[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 11:51 ]

CX-7: Σύνοψη του προβλήματος των φρένων και λύση

Re: CX-7: Σύνοψη του προβλήματος των φρένων και λύση

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Φεβ 20, 2015 13:15

γιατι δεν τον ειχα βρει για αυτο
παντως αν δεις τη σελιδα του yellowspeedeurope οι τιμες ειναι κοντινες με αυτες που εγραψα (μπορει και να μου τον επιασε λιγο)

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό CX7 την Παρ Φεβ 20, 2015 13:25

δηλαδη ρε παιδια δεν μπορουμε απλως να αλλαξουμε αλλες δισκοπλακες και τακακια μονο?απλες δισκοπλακες των 100 ευρω η μια που λεει ο λογος
Δημήτρης --- CX-7 Touring
CX7    
1,1 Bar
1,1 Bar

Δημοσίευσηαπό ghortat την Παρ Φεβ 20, 2015 15:25

Ναι έχουν ήδη γραφτεί οι λύσεις αυτές σε προηγούμενα ποστς (δες και στην αρχή του νήματος) απλά συζητάμε τις εναλλακτικές μας.
Φυσικά υπάρχουν οι πιο "προχωρημένες" εφαρμογές με μεγαλύτερες δαγκάνες, πιο μεγάλους δίσκους και ειδικά τακάκια με σωληνάκια υψηλής όπου αντίστοιχα αυξάνεται και το κοστολόγιο ανάλογα τη μάρκα και τις διαμέτρους. Να σου πω την αλήθεια μου κάνω συνεχώς πισωγυρίσματα, να δώσω 500€ για αναβαθμισμένα δισκόφρενα μπρος πίσω ή να πάω σε big brake kits όπου θέλω περί τα 2κ€. Λες να περιμένω μήπως χρειαστώ "καινούριο" νόμισμα; :P

Πάντως Παναγιώτη, νομίζω ότι τελικά μπορείς να χωρέσεις και 355 σε 18άρα (αν και εσύ έχεις αναβαθμιστεί πια σε 19").

ΥΓ. Από τούδε και στο εξής θα συνδυάζουμε τις μηχανολογικές σου γνώσεις με τις ικανότητές μου στο διαδικτυακό ψάξιμο! Νομίζω θα είμαστε εκατέρωθεν ευχαριστημένοι...
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 2009 Grand Touring SR

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Φεβ 20, 2015 15:44

το θέμα με τις μαμά ζάντες είναι το βάθος

καμία after market δαγκάνα δεν χωράει γιατι θα βρεί πάνω στη ζάντα, συνεπώς θέλει είτε διαφορετική ζάντα (με offset κοντά στο 40-42 αντι 52 και πλάτος 8 η 8,5" αντι 7,5") ή αποστάτη για να μπει δαγκάνα καθώς θέλει περίπου 50χιλιοστα απο την επιφάνεια του δίσκου. αν μάλιστα προσθέσεις και τη διαφορά απο τα 28χιλιοστα του μαμά δίσκου στα 32 του αφτερ θες αλλα 2 επιπλέον. αν θυμάμαι καλά η μαμά ζάντα είχε με το ζόρι 45 χιλιοστά κενό απο τη δισκόπλακα.
εγώ πχ με 8,5χ19 και offset 42 , φοράω την 6πιστονη αφήνοντας κενό περίπου 5χιλιοστά. η μαμά ζάντα για να μπεί θέλει αποστάτη καλό (τουλάχιστον 10χιλιοστα και βλέπουμε)

όσο για το συνδυασμό , με έχεις βάλει μέσα ήδη , έπρεπε να αγόραζες το 7 πρόπερσυ , θα είχα γλυτώσει κανα δυο χιλιάρικα!

νομίζω πάντως η τιμιότερη λύση είναι evo8/9/10 , με κάνα 400αρι , ένα κιτ επισκευής για να μαστε σίγουροι , αντάπτορες κατασκευή και δίσκοι. κάπου 1200-1400 με καλά τακάκια. και παίρνεις brembo (και γουστάρεις)

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό ghortat την Παρ Φεβ 20, 2015 16:27

Ωραία θα ψαχτώ επιπρόσθετα και για μτχ Brembo 4p από Evo 9. Αν βρω κάτι νέο στο ενδιάμεσο θα ενημερώσω από δω.

Πάντως επειδή είπες καμία αφτερμάρκετ δαγκάνα δε χωράει (εκτός κ αν εννοούσες καμία 355αρα) σου θυμίζω ότι η προσφορά που είχα λάβει για το CX7 για Wilwood brake kit είχε 2 τύπους:
18' Ζάντα χωρίς αποστάτη τροχών:
1. 345χ28 δισκος μονομπλόκ.
2. Δαγκάνα Wilwood Superlite narrow 6p.
18'
1. 355χ32 δίσκος διαιρούμενος με ατσάλινη καμπάνα (ζυγισμένος και ευθυγραμισμένος).
2. Δαγκάνα Wilwood W6A 6p.

Πάντως τα μαθηματικά μου δε με βοηθάνε αφού σύμφωνα με τις παρατηρήσεις σου, έχω 45χιλ κενό με το μαμά σετάπ, σωστά. Στην αφτερμάρκετ λύση ποιά είναι διάσταση του πιστονιού ή καλύτερα πόσο μεγαλύτερο θα είναι στο φάρδος από τη μαμά; Δεν υπάρχει και με 44χιλ; Αλλά αν είσαι σίγουρος να μην επιμείνω...
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Παρ Φεβ 20, 2015 17:42

pankrok έγραψε:το θέμα με τις μαμά ζάντες είναι το βάθος

καμία after market δαγκάνα δεν χωράει γιατι θα βρεί πάνω στη ζάντα, συνεπώς θέλει είτε διαφορετική ζάντα (με offset κοντά στο 40-42 αντι 52 και πλάτος 8 η 8,5" αντι 7,5") ή αποστάτη για να μπει δαγκάνα καθώς θέλει περίπου 50χιλιοστα απο την επιφάνεια του δίσκου. αν μάλιστα προσθέσεις και τη διαφορά απο τα 28χιλιοστα του μαμά δίσκου στα 32 του αφτερ θες αλλα 2 επιπλέον. αν θυμάμαι καλά η μαμά ζάντα είχε με το ζόρι 45 χιλιοστά κενό απο τη δισκόπλακα.
εγώ πχ με 8,5χ19 και offset 42 , φοράω την 6πιστονη αφήνοντας κενό περίπου 5χιλιοστά. η μαμά ζάντα για να μπεί θέλει αποστάτη καλό (τουλάχιστον 10χιλιοστα και βλέπουμε)

όσο για το συνδυασμό , με έχεις βάλει μέσα ήδη , έπρεπε να αγόραζες το 7 πρόπερσυ , θα είχα γλυτώσει κανα δυο χιλιάρικα!

νομίζω πάντως η τιμιότερη λύση είναι evo8/9/10 , με κάνα 400αρι , ένα κιτ επισκευής για να μαστε σίγουροι , αντάπτορες κατασκευή και δίσκοι. κάπου 1200-1400 με καλά τακάκια. και παίρνεις brembo (και γουστάρεις)

Παναγιωτη επειδη βλεπω το εχεις ψαξει αρκετα,
σε 3mps με ζαντα 8" και 50αρι οφσετ, υπαρχει ελπιδα για aftermarket δαγκανα (οχι απαραιτητα 350+ δισκο) χωρις αποστατες ;
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Φεβ 20, 2015 19:00

Λύση σιγουρακι
Μετράς απόσταση δισκοπλακας με ζάντα στη εσωτερική διάμετρο του δίσκου και στη μέση και μετά ψαχνόμαστε.

Αυτή η supernarrow λογικά είναι λεπτή αλλά 40 χιλιοστά μου φαίνεται δύσκολο. Για 5 χιλιοστά προσθήκη βέβαια σε θα πάθουμε κάτι αλλά για πάνω από 10 δε μου κάθεται καλά (άσε που θέλουν και άλλα μποζονια μετά)

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό ghortat την Τρί Φεβ 24, 2015 10:07

pankrok έγραψε:Λύση σιγουρακι
Μετράς απόσταση δισκοπλακας με ζάντα στη εσωτερική διάμετρο του δίσκου και στη μέση και μετά ψαχνόμαστε.

Αυτή η supernarrow λογικά είναι λεπτή αλλά 40 χιλιοστά μου φαίνεται δύσκολο. Για 5 χιλιοστά προσθήκη βέβαια σε θα πάθουμε κάτι αλλά για πάνω από 10 δε μου κάθεται καλά (άσε που θέλουν και άλλα μποζονια μετά)

Τη λύση σιγουράκι δεν τη δοκίμασα ακόμα λόγω κουλούμων με την οικογένεια! Θα το μετρήσω και θα επανέλθω πάραυτα!

Επικοινώνησα με τον έμπορα για λεπτομέρειες επί του θέματος και έχουμε τα ακόλουθα δεδομένα:
1. Η superlite δαγκάνα χωράει χωρίς αποστάτη σε 18αρα λόγω της νέας δισκόπλακας του κιτ. Η νέα δισκόπλακα έχει μεγαλύτερο ύψος δηλαδή πάει πιο "μέσα" από την εργοστασιακή με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερο χώρο και δε χρειαζόμαστε αποστάτη. Έχει λύσει το πρόβλημα ο συγκεκριμένος σε αρκετά CX7 οπότε θεωρείται δοκιμασμένη λύση.
2. Η W6A είναι μεγαλύτερη δαγκάνα και δε χωράει χωρίς αποστάτη. Επίσης η διαιρούμενη δισκόπλακα (με ατσάλι) θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα αφού στις ενώσεις (μέταλλο με μέταλλο) αναπτύσσονται δυνάμεις σε 12 σημεία (στη συγκεκριμένη εφαρμογή) και παρόλο που μοιάζει πλέον συμφέρουσα λύση καλό είναι να αποφευχθεί αφού δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.
3. Πίσω δε χρειάζεται να αλλαχτεί και να μπει αναβαθμισμένο κιτ αφού εγγυημένα δε δημιουργείται αποσταθεροποίηση του αυτοκινήτου ακόμα κ σε φρενάρισμα πανικού. Το ποσοστό κατανομής της πέδησης είναι περίπου 85%-15% μπρος πίσω κ μόνο όταν το αμάξι είναι τέρμα φορτωμένο ενδέχεται να υπάρξει αστάθεια. Τα προαναφερθέντα δεν τα έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασι απλά αποτελούν επιχειρηματολογία για την εφαρμογή του συγκεκριμένου big brake kit της Wilwood σε CX7 όπου έχει λυθεί το πρόβλημα των φρένων σε αρκετές περιπτώσεις μόνο με αναβάθμιση του μπροστά κιτ.

Τέλος, από την έρευνα που έκανα σε σχέση με το big brake kit της Yellowspeed, ούτε το brembo 4p brake kit για Evo 8,9 είναι ικανοποιητικό αφού και τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ταλαιπωρούνται από "κοσκίνισμα" στο τιμόνι, δηλαδή είναι ανεπαρκή τα "μαμά" φρένα γι' αυτό και προβαίνουν σε αναβαθμίσεις (όσοι τα ταλαιπωρούν ή τα βελτιώνουν). Αυτά.
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τρί Φεβ 24, 2015 19:11

Με ελιωσες ναουμ

Πάντως το κοσκινισμα στα φρένα των εβο δεν πιστεύω ότι οφείλεται στη δαγκανα.

Με αρέσει η λύση με το οφσετ του δίσκου πάντως το είχα σκεφτεί παλιότερα αλλά βαριομουνα να ψάχνω για συμβατους δίσκους από αλλά μοντέλα

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Πέμ Απρ 02, 2015 12:29

ghortat έγραψε:Ναι έχουν ήδη γραφτεί οι λύσεις αυτές σε προηγούμενα ποστς (δες και στην αρχή του νήματος) απλά συζητάμε τις εναλλακτικές μας.
Φυσικά υπάρχουν οι πιο "προχωρημένες" εφαρμογές με μεγαλύτερες δαγκάνες, πιο μεγάλους δίσκους και ειδικά τακάκια με σωληνάκια υψηλής όπου αντίστοιχα αυξάνεται και το κοστολόγιο ανάλογα τη μάρκα και τις διαμέτρους. Να σου πω την αλήθεια μου κάνω συνεχώς πισωγυρίσματα, να δώσω 500€ για αναβαθμισμένα δισκόφρενα μπρος πίσω ή να πάω σε big brake kits όπου θέλω περί τα 2κ€. Λες να περιμένω μήπως χρειαστώ "καινούριο" νόμισμα; :P

Πάντως Παναγιώτη, νομίζω ότι τελικά μπορείς να χωρέσεις και 355 σε 18άρα (αν και εσύ έχεις αναβαθμιστεί πια σε 19").

ΥΓ. Από τούδε και στο εξής θα συνδυάζουμε τις μηχανολογικές σου γνώσεις με τις ικανότητές μου στο διαδικτυακό ψάξιμο! Νομίζω θα είμαστε εκατέρωθεν ευχαριστημένοι...

Παναγιώτη όλα καλά αυτά που λες και έρχομαι και ρωτάω με αυτή την λύση που λες είμαστε κομπλέ???????Και αν ναι ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει πόσους τόνους?????????Έχει δοκιμαστεί από κάποιον????????Ο Κώστας με τα EBC τι έκανε είχε αποτέλεσμα????????
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Απρ 02, 2015 20:40

Θα μπει κι ο Κωστας συντομα να πει Χρηστο μου πιστευω,αλλα νομιζω οτι ειναι μια χαρα καιρο τωρα!! toot
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Απρ 03, 2015 08:39

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Θα μπει κι ο Κωστας συντομα να πει Χρηστο μου πιστευω,αλλα νομιζω οτι ειναι μια χαρα καιρο τωρα!! toot

Νάσο δύο λύσεις υπάρχουν και αν έχω θετική απάντηση και τρίτη:1)Brembo σετ δίσκους τακάκια δαγκάνα 2)Audi Q7 σετ όλα και 3)αν και εφόσον μπαίνουν από Touareg.....Αναμένω την απάντηση από τον Κώστα για να μας πει.....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Απρ 03, 2015 10:39

τη λυση willwood γιατι δε τη θες?

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Απρ 03, 2015 10:55

pankrok έγραψε:τη λυση willwood γιατι δε τη θες?

Για δώσε υλικό να ελέγξω(site).....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Απρ 03, 2015 12:37

δες στην ιδια σελίδα που ειμαστε τώρα δυο post του ghortat

χαρτι και καλαμαρι

παρε και το τηλέφωνο να σου τα πει και εσένα

Συνοδάκης Δημήτρης 6932601187

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης