[ +/- ] [ Τώρα είναι Πέμ Απρ 30, 2026 06:23 ]

ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ON & OFF ROAD

ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ON & OFF ROAD

Δημοσίευσηαπό plousios την Πέμ Οκτ 11, 2012 12:49

Μιας και τα μπρίτζια τα φαγαν τα ψωμιά τους πια ( 60000 + χλμ ) και μιας και το χιονάκι μας κάνει συχνά πυκνά την τιμή να εμφανίζεται στα ορεινά μας και μιας και κάπου διάβασα ότι το CX 7 έχει και τετρακίνηση toot , η οποία δυστυχώς καταπιέζεται αφόρητα από τα μαμά λάστιχα ( και ελέω TCS ) είπα να ανοίξω τούτη εδώ την ενοτητα για να ανιχνεύσω μαζί με την παρέα του mazdaspeedclub loveshower loveshower πως μπορεί να απελευθερωθεί το αυτοκίνητο από τα δεσμά του τουλάχιστο σε επίπεδο ελαστικών, αλλά και να διατηρήσει όσο γίνεται τα βασικά on road χαρακτηριστικά του.
Κατ αρχήν με ενδιαφέρει η γνώμη και η εμπειρία σας όχι τόσο σε μάρκες ελαστικών ( εννοείται ότι μπορείτε να προτείνεται ότι και όποια μάρκα σας έχει κάνει θετική εντύπωση ) αλλά κυρίως τη ¨χρυσή τομή ¨ σε ποσοστό μεταξύ on & off ποσοστού .
Η πρώτη σκέψη που κάνω είναι ίσως υπερβολική.Σκέφτηκα ένα λάστιχο 65 / 35 μαλακό ( η καψούρα μου είναι Michelin ) αλλά σίγουρα είναι μεγάλο τόλμημα.
Τα φώτα σας παιδιά
Άβαταρ μέλους
plousios    
0,0 Bar
0,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Re: ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ON & OFF ROAD

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Οκτ 11, 2012 13:06

Εγώ θα κάνω κάτι τέτοιο http://www.mazdaspeedclub.gr/forum/viewtopic.php?f=47&t=12118, γιατί πολύ χιόνι δεν περιμένω να δω σύντομα...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό dim63 την Πέμ Οκτ 11, 2012 15:37

προσοχη εσεις οι γρηγοροι (εγω κοβωμε στα 170 κατι)

οσο ανεβαινει το ποσοστο του χωματινου χαρακτηρα ενος ελαστικου ΠΕΦΤΕΙ η μεγιστη ταχυτητα κυλισης

τα περισσοτερα δεν περναν το 190 δεικτης Τ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Mazda Tribute 2.3 LPG bigas geartech χωρις λαδια ξυδια
Άβαταρ μέλους
dim63    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Tribute 2.3 LPG bigas geartech χωρις λαδια ξυδια

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Παρ Οκτ 12, 2012 11:15

Μπαμη φιλε μου,σε ενδιαφερει περισσοτερο για χιονι η για χρηση σε χωματα,λασπες κτλ?
αν για χιονι μπορεις να βοηθηθεις απο την ενοτητα μας για τα χιονολαστιχα σε CX7 ,ενω για διαδρομες on/off δυο ειχα ξεχωρισει απο το Niva που ειχα:

το ενα ηταν το Kumho Road Venture ενω το αλλο ηταν το Yokohama Geolandar AT/S!
για μενα η υπερτατη χρυση τομη για οτι του ειχα ζητησει!σταθεροτατο στον δρομο,απαιχτα σε χιονι και λασπες!

σε αυτο το βιντεο φοραω ακομη Kumho που μαλιστα ηταν ηδη δυο ετων και σε πληροφορω ΟΥΤΕ αργα ειχα μεσα,ουτε αλυσιδες(τι ντροπη για νιβα θα ηταν :lol: )

http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό plousios την Παρ Οκτ 12, 2012 13:49

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Μπαμη φιλε μου,σε ενδιαφερει περισσοτερο για χιονι η για χρηση σε χωματα,λασπες κτλ?
αν για χιονι μπορεις να βοηθηθεις απο την ενοτητα μας για τα χιονολαστιχα σε CX7 ,ενω για διαδρομες on/off δυο ειχα ξεχωρισει απο το Niva που ειχα:

για μενα η υπερτατη χρυση τομη για οτι του ειχα ζητησει!σταθεροτατο στον δρομο,απαιχτα σε χιονι και λασπες!

σε αυτο το βιντεο φοραω ακομη Kumho που μαλιστα ηταν ηδη δυο ετων και σε πληροφορω ΟΥΤΕ αργα ειχα μεσα,ουτε αλυσιδες(τι ντροπη για νιβα θα ηταν :lol: )

Με ενδιαφέρει να πατήσω σε χιόνι / πατημένο κ απάτητο /.Αν μου κάτσει μια ανηφόρα με 20 πόντους και με κόψει κάποιος ( σενάριο που το έχω ζήσει με το cx 7 κ απογοητεύτηκα ) να μην κολλήσω κ εγώ.Τα μαμίσια καλά κ άγια για δρόμο ( λέμε τώρα ) αλλά για χιόνι καλύτερα με τα πόδια θα πήγαινα.Δεν με ενδιαφέρει να σκάβω κ να πηγαίνω.Αλλά μια βόλτα αν θελήσω να κάνω , να την κάνω χωρίς αλυσίδες κ φόβο.Από την άλλη δε σκέφτομαι τη λύση -άλλα το καλοκαίρι κ άλλα το χειμώνα γιατί δεν έχω που να τα βάλω.Οπότε ένα πασπαρτού μαλακό λάστιχο με ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
plousios    
0,0 Bar
0,0 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό mrox21 την Παρ Φεβ 01, 2013 08:42

plousios έγραψε:
Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Μπαμη φιλε μου,σε ενδιαφερει περισσοτερο για χιονι η για χρηση σε χωματα,λασπες κτλ?

Με ενδιαφέρει να πατήσω σε χιόνι / πατημένο κ απάτητο /.Αν μου κάτσει μια ανηφόρα με 20 πόντους και με κόψει κάποιος ( σενάριο που το έχω ζήσει με το cx 7 κ απογοητεύτηκα ) να μην κολλήσω κ εγώ.Τα μαμίσια καλά κ άγια για δρόμο ( λέμε τώρα ) αλλά για χιόνι καλύτερα με τα πόδια θα πήγαινα.Δεν με ενδιαφέρει να σκάβω κ να πηγαίνω.Αλλά μια βόλτα αν θελήσω να κάνω , να την κάνω χωρίς αλυσίδες κ φόβο.Από την άλλη δε σκέφτομαι τη λύση -άλλα το καλοκαίρι κ άλλα το χειμώνα γιατί δεν έχω που να τα βάλω.Οπότε ένα πασπαρτού μαλακό λάστιχο με ενδιαφέρει.

Τελικα πιο λαστιχο εβαλες?
mrox21    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 Gt

Δημοσίευσηαπό dim63 την Παρ Φεβ 01, 2013 08:51

δικια μου επιλογη
michelin latitude cross
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-latitude-cross

για τα γουστα μου αψογο
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
dim63    
0,8 Bar
0,8 Bar

Δημοσίευσηαπό dim63 την Παρ Φεβ 01, 2013 09:24

προσοχη για εσας τους γρηγορους

τα latitude cross ειναι σε

Φάρδος 7 - 275
Ύψος 50 - 100
Διάμετρος 15 - 18
Δείκτης φορτίου 92 - 115
Δείκτης ταχύτητας H, S, T (H210 T190 S180)
Άβαταρ μέλους
dim63    
0,8 Bar
0,8 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Κυρ Φεβ 03, 2013 11:30

Αν μου κάτσει μια ανηφόρα με 20 πόντους και με κόψει κάποιος ( σενάριο που το έχω ζήσει με το cx 7 κ απογοητεύτηκα ) να μην κολλήσω κ εγώ.Τα μαμίσια καλά κ άγια για δρόμο ( λέμε τώρα ) αλλά για χιόνι καλύτερα με τα πόδια θα πήγαινα.

μολις πριν λιγη ωρα ανεφερα για ανηφορες κατηφορες ,οπου μπορει να συναντουσαμε προβλημα με τα εργοστασιακα ελαστικα!

με χιονολαστιχα δεν θα συνεβαινε αυτο μεχρι ενα σημιεο παντα,αλλα ρολο παιζει το αργο η ακομη και το μπλοκε που ενταξει,τα 7αρια δεν βγηκαν για αυτον τον λογο!

και παλι ,προβλημα δεν θα συναντησεις εκτος απροοπτου αν παρεις φορα για να ανεβεις,αλλα εν στασει!εκει χρειαζονται τα αργα!
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Επιστροφή στο Ζαντες-Ελαστικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης