[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 22:10 ]

service 1 χρονου ή 15000 χλμ

Re: service 1 χρονου ή 15000 χλμ

Δημοσίευσηαπό whitemps την Πέμ Αύγ 20, 2009 19:33

Χρονης - Μοσχατο
Αλλαγη πρωτα λαδια 5-30 με ροδελες και εργατικα 85 ευρω περιπου. Χρονος παραμονης 1 ωρα.
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Σερβις των 15000 στο MPS

Δημοσίευσηαπό whitemps την Δευτ Σεπ 28, 2009 11:33

Το πηγα σημερα το πρωϊ πρωτη φορα στο Χαλδαιο στο Ρεντη. Την πρωτη φορα το ειχα παει στο Χρονη στο Μοσχατο αλλα επελεξα Χαλδαιο και απο συστασεις φιλων και λογω της μικροτερης αποστασης.
1) Ο μηχανικος ηταν καπως διστακτικος με τα λιπαντικα που του πηγα (Amsoil 5-30 Φουλ συνθετικα). Μου ειπε οτι τα μαμα ειναι καλυτερα απο τα Amsoil και οτι εβαζαν παλιοτερα συνθετικα των πελατων και τους το απαγορεψε η :mazda: για το συγκεκριμενο μοντελο. Εγω του απαντησα οτι απο τη στιγμη που εχει ιδιο ιξωδες και πληρει τις προδιαγραφες Α5 λογικα δεν υπαρχει προβλημα. Οι πρωτες εντυπωσεις με τα νεα λιπαντικα ειναι οτι ο κινητηρας εγινε λιγοτερο τραχυς στο ανεβασμα των στροφων και στο ρελαντι νομιζω οτι ειναι σβηστος! Θελω να τα δω και στο κρυο ξεκινημα οπου και θα επανελθω με σχετικο ποστ.
2) Για το γνωστο θορυβο στο παρμπριζ μου ειπε οτι υπαρχει οδηγια απο τη :mazda: και θα με ειδοποιησει οταν φερει τα "σφουγγαρακια" να τα αλλαξει εντος εγγυησης. Στο θεμα αυτο ο Χρονης εκανε την παπια και μου εδωσε να καταλαβω οτι οι θορυβοι δεν φτιαχνονται σε ενα :mazda: !
3) Του ειπα οτι κουνιοταν η εξατμιση και μου απαντησε οτι λασκαρησε ενα λαμακι και οτι και αυτο θα το παραγγειλει και ειναι εντος εγγυησης και δεν υπαρχει προβλημα ασφαλειας.
4) Για το γνωστο μεταλλικο θορυβο που κανει ο συμπλεκτης στην αρχη της διαδρομης του μου ειπε οτι ηθελε λιγο λιπανση. Το πηγε και βολτα και ειπε οτι δεν το κανει. Εμενα στο γυρισμο μου το εκανε 1-2 φορες. Δηλαδη οχι τοσο συχνα οσο πριν. Θα το δω εν καιρω και αυτο.
5) Κοστος: 69 ευρω με λαδια δικα μου. Εντυπωσεις? Καλυτερος απο τον Χρονη!
Τελευταία επεξεργασία από whitemps και Τετ Ιούλ 14, 2010 09:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Re: Σερβις των 15000 στο MPS

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Δευτ Σεπ 28, 2009 12:14

whitemps έγραψε:
2) Τους ειπα για το γνωστο θορυβο στο παρμπριζ. Μου ειπε (ο Χαλδαιος) οτι υπαρχει οδηγια απο τη :mazda: και θα με ειδοποιησουν οταν φερουν τα "σφουγγαρακια" να τα αλλαξουν εντος εγγυησης. Στο θεμα αυτο ο Χρονης εκανε την παπια και μου εδωσε να καταλαβω οτι οι θορυβοι δεν φτιαχνονται σε ενα :mazda: !

Έχεις ακούσει κάποιο θόρυβο απ' τα εμπρός πλαϊνα παράθυρα στο πέρασμα επάνω από ανωμαλίες (λακούβες - σαμαράκια);
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό whitemps την Δευτ Σεπ 28, 2009 13:06

dgiannitakis έγραψε:Έχεις ακούσει κάποιο θόρυβο απ' τα εμπρός πλαϊνα παράθυρα στο πέρασμα επάνω από ανωμαλίες (λακούβες - σαμαράκια);

Απο τα παραθυρα οχι...μεχρι στιγμης τουλαχιστον :D
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Δευτ Σεπ 28, 2009 15:49

ο Χαλδαιος ειναι καλος στη δουλεια του αλλα οπως πολλοι "επισημοι" προτιμα να μενει στην πεπατημενη της μαμας-εταιριας και να μην παρεκλινει.
οπως με λαδια που του πας ο ιδιος.
οχι οτι δεν θα σου τα βαλει αλλα θα "γκρινιαξει"

:mrgreen:
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

Δημοσίευσηαπό whitemps την Δευτ Σεπ 28, 2009 20:23

diMiPS έγραψε:ο Χαλδαιος ειναι καλος στη δουλεια του αλλα οπως πολλοι "επισημοι" προτιμα να μενει στην πεπατημενη της μαμας-εταιριας και να μην παρεκλινει.

Αυτο καταλαβα κι εγω :D . Το θεμα ειναι αφου βλεπουν Amsoil και με μαμα προδιαγραφες ποιο ειναι το προβλημα? Το οτι ειναι 100% συνθετικο ειναι κακο? Εγω περιμενα να μου πουν και μπραβο!
Τελευταία επεξεργασία από whitemps και Τετ Ιούλ 14, 2010 09:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό bathan την Δευτ Σεπ 28, 2009 20:45

diMiPS έγραψε:ο Χαλδαιος ειναι καλος στη δουλεια του αλλα οπως πολλοι "επισημοι" προτιμα να μενει στην πεπατημενη της μαμας-εταιριας και να μην παρεκλινει.

Sorry αλλά αυτά ειναι γελοιότητες. Εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές δεν έχει λόγο να σου πει το παραμικρό. Εγώ ακόμη και όταν ήμουν στην εγγύηση πήγαινα τα δικά μου λάδια χωρίς να έχω πρόβλημα.
Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Lexus LBX

Service 15000 χλμ

Δημοσίευσηαπό Nikos76 την Παρ Οκτ 09, 2009 19:44

Γεια σας παίδες!

Χθες πήγα για το service των 15000 χλμ και μου άλλαξαν το φίλτρο του αέρα, φίλτρο γύρης
(καμπίνας) καθώς και λάδια - φιλτρόλαδο (εννοείται).
Παράλληλα βάλανε λίγο υγρό στην μπαταρία και καθαριστικό υγρό για το μπαρ-μπρίζ.

Αυτό που ΔΕΝ μου άρεσε είναι (όπως βλέπετε) η εικόνα που κρυβόταν πίσω από τους τροχούς.
Η σκουριά είναι ήδη αρκετά προχωρημένη σε ένα αυτοκίνητο 4 μηνών και 15000 χλμ.
Τα μαστόρια μου είπαν πως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς και πως ακόμα και αν την
καθαρίσουν σε λίγο καιρό το ίδιο θα γίνει (λογικό εφ' όσων δεν υπάρχει προστασία στα μέταλλα
από το εργοστάσιο).
Στο corolla που είχα δεν υπήρχε αυτό το χάλι ούτε μετά από τα 135000 χλμ. ΈΛΕΟΣ με αυτήν την
οικονομία στην Mazda.

Το ερώτημα είναι: Έχετε δει και εσείς ανάλογη εικόνα στα συγκεκριμένα σημεία;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από Nikos76 και Σάβ Οκτ 31, 2009 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Nikos76    
1,6 Bar
1,6 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS

Re: Service 15000 χλμ

Δημοσίευσηαπό verbas την Παρ Οκτ 09, 2009 20:24

τοχω δει κ περισσότερο στο cx7. το θεωρώ απαράδεκτο να δίνουμε τόσα λεφτά γιά τενεκέδες, ποτέ πια.
verbas    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: cx7

Δημοσίευσηαπό iaponas την Παρ Οκτ 09, 2009 20:48

δεν ειναι ανησυχητικο βρε παιδια...αυτα ειναι σημεια που πιανουν σκουρια τα αμαξια αλλα ειναι επιφανειακη...και πολλες φορες εξαρταται απο το που μενει καποιος και τι χρηση κανει στο αμαξι...δεστε το παραδειγμα με τα δισκοφρενα!αμα το πλυνετε και δεν το μετακινησετε για καποιες ωρες θα δειτε οτι οι δισκοπλακες ειναι τελειως σκουριαμενες αλλα κατα την κινηση το αυτοκινητου που υπαρχει τριβη θα φυγει...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iaponas    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda Rx7 Fc3s TII S5,Mazda 3 Sedan 1.6 T/C

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Παρ Οκτ 09, 2009 21:07

iaponas έγραψε:δεν ειναι ανησυχητικο βρε παιδια...αυτα ειναι σημεια που πιανουν σκουρια τα αμαξια αλλα ειναι επιφανειακη...και πολλες φορες εξαρταται απο το που μενει καποιος και τι χρηση κανει στο αμαξι...δεστε το παραδειγμα με τα δισκοφρενα!αμα το πλυνετε και δεν το μετακινησετε για καποιες ωρες θα δειτε οτι οι δισκοπλακες ειναι τελειως σκουριαμενες αλλα κατα την κινηση το αυτοκινητου που υπαρχει τριβη θα φυγει...

Ο μικρός ελάλησε Νικόλα και τα ανέφερε πολύ ορθά...αφού το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο σε καιρικά φαινόμενα είναι λογικό ;)
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Nikos76 την Παρ Οκτ 09, 2009 22:07

Εντάξει παιδιά, αν η σκουριά δημιουργεί ανατριχίλα μόνο στο μάτι
και δεν αποσυνθέτει το αυτοκίνητο, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω ...
Άβαταρ μέλους
Nikos76    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Nicola την Σάβ Οκτ 10, 2009 09:25

Αυτο το φαινομενο το εχουν και τα ΟΠΕΛ.Ημουν εκει(στην αντιπροσωπεια) οταν εφερε
η νταλικα καινουρια για ξεφορτωμα και ηταν ολα ετσι.Φαινονταν γιατι ειχαν βγαλμενα
τα τασια και τα μικρα στρογγυλα καπακακια στο κεντρο καθε τροχου για να μην τα
χτυπησουν στο δεσιμο.Καλο η κακο θα δουμε στο μελλον :mazda:
2_13

LILAC SILVER A.E.
φιλικά Νίκος
Άβαταρ μέλους
Nicola    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 GH Sedan 1.8 Touring Clima - Atos 1.0

Δημοσίευσηαπό fotis7 την Σάβ Οκτ 10, 2009 09:58

niko δεν ειναι ανησυχητικο επιφανειακη σκουρια που φευγει ειναι,αφου ειναι εκτεθημενο το αυτ/το στα καιρικα φαινομενα γινεται ετσι.εμενα παντως που το εχω κοιταξει που το χω σηκωσει με 10000χλμ, παντα σε δρομους μεγαλους και εξω απο αθηνα πολλα απ αυτα, :D αλλα το βαζω σε γκαραζ-πυλωτη δεν εχει τιποτα ;)
Ο ΑΣΒΟΣ ΜΟΥ
Εικόνα
ΦΙΛΤΡΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΞΑΤΜΙΣΗ

Εικόνα
ΜΥ PRECIOUS
Άβαταρ μέλους
fotis7    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 WHITE PEARL

Δημοσίευσηαπό verbas την Σάβ Οκτ 10, 2009 12:50

Eπιμένω ταμάξι σ αυτά τα σημεία πρέπει νάναι λάμπα.Κοιτάζω ένα santa fe παρκαρισμένο εξω κ είναι πεντακάθαρο σαυτά τα σημεία.Ειναι κ παλαιότερο.Καμία δικαιολογία!!
verbas    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: cx7

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Service

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης