[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Απρ 17, 2026 23:29 ]

Τελικα ποσο σωστα δειχνει η OBD II με Bluetooth?

Τελικα ποσο σωστα δειχνει η OBD II με Bluetooth?

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Δευτ Απρ 30, 2012 12:04

φιλοι μου καλοι εχω τις αποριες μου τελικα για τις ενδειξεις στην OBD2 και το οποσο σωστα καταγραφει τα δεδομενα.ειχαμε παει βολτα με τον φιλο γιαννη m6crazy και στην 1η μου εδειξε πιεση 1,8 :o :o :o λεω παμε καλα δηλαδη?σημερα πηγα στην Mazda και στον φιλο Αργυρη και μετρησαμε για τυχον απωλειες ,wastegate και τα λοιπα και το αμαξι ηταν μια χαρα!στην mazda μετα που πηγα καναμε βολτες με το λαπτοπ μεσα και να ξερετε αυτο που ειδαμε ηταν πιεσεις για τα cx7 0,5 εως 0,8 και με 5η ταχυτητα με φουλαρισμενο φορτιο 1,5 :!: toot :!:

τι γινεται?τι εμπιστευοαμστε?τα φωτα σας αδερφια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Re: Τελικα ποσο σωστα δειχνει η OBD II με Bluetooth?

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Απρ 30, 2012 12:22

whitehawk έγραψε:φιλοι μου καλοι εχω τις αποριες μου τελικα για τις ενδειξεις στην OBD2 και το οποσο σωστα καταγραφει τα δεδομενα.ειχαμε παει βολτα με τον φιλο γιαννη m6crazy και στην 1η μου εδειξε πιεση 1,8 :o :o :o λεω παμε καλα δηλαδη?σημερα πηγα στην Mazda και στον φιλο Αργυρη και μετρησαμε για τυχον απωλειες ,wastegate και τα λοιπα και το αμαξι ηταν μια χαρα!στην mazda μετα που πηγα καναμε βολτες με το λαπτοπ μεσα και να ξερετε αυτο που ειδαμε ηταν πιεσεις για τα cx7 0,5 εως 0,8 και με 5η ταχυτητα με φουλαρισμενο φορτιο 1,5 :!: toot :!:

τι γινεται?τι εμπιστευοαμστε?τα φωτα σας αδερφια

Εμένα μου έχει δείξει ακριβώς όσο πρέπει, σε πολλαπλά και ανεξάρτητα tests. Βλέπω σχεδόν πάντα 18,2psi, ενώ κανά δυο φορές έχω δει 19,3psi, που και τα δύο μεταφράζονται σε 1,25 και 1,33 αντίστοιχα...ακριβώς όσο πρέπει δηλαδή βάσει προγράμματος.

Κοίτα καλά τις ρυθμίσεις που έχεις στο Torque (που υποθέτω ότι χρησιμοποιείς)....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Δευτ Απρ 30, 2012 14:31

μου κανει εντυπωση φιλε Χρηστο οτι οι ενδειξεις απο την OBD εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση η εστω δεν συμβαδιζουν! :o
πρωτον ειναι απιστευτο σε μαμα κατασταση να σηκωνει 1,8 κατι που θα το εβλεπες και σε δυναμη φυσικα...ρωτω λοιπον...μηπως ηταν 1,18 και θεωρηθηκε φευγαλεα σαν 1,8?

οι πιεσεις που σηκωνουν τα CX7 ειναι σε over 1.1 και σταθερη 0,8 νομιζω!και παλι το 0,5 μπορει να ηταν στα πολυ ψηλα!
το 1,5 με πληρες φορτιο ομως πως βρεθηκε?
1,5 με 5η δεν σηκωνει ενα μαμα καθως ουτως η αλλως οι δικλειδες ασφαλειας το απαγορευουν!

Χρηστο για κοιταξε και εδω τις εργοστασιακες πιεσεις των CX7!

:turbo: :turbo:
:arrow: viewtopic.php?f=44&t=9478

οσον αφορα στην OBD τωρα...ποτε μπορει αν υπαρξει τετοιο ενδεχομενο να διαβαζει δηλαδη αλλα αντι αλλων?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό M6crazy την Δευτ Απρ 30, 2012 19:17

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε: οι ενδειξεις απο την OBD εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση η εστω δεν συμβαδιζουν!

Εσύ που το είδες αυτό οτι έχουν απόκλιση ????

whitehawk έγραψε: με 5η ταχυτητα με φουλαρισμενο φορτιο 1,5 :!: toot :!:

το 1,8 Bar το είδαμε με 1η σε ανηφόρα

Υ.Γ ΔΕΝ θα είχε απόκλιση και σε άλλα Cx7 ... Γιατί ΜΟΝΟ στου Χρήστου είδα το 1.8 Bar ????

Y.Γ2 ΔΕΝ έκανα λάθος να δω το 1.18 σαν 1.8 γιατί καταγράφεται η Min kai Max τιμή & γιατί όλη η διαδρομή που κάναμε μαζί με τις τιμές είναι αποθηκευμένη στο κινητό μου
Εικόνα

Επίτιμος Πρόεδρος
MazdaSpeedClub.gr

Mazda 323 Sedan 1.6 1991 _______ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
M6crazy    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 DCS_LPG

Δημοσίευσηαπό antreas3 την Δευτ Απρ 30, 2012 22:25

Υπαρχει περιπτωση να παιζει το λειτουργικο ενος κινητου ρολο η λεω χαζομαρα;μπορει ενα διαγνωστικο laptop να εχει διαφορα ;
MAZDASPEED4EVER
Άβαταρ μέλους
antreas3    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 1.6

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Δευτ Απρ 30, 2012 22:35

Γιαννη μην μπερδευεσαι,ειπα μου κανει εντυπωση η αποκλιση ;) το που την ειδα ειναι μονο στα γραφμενα του φιλου Χρηστου και πραγματικα ελπιζω να μην συντρεχει κανενας λογος αποκλισης!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Τετ Μάιος 02, 2012 11:56

Λοιπόν παιδιά στην αρχή έλεγξε ο Αργύρης της σωληνώσεις όπως με ενημέρωσε ο φίλος Κώστας οι οποίες ήταν ανέπαφες έπειτα έγιναν δοκιμές από τον Αργύρη να έπιασε το 1,8 bar γιατί αν έπιανε θα γινόταν χαμός........Αφού έφυγα από τον Αργύρη είπα να περάσω μια βόλτα από τον Νομικό-Κουρί να πάω μια δεύτερη γνώμη επί τούτου αφού έφτασα και εξήγησα τι ακριβώς συμβαίνει μου είπε ας του ρίξουμε μια ματιά αν και χλομό μου φαίνεται και έτσι έγινε καμία σχέση η μέτρηση που έκανα με την μέτρηση του Νομικού-Κουρί και χαριτολογόντας μου λέει πάρε τα 2,0 bar σου και εξαφανίσου τον ευχαρίστησα και έφυγα!!!!!!!!!Τώρα δεν ξέρω εσείς τι λέτε σχετικά με την obd και από θέμα αξιοπιστίας αλλά λάθος αποτελέσματα έβγαλε σε εμένα.....
Α και μην ξεχάσω ότι η καλύτερη obd και αξιόπιστη είναι εκείνη με το καλόδιο και όχι με bluetooth
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό MAZDA3MPS την Τετ Μάιος 02, 2012 13:02

Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??
Catch me if you can.........

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MAZDA3MPS    
1 Bar
1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Nickcx7 την Τετ Μάιος 02, 2012 14:14

MAZDA3MPS έγραψε:Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??

η συγκεκριμένη εφαρμογή δείχνει και διαβάζει στο cx7 "intake manifold pressure"
και κυμαίνεται σε εμένα με ecutek μεταξύ 2.930 kpa - 12.000kpa, λόγω περιορισμού της αντλίας
Αυτά τα νούμερα είναι λογικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των cx7 τα στα οποία η μαμα αντλία ψεκάζει
μεταξύ 140psi και 1600psi. Aν κάνετε τη μετατροπή θα δείτε ότι τα νούμερα συμφωνούν
Στις πιέσεις του τούρμπο τώρα καλό εκτός από turbo pressure είναι να ελέγχουμε και το vacuum
για να βλέπουμε πιθανές περιπτώσεις βλαβών στο τούρμπο ή και excessive back pressure
Οι τιμές που διαβάζω εγώ είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα της ecutek δλδ έως 1,35 over και ποτέ παραπάνω.
το a/f είναι απόλυτα ρυθμισμένο σε αναλογία 14,7:1 που είναι και η ιδανική για το balance toυ μείγματος και
πέφτει με φορτίο max 85% σε 9,8:1που είναι πλούσιο και σωστά κάνει. 'Ενας άλλος τρόπος για να ελέγξετε το μείγμα είναι
τόσο ο σένσορας ο2 (max= 1) αλλά και το fuel trim που σε μακροχρόνια ένδειξη θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή του μηδενός
Αυτά τα ολίγα.
Ε, ρε γλέντια!!!
Εικόνα
Nickcx7    
0,6 Bar
0,6 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: cx7

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Μάιος 02, 2012 15:26

Nickcx7 έγραψε:
MAZDA3MPS έγραψε:Να ρωτησω κατι μηπως βλεπaτε την μετρηση Manifold absolute pressure (MAP)??

και κυμαίνεται σε εμένα με ecutek μεταξύ 2.930 kpa - 12.000kpa, λόγω περιορισμού της αντλίας
Αυτά τα νούμερα είναι λογικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των cx7 τα στα οποία η μαμα αντλία ψεκάζει
μεταξύ 140psi και 1600psi. Aν κάνετε τη μετατροπή θα δείτε ότι τα νούμερα συμφωνούν
Στις πιέσεις του τούρμπο τώρα καλό εκτός από turbo pressure είναι να ελέγχουμε και το vacuum
για να βλέπουμε πιθανές περιπτώσεις βλαβών στο τούρμπο ή και excessive back pressure
Οι τιμές που διαβάζω εγώ είναι σύμφωνες με το πρόγραμμα της ecutek δλδ έως 1,35 over και ποτέ παραπάνω.
το a/f είναι απόλυτα ρυθμισμένο σε αναλογία 14,7:1 που είναι και η ιδανική για το balance toυ μείγματος και
πέφτει με φορτίο max 85% σε 9,8:1που είναι πλούσιο και σωστά κάνει. 'Ενας άλλος τρόπος για να ελέγξετε το μείγμα είναι
τόσο ο σένσορας ο2 (max= 1) αλλά και το fuel trim που σε μακροχρόνια ένδειξη θα πρέπει να κυμαίνεται στην περιοχή του μηδενός
Αυτά τα ολίγα.

γεια σου Νικολα μου wc ολα αυτα πολυ ωραια και επεξηγηματικα,αλλα το 1,8(που για μενα ειναι αδιανοητο)ο Γιαννης λεει πως το ειδε...οκ,δεν εχουμε λογο να μην το πιστεψουμε,αλλα τελικα τι ιεδε?Γιαννη,μηπως ηταν πχ αυτο που ειπε Θοδωρης και Νικος με το manifold pressure?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό Nickcx7 την Τετ Μάιος 02, 2012 20:17

γράψε λάθος - στο ποστάρισμα μου λείπει μιά γραμμή κείμενο...
η γραμμή που δεν υπάρχει στο κείμενο αναφέρει ότι το manifold pressure στο 7αρι μου δείχνει στο torgue
μεταξύ 30 και 240 kpa που είναι λογικές τιμές......
τα άλλα έχουν όπως τα παραθέτω. Αδιανόητο πιστέυω Nάσο για 7αρι το 1,8 bar, εκτός εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
στο"σετάρισμα" του αυτοκινήτου γιατί όπως αναφέρω στο προηγούμενο πόστ οι ενδείξεις του torgue είναι αξιόπιστες.
(ενδεικτικά εαν φουσκώνει παραπάνω λόγω αλλαγής down pipe και αφαίρεσης καταλύτη μετά τον προγραμματισμο κοκ
χωρίς να έχει σεταριστεί ανάλογα το πρόγραμμα)
Ε, ρε γλέντια!!!
Εικόνα
Nickcx7    
0,6 Bar
0,6 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: cx7

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Τετ Μάιος 02, 2012 20:24

Μπορείτε να ξανακαταγράψετε την πίεση σε ένα άνοιγμα σε διάφορες ταχύτητες. Αν ισχύει το 1,8 bar είναι επικίνδυνο. Ένα ανεξάρτητο μπαρόμετρο αναλογικό ή ψηφιακό (που δεν έχει να κάνει με τον εγκέφαλο) είναι χρήσιμο, εκτός από ομορφιά, ώστε να επαληθεύει την πίεση.

Στο δικό μου καταγραφικό(dash hawk) τιμή (PID)που βάζω να καταγράψει είναι το Boost Bar ή Boost PSI ή Boost/vaccum. Πχ στο παρακάτω σχεδιάγραμμα ένα άνοιγμα τετάρτης από 3000σαλ εώς 6000σαλ

Εικόνα

Μιά που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με το torque, λέει ότι πρέπει να έχεις ένα επιπλέον πρόγραμμα(plug in) για να δείς τις παρακάτω τιμές της OBD για τα MPS:

Additional Torque OBD PID information for the 2007-2009 Mazdaspeed 3 & 6 (MPS in Europe):
Boosted Air Temperature
Knock Retard
Wastegate Duty Cycle (beta)
MAF Volts
Actual AFR
Actual Pedal Pos

*Requires the latest Pro version of the application "Torque" to function. Will not work with the Lite version of Torque.

WGDC is currently in beta, meaning it should be accurate, but until I get some solid feedback stating its good then I would not suggest you use this value for tuning.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limeavenue.torque.mazda.speed.gen1&hl=el

Οι παραπάνω τιμές που λέει δεν αφορούνε την πίεση που είχε αυτό το θέμα ο Χρήστος, για να μην μπερδευόμαστε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7

Δημοσίευσηαπό M6crazy την Τετ Μάιος 02, 2012 20:49

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:
Nickcx7 έγραψε:

Αυτά τα ολίγα.

γεια σου Νικολα μου wc ολα αυτα πολυ ωραια και επεξηγηματικα,αλλα το 1,8(που για μενα ειναι αδιανοητο)ο Γιαννης λεει πως το ειδε...οκ,δεν εχουμε λογο να μην το πιστεψουμε,αλλα τελικα τι ιεδε?Γιαννη,μηπως ηταν πχ αυτο που ειπε Θοδωρης και Νικος με το manifold pressure?

Δηλαδή ΜΟΝΟ στου χρήστου διάβασε λάθος το μηχάνημα ή δεν είδα καλά και σε άλλα Cx7 που το τσέκαρα ΔΕΝ έδειξε 1.8 Bar ???
Εξάλλου ΔΕΝ είπα οτι είχε 1.8 συνέχεια .... Στο πάτημα 0-100 ήταν Οκ η πίεση , ΜΟΝΟ σε μια ανηφόρα με 1η έδειξε 1.8 Bar

ΟΧΙ Τεο δεν είχα το MAP αλλά αυτό στην φώτο
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από M6crazy και Τετ Μάιος 02, 2012 21:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα

Επίτιμος Πρόεδρος
MazdaSpeedClub.gr

M6crazy    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό M6crazy την Τετ Μάιος 02, 2012 20:58

whitehawk έγραψε:
Α και μην ξεχάσω ότι η καλύτερη obd και αξιόπιστη είναι εκείνη με το καλόδιο και όχι με bluetooth

ΓΙΑΤΙ άλλο διαβάζει η μια και άλλο η άλλη ??? :roll:

ΕΛΑ να σε μετρήσω και με καλώδιο
Εικόνα

Επίτιμος Πρόεδρος
MazdaSpeedClub.gr

M6crazy    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό dancerman την Τετ Μάιος 02, 2012 21:49

σε λιγο θα βαζει και προγραμμα ο γιαννης :P :P
dancerman    
1,6 Bar
1,6 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενικα περι CX 7

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες