[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Σεπ 21, 2026 03:05 ]

Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Ιούλ 16, 2009 21:08

Τον Jean Todt προτείνει για το «χρίσμα» ο MosleyΕικόνα

Με μια επιστολή του προς όλα τα μέλη-λέσχες της FIA, o Max Mosley διασκεδάζει τη φημολογία και ξεκαθαρίζει
πως εμμένει στην απόφασή του να μη βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις προσεχείς εκλογές (23 Οκτωβρίου).

Η χρονική περίοδος που ο ίδιος επέλεξε για να γνωστοποιήσει πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ενεργό
δράση, κάθε άλλο παρά τυχαία φαίνεται να είναι. Ο Ari Vatanen δίνει τη δική του μάχη, προσπαθώντας να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και επικοινωνώντας με τους αυριανούς ψηφοφόρους εν είδει προεκλογικής εκστρατείας, οπότε ο επί 16 συνεχή έτη πρόεδρος της FIA με την επιστολή του κατά κάποιο τρόπο βάζει φρένο στην πορεία του Φινλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλλυ (‘81).

Πρόταση του Mosley, χωρίς την παραμικρή υπεκφυγή είναι την προεδρία να αναλάβει ο Jean Todt, για λόγους
που σίγουρα δε χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις. Ο ίδιος θεωρεί τον Todt ως τον κορυφαίο και πιο επιτυχημένο
μάνατζερ της γενιάς του, αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες. Είναι βέβαιος πως o 63χρονος σήμερα Γάλλος
είναι ικανός να πάει τη FIA ένα βήμα πιο πέρα και ζητά ανοιχτά την υποστήριξη τον μελών προς το πρόσωπό
του.
Κοντός ψαλμός...
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 53
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Ιούλ 16, 2009 21:11

Ο Jean Todt επιβεβαίωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της FIA

Εφόσον πλέον οριστικά ο Max Mosley δεν θα βάλει ξανά υποψηφιότητα για Πρόεδρος της FIA στις εκλογές του Οκτωβρίου, η προσοχή όλων στρέφεται στους πιθανούς διαδόχους του. Το όνομα του Jean Todt ακούγεται εδώ και χρόνια ως αυτό του επόμενου προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ο Γάλλος πλέον επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος. Άλλωστε, μετά την επιστολή του Mosley, στην οποία τον χρίζει ως καταλληλότερο διάδοχό του, ο Todt δεν μπορούσε να το καθυστερήσει άλλο. Έτσι, μετά τον Ari Vatanen γίνεται ο δεύτερος επιβεβαιωμένος υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

Ο Todt είπε ότι θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε επί προεδρίας Mosley, το οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο. Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα και τα ονόματα που θα αποτελέσουν το επιτελείο του αν τελικά εκλεγεί.

Σχετικά με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο Jean Todt δήλωσε: «Μετά την απόφαση του Max Mosley να μη συνεχίσει στη θέση του και την υποστήριξη που μου δείχνει, έγραψα στα μέλη της FIA ότι επιθυμώ να βάλω υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA. Στόχος μου είναι να συνεχίσω και να επεκτείνω το εξαιρετικό έργο του πρόεδρου Mosley, ο οποίος επί 16 χρόνια δούλεψε ακούραστα για να δυναμώσει το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα της FIA και τη θέση της FIA στο μηχανοκίνητο κοινό. Έδρασε προωθώντας την ασφαλή, καθαρή και φτηνή μετακίνηση όλων.

Η ξεχωριστή δομή της FIA και ο διπλός της ρόλος στον αθλητισμό και την αυτοκίνηση απαιτεί όχι μόνο έναν πρόεδρο για να λειτουργήσει και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ηγετική μου ομάδα. Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στο θέμα της αυτοκίνησης θα προτείνω τον Brian Gibbons, διευθύνων σύμβουλος της New Zealand Automobile Association. Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του αθλήματος θα προτείνω τον Graham Stoker, πρόεδρο του Συμβουλίου του UK Motor Sports Association. Και για πρόεδρο της συγκλήτου θα προτείνω τον Nick Craw, πρόεδρο της ACCUS και τωρινό αναπληρωτή πρόεδρο του αθλήματος. Είμαι αισιόδοξος ότι μαζί θα προσφέρουμε στη FIA την ευκαιρία να εκλέξει μία δυναμική ηγετική ομάδα με τεράστια εμπειρία και προσήλωση.

Γνωρίζω παρόλα αυτά, ότι η FIA είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός που εξυπηρετεί το κυβερνητικό σώμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσωπεί παγκοσμίως τις λέσχες αυτοκινήτου. Σε αυτό το γράμμα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την αφοσίωσή μου στο να ενδυναμώσω την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της FIA σε στενή συνεργασία με όλα τα μέλη.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που στην καριέρα μου γνώρισα μεγάλη επιτυχία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και επωφελήθηκα από τη σκληρή δουλειά των προηγούμενων ηγετών της FIA ώστε να δημιουργήσουν μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταγωνισμού. Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δώσω πίσω κάτι στο άθλημα και στις λέσχες της FIA, οι οποίες μου έχουν δώσει πάρα πολλά. Επίσης θα ήθελα να βοηθήσω τους συναδέλφους μου στις αυτοκινητιστικές λέσχες στη σημαντική τους δουλειά στην εκπροσώπηση της δημόσιας μετακίνησης».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 53
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Σάβ Ιούλ 18, 2009 21:39

Υποψήφιοι πρόεδροι…

Ari VatanenΕικόνα
Jean TodtΕικόνα
O Max Mosley ανκοίνωσε σε επιστολή του στα μέλη της FIA ότι δεν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA ξανά στις 23 Οκτωβρίου που θα διεξαχθούν οι εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Δυο γνωστές προσωπικότητες στο χώρο του αθλητισμού έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα: ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ του 1981, Ari Vatanen και ο πρώην διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari, Jean Todt.

O Vatanen ήταν μέλος της Ευρωκοινοβουλίου από το 1999 μέχρι φέτος, αποτελεί διαχειριστή του Ιδρύματος της FIA και φυσικά είναι πολύ καλός γνώστης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο 57χρονος Φινλανδός είναι γνωστό ότι δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Mosley, ωστόσο πιστεύει ότι αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά του να καταλάβει την προεδρία της FIA.

Eντούτοις, ο Vatanen κατέκρινε τον Mosley ανοιχτά, όταν ο Βρετανός δήλωσε την προτίμησή του για τον Jean Todt, λέγοντας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον διαδεχθεί, αποκαλώντας το Γάλλο τον καλύτερο μάνατζερ στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της γενιάς του και ίσως οποιασδήποτε γενιάς. O Φινλανδός δήλωσε ότι η FIA δεν είναι βασίλειο και θα πρέπει να εκλέξει δημοκρατικά τον πρόεδρό της και ότι δεν είναι σωστό ο Mosley να χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να επιβάλει τον πρόεδρο που θέλει αυτός.

Ο Vatanen πιστεύει ότι μπορεί να φέρει αέρα ανανέωσης στη FIA και πιστεύει ότι ο Todt αντιπροσωπεύει την παλιά εποχή.

Οι ομάδες από την άλλη, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, ο καινούργιος πρόεδρος της FIA να είναι ουδέτερος, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τον Todt, δεδομένων των ισχυρών δεσμών του με τη Ferrrari και η υποψηφιότητά του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

O Vatanen δήλωσε ότι άνθρωποι από τη Ferrari τον έχουν ενημερώσει πως δε θα ήθελαν τον Todt για πρόεδρο της FIA, καθώς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε την αξιοπιστία του σπορ.

Ο Todt από την πλευρά του δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της FIA.

Κάθε υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να δηλώσει την πρόθεσή του από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας και τα ονόματα των 22 υποψηφίων των ανώτερων αξιωμάτων της Ομοσπονδίας, όπως τον πρόεδρο της Γερουσίας, τον αντιπρόεδρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον αντιπρόεδρο του τμήματος αυτοκίνησης και τουρισμού, πέντε μέλη της Γερουσίας, 7 αντιπροέδρους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και άλλους τόσους για το τμήμα αυτοκίνησης και τουρισμού.

Το συγκεκριμένο σύστημα δημιουργήθηκε για να προστατεύει τον πρόεδρο που βρίσκεται στην εξουσία την εκάστοτε στιγμή και ο Vatanen έχει δηλώσει ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα το καταργήσει, όντας αντίθετος προς τη σκοπιμότητά του.

Από την πλευρά του, ο Todt έχει ήδη ανακοινώσει τα ονόματα της «παράταξής» του, διαλέγοντας τον Brian Gibbons (γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Αυτοκινήτου της Νέας Ζηλανδίας) για την αντιπροεδρία του τμήματος αυτοκίνησης και τουρισμού, τον Graham Stoker (πρόεδρος του συμβουλίου του συνδέσμου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μ. Βρετανίας) για αντιπρόεδρο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και για πρόεδρο της Γερουσίας τον Nick Craw, πρόεδρο της ACCUS και νυν αντιπρόεδρο για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Συνεπώς, μονάχα το όνομα του Vatanen δε θα είναι αρκετό για να του εξασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές της FIA (παρά το γεγονός ότι ήδη ο διευθυντής της McLaren, Martin Whitmarsh έχει δηλώσει την υποστήριξή του προς τον Φινλανδό). Παράλληλα, ο Todt έχει δεχθεί ισχυρή κριτική στο παρελθόν, λόγω των διαμαχών που προκλήθηκαν από την εμφανή ευνοϊκή μεταχείριση του Michael Schumacher, με την οποία ο Γάλλος κατηγορήθηκε ότι έβαζε την ομάδα του πάνω από το καλό του σπορ.

Την ίδια στιγμή, η MSC, η εταιρία της οποίας θυγατρική είναι η N.Technology, μια από τις ομάδες που κατέθεσε συμμετοχή στη Formula 1 για το 2010, θα φέρει τη FIA στα δικαστήρια του Παρισιού, όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των καινούργιων ομάδων, θεωρώντας ότι η Διεθνής Ομοσπονδία δε σεβάστηκε τη διαδικασία και δεν υπήρξε αρκετή διαφάνεια. Το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την υπόθεση, η ακρόαση της οποίας θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Και η FOTA έχει ζητήσει από τη FIA να ξεκαθαρίσει τη διαδικασία επιλογής των καινούργιων ομάδων, αφότου διέρρευσε ότι για να επιλεγούν οι υποψήφιοι, έπρεπε να έχουν συμφωνήσει να προμηθευτούν κινητήρες από την Cosworth…

Eπιστρέφοντας στο ζήτημα διαδοχών, διέρρευσαν πληροφορίες ότι η CVC (η εταιρία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1), είχε την πρόθεση να απαλλάξει τον Bernie Ecclestone από τα καθήκοντά του, μεταφέροντάς τον σε επίτιμο πόστο, λόγω των σχολίων που έκανε όσον αφορά τον Αδόλφο Χίτλερ. Εντέλει, αποκαλύφθηκε ότι οι Martin Sorrell (Εβραίος επιχειρηματίας) και Peter Brabeck (αμφότεροι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της CVC) συζήτησαν με μερικούς ομόλογούς τους το ενδεχόμενο να απαλλάξουν τον Ecclestone από τα καθήκοντά του, ωστόσο ο Donald McKenzie (διευθύνων συνέταιρος της CVC) δήλωσε ότι ο Ecclestone θα παραμείνει υπεύθυνος των δραστηριοτήτων της εταιρίας στη Formula 1, δεδομένης της απολογητικής συνέντευξης που έδωσε ο δαιμόνιος Βρετανός έπειτα από τα σχόλιά του για τον Χίτλερ, που έδωσε τέλος στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, οι ομάδες προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία με την CVC για να υπογράψουν την καινούργια Συνθήκη Ομονοίας μέχρι το Ουγγρικό Grand Prix. Tην Τετάρτη, εκπρόσωποι από τις 13 ομάδες που έχουν γίνει δεκτές στο πρωτάθλημα του 2010 συναντήθηκαν στα αρχηγεία της FOTA στη Γενεύη, για να υπογράψουν ένα νομικά δεσμευτικό συμβόλαιο που θα υποχρέωνε τις ομάδες σε κινήσεις μείωσης των εξόδων τους τα επόμενα χρόνια. Παρά το ότι η συμφωνία δεν υπογράφηκε, σύμφωνα με πηγές, μονάχα μικρές λεπτομέρειες έχουν παραμείνει να κανονιστούν, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 53
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Ιούλ 22, 2009 21:13

Todt εναντίον Vatanen
Ο Jean Todt δεν αφήνει τις κατηγορίες του Ari Vatanen να σκιάσουν την εικόνα του

Τα σχόλια του Ari Vatanen σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει η FIA στον έτερο διεκδικητή της προεδρίας, Jean Todt, μετά την αντίδραση του Carlos Macaya, Προέδρου του ιδρύματος της FIA, (σχετικό άρθρο) πυροδότησαν την απάντηση εκ μέρους του ίδιου του Jean Todt. Ο Γάλλος υπερασπίστηκε με πειστικό τρόπο τόσο τον εαυτό του όσο και την ηθοποιό, Michelle Yeoh, η οποία έχει τη θέση της παγκόσμιας πρέσβειρας της εκστρατείας “Make Roads Safe”.

Ο Jean Todt δήλωσε σχετικά με τα σχόλια του αντιπάλου του: «Βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της FIA. Αυτή η χρονική περίοδος προσφέρει στο σύνολο των μελών της FIA μια σπουδαία ευκαιρία, πριν κάνουν την επιλογή τους, να σκεφτούν για τις επιτεύξεις της Ομοσπονδίας, τους μελλοντικούς της στόχους και τις προκλήσεις.

Ελπίζω ότι κάθε υποψήφιος θα διεξάγει την καμπάνια του με αξιοπρέπεια και ότι θα αποφύγει να προσωποποιήσει τα ζητήματα ή να διασπείρει μειωτικούς ή ψεύτικους ισχυρισμούς.

Είμαι πολύ περήφανος για την εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει η Michelle Yeoh ως παγκόσμια πρέσβειρα της εκστρατείας “Make Roads Safe”. Θα πρότεινα σε όλους, προκειμένου να αποκτήσουν ακριβή γνώση για το ρόλο της Michelle, να παρακολουθήσουν την ταινία “'Turning Point” για να εκτιμήσουν από μόνοι τους τη συνεισφορά της στη βελτίωση της παγκόσμιας οδικής ασφάλειας.

Στο μέλλον, ελπίζω όλοι να καταφέρουν να επικεντρωθούν στην ουσία και να σεβαστούν την ακεραιότητα αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας.»
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 53
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Παρ Αύγ 07, 2009 21:00

Ο Jean Todt ξεκίνησε την προεκλογική καμπάνια του για την προεδρία της FIA τον Οκτώβριο, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα κείμενο που εξηγεί το πρόγραμμα της διακυβέρνησής του στη FIA αν εκλεγεί. Η ομάδα του Todt προτείνει ορισμένες ριζικές αλλαγές στον τρόπο που η παγκόσμια ομοσπονδία διοικεί το μηχανοκίνητο αθλητισμό, προτείνοντας την ύπαρξη ενός επιτρόπου που θα επιβλέπει κάθε ένα πρωτάθλημα της FIA. Ο Γάλλος τονίζει ιδιαίτερα ότι θα προωθήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της FIA και οι έννοιες στις οποίες το μανιφέστο του δίνει μεγάλη σημασία είναι η μείωση των δαπανών, ο υγιής ανταγωνισμός, η πρωτοπορία και η συνεργασία όλων των φορέων.

Μία άλλη μεγάλη αλλαγή που προτείνει ο Todt είναι η δημιουργία μιας Πειθαρχικής Επιτροπής, που θα χειρίζεται τα θέματα παράβασης των κανονισμών, όπως το σκάνδαλο κατασκοπίας το 2007 και η περίπτωση με τις ψευδείς δηλώσεις των ανθρώπων της McLaren στους αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστραλίας φέτος. Έτσι, η αρμοδιότητα αυτή θα φύγει από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το οποίο ωστόσο θα παραμείνει το ανώτατο όργανο που θα αποφασίζει για όλες τις αλλαγές στο σπορ.

Στις προθέσεις του Jean Todt είναι να αναπτύξει τη -χαμένη σε ένα ποσοστό, είναι η αλήθεια- εμπιστοσύνη του κόσμου στους αγωνοδίκες και τις αποφάσεις τους, αναδιαρθρώνοντας το σύστημα των αγωνοδικών και εκπαιδεύοντάς τους συνεχώς για να βελτιώνονται.

ΑΤΖΕΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ FIA 2009-2013
Jean Todt & Team 2009

Στην επιστολή της 16ης Ιουλίου με χαρά παρουσιάσαμε την ηγετική ομάδα που προτείνουμε για τις φετινές εκλογές για την προεδρία της FIA. Επίσης σημειώσαμε τις σημαντικότερες θέσεις της υποψηφιότητάς μας που είναι η οικονομική προσιτότητα και ο ανταγωνισμός, η καινοτομία και η υπεροχή και η ομαδικότητα και συνεργασία. Για να αναδείξουμε αυτές τις ιδέες όλοι μαζί προετοιμάσαμε την πολιτική μας ατζέντα που παρουσιάζει με περισσότερες λεπτομέρειες τις προτάσεις μας που αν εκλεγούμε την 23η Οκτωβρίου ελπίζουμε ότι θα εφαρμόσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα και συνδυάζει μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η FIA είναι η μοναδική μη κερδοσκοπική και ανεξάρτητη ομοσπονδία στον κόσμο που συνδυάζει το ρόλο του διοικητικού σώματος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό με τη φωνή των αυτοκινητιστών. Και η αθλητική και η αυτοκινητιική πλευρά της FIA μοιράζονται τις ίδιες αξίες, υποστηρίζοντας τη δικαιοσύνη για τους καταναλωτές και τους αγωνιζόμενους, για ασφάλεια τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα και το δικαίωμα να απολαμβάνουν την ελευθερία που προσφέρει η αυτοκίνηση. Πιστεύουμε ότι δουλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να προωθήσουμε με επιτυχία τους στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι η FIA ισχυροποιεί το ρόλο της ως ο μεγαλύτερος στον κόσμο ανεξάρτητος οργανισμός για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση.

Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των επόμενων ετών, αναγνωρίζουμε ότι η FIA πρέπει να προσαρμόζεται και να αλλάζει. Σε έναν κόσμο που μηχανοποιείται γρήγορα, πρέπει να ισχυροποιήσουμε το διεθνή ρόλο της FIA τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στην αυτοκίνηση. Πρέπει να απευθυνθούμε στη νέα γενιά θιασωτών της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η FIA πρέπει να δουλέψει σκληρά και να μεγαλώσει τη βάση των μελών της, των αγωνιζομένων και των εθελοντών. Αυτό απαιτεί να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ως διεθνής οργανισμός, να εκθέσουμε τους στόχους μας καλύτερα, να συμπεριλάβουμε όλες τις περιοχές του κόσμου στις δομές λήψης αποφάσεων και να ενισχύσουμε την αξία της ιδιότητας μέλους της FIA σε όλες τις λέσχες μας. Η ομαδική δουλειά σε διεθνή κλίμακα απαιτεί να αναμορφώσουμε την οργάνωσή μας και να βελτιώσουμε το σύστημα διακυβέρνησης για να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο αντιπροσωπευτικό. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε μια συνολική αναθεώρηση του καταστατικού και της δομής της FIA, που περιλαμβάνει την ηγεσία, τα παγκόσμια συμβούλια και τα μέλη. Ειδικά θέλουμε να ισχυροποιήσουμε την περιφερειακή οργάνωση, κάνοντάς την πιο αντιπροσωπευτική, και να κινηθούμε προς ένα νέο σύστημα Αντιπροέδρων σε κάθε περιφέρεια του κόσμου, έναν για την αυτοκίνηση και έναν για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η τελευταία μεγάλη αναθεώρηση του καταστατικού ήταν αποτέλεσμα της συγχώνευσης της FIA και της Διεθνούς Συμμαχίας για τον Τουρισμό (ΑΙΤ) το 2005. Αυτό δυνάμωσε περισσότερο την αυτοκινητική πλευρά της FIA και διάφορων οργανωτικών δομών, ειδικά σε περιφερειακό επίπεδο. Τώρα, με την ευκαιρία μιας νέας ηγετικής ομάδας, η εποχή είναι κατάλληλη να εκμοντερνίσουμε περεταίρω την οργάνωσή μας και να εξετάσουμε αναθεωρήσεις που θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό της FIA σε συνεργασία με τις λέσχες που είναι μέλη μας.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η FIA θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική και ευαίσθητη απέναντι στα μέλη της, τόσο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και της αυτοκίνησης. Μεγαλύτερη διαφάνεια και επικοινωνία θα χρειαστούν καθώς θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε καλύτερα στα μέλη της και στο ευρύ κοινό το ρόλο της FIA στην αυτοκίνηση και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σε αυτήν την ατζέντα περιγράφουμε τις προτάσεις που σχετίζονται συγκεκριμένα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση. Θέλουμε, ωστόσο, να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει τεράστια δυναμική στη συνεργασία των δύο πλευρών της FIA και στην ανάπτυξη συνεργιών ανάμεσα στους αντίστοιχους ρόλους. Στο τελευταίο κομμάτι περιγράφουμε μερικές ακόμα ιδέες για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Χαιρετίζουμε το διάλογο με τα μέλη της FIA και τους άλλους φορείς πάνω σε αυτές τις ιδέες. Τώρα είναι η ώρα για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, καθώς η εκλογή νέας ηγεσίας δίνει στη FIA την ευκαιρία να ανανεώσει τις δυνάμεις και τις δομές της και να αφιερωθεί ξανά στο να υπηρετεί τα μέλη της προς όφελος της προόδου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της ελευθερίας της αυτοκίνησης.

Υπογράφουν οι
Jean Todt (Υποψήφιος Πρόεδρος)
Nick Craw (Υποψήφιος Πρόεδρος της Γερουσίας)
Brian Gibbons (Υποψήφιος Αναπληρωτής Πρόεδρος για την αυτοκίνηση)
Graham Stoker (Υποψήφιος Αναπληρωτής Πρόεδρος για τον αθλητισμό)

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Το πρώτο καθήκον της ηγεσίας της FIA είναι να ενεργήσει ως επιστάτης του ρόλου της ως ανεξάρτητο παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι ζωτικής σημασίας επίσης να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να καταστήσουμε το άθλημά μας όσο το δυνατόν ασφαλέστερο και βιώσιμο. Από τη μία, αναγνωρίζουμε ότι η τεχνολογία διαπερνά τον αθλητισμό μας, πρέπει πάντα να παραμείνει ένα άθλημα ανθρώπινων ικανοτήτων. Πρέπει επίσης να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι προσιτός σε όλους εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν τη συγκίνηση του ανταγωνισμού στην πίστα.

Η ομοσπονδία αντιπροσωπεύει την πυραμίδα ενός συστήματος διακυβέρνησης που συγκεντρώνει τις αθλητικές λέσχες μεγάλες και μικρές, αγωνιζόμενους τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες, που ανταγωνίζονται στα σημαντικότερα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού και άλλα διεθνή γεγονότα όλα μέσα σε ένα κοινό σύστημα κανονισμών που παρέχονται από το Διεθνή Αθλητικό Κώδικα. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε νέα γενεά ηγετών της FIA είναι να συντηρήσει την κληρονομιά όλων εκείνων που για πάνω από 100 χρόνια έχουν μεγαλώσει την παγκόσμια κλίμακα του αθλήματος. Επίσης συνεχίζουν να αναπτύσσουν την ομοσπονδία έτσι ώστε να εκπληρώνει αποτελεσματικότερα την εξουσιοδότησή του. Για να επιτευχθεί αυτή η πρόκληση θα απαιτήσει αναπόφευκτα έναν συνδυασμό συνοχής και αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών, η FIA πρέπει να επιδιώξει να στηριχτεί στις δυνάμεις της αλλά και να είναι έτοιμη να προσαρμόσει τις δομές της διαχείρισης και λήψης αποφάσεων για να γίνει πιο αποδοτική οικονομικά και διαφανής. Όπως έχω ήδη αναφέρει στην εισαγωγή μας, προτείναμε μια λεπτομερή αναθεώρηση στα καταστατικά της FIA για να προσαρμόσει και να εκσυγχρονίσει, όπου είναι απαραίτητο, τη δομή και τους κανόνες της Ομοσπονδίας. Επίσης υπάρχουν και αλλά προβλήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό που πιστεύουμε ότι χρειάζονται αναθεώρηση και αναπροσαρμογή. Εμείς, επομένως, προτείναμε στα μέλη της FIA τις ακόλουθες πέντε προτάσεις:

Ενίσχυση των λεσχών και καθορισμός του δρόμου που θα ακολουθήσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.
Επίτροποι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος
Επίλυση των διαφωνιών στα πρωταθλήματα FIA
Περιφερειακά Πρότυπα Κέντρα
Προσιτότητα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η παγκόσμια κοινότητά των λεσχών μηχανοκίνητου αθλητισμού εξαρτάται από ένα ευρύ φάσμα τοπικών εθελοντών, της οργάνωσης σε βασικό επίπεδο και των τοπικών ανταγωνιστών που παρέχουν την υγιή βάση στην πυραμίδα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την πλούσια ποικιλία του. Είναι κρίσιμο, επομένως, να καλύψουμε τις ιδιαίτερες οργανωτικές ανάγκες όλου του ASN και να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να αυξήσουν την ιδιότητα μέλους του, να ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση τόσο των ανταγωνιστών όσο και των ανώτερων υπαλλήλων, να παρέχουν ένα μονοπάτι από τον εθνικό στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις αναδυόμενες αθλητικά χώρες και περιοχές όπου υπάρχει τεράστια δυνατότητα να αυξηθούν τα επίπεδα ιδιότητας μέλους και συμμετοχής. Από αυτή την άποψη θα εργαστούμε με το ίδρυμα FIA και το ινστιτούτο, μαζί με το FIA Motorsport Safety Development Fund για να παραδώσει πραγματική υποστήριξη πρώτης γραμμής στην ASN σε αυτές τις ζωτικής σημασίας δραστηριότητες. Θα ενθαρρύνουμε επίσης την ASN να μοιραστούμε τις ανάγκες και την εμπειρία τους μέσω του διαλόγου, των περιφερειακών ομάδων, έτσι ώστε να αυξήσουμε τα μέλη στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό και το δίκτυο εθελοντών μας χωρίς τις οποίες το άθλημα δεν θα ακμάσει.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Για κάθε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA προτείνουμε το διορισμό ενός Επιτρόπου, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση της Ομοσπονδίας και τη διακυβέρνηση του πρωταθλήματος. Ο Επίτροπος θα εκπροσωπεί τη FIA σε όλα τα εμπορικά και οργανωτικά θέματα που σχετίζονται με το πρωτάθλημα. Θα δίνει αναφορά στο Παγκόσμιο Συμβούλιο και στις σχετικές αθλητικές επιτροπές. Ένα σύστημα Επιτρόπων θα μειώσει την ανάγκη του Προέδρου της FIA, ή του Αντιπροέδρου να εμπλέκονται άμεσα με κάθε πρωτάθλημα και θα δώσει το χρόνο στην ηγεσία να επικεντρωθεί στη στρατηγική διαχείριση της FIA. Συνολικά θα αγκαλιάσει τις δύο κολώνες της που είναι η αυτοκίνηση και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ FIA

Η επίλυση των διαφωνιών με δίκαιο και διαφανή τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα. Ιδιαίτερα οι Αγωνοδίκες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια και το σεβασμό στους κανονισμούς. Ως εθελοντές συμβάλουν σημαντικά σε κάθε αγώνα του ημερολογίου. Η θέση του Αγωνοδίκη είναι σημαντική και απαιτεί δύναμη και ανεξάρτητη απόφαση – και φυσικά η πιο δίκαιη απόφαση δεν είναι πάντα και η πιο δημοφιλής. Την ίδια στιγμή η εμπιστοσύνη του κοινού και των αγωνιζομένων είναι σημαντική. Εμείς, επομένως, προτείνουμε την καθιέρωση μιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αγωνοδικών για να εξετάζει τη βελτίωση του συστήματος των αγωνοδικών στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της FIA. Επίσης να ερευνά την εξέλιξη της εκπαίδευσης των αγωνοδικών ώστε να προωθήσει στον επαγγελματισμό τους. Παραδοσιακά, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είχε άμεσο ρόλο στην έρευνα και αποφάσιζε για θέματα αρχής με βάση τον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα. Τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να είναι και πολύ χρονοβόρες, και αμφισβητούμενες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο είναι το εκτελεστικό όργανο του συστήματος διακυβέρνησης της FIA, προτείνουμε μια χωριστή πειθαρχική επιτροπή που θα διεξάγει τις έρευνες, ακροάσεις και θα συστήνει πιθανές ποινές στο Παγκόσμιο Συμβούλιο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ της πειθαρχικής διαδικασίας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου ταυτόχρονα διατηρώντας την τελική αρχή των τελευταίων πέρα από οποιαδήποτε πιθανή κύρωση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΝΤΡΑ

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μπει σε ένα μια εποχή που οι αγώνες ή τα ράλι μπορούν να διεξαχθούν σε όλο τον κόσμο. Η αυξημένη χρήση οχημάτων στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική επεκτείνει τη δράση του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να φτάσει σε νέο κοινό. Η FIA πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την εποχή, ώστε να μεγαλώσει και να αναπτύξει τον ηγετικό της ρόλο στην ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει η FIA να καθιερώσει Περιφερειακά Πρότυπα Κέντρα για να εξυπηρετήσουν με διάφορους τρόπους τους αγωνιζόμενους, την εκπαίδευση και την τοπική οργάνωση. Αυτά τα κέντρα μπορούν να βοηθήσουν τους νέους οδηγούς, τους ανώτερους υπαλλήλους και τους εθελοντές, την ανάπτυξη των λεσχών και την στρατολόγηση μελών. Το Ινστιτούτο της FIA και το ίδρυμα της FIA για την Ασφάλεια στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό θα συνεργαστούν στην καθιέρωση αυτών των κέντρων σε συνεργασία με την ASN και θα προτείνουν μια επιτροπή σχεδιασμού για να εξεταστεί αυτή η πρόταση σε βάθος.

ΠΡΟΣΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο είναι σημαντικό το κόστος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό να παραμείνει σε λογικά πλαίσια και να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Με μεγάλη πειθαρχία και σε όλα τα επίπεδα η FIA πρέπει να οδηγήσει την προσπάθεια ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να γίνει λιγότερο ακριβός. Αυτό είναι σημαντικό κυρίως για τις ιδιωτικές ομάδες που πάντα ήταν μια πηγή δύναμης για το άθλημα, αλλά επίσης και για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν το χειρότερο επιχειρησιακό περιβάλλον τους εδώ και δεκαετίες. Για να μειώσουμε το κόστος η FIA θα έχει στόχο να μειώσει το κόστος στα μεγάλα πρωταθλήματα, να έχει σταθερότητα στους κανονισμούς, να τυποποιήσει τα εξαρτήματα, να μειώσει τα γενικά έξοδα και να απλοποιήσει τη διοικητική μέριμνα. Η προώθηση χαμηλότερου κόστους στις μικρότερες κλίμακες του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει επίσης να είναι μεγάλη προτεραιότητα για να ενθαρρύνει τους νέους αγωνιζομένους και τους εθελοντές. Προτείνουμε η FIA να πραγματοποιήσει μια γενική ανασκόπηση του κόστους και όπου είναι εφικτό να αναζητήσει τη μείωση του κόστους για τους διοργανωτές με την αναθεώρηση της δομής των ημερολογιακών αμοιβών. Υπάρχουν πέντε προτάσεις που θα θέλαμε να προωθήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Καλωσορίζουμε τη συζήτηση με τα μέλη της FIA και άλλους συμμετέχοντες για το ρόλο της FIA στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να δυναμώσουμε τη FIA σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Αναπόφευκτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, ως κορωνίδα των αγώνων με μονοθέσια, κυριαρχεί στα Μέσα Ενημέρωσης. Αλλά η ευθύνη της FIA στο μηχανοκίνητο αθλητισμό εκτείνεται πολύ περισσότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιτυχία μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό εξαρτάται από το διεθνές δίκτυο των αγωνιζομένων, των εθελοντών, και των μικρών οργανώσεων που μας προμηθεύουν με το σημαντικό πρώτο βήμα για τους αυριανούς παγκόσμιους πρωταθλητές.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με πάνω από 100 εκατομμύρια μέλη, οι αυτοκινητικές λέσχες της FIA αποτελούν το μεγαλύτερο δίκτυο αυτοκινητικών καταναλωτών στον κόσμο. Παρέχουν ζωτικής σημασίας βοήθεια και υπηρεσίες τουρισμού στα μέλη τους καθώς επίσης υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αυτοκινητιστών και την ελευθερία τους στην αυτοκίνηση. Καθώς ο αριθμός αυτοκινητιστών παγκοσμίως υπερδιπλασιάζεται στις δεκαετίες που θα έρθουν, η FIA πρέπει να βοηθήσει τις λέσχες της να παραμείνουν στην κορυφή ως προς τις καινοτόμες αυτοκινητιστικές υπηρεσίες και την αποτελεσματική δημόσια πολιτική.

Για περισσότερα από 100 χρόνια η FIA δίνει βήμα στην κοινότητα των αυτοκινητικών λεσχών προκειμένου να προάγουν τα κοινά συμφέροντα των μελών τους, να μοιραστούν τις καλύτερες πρακτικές και να παρουσιάσουν το αυτοκινητικό κοινό σε διεθνείς οργανισμούς. Τον Οκτώβριο του 1909, το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μετακίνηση έλαβε χώρα στο Παρίσι και υιοθέτησε το πλαίσιο για τα διεθνή ταξίδια, την ασφάλεια και περιβαλλοντικά πρότυπα και το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι σήμερα. Οι αυτοκινητιστικές λέσχες επηρέασαν επιτυχώς τη συνάντηση του 1909 ακριβώς όπως σήμερα στηριζόμαστε στη FIA να εκπροσωπήσει τους αυτοκινητιστές σε διεθνή θέματα στον Ο.Η.Ε. και σε άλλους διακυβερνητικούς οργανισμούς. Χτίζοντας πάνω στις παραδόσεις μας και τη μοναδική μας εμπειρία, πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αξία της ιδιότητας του μέλους την οποία προσφέρει η FIA στις λέσχες μας.

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗ

Από τότε που ολοκληρώσαμε τις μακρές διαπραγματεύσεις συγχώνευσης με την ΑΙΤ, το τμήμα της FIA το οποίο ασχολείται με την αυτοκίνηση έχει μεταμορφωθεί. Η συγχώνευση έχει φέρει όλες τις αυτοκινητικές λέσχες του κόσμου σε μία δομή με την προοπτική της εκπροσώπησης του αυτοκινητιστή, αποτελεσματικότερα από ποτέ άλλοτε. Τώρα ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε αυτή την προοπτική για το καλό των μελών μας. Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο ως προς την αναδόμηση της Γραμματείας Αυτοκίνησης και την ανάπτυξη της πολιτικής μας μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Η χάρτα «Αυτοκίνηση για Όλους» ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και την οδική ασφάλεια, ενώ προσδιορίζει το επόμενο μεγάλο θέμα για τις αυτοκινητικές λέσχες, αυτό της πρόσβασης στην ασφαλή, αειφόρο και προσιτή αυτοκίνηση για τα μέλη μας. Προσφέρει στις λέσχες μας μία μεγάλη ευκαιρία να γίνουν οι ηγέτες των καταναλωτών στην παγκόσμια σκηνή.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα της FIA, οι λέσχες μας μοιράζονται επίσης, πολύ αποτελεσματικές συμβουλευτικές δραστηριότητες όπως η καμπάνια «Make Roads Safe» η οποία έχει επηρεάσει τόσο πολύ την προώθηση του πρώτου διεθνούς Υπουργικού Συνεδρίου για την οδική ασφάλεια, στη Μόσχα τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μέσω της πρωτοβουλίας «Make Cars Green», έχουμε επίσης αναπτύξει μία ξεκάθαρη ατζέντα για να εξασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες μετακίνησης των μελών μας θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα της ατμόσφαιρας και την κλιματική αλλαγή. Οι λέσχες της FIA δεν υπήρξαν ποτέ σε καλύτερη θέση ώστε να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των μελών τους και εμείς μοιραζόμαστε τη δέσμευσή τους να είναι η διεθνής φωνή των αυτοκινητιστών ανά τον κόσμο.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ

Αναγνωρίζουμε πλήρως την ποικίλη φύση και τις ανάγκες των λεσχών της FIA, κάθε μία εκ των οποίων έχει διαφορετικές προσδοκίες από την ιδιότητα μέλους της FIA. Για τις μεγαλύτερες λέσχες, με καθιερωμένη προσφορά υπηρεσιών, η αξία της ιδιότητας μέλους της FIA έγκειται στην πρόσβαση σε μία διεθνή συμμαχία και το συντονισμό και τη συνεργασία η οποία παρέχεται από το δίκτυο της FIA. Για τις νέες λέσχες, η FIA μπορεί να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο, βοηθώντας τις να επισπεύσουν την πολιτική τους και την ανάπτυξη των υπηρεσιών τους μέσω της Γραμματείας Αυτοκίνησης της FIA. Προτείνουμε η FIA να παρέχει το απαραίτητο πλαίσιο για τις λέσχες με κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες ώστε να συνεργάζονται προκειμένου να πετύχουν αμοιβαίως ευεργετικά αποτελέσματα.

Το κλειδί για κάθε επιτυχημένη διεθνή συμμαχία είναι η ομαδική δουλειά και η θέληση των λεσχών, τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών, να μοιραστούν εμπειρίες και γνώση. Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα τη σημασία του να μοιράζεσαι στρατηγικές για να αναπτύξουμε τη διεθνή μας συμμαχία λεσχών και να τις βοηθήσουμε να προσελκύσουν και να διατηρήσουν νέα μέλη. Όλες οι λέσχες λειτουργούν σε καιρούς που αλλάζουν και η συλλογική συνεργασία και υποστήριξη η οποία παρέχεται μέσω του πλαισίου του δικτύου της FIA αποτελεί μοναδικό προνόμιο της ιδιότητας μέλους.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ

Για να προωθήσουμε αυτόν τον παγκόσμιο ρόλο, πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε αποτελεσματική και καλά δομημένη εμπλοκή των λεσχών στην ανάπτυξη της δημόσιας πολιτικής και των υπηρεσιών της FIA. Επεκτείνοντας αυτή την ανάπτυξη, πρέπει επίσης να προσδιορίσουμε νέες δημόσιες πολιτικές, στρατηγικές προσέλκυσης μελών και προτεραιότητες υπηρεσιών όπως προκύπτουν. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζεται να βελτιώσουμε τα συστήματα επικοινωνίας μας. Πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στο Κέντρο Γνώσης της FIA, το οποίο πρέπει να γίνει μία παγκόσμια πηγή η οποία θα παρέχει στις λέσχες, στις περιφέρειες και στη FIA πρόσβαση σε ένα εργαλείο υψηλής ποιότητας σχετικής πληροφόρησης. Το κέντρο πρέπει να προωθήσει την ανταλλαγή εμπειριών των λεσχών, εθνικά και μέσα στις περιφέρειες της FIA, έτσι ώστε η δημόσια πολιτική, η προσέλκυση μελών και οι επιτυχείς υπηρεσιακές ευκαιρίες να μπορούν να μοιραστούν.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Πολλές από τις λέσχες μας είναι σημαντικοί παροχείς υπηρεσιών τουρισμού και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο η FIΑ. Είναι ξεκάθαρη η ευκαιρία για τη FIA να γίνει η πηγή της παγκόσμιας και τοπικής πληροφόρησης προς όφελος των λεσχών και να διευκολύνει την ανταλλαγή των επιτυχών εμπειριών και την ανάπτυξη των καινοτόμων υπηρεσιών του τουρισμού. Ο Τουρισμός επίσης είναι μια ακόμα βάση για τη δημόσια πολιτική της FIA, να προστατέψει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των μελών της κάθε λέσχης όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η προστασία των καταναλωτών πρέπει επίσης να είναι στο επίκεντρο των προθέσεων της FIA. Ως ανεξάρτητη αρχή της αυτοκίνησης η FIA και οι λέσχες μελών της αντιπροσωπεύουν μια αξιόπιστη πηγή πληροφορίας στον καταναλωτή. Η FIA πρέπει, επομένως, να ενθαρρύνει και να επεκτείνει την επιτυχημένη της δουλειά στις λέσχες ανά τον κόσμο δημιουργώντας ελέγχους στα προϊόντα και αξιολογήσεις προγραμμάτων ασφαλείας, περιβαλλοντική απόδοση και αναλογία τιμής-ποιότητας. Η FIA μπορεί να δυναμώσει την αποδοτικότητα τέτοιων προγραμμάτων ώστε να ενθαρρύνει τις τοπικές οργανώσεις, με το να προμηθεύει ανεξάρτητες συμβουλές μια να προμηθεύει τους καταναλωτές με δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο.

Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εργασία και την υπεράσπιση της Επιτροπής Αυτοκίνησης της FIA και άλλων επιτροπών της FIA και με αυτές τις ενέργειες τα μέλη των λεσχών να παίρνουν μέρος και να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα της διαδικασίας. Για πολλές από τις λέσχες μας η πιο στενή συγγένεια είναι με τις άλλες λέσχες της περιοχής τους. Η δημόσια πολιτική στα θέματα αυτοκίνησης σχετίζονται άμεσα με συγκεκριμένο περιφερειακό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης της ΑΙΤ, η FIA τώρα έχει περιφερειακή ανάπτυξη στις λέσχες αυτοκίνησης και θα θέλαμε να δούμε περεταίρω ανάπτυξη στο μέλλον. Πρέπει να επενδύσουμε χρόνο και προσπάθεια για να διευκολυνθεί η ενδοπεριφερειακή και διαπεριφερειακή συνεργασία. Ο διορισμός των περιφερειακών συντονιστών και η ενίσχυση των δομών στις λέσχες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι βήματα στη σωστή κατεύθυνση και προτείνουμε ότι στους αντιπροέδρους μας πρέπει να δοθεί ένας ηγετικός ρόλος στην ανάπτυξη μιας ανανεωμένης δέσμευσης για μια επεκταθείσα περιφερειακή δομή.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Αυτοκίνησης και του Τουρισμού θα παίξει πλήρη ρόλο στην ανάπτυξη έναν σαφούς πλαισίου στόχων και της σύνταξης προϋπολογισμού για να υποστηρίξει την καθημερινή εφαρμογή του προγράμματος «Αυτοκίνηση για όλους». Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι ενέργειές μας έχουν μετρήσιμες και αποδείξιμες εκβάσεις που είναι σημαντικές για τις λέσχες. Επομένως, θα προτείναμε μια αναθεώρηση των πόρων και τη δομή της γραμματείας αυτοκίνησης για να εξασφαλίσει ότι είναι επαρκώς εξοπλισμένη για να εκπληρώσει επικερδώς το ρόλο και τις ευθύνες της.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Είναι μια σημαντική και συναρπαστική στιγμή για τη FIA να εξετάσει τη μελλοντική της ηγεσία και τους στόχους της. Η Οργάνωση έχει τεράστια δύναμη και μεγάλη κληρονομιά. Αυτό οφείλεται στην εντυπωσιακή της ηγεσία και την ενεργή συμμετοχή των μελών στις σημαντικές αποφάσεις για την πολιτική και τη δομή που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μια σημαντική επίπτωση αυτών των αλλαγών ήταν η δημιουργία του Ιδρύματος της FIA και του Ινστιτούτου της FIA για την ασφάλεια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτοί οι ανεξάρτητοι οργανισμοί έχουν προσθέσει μεγάλη δύναμη στην οικογένεια της FIA και νέες δυνατότητες στα μέλη της FIA. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε ότι οι πόροι που έκαναν δυνατή την ύπαρξη του Ιδρύματος και του Ινστιτούτου της FIA προήλθαν από την εμπλοκή της FIA στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Αυτό είναι μια μαρτυρία για τη σοφή διακυβέρνηση της FIA και τη γενναιοδωρία της στο να αφιερώνει σημαντικούς πόρους σε ανεξάρτητες δομές για το κοινό όφελος. Συμβουλές, έρευνα και εκπαίδευση σε διεθνή θέματα που αφορούν τους αυτοκινητιστές είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του Ιδρύματος της FIA σε μία τόσο μεγάλη κλίμακα που ποτέ πριν δεν ήταν εφικτή. Παρομοίως, το Ινστιτούτο της FIA παρέχει πόρους στην ασφάλεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την έρευνα και την εκπαίδευση σε πρωτοφανές επίπεδο. Θα δουλέψουμε σε συνεργασία τόσο με το Ίδρυμα όσο και με το Ινστιτούτο για να φτιάξουμε ένα παγκόσμιο κοινό πρόγραμμα που θα προωθεί την ασφαλή, καθαρή και προσιτή μετακίνηση και τον ασφαλή και βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Θέλουμε ειδικά να ενθαρρύνουμε τις πλευρές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκίνησης να συνεργαστούν και να μοιραστούν όσο γίνεται περισσότερους κοινούς στόχους και επιδιώξεις. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τομείς συνεργασίας που πρέπει να εξερευνηθούν. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο κέντρων της FIA που θα παρείχαν πολλαπλών χρήσεων εγκαταστάσεις για περιφερειακά προγράμματα για εκπαίδευση σχετική με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ασφαλή οδήγηση στο δρόμο. Οι επιπτώσεις αυτής της συνεργασίας θα ήταν μεγάλες τόσο για τις λέσχες μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA όσο και για αυτές της αυτοκίνησης.

Ζητώντας την υποστήριξή σας για την υποψηφιότητά μας θέλουμε να δηλώσουμε τη δέσμευσή μας στις προτάσεις που υπάρχουν σε αυτήν την ατζέντα. Θέλουμε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η αυτοκίνηση να είναι όσο γίνεται πιο προσιτά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Θέλουμε υγιή ανταγωνισμό στην πίστα και ευθύτητα για τον καταναλωτή. Θέλουμε να προωθήσουμε την υπεροχή και την καινοτομία στον τρόπο που διαχειριζόμαστε στο σπορ και στις υπηρεσίες που οι λέσχες θα προσφέρουν στο κοινό. Πάνω απ’ όλα θέλουμε ομαδική δουλειά και συνεργασία. Η FIA είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός, συνδυάζοντας τους ρόλους της διοικούσας αρχής του σπορ και της διεθνούς συμμαχίας για την αυτοκίνηση. Για να συνειδητοποιήσει το πλήρες δυναμικό της, είναι σαφές σε εμάς ότι η FIA πρέπει να λειτουργήσει ως ομάδα, με την ηγεσία και τα Παγκόσμια Συμβούλια να συνεργάζονται στενά με τη γραμματεία, τα μάλη και τις αδελφές οργανώσεις.

Με αυτήν την ατζέντα προβάλλουμε τις προτάσεις μας για τα επόμενα 4 χρόνια. Προσφέρουμε μιαν έμπειρη ομάδα, αφιερωμένη σε μια συναρπαστική ατζέντα αλλαγών, που θα χτίσει πάνω στα επιτεύγματα της FIA και τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα των μελών της. Ωστόσο, το έργο αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί από μόνη της την ομάδα του Προεδρείου ή από τη Γραμματεία της FIA. Εξαρτάται από κάθε έναν από εμάς, από το να δώσει κάθε μέλος τη στήριξή του στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας μας για την αυτοκίνηση και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αυτήν τη δέσμευση για συνεργασία και ομαδική εργασία είμαστε υποψήφιοι ως ηγετική ομάδα για την περίοδο 2009-2013.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost
 
Δημοσιεύσεις: 22469
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 26, 2009 20:56
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Οκτ 24, 2009 08:15

«Ανακουφισμένος» δήλωσε μετά την αναγγελία της νίκης του στις εκλογές της FIA o Jean Todt. Ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του αντιπάλου του, Ari Vatanen, συγκεντρώνοντας 135 ψήφους έναντι μόλις 49 και θα διαδεχθεί τον Max Mosley για τα επόμενα – τουλάχιστον – τέσσερα χρόνια. «Η κατάσταση ήταν περίπλοκη γιατί είμαι από τη φύση μου πολύ αγχώδης. Παρά τη μεγάλη υποστήριξη προς το πρόσωπό μου, δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Μόνο όταν περνάμε τη γραμμή του τερματισμού μπορούμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη», δήλωσε ο 63χρονος Γάλλος. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη σε ξενοδοχείο του Παρισιού υπήρξαν 12 αποχές ή άκυρες ψήφοι. «Ιδιαίτερα θετική» χαρακτήρισε ο Michael Schumacher την εκλογή του Todt.

«Αρχίζει μία καινούργια εποχή για τη FIA», δήλωσε στο ms|free ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη ψηφοφορία. «Είναι σημαντικό για τη χώρα μας ότι ο Jean Todt είναι άνθρωπος των ράλι, ενώ τόσο αυτός όσο και μέλη της οικογένειάς του ασχολούνται με την οδική ασφάλεια». Ο κ. Δεσποτόπουλος, που εξελέγη μέλος του παγκόσμιου συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό» το 73% που έλαβε ο Todt στις εκλογές.

Στις υπόλοιπες θέσεις εκλέχθηκαν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Jean Todt:

Πρόεδρος της Συγκλήτου: Nick Craw (ΗΠΑ)

Αναπληρωτής Πρόεδρος Αυτοκίνησης και Τουρισμού: Brian Gibbons (Νέα Ζηλανδία)

Αναπληρωτής Πρόεδρος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού: Graham Stoker (Μ.Βρετανία)

Μέλη Συγκλήτου: Hernan Gallegos Banderas (Εκουαδόρ), Tunku Mudzaffar bin Tunku Mustapha (Μαλαισία), Rudolf Graf von der Schulenburg (Γερμανία),
Carlos Slim Domit (Μεξικό), Jainchang Yan (Κίνα)

Αντιπρόεδροι Αυτοκίνησης: Carlos Barbosa (Πορτογαλία), Victor Dumot (Παραγουάη), Ignacio Gonzalez Fausto (Μεξικό), Gus Lagman (Φιλιππίνες), Franco Lucchesi (Ιταλία), Jorge Rosales (Αργεντινή), Danijel Starman (Σλοβενία)

Αντιπρόεδροι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού: José Abed (Μεξικό), Michel Boeri (Μονακό), Morrie Chandler (Νέα Ζηλανδία), Enrico Gelpi (Ιταλία), Carlos Gracia (Ισπανία), Mohamed ben Sulayem, (ΗΑΕ), Surinder Thatthi (Τανζανία).
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost
 
Δημοσιεύσεις: 22469
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 26, 2009 20:56
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Επισήμως υποψήφιος ο Todt

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Σάβ Οκτ 24, 2009 09:42

Ο Jean Todt είναι ο νέος πρόεδρος της FIA 23/10/2009

Jean TodtΕικόνα
O 63χρονος Γάλλος Jean Todt είναι ο καινούργιος πρόεδρος της FIA, έχοντας κερδίσει τις εκλογές για τη διαδοχή του Max Mosley, που διεξήχθησαν στο Παρίσι σήμερα.

Ο Todt συγκέντρωσε 135 ψήφους έναντι των 49 του αντιπάλου του, Ari Vatanen, ενώ υπήρχαν και 12 αποχές/άκυρα.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο υποψήφιος που υποστήριζε ο απερχόμενος πρόεδρος, Max Mosley, νίκησε τις εκλογές.

Ο Todt ξεκίνησε στα νιάτα του να ασχολείται με τους αγώνες και διαπίστωσε ότι το δυνατό του σημείο ήταν η θέση του συνδοηγού στα ράλλυ. Υπήρξε συνοδηγός των Guy Chasseuil, Rauno Aaltonen, Ove Andersson, Achim Warmbold, Hannu Mikkola και Guy Frequelin, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 1981.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, κλήθηκε να δημιουργήσει ένα καινούργιο αγωνιστικό τμήμα για την Peugeot, για να φέρει το θρυλικό πλέον 205 Turbo 16 στη νίκη, κάτι που συνέβη στο ντεμπούτο του (στο Ράλλυ Χιλίων Λιμνών το 1984), στα χέρια του... Ari Vatanen! To 205 κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 1985 και το 1986, ωστόσο στα μέσα του 1986, η FIA ανακοίνωσε την κατάργηση της κατηγορίας και μάλιστα ο Todt τη μήνυσε για την απόφαση αυτή, αλλά έχασε το δικαστικό αγώνα.

Η Peugeot στράφηκε στα rally raids το 1987, και κατέκτησε τέσσερις νίκες στο Παρίσι-Ντακάρ (τρεις δια χειρός Vatanen) με τα 205 και 405, καθώς και νίκες στην αμερικάνικη ανάβαση Pike's Peak. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ανωτερότητα της Peugeot, που ο Todt για να αποτρέψει τους οδηγούς του, Ari Vatanen και Jacky Ickx να αγωνίζονται μεταξύ τους, έπαιξε το πρωτάθλημα κορώνα-γράμματα. Ο Vatanen κέρδισε.

Ο Todt επικεντρώθηκε στη συνέχεια σε ένα καινούργιο εγχείρημα, τους αγώνες πρωτοτύπων. Η Peugeot κατασκεύασε το 905 το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1990 και το 1992 κατέκτησε τον τίτλο καθώς και τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans.

Το 1993 η Peugeot απέρριψε το αίτημα του Todt να προσχωρήσει στη Formula 1 (αν και το έκανε τελικά την επόμενη χρονιά, με τραγικά αποτελέσματα...) και ο Γάλλος άρπαξε την ευκαιρία που του προσέφερε ο Luca di Montezemolo να αναλάβει τη διοίκηση της Ferrari η οποία είχε αποδιοργανωθεί σχεδόν πλήρως εκείνα τα χρόνια.

Ο Todt δρομολόγησε την πρόσληψη του Michael Schumacher το 1996, και μαζί του ενός σημαντικού μέρους του τεχνικού τμήματος της Benetton, από την οποία προήλθε ο Γερμανός. Δομώντας μια άρτια οργανωμένη ομάδα, η οποία σε καμία περίπτωση δε θύμιζε τα πρόσφατα χρόνια, κατάφερε να την επαναφέρει στις επιτυχίες, με τον Michael Schumacher να ανακτά το πρωτάθλημα οδηγών για λογαριασμό της έπειτα από 21 χρόνια. Ο Todt οδήγησε τη Ferrari σε 12 πρωταθλήματα (6 οδηγών, 6 κατασκευαστών) και έγινε γενικός διευθυντής ολόκληρης της εταιρίας πριν αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας στις αρχές του 2008. Στις 17 Μαρτίου 2009 ανακοινώθηκε η παραίτησή του από τη Ferrari.

Μνηστή του είναι η Μαλαισιανή ηθοποιός Michelle Yeoh, μάλιστα ο ίδιος ο Todt είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες", μαζί με τον Michael Schumacher.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 53
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004


Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron