να βοηθησει αυτο να δουμε μια επισημη θεση...τι εχουν να πουν...
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό verbas την Τρί Νοέμ 08, 2011 13:45

γεα χαρά!! έχω αλλάξει δίσκους στην εγγύηση με άλλα τακάκια!! όλα καλά!! πριν μια βδομάδα εμεινε τ αμάξι!! διάγνωση..εγκέφαλος!! τυχαίο;; ίσως!! βγάλε άκρη είμαι εκτός εγγύησης απ τον απρίλη και δεν δέχονται κουβέντα!! περαστικά μου.....
verbas    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: cx7

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Παρ Νοέμ 11, 2011 16:02

Λοιπόν και μερικά νεότερα για το θέμα των δισκόφρενων.
Χθές το πρωί πήγα με προγραμματισμένο ραντεβού στην MAZDASTACOR Λάρισας
για να γίνει ελέγχος στα φρένα μου επειδή παρατήρησα σε πρόσφατο ταξίδι μου(δίωρη μικτή διαδρομή"επαρχιακή-ορεινή" Λάρισα-Φλώρινα 175κμ)
να έχουν υπερθερμανθεί(άλλαξαν χρώμα"μπλέδισαν") οι δισκόπλακες μου και να έχω ένα μικρό ανεπαίσθητο τρέμουλο στο τιμόνι
σε κατηφορική διαδρομή που χρειαζόταν αρκετά το φρένο.
Να σημειώσω ότι το ταξίδι ήταν με νορμάλ οδήγηση(ένεκα μεταφοράς της οικογένειας)
και ότι έχω αλλάξει 3 φορές δισκόπλακες και οι τρίτες είναι διάτρητες.
Λοιπόν στο test drive που κάναμε με τον υπεύθυνο του συνεργείου με καλά μερικά φρεναρίσματα από 160-170ΚΜ
το αυτοκίνητο φρέναρε καλά αλλά οι δισκόπλακες υπερθερμάνθηκαν μέχρι που και μύριζαν καμένο
Στον έλεγχο μέτρησης που κάναμε στο συνεργείο με όργανα βρέθηκαν με πολύ μικρή στρέβλωση (μέχρι 0,25, μετρηση αποδεκτή από την )
οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας μου είπαν και ότι όταν κρυώσουν οι δισκόπλακες επανέρχονται!!!!!
Τώρα για τα καινούργια τακάκια που βάζει τώρα η :mazda: στα CX 7άρια μας έχουν ακριβώς τον ίδιο κωδικό με τα παλιά
με την μόνη διαφορά ότι τα καινούργια έχουν δύο βαθιές γραμμές πάνω τους(δηλαδή χωρίζονται σε τρία τμήματα)
ενώ τα παλιά έχουν μία γραμμή πάνω(δηλαδή χωρίζονται σε δύο τμήματα).
Τα καινούργια δεν ξέρω άν έχουν διαφορετική πάστα υλικού άν και με τον ίδιο κωδικό αμφιβάλω
Εσείς τί λέτε γι αυτό το γεγονός!!!!!

Υ.Σ. Τα καινούργια τακάκια δεν τα αλλάζουν άν έχει λήξει η εγγύηση χωρίς να τα πληρώσεις money money (κόστος περίπου 160euro)
γιατί θεωρούν ότι δεν έχω προς το παρόν πρόβλημα αλλά μου είπαν ότι καλό είναι να τα αλλάξω hate-mazzata hate-mazzata
για να μήν μου παρουσιαστεί πρόβλημα στο μέλλον
imsorryyy Εγώ δεν πληρώνω χρήματα money money όμως για ένα πρόβλημα που έχει ένα ιστορικό πλέον hate-mazzata hate-mazzata
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Παρ Νοέμ 11, 2011 16:04

Νάσο καλά είσαι άπαιχτος pontium pontium μέχρι να αναφέρω το μπέρδεμα με τα post
το λυσες κιόλας toot toot toot
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Νοέμ 11, 2011 21:07

Ζωγραφίζει ο πρόεδρος πάλι!!!!!!!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Τετ Φεβ 08, 2012 21:32

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα μας!!!!!!!!!!Λοιπόν αγαπημένη μου κάτοχοι :mazda: CX-7 βρέθηκε μια λύση πολύ καλή με τα εξής προϊόντα δισκόπλακες BluePrint Disc Brake Ιαπωνικής προέλευσης και τακάκι Remsa αν δεν κάνω λάθος Ισπανικής προσέλευσης το οποίο έχει πολύ καλό φρενάρισμα και σε υψηλές θερμοκρασίες , το κόστος και τον δύο μαζί με εργασία είναι στα 265,00 ευρώ αλλά όποιος θέλει και σωληνάκια να αλλάξει περίπου θα επιβαρυνθεί επιπλέον και ακόμα 100,00 ευρώ η τιμή δεν είναι στάνταρ για τα σωληνάκια μπορεί να είναι και ποιο κάτω .Αυτή την λύση μας την προτείνει ο φίλος και μηχανικός Αργύρης οποίος μας βρήκε μια λύση.Βέβαια για να μην κινδυνολογήσω θα τα δοκιμάσω πρώτα εγώ και αν είναι καλά.Τότε καλό θα είναι να προχωρήσουμε στην αλλαγή του με αυτά που είναι και φθηνά!!!!!!!!!!!!

BluePrint Disc Brake
Εικόνα

Pemsa
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό kalidor την Τετ Φεβ 08, 2012 21:42

Χρηστο μπραβο για το ενδιαφερον σου σε αυτο το ζητημα των φρενων...οποτε αφου τα τοποθετησεις πανω στο δικο σου 7αρι θα εχουν και μια ενδειξη δοκιμης και επιλογης οι επομενοι ενδιαφερομενοι της παρεας μας...
και η τιμη ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη..με το καλο να τα βαλεις και περιμενουμε εντυπωσεις και φωτο τοποθετησης!!!
Άβαταρ μέλους
kalidor    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Skoda Octavia 1.6 TDI

Δημοσίευσηαπό Tsimata Nokami την Τετ Φεβ 08, 2012 23:39

φιλε χρηστο ευγε περιμενουμε εντυπωσεις τρελο αγορι!χρησταρα εχω μερικες αποριες...
1.ο αργυρης εχει τεχνικη αποψη για τα εν λογο προιοντα,δηλαδη τα εχει δουλεψει?
2.να φανταστω υπαρχουν "σημαντικες" διαφορες ως προς την ποιοτητα υλικων σε σχεση με τα μαμα τακακια και τις μαμα δισκοπολακες?
3.απο οτι βλεπω στη φωτογραφια με τη δισκοπλακα βγαινει και σε χαρακτο σχεδιακι?(περιττο hmmmmmm hmmmmmm )?
4.ο αργυρης "ποτε" βλεπει να υπαρξρει επισημη διαθεση για ebc?
σου ευχομαι καλοφορετα καλα χλμ. και περιμενουμε εντυπωσεις!!! :bow:
ΤSIMATA NOKAMI....ΑΡΧΑΙΟΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΘΕΟΣ...ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ,ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΜΑΥΡΟΙ Α.Ε.
Άβαταρ μέλους
Tsimata Nokami    
0,7 Bar
0,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA CX7/2.3L T. GRAND TOURING-BLACK BRILLIANT

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Πέμ Φεβ 09, 2012 06:01

Tsimata Nokami έγραψε:φιλε χρηστο ευγε περιμενουμε εντυπωσεις τρελο αγορι!χρησταρα εχω μερικες αποριες...
1.ο αργυρης εχει τεχνικη αποψη για τα εν λογο προιοντα,δηλαδη τα εχει δουλεψει?
2.να φανταστω υπαρχουν "σημαντικες" διαφορες ως προς την ποιοτητα υλικων σε σχεση με τα μαμα τακακια και τις μαμα δισκοπολακες?
3.απο οτι βλεπω στη φωτογραφια με τη δισκοπλακα βγαινει και σε χαρακτο σχεδιακι?(περιττο hmmmmmm hmmmmmm )?
4.ο αργυρης "ποτε" βλεπει να υπαρξρει επισημη διαθεση για ebc?
σου ευχομαι καλοφορετα καλα χλμ. και περιμενουμε εντυπωσεις!!! :bow:

Καλημέρα Θοδωρή όλες οι απορίες σου θα λυθούν άμεσα
1.Ο Αργύρης της προτείνει ότι είναι καλύτερες από την μαμά και τα αυτοκίνητα που της έχουν φορέσει είναι:porsche cayenne turbo,BMW X5,Touareg όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για οχήματα τα οποία είναι περισσότερα κιλά από τα δικά και με περισσότερα κυβικά από τα δικά μας.
2.Αν παρατήρησες γράφω ότι τα τακάκια τα συγκεκριμένα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι ποιο καλύτερα από τα μαμά και ποιο μαλακά
3.Όχι φίλε μου χαρακτές δεν υπάρχουν για αυτό κι έβαλα την φωτογραφία αυτή της δισκόπλακας που είναι για τα :mazda: μας.
4.Σχετικά με της EBC δισκόπλακες δεν έχουμε νεότερα και βέβαια να τονίσω ότι η δισκόπλακα η συγκεκριμένη είναι πολύ καλή και απ'ότι νομίζω θα ρωτήσω τον Αργύρη σήμερα η συγκεκριμένες έχουν αναγραφόμενο πάνω την μεριά που πάει η κάθε δισκόπλακα ενώ η EBC δεν το έχει και απ'όσο γνωρίζω η EBC θα αλλάζονται σε μικρό χρονικό διάστημα λόγο ότι τρώγονται ποιο γρήγορα αλλά και το κόστος τους είναι μεγαλύτερο για να της φέρεις από το εξωτερικό όπως επίσης και τα τακάκια.Βέβαια να σημειωθεί εδώ ότι για της δισκόπλακες της συγκεκριμένες υπάρχουν τέσσερα κομμάτια διαθέσιμα εδώ στην Ελλάδα και μην ξεχνάτε φίλοι ότι το κόστος είναι μικρό και η απόδοση τους πολύ καλή.
Θοδωρή μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ μόλις τοποθετηθούν θα υπάρξουν εντυπώσεις για τα συγκεκριμένες δισκόπλακες και τακάκια και αφού επέλθει και η διαδικασία στρωσίματος!!!!!!!!!!Α μην ξεχάσω Θοδωρή επειδή με είχες ρωτήσει για πίσω τακάκια και δισκόπλκες υπάρχουν και για πίσω αν θέλει κάποιος!!!!!!!!!Να είστε όλοι καλά και εύχομαι να πάνε και όλα καλά με τα νέα αυτά πράγματα και να φρενάρουν τα αμάξια μας!!!!!!!! :turbo: :bow: :mazda: :bow: :turbo:

kalidor έγραψε:Χρηστο μπραβο για το ενδιαφερον σου σε αυτο το ζητημα των φρενων...οποτε αφου τα τοποθετησεις πανω στο δικο σου 7αρι θα εχουν και μια ενδειξη δοκιμης και επιλογης οι επομενοι ενδιαφερομενοι της παρεας μας...
και η τιμη ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη..με το καλο να τα βαλεις και περιμενουμε εντυπωσεις και φωτο τοποθετησης!!!

Σε ευχαριστώ φίλε μου Γιώργο(kalidor) να είσαι καλά επειδή και οι καιροί είναι δύσκολοι και οι Έλληνες έχουν στενέψει οικονομικά είπα να βρω μια φτηνή λύση ώστε όσοι έχουν πρόβλημα να μπορέσουν να το λύσουν κι γι'αυτό ο πρώτος που θα τα τοποθετήσει θα είμαι εγώ και όπως είδες η απάντηση από το Τεχνικό Τμήμα της ΣΤΑΚΟΡ-ΕΛΜΑ είδες ποιο ήταν και επειδή άλλο ψέμα δεν χωρεί βρέθηκε μια λύση φθηνή που σε άλλες περιπτώσεις με άλλους δίσκους και άλλα τακάκια ή ακόμα και δαγκάνα θα κόστιζε ο κούκος αηδόνι!!!!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Φεβ 09, 2012 10:43

Μπραβο Χρησταρα και ευγε για το ενδιαφερον του και του Αργυρη(argiris123)μετα την EBC να ειναι αραγε αυτη η λυση??
μακαρι διοτι και χρηστικη ειναι,αλλα και φθηνη,ωστε να απελευθερωθουνε και οι υπολοιποι ανθρωποι που σκεφτοναι τοι κοστος πχ των 1500 ευρω!

Χρηστο,τι μελει γενεσθαι τωρα?
θα τις δοκιμασεις ενα διαστημα να δεις λογικα και μετα περιμενουμε αποτελεσματα!

οτι και να ειναι παντως βρε παιδια...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!τι στο καλο?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Πέμ Φεβ 09, 2012 12:09

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Μπραβο Χρησταρα και ευγε για το ενδιαφερον του και του Αργυρη(argiris123)μετα την EBC να ειναι αραγε αυτη η λυση??
μακαρι διοτι και χρηστικη ειναι,αλλα και φθηνη,ωστε να απελευθερωθουνε και οι υπολοιποι ανθρωποι που σκεφτοναι τοι κοστος πχ των 1500 ευρω!

Χρηστο,τι μελει γενεσθαι τωρα?
θα τις δοκιμασεις ενα διαστημα να δεις λογικα και μετα περιμενουμε αποτελεσματα!

οτι και να ειναι παντως βρε παιδια...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!τι στο καλο?

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Νάσο μου σε συνεργασία πάντα με το φίλο και μηχανικό Αργύρη ανακαλύψαμε αυτή την λύση την οποία θα δοκιμάσω πρώτα εγώ και αναλόγως τα αποτελέσματα και βέβαια αφού επέλθει σωστό στρώσιμο στα τακάκια και στους δίσκους τότε θα ανακοινώσω σε όλους τα αποτελέσματα βέβαια να τονίσω το εξής ότι είναι καλύτερη από τους μαμά και ακόμα περισσότερο ότι το κόστος της δαπάνης είναι ακόμα μικρότερο σε σχέση με την EBC ακόμα και τους εργοστασιακούς δίσκους και τακάκια.Βέβαια δεν αντιλέγω καλή χρυσή η EBC αλλά πανάκριβη ως προς τα μεταφορικά και την αγορά της και μην ξεχνάμε το βασικότερο πως δεν υπάρχει στην Ελλάδα διαθέσιμη αυτή την στιγμή!!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό GiannhsAtenza την Πέμ Φεβ 09, 2012 12:18

Μακαρι φιλε Χρηστο να εχετε βρει την λυση εσυ και ο Αργυρης!!!
τοτε πραγματικα θα χρωστανε πολλα σε εσας του 2 ολα τα παιδια!!!!
You know , who you choose to be around you , lets you know who you are.....
Άβαταρ μέλους
GiannhsAtenza    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 Mk3 TC SAP

Δημοσίευσηαπό saxovts την Πέμ Φεβ 09, 2012 21:02

παντως κανε αρκετα χιλιομετρα περιπου 8000 με 10000 χλμ,και να μας πεις τα νεα σε τι κατασταση ειναι και τι συμπεριφορα ειχε.και προσοχη,να πλενετε το αμαξι μετα απο μιση ωρα τουλαχιστον αφου ζεματανε οι δισκοι και με κανονικη οδηγηση.
Άβαταρ μέλους
saxovts    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MPS 3

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Φεβ 10, 2012 09:28

Αυτό είχα κατά νου να κάνω γιατί όσο ποιο καλά στρωθούν τα τακάκια αλλά και οι δίσκοι τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε kap
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης