τι γινεται?τι εμπιστευοαμστε?τα φωτα σας αδερφια

whitehawk έγραψε:φιλοι μου καλοι εχω τις αποριες μου τελικα για τις ενδειξεις στην OBD2 και το οποσο σωστα καταγραφει τα δεδομενα.ειχαμε παει βολτα με τον φιλο γιαννη m6crazy και στην 1η μου εδειξε πιεση 1,8![]()
![]()
λεω παμε καλα δηλαδη?σημερα πηγα στην Mazda και στον φιλο Αργυρη και μετρησαμε για τυχον απωλειες ,wastegate και τα λοιπα και το αμαξι ηταν μια χαρα!στην mazda μετα που πηγα καναμε βολτες με το λαπτοπ μεσα και να ξερετε αυτο που ειδαμε ηταν πιεσεις για τα cx7 0,5 εως 0,8 και με 5η ταχυτητα με φουλαρισμενο φορτιο 1,5
![]()
![]()
![]()
τι γινεται?τι εμπιστευοαμστε?τα φωτα σας αδερφια

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε: οι ενδειξεις απο την OBD εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση η εστω δεν συμβαδιζουν!
whitehawk έγραψε: με 5η ταχυτητα με φουλαρισμενο φορτιο 1,5![]()
![]()
![]()

MAZDA3MPS έγραψε:Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??

Nickcx7 έγραψε:MAZDA3MPS έγραψε:Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??
η συγκεκριμένη εφαρμογή δείχνει και διαβάζει στο cx7 "intake manifold pressure"
και κυμαίνεται σε εμένα με ecutek μεταξύ 2.930 kpa - 12.000kpa, λόγω περιορισμού της αντλίας
Αυτά τα νούμερα είναι λογικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των cx7 τα στα οποία η μαμα αντλία ψεκάζει
μεταξύ 140psi και 1600psi. Aν κάνετε τη μετατροπή θα δείτε ότι τα νούμερα συμφωνούν
Στις πιέσεις του τούρμπο τώρα καλό εκτός από turbo pressure είναι να ελέγχουμε και το vacuum
για να βλέπουμε πιθανές περιπτώσεις βλαβών στο τούρμπο ή και excessive back pressure
Οι τιμές που διαβάζω εγώ είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα της ecutek δλδ έως 1,35 over και ποτέ παραπάνω.
το a/f είναι απόλυτα ρυθμισμένο σε αναλογία 14,7:1 που είναι και η ιδανική για το balance toυ μείγματος και
πέφτει με φορτίο max 85% σε 9,8:1που είναι πλούσιο και σωστά κάνει. 'Ενας άλλος τρόπος για να ελέγξετε το μείγμα είναι
τόσο ο σένσορας ο2 (max= 1) αλλά και το fuel trim που σε μακροχρόνια ένδειξη θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή του μηδενός
Αυτά τα ολίγα.
ολα αυτα πολυ ωραια και επεξηγηματικα,αλλα το 1,8(που για μενα ειναι αδιανοητο)ο Γιαννης λεει πως το ειδε...οκ,δεν εχουμε λογο να μην το πιστεψουμε,αλλα τελικα τι ιεδε?Γιαννη,μηπως ηταν πχ αυτο που ειπε Θοδωρης και Νικος με το manifold pressure?

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Nickcx7 έγραψε:MAZDA3MPS έγραψε:Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??
η συγκεκριμένη εφαρμογή δείχνει και διαβάζει στο cx7 "intake manifold pressure"
και κυμαίνεται σε εμένα με ecutek μεταξύ 2.930 kpa - 12.000kpa, λόγω περιορισμού της αντλίας
Αυτά τα νούμερα είναι λογικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των cx7 τα στα οποία η μαμα αντλία ψεκάζει
μεταξύ 140psi και 1600psi. Aν κάνετε τη μετατροπή θα δείτε ότι τα νούμερα συμφωνούν
Στις πιέσεις του τούρμπο τώρα καλό εκτός από turbo pressure είναι να ελέγχουμε και το vacuum
για να βλέπουμε πιθανές περιπτώσεις βλαβών στο τούρμπο ή και excessive back pressure
Οι τιμές που διαβάζω εγώ είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα της ecutek δλδ έως 1,35 over και ποτέ παραπάνω.
το a/f είναι απόλυτα ρυθμισμένο σε αναλογία 14,7:1 που είναι και η ιδανική για το balance toυ μείγματος και
πέφτει με φορτίο max 85% σε 9,8:1που είναι πλούσιο και σωστά κάνει. 'Ενας άλλος τρόπος για να ελέγξετε το μείγμα είναι
τόσο ο σένσορας ο2 (max= 1) αλλά και το fuel trim που σε μακροχρόνια ένδειξη θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή του μηδενός
Αυτά τα ολίγα.
γεια σου Νικολα μουολα αυτα πολυ ωραια και επεξηγηματικα,αλλα το 1,8(που για μενα ειναι αδιανοητο)ο Γιαννης λεει πως το ειδε...οκ,δεν εχουμε λογο να μην το πιστεψουμε,αλλα τελικα τι ιεδε?Γιαννη,μηπως ηταν πχ αυτο που ειπε Θοδωρης και Νικος με το manifold pressure?

whitehawk έγραψε:
Α και μην ξεχάσω ότι η καλύτερη obd και αξιόπιστη είναι εκείνη με το καλόδιο και όχι με bluetooth

Επιστροφή στο Γενικα περι CX 7
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες