Ο Rossi δεν τα κατάφερε απέναντι στον βετεράνο πρωταθλητή WRC
Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε τις χειμερινές του εμφανίσεις σε αγώνες αυτοκινήτου στην Έκθεση Μοτοσικλέτας της Μπολόνιας. Ο Ιταλός superstar οδήγησε πάλι το Ford Focus WRC προετοιμασμένο από την M-Sport και έτυχε να έρθει αντιμέτωπος με τον Marcus Gronholm, από τον οποίο ηττήθηκε. Ο Rossi δυσκολεύτηκε να οδηγήσει, καθώς η διαδρομή η οποία είχε οριστεί περιλάμβανε χώμα και άσφαλτο σε αντίθεση με το Ράλι Monza, το οποίο είχε μόνο άσφαλτο. Ωστόσο ο Rossi ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοσή του.
«Το σημαντικό πράγμα είναι να είσαι πάντα άνετος», είπε χαριτολογώντας ο Rossi. «Πάντα λέω στους φίλους μου οι οποίοι βρίσκονται στο αυτοκίνητο μαζί μου ότι είναι απόλυτα ασφαλείς».
Η μεικτή διαδρομή δυσκόλεψε τον Rossi, ο οποίος ευχαριστήθηκε όμως που βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλους αστέρες του είδους. «Ήταν πιο δύσκολα από τη Monza, διότι εδώ υπήρχαν περισσότερες απαιτήσεις καθώς είχαμε ανάμεικτη διαδρομή χώματος και ασφάλτου. Έπρεπε να οδηγήσω εντελώς διαφορετικά από ό,τι στη Monza, όπου είχαμε μόνο άσφαλτο. Ωστόσο, ήταν τιμή μου που αγωνίστηκα με πρωταθλητές Ράλι: τον Solberg, τον Gronholm, ήμασταν με τους καλύτερους του κόσμου. Ήταν καλός αγώνας. Κάναμε μόλις 3 γύρους δοκιμών και στον πρώτο αγώνα δεν ήμουν γρήγορος, όμως στο δεύτερο αγώνα βελτιώθηκα αρκετά και ήταν καλά».
Για τη δική του μελλοντική παρουσία στα Ράλι είπε: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Για την ώρα έχω πολλά ερωτηματικά, διότι δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω τα επόμενα χρόνια. Επέλεξα να κάνω μερικούς αγώνες τον χειμώνα με αυτοκίνητα, διότι μου αρέσει η αίσθηση των αγώνων αυτοκινήτου. Όμως οι μοτοσικλέτες είναι η πραγματική μου δουλειά και θα επιστρέψω σε αυτές μετά από αυτή την παρένθεση».
Τέλος σχολίασε και τους νέους κανονισμούς 1000cc στους κινητήρες: «Μου αρέσει ως ιδέα, διότι οι μοτοσικλέτες ήταν δύσκολες και η κατηγορία ήταν δύσκολη. Θα είναι απαραίτητο να τα δούμε στο μέλλον. Όμως τώρα θα πάω διακοπές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Θα πάω για σκι με φίλους».
Ο Valentino Rossi θα χαλαρώσει τις επόμενες εβδομάδες κάνοντας σκι στα βουνά της Ιταλίας.