[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Σεπ 07, 2026 13:11 ]

Ψάχνει δουλειά ο Villeneuve

Ψάχνει δουλειά ο Villeneuve

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Πέμ Ιούλ 09, 2009 06:27

O Καναδός αναζητά θέση επίσημου οδηγού για το πρωτάθλημα του 2010

Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά ο Jacques Villeneuve προσπαθεί να επιστρέψει στη Formula 1 σε ρόλο επίσημου οδηγού για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010! Ο 38χρονος, που έχει να τρέξει από το 2006 όταν και ολοκληρώθηκε πρόωρα η συνεργασία του με τη BMW Sauber, θεωρεί ότι είναι σε φυσική κατάσταση ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της οδήγησης των σύγχρονων μονοθεσίων. Και γι’ αυτό έχει βγει στην αγορά αναζητώντας δουλειά…

«Είμαι και πάντα θα είμαι οδηγός αγώνων. Γι’ αυτό αναζητώ θέση οδηγού στη Formula 1. Η οδήγηση είναι το μοναδικό πράγμα που με ενδιαφέρει και όλο το χάος που υπάρχει αυτή την περίοδο σχετικά με τους κανονισμούς με βοηθάει, αφού λόγω του περιορισμού των δοκιμών, οι έμπειροι οδηγοί είναι χρήσιμοι. Δεν λέω ότι θα καταφέρω να βρω θέση οδηγού αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω», είπε ο Καναδός.

Η πρώτη του επίσκεψη στα paddock έγινε πριν από ενάμιση μήνα στο Μονακό. Μάλιστα συνομιλούσαμε την ώρα που είδε το πρώην αφεντικό του, τον Patrick Head της Williams, να περνάει και κυριολεκτικά έτρεξε να τον προλάβει και να δηλώσει το ενδιαφέρον του. Τι όμως τον έκανε να αλλάξει τόσο πολύ τη γνώμη του και να θέλει να επιστρέψει σε έναν κόσμο γεμάτο από την πολιτική που τόσο μισούσε; Τα μονοθέσια, που πλέον είναι ακριβώς όπως του αρέσουν…

«Κατά τη γνώμη μου, τα μονοθέσια είναι πλέον πιο εντυπωσιακά και θα είναι ακόμα καλύτεροι οι αγώνες του χρόνου. Θα είναι πιο απολαυστική και η οδήγησή τους, ειδικά με την απαγόρευση των ανεφοδιασμών. Θα γλιστράνε περισσότερο, το θέαμα θα είναι καλύτερο. Το έλεγα άλλωστε εδώ και δέκα χρόνια: ‘απαγορέψτε τα pit stop, επιλέξτε σλικ ελαστικά και ξεφορτωθείτε τα ηλεκτρονικά’. Το μόνο άσχημο είναι ότι διατηρούνται τα pit stop για αλλαγή ελαστικών. Θα ήταν ωραίο να μην ήταν υποχρεωτικά και να είχαμε οδηγούς που θα έμεναν στην πίστα με φθαρμένα ελαστικά και ενδεχομένως θα κινούνταν πιο αργά. Και όσοι έχουν χάσει χρόνο με pit stop,να πλησιάζουν ενώ τελειώνει ο αγώνας. Ωραία θα είναι…», είπε ο Καναδός.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει αρχίσει να ερωτεύεται και πάλι τη Formula 1, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 απάντησε: «Ναι γιατί έχει αποκτήσει ξανά σημασία ο ανθρώπινος παράγοντας, όπως και στο παρελθόν. Η δουλειά γίνεται με τον τρόπο που μου αρέσει. Την εποχή που αποχώρησα, η Formula 1 δεν αποτελούσε πια ευχάριστο περιβάλλον. Η οδήγηση ναι αλλά όχι η ατμόσφαιρα. Μπορεί να περνούσες μιάμιση ώρα συνομιλώντας με τον μηχανικό σου για το στήσιμο του μονοθεσίου, το οποίο τελικά επέλεγε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Και σου έλεγαν: ‘σκάσε και οδήγα’. Είμαι άνθρωπος που λέει τη γνώμη του και δεν μπορούσα να ανεχτώ αυτή την κατάσταση», σχολίασε ο Villeneuve.

To τελευταίο στοιχείο, αυτό του αυθόρμητου χαρακτήρα του Καναδού, είναι που λείπει από τη σύγχρονη Formula 1, όπου όλοι είναι σαν… ρομπότ.

«Η ατμόσφαιρα στα paddock φαίνεται βαρετή. Κανείς δεν λέει τη γνώμη του, κανείς δεν μιλάει και αυτό δεν αρέσει στον κόσμο. Οι θεατές θέλουν να βλέπουν μονομάχους και όχι οδηγούς που αγαπούν ο ένας τον άλλο. Θα πρέπει να καίγονται για να κερδίσουν», είπε ο Villeuneuve.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Ψάχνει δουλειά ο Villeneuve

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιούλ 26, 2009 23:29

«Τρελάθηκε» ο Villeneuve
Ο Καναδός δηλώνει «αρκετά τρελός» για να επιστρέψει στη Formula 1

Έχοντας αποχωρήσει από την ενεργό δράση εδώ και τρία σχεδόν τώρα, η ιδέα και μόνο της επιστροφής στις πίστες απαιτεί μία δόση παράνοιας. Και ο Jacques Villeneuve δεν το αρνείται. Ξέρει ότι στα 38 του θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί πιτσιρικάδες με τα μισά του χρόνια αλλά θέλει τόσο πολύ να επιστρέψει στη Formula 1, που αγνοεί όποια προβλήματα ξέρει ότι θα συναντήσει στο δρόμο του.

«Έχω το πάθος, την επιθυμία, τη δίψα για οδήγηση. Είμαι ακόμα αρκετά τρελός ώστε να περάσω τέρμα γκάζι από την Eau Rouge», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997.

Η αναφορά στη θρυλική στροφή της πίστας του Spa στο Βέλγιο, δεν έγινε τυχαία αφού ο Καναδός θα συμμετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο στον 24ωρο αγώνα αντοχής που θα λάβει χώρα στο συγκεκριμένο σιρκουί. Βέβαια θέλει τόσο πολύ να βρεθεί ξανά στο μαγικό κόσμο της Formula 1 που την Παρασκευή ταξίδεψε στην Ουγγαρία για να βρεθεί στα paddock και να κάνει τις απαιτούμενες συζητήσεις με πιθανούς εργοδότες.

Πάντως, τόσο ο Villeneuve όσο και οι εκπρόσωποι της νεοσύστατης USF1 διέψευσαν σενάρια που τους ήθελαν να βρίσκονται σε συζητήσεις για το 2010. Είναι πάντως λογικό ο Καναδός να έχει περισσότερες ελπίδες να βρει δουλειά σε μία από τις νέες ομάδες αφού για εκείνες η εμπειρία του θα ήταν πολύτιμη.

«Πράγματι, σε αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία είναι πολύτιμη. Άλλωστε έχω βιώσει το στήσιμο μίας νέας ομάδας, με την BAR. Ξέρω ήδη τι πρέπει να κάνω», είπε ο Villeneuve.

O Καναδός έχει τρέξει για λογαριασμό των Williams, BAR, Renault και BMW.

MSFREE - Πάνος Σεϊτανίδης
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Ψάχνει δουλειά ο Villeneuve

Δημοσίευσηαπό pava02gr την Δευτ Ιούλ 27, 2009 09:23

εγω λεω να ακτσει σπιτι του και να μας αφησει ησυχους το παλικαρι...
εδω και αρκετα χρονια ετρεχε για το χαβαλε του χωρις να πιεζει καν.....διακοπες ηταν το παιδι και πληρονοταν καλα....εεεεε ως ποτε θα γινοταν αυτο....αν δεν ειχε παρει το παγκοσμιο το 97 θα τον ειχαν στειλει αρκετα χρονια πριν..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pava02gr    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA6 1.8 & HYUNDAI i10 1.1 ΤΟΥΡΜΠΟDIESEL

Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης