Dodos έγραψε:Εντάξει, μια χαρά ήσουν στο χρόνο για αλλαγή βαλβολίνης. Αλλάζονται κάθε 5 χρόνια ή 50,000 χλμ. Τώρα για το θόρυβο δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ακόμη και αν σταματήσει να ακούγεται δεν σημαίνει ότι η όποια πιθανή βλάβη έπαψε να υφίσταται.

The Ace έγραψε:Μια υποσημείωση, που προφανώς τη γνωρίζεις: αν είναι όντως πρόβλημα ρουλεμάν (είτε κιβωτίου είτε συμπλέκτη), με οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη λαδιού και αντιτριβικού, απλώς καθυστερείς το αναπόφευκτο, δηλαδή δεν θα τη γλυτώσεις την επισκευή![]()
Και έχε υπόψη σου ότι, εφόσον έχει ξεκινήσει να κάνει θόρυβο, μπορεί μόνο να χειροτερέψει, δεν θα βελτιωθεί ότι και αν κάνεις. Και φυσικά ότι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορεί να χειροτερέψει απότομα, δηλαδή ξαφνικά να αρχίσεις να ακους πιο δυνατούς και επιπρόσθετους θορύβους. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά και στο υπόλοιπο σύστημα. Έχε το υπόψη σου γενικότερα....
εννοείται ότι μάλλον δεν θα αποφύγω την επισκευή
αρκετά μεγάλο (είτε κιβωτίου είτε συμπλέκτη)

Dodos έγραψε:Ε, καλά δεν χρειάζεται να αφήσεις το αμάξι στο συνεργείο 2 εβδομάδες. Δίνεις μια προκαταβολή στο συνεργείο για να παραγγείλει τα ανταλλακτικά, (ό,τι και αν είναι αυτά) και όταν έρθουν πας και τους αφήνεις το αμάξι 2-3 μέρες να στο φτιάξουν.

basilis1966 έγραψε:Dodos έγραψε:Ε, καλά δεν χρειάζεται να αφήσεις το αμάξι στο συνεργείο 2 εβδομάδες. Δίνεις μια προκαταβολή στο συνεργείο για να παραγγείλει τα ανταλλακτικά, (ό,τι και αν είναι αυτά) και όταν έρθουν πας και τους αφήνεις το αμάξι 2-3 μέρες να στο φτιάξουν.Kαι που ξέρω φίλε μου Αντώνη πιά ανταλλακτικά θα χρειαστώ άν δεν ανοιχτεί το κιβώτιο;![]()
![]()
Αν είναι απο τον συμπλέκτη σε μιά δυό μέρες πέρνω τα πάντα![]()
από Ελλάδα
αλλά άν είναι από το κιβώτιο δυστυχώς θα πρέπει να γίνει παραγγελία από την mazda Aυστρίας
και δυστυχώς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε τί φταίει!!!!
) ότι έκανες κομπλέ δουλειά και δεν θα ξανασχοληθείς με κιβώτιο/συμπλέκτη για αρκετές χλδ χλμ.

iceberg έγραψε:Γνωρίζω κι εγώ μια περίπτωση που κούρεψε το γρανάζι της 6ης και πήγε για αλλαγή. Όταν νομίζεις ότι έχεις άπειρη ροπή και πας παντού και πάντα με 6η απλά βυθίζοντας το πόδι στο γκάζι και περιμένοντας το τούρμπο να κάνει θαύματα αυτά συμβαίνουν...

pankrok έγραψε:βρισκαμε θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη θο το παιζε στο στοιχημα και θα ξαναβαζα το κιβωτιο πανω χωρις να ανοιχτει.

pankrok έγραψε:τα ρουλεμαν των κιβωτιων μας δεν βρισκονται στο εμποριο στο συνολο τους.
υπαρχουν τουλαχιστον 2 που δεν εχουν αντιστοιχια στους καταλογους και ειναι ειδικες παραγγελιες στον κατασκευαστη.
δηλαδη τουλαχιστον αυτα τα δυο πανε απο 100αρικο και πανω τμχ και παραγγελια μονο στη μαζντα (αυστρια δηλαδη)...

pankrok έγραψε:βρε παλικαριμ , εγω ακομα δεν εχω πειστει για κιβωτιο , δε μου καθεται ντε
οποτε ΑΝ αλλαζα συμπλεκτη και ΑΝ εβρισκα θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη (το οποιο υποψιαζομαι για δικους μου λογους) θα σταματουσα εκει τη δουλεια με δικη μου ευθυνη (και ρισκο να ξαναπληρωσω μιση εργασια ακομα).
δατς σιμπλ.
αντωνη δεν φταιει η ελμα που ο κατασκευαστης του κιβωτιου που αγορασε η mazda εχει επιλεξει ρουλεμαν απο 3 διαφορετικες εταιριες (koyo, nichi , nsk) και καποια απο αυτα ειδικες παραγγελιες.
στην mazda.
στο συνεργείο που έχω πάει εδώ στην Λάρισα που ήταν παλιά εξουσιοδοτημένος mazda

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης