[ +/- ] [ Τώρα είναι Τρί Ιούλ 28, 2026 14:37 ]

ο κακος οδηγος και ο καλος δρομος.....

ο κακος οδηγος και ο καλος δρομος.....

Δημοσίευσηαπό gonzo την Πέμ Μάιος 01, 2008 22:37

τι φταιη αραγε και καθε φορα που εχουμε μια μεγαλη εξοδο επιστρεφουμε παντα λιγοτεροι?
ο κακος οδηγος που δεν προσεχη?
ο κακος δρομος που μας αναγκαζη να οδηγουμε βαζοντας μονιμα τις ζωες μας σε κινδυνο?
η κακια ωρα η κακη αστυνομευση?
τι ειναι αυτο λοιπον που δεν μπορουμε τοσα χρονια να καταλαβουμε?
gonzo    
0 Bar
0 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: mazda6 1.8

Re: ο κακος οδηγος και ο καλος δρομος.....

Δημοσίευσηαπό ddjj την Παρ Μάιος 02, 2008 07:35

Μεγάλο θέμα ανοίγεις φίλε lektor

1ο --To θέμα ξεκινάει από τον τρόπο που δίνουν τα διπλώματα.. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα λάδια ξίδια κτλ, αλλά γενικότερα με 20 45αλεπτα στο τιμόνι δεν μαθαίνεις τίποτα. Δεν σε μαθαίνουν να χειριστείς μία δύσκολη κατάσταση, δεν σε μαθαίνουν πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο δρόμο... Ούτε καν τα βασικά δεν σε μαθαίνουν.

2ο -- Γενικότερα τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα είναι γελοία.. Γι αυτό και εμείς έχουμε μάθει τον εύκολο τρόπο του +30: 50 το όριο, με 80 πηγαίνουμε, 40 το όριο με 70πηγαίνουμε κτλ... Ε, καλά στην εθνική με όριο 100 -120 τότε πηγαίνουμε γύρω στα 160 -180. (Έχουμε πολλά χλμ διαδρομής και αν δεν το πατήσουμε λίγο δεν θα φτάσουμε ούτε αύριο). ΈΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΟ 50, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 50.. Και θα πας να μπεις με 80 και θα βρεθείς στην πλησιέστερη μπαριέρα και μετά στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

3ο -- Οι δρόμοι είναι #$%^&*()_)(*&..... Πολλές φορές όχι μόνο δεν φαίνεται η διαχωριστική διαγράμμιση, αλλά δεν υπάρχει καν διαγράμμιση.. Να μην συνεχίσω να λέω για την άσφαλτο με συντελεστή τριβής μείον άπειρο.. Να πω και για την ελλειπή σήμανση??? Να πω για δρόμους χωρίς φωτισμό? Χωρίς μπαριέρες, χωρίς διαζώματα? Χωρίς ούτε καν αυτά τα αυτοκόλλητα που ανακλούν το φως απ τα φώτα και σου δείχνουν το όριο του δρόμου..

4ο -- Πόσοι φοράνε ζώνες? Όλοι πιστεύουν ότι τα ατυχήματα δεν θα συμβούν σε αυτούς.. Ο πατέρας οδηγός είναι ο πρώτος που βάζει ζώνη και λέει και στα παιδιά - γυναίκα να βάλουν και αυτοί? Ή κάνουμε και το άλλο -- επειδή μας ενοχλεί ο ήχος που κάνει το αυτοκίνητο αν δεν φορέσουμε ζώνη την δένουμε από πίσω μας για να ξεγελάσουμε το σύστημα, ή αγοράζουμε: απενεργοποιητή ζώνης.. ΑΧ ΤΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΓΕΛΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ..

5ο -- Οι επαγγελματίες -οδηγοί (τρομάρα τους) .. Η "εμπειρία τους" τους έχει κάνει να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΠΙΣΩ.. Επιπλέον όταν ο δρόμος είναι στενός φροντίζουν να πηγαίνουν όσο πιο αριστερά γίνεται έτσι ώστε να μην μπορείς να τους περάσεις κι ας έχει δημιουργηθεί ουρά 200 αυτοκινήτων από πίσω τους...

6ο -- Κακή συντήρηση οχημάτων.. ΌΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ 100,000χλμ που έχεις κάνει.. ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ.. ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ... Τα service δεν είναι μόνο λάδια-φίλτρα.. ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ...

7ο -- Θα ήταν δύσκολο στις Εθνικές κάθε 25-30 χλμ να υπήρχε ένα περιπολοκό? ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ....

8ο -- Εχουμε σαν έθιμο να πίνουμε και να οδηγούμε.. Και ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΙΩΜΕΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ - ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ.. Επιπλέον -- ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΙΕΙΣ 100000000 λιτρα νερό αφού μεθύσεις, ούτε ξεμεθάς ούτε ξεγαλάς τα αλκοολόμετρα...

9ο -- Ο παππούς -γιαγιά που μένει στην πόλη και πήρε το αυτοκίνητο μετά από 6 μήνες ακινησίας για να παει στο χωρίο.. Όχι φίλε μου, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ.. ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ.. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΚΟΥΣ ΚΟΡΝΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΠΙΑ.

Αυτά από μένα...
zoom zoom
Άβαταρ μέλους
ddjj    
0,3 Bar
0,3 Bar

Γένος: Αρσενικό

Δημοσίευσηαπό Jimmys6 την Παρ Μάιος 02, 2008 10:17

Μεταφέροντας το θέμα στην Ελλάδα συγκεκριμένα, έχω να προσθέσω κάτι...

Πάντα όταν γίνεται ένα ατύχημα υπάρχουν 2 παράγοντες. Ο ένας από αυτούς αποτελεί σταθερή ενώ ο άλλος μεταβλητή.
Πχ γίνεται έαν ατύχημα, τί φταίει? Φταίει...

Φταίει η υψηλή ταχυτήτα σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.
Φταίει η υπερκτίμηση δυνατοτήτων σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.
Φταίει η κακή ποιότητα των ελαστικών σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.
Φταίει η υπερβολική μέθη σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.
Φταίει η στιγμιαία απροσεξία σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.
Φταίει.............................................σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα οδοστρώματος.

Ό,τι και να γίνει φταίει πάντα κάτι, σε συνδιασμό με τις Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ε Σ συνθήκες που επικρατούν στους Ελληνικούς δρόμους. Και όταν ονοματίζω την κακή ποιότητα οδοστρώματος δεν εννοώ μόνο την ασφαλτο, αλλά γενικότερα την έλειψη φωτισμού, περίφραξης, διαχωριστικής νησίδας, τις αδικαιολόγητες λακούβες, τις χωρίς κλίσεις στροφές, και όλα τα υπόλοιπα κακώς ευτράπελα των Ελληνικών Deathways. Γιατί Highways σίγουρα δεν είναι...
At the end everything is going to be OK...

If it's not OK... it's not yet the end...
Άβαταρ μέλους
Jimmys6    
1,1 Bar
1,1 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: Mazda6 2.0 MK1...

Δημοσίευσηαπό ColtLover την Παρ Μάιος 02, 2008 18:01

Φιλε ddjj !

Θα συμφωνήσω μαζί σου μα θέλω ενημερωτικά & μόνο,χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος τους, κάποια πράγματα σχετικά με τους επαγγελματίες οδηγούς βαρέων οχημάτων!

Τα τελευταία 3+ χρόνια είμαι ένας από αυτούς!Γνωρίζεται ότι ένα βαρεο όχημα χρειάζεται σχεδόν τη διπλάσια απόσταση(ειδικά όταν είναι φορτωμένο) για να φρενάρει σε σχέση με ένα ΙΧ;Εγω προσωπικά δεν το ήξερα μέχρι που οδήγησα όχημα 15+ τόνων & ειδα την "γλύκα"!& όλα αυτά σε στεγνό οδόστρωμα!Που να δεις σε βρεγμένο με φουλ γλίτσα κάτω!Εχω κάνει άπειρες φορές τον σταυρό μου σε τέτοιες καταστάσεις οπου το ΙΧ που μόλις με προσπέρασε δεν ήξερε αν είχα μπροστά μου κάποιο άλλο ΙΧ(λόγο όγκου δεν είχε το οπτικό πεδίο) με αποτέλεσμα να κολλάω κυριολεκτικά στον προφυλακτήρα του γιατί ο "τύπος" έχει 6πιστονες δαγκάνες στον πύραυλο του & μπορεί να σταματήσει στο δευτερόλεπτο!Το βαρεο όχημα όμως....κάνει τον σταυρό του!
Ομολογώ ότι αρκετές φορές κάνω το ίδιο,όταν το απαιτεί η κατάσταση,δεν είναι σωστό μα είμαι αναγκασμένος!
Επίσης όταν ένα βαρεο όχημα βγάζει φλας για αλλαγή λωρίδας & έχει ένα ΙΧ τέρμα θεού πίσω τότε το ΙΧ "σανιδώνει" το γκάζι για να προλάβει να περάσει!ΗΜΑΡΤΟΝ!!!& σε μικρότερη απόσταση να είναι ο κοκ τον υποχρεώνει να διευκολύνει την πορεία του βαρεου οχήματος!Δυστυχώς όμως σπάνια συναντώ τέτοιου επιπέδου οδηγούς, οδηγούς με συνείδηση!!

Οσο υπάρχουν οδηγοί χωρίς συνείδηση τότε δυστυχώς θα υπάρχουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ColtLover    
-0,5 Bar
-0,5 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MITSUBISHI Colt czT

Δημοσίευσηαπό CHABOS την Σάβ Μάιος 03, 2008 08:00

θα μπορουσαμε να μιλαμε ωρες και μερες για αυτο το θεμα,αλλα με μια μικρη προτασουλα ,αλλα με μεγαλο νοημα,τα λεει ολα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ.

σε αλλες χωρες ειναι υποχρεωτικο να μαθει το παιδι απο μικρο την κυκλοφοριακη αγωγη στο σχολειο. αντιθετα εδω μερικοι το εχουν σαν επιχειρηση για να γεμιζει η τσεπη τους και στο φιναλε δεν διδασκουν τιποτα.

απο την αλλη "συμφερει" στο κρατος να γινονται θανατηφορα ατυχηματα.θα μου πεις γιατι το λεω?
εχουμε τουλαχιστον 300+ θανατους απο τροχαια τον χρονο σε ηλικιες 18-30,οποτε μειωνετε η ανεργια,γλυτωνω και συνταξεις.
γιατι να σου φτιαξω τον δρομο οταν αυτος με κανει "οικονομια στο ταμιο μου".
αυτα δεν τα λεω απο μονος μου.μου τα εχει πει ανθρωπος που ασχολειτε με την πολιτικη.
CHABOS    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Σάβ Μάιος 03, 2008 20:54

ξεκινωντας φιλοι μου και την παραθεση καποιων δικων μου σχολιων να πω πρωτιστως οτι με εχετε καλυψει απολυτα με τα δικα σας σχολια ;)
ακομη και με 40 χλμ να πηγαινει ενα μηχανακι πχ...πεφτωντας σε μια λακκουβα που δεν φαινεται απο νερα τι φταιει εδω η ταχυτητα η ο αναβατης??δεν φταει η κακοτεχνια και ο ωχαδερφισμος των ιθυνοντων??
κυριως ομως φταει οπως πολυ σωσα εθεσε και ο Μιχαλης Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ!!δεν μπορει περαν ολων των κακως κειμενων,απο τροχαια,κακοτεχνιες κτλ να κανει ο αλλος προσπεραση χωρις κανενα οπτικο πεδιο...ημαρτον δηλ :o
δεν μπορει ο αλλος να πηγαινει με 80 στην αριστερη και να μην κανει δεξια διευκολυνοντας τον οδηγο που ερχεται απο πισω εκνευριζοντας τον ετσι και αναγκαζοντας τον να κανει σφηνα για να περασει απο δεξια!!
εντελει για μενα ειναι και συμφωνω απολυτα με τον Τζιμμυ,ο συνδυασμος ανθρωπινου παραγοντα,κακοτεχνιων,νοοτροπιας ολων μας!
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό chris την Δευτ Μάιος 05, 2008 08:30

πριν λιγο εγραψα για τα ηλεκτρονικα πως μπουμε αν μπορουμε να τα εκμεταλευτουμε στην οδηγηση μας!!

Νομιζω πως δεν υπαρχει η Παιδεια .Πειρα απο την εικονα του πατερα μας αν ειχε αυτοκινητο!!!Ειμαστε μονο η δευτερη αντε η τριτη γενεια με αυτοκινητο!!!Παιδεια απο την εκπαιδευση στην αποκτηση διπλωματος!!!(εγω εκανα 2 δυωρα και βρηκα τα σκουρα στην γνωστη οπισθωγωνια).

Δεν εχουμε Δρομους!!!!(Ηρθα πρωτη φορα ως οδηγος στην Αλεξπολη το 98 >Μετα την Θεσ/νικη περασα Παλια Εθνικη μεσα απο διαφορα χωρια ,μεσα απο Ασπροβαλτα,μεσα απο Καβαλα μεσα απο Ξανθη μεσα απο Κομοτηνη ,μεσα απο Σαππες και πρεπει να ζητησω συγγνωμη που δεν αναφερω τα δεκαδες χωρια ετσι απλη αναφορα)

Ειμαστε λαος που κοιταει την παρτι του!!!Να περασει οδρομος απο το χωριο μου για να παρει αξια!!!και να σταματησει να ψωνισει κουραμπιεδες(βλεπε Λαμια).Φτιαχνει η Φθιωτιδα μεχρι τον Δομοκο αλλα μετα το Νομαρχη δεν τον νοιαζει ειναι η Καρδιτσα!!!(Μιας και ειμαι κοσμογυρισμενος εχω πολλα για την γουνα μας).

Δεν υπαρχει πολιτικη για το αυτοκινητο μονο για εισπραξη κρατους!!!Αυτοκινητο (το 6αρι) με 15000ε το πληρωνουμε ΦΠΑ και Τελη ταξινομηση΅ 22000εΤο 1997 που πηρα το 1ο μου αυτοκινητο ηταν 1400 χωρις κλιματισμο γιατι δεν μπορουσα να δικαιλογησω στην εφορια(Τωρα κανω δηλωση για 2007 γιαυτο σας αφηνω !!!)

Αρα το προβλημα εχει βαθειες ριζες!!!!Η λυση του θα ειναι τα διοδια που θα κανουν το κοστος δισβαστακτο!!! και δεν θα κυκλοφορει κανεις!!!!
chris http://www.mazda6.gr mazda6 1.8 Mk1 8/2004
Alfa Romeo Πρωην alfisti
Άβαταρ μέλους
chris    
-0,5 Bar
-0,5 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 6 1,8L Mk1 sparking Silver

Δημοσίευσηαπό panos 323 την Δευτ Μάιος 26, 2008 23:17

Παιδια δεν νομιζω οτι φταει κανενας δρομος και κανενα αμαξι!!
Αυτο που φταιει ειναι η οδηγικη παιδεια που δεν εχουμε...
Θα επρεπε απο πολυ μικρη ηλικια να εχουμε επαφη με την μηχανοκινηση και
τον δρομο ωστε οταν φτασει καποιο παιδι τα 18 να ειναι ετοιμο πλεον
να βγει στον δρομο και να εχει το αισθημα της ευθυνης.
Το αυτοκινητο ειναι και πρεπει να ειναι διασκεδαστικο αλλα καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουμε
οτι δεν μπορουμε στον δρομο να κανουμε οτι μας κατεβει!!!
Αυτο θα αλλαξει μονο με την παιδεια.
Για αυτο οσοι εχετε παιδια βαλτε τα απο πολυ μικρα στο τιμομι και στην
σωστη νοοτροπια της οδηγησης!Γρηγορα ολα τα παιδια στις πιστες και σε ασφαλεις χωρους μεχρι να εξοικιωθουν!
Μαθε τους τα παντα γυρω απο το αμαξι ωστε να το σεβονται και να το αγαπανε,αλλα πιο πολυ να αγαπανε την ιδια τους
την ζωη!!
Τον κακοφτιαγμενο δρομο μπορεις να τον προσεξεις λιγο παραπανω ωστε να μην εχεις προβλημα ενω τον ασχετο οδηγο πιο δυσκολα ;)
ΕΧΩ 5 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ............ M_A_Z_D_A !!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
panos 323    
0,0 Bar
0,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 323

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τρί Μάιος 27, 2008 08:02

panos 323 έγραψε:Παιδια δεν νομιζω οτι φταει κανενας δρομος και κανενα αμαξι!!
Αυτο που φταιει ειναι ..η οδηγικη παιδεια που δεν εχουμε.
Τον κακοφτιαγμενο δρομο μπορεις να τον προσεξεις λιγο παραπανω ωστε να μην εχεις προβλημα ενω τον ασχετο οδηγο πιο δυσκολα ;)
.

Συμφωνώ χωρις σχόλια ,γιατι ολοι μας γνωρίζουμε οτι η βάση του προβλήματος ειναι
η οδηγικη παιδεία που δεν έχουμε
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό ColtLover την Δευτ Ιουν 23, 2008 21:14

ColtLover έγραψε:...Εχω κάνει άπειρες φορές τον σταυρό μου σε τέτοιες καταστάσεις οπου το ΙΧ που μόλις με προσπέρασε δεν ήξερε αν είχα μπροστά μου κάποιο άλλο ΙΧ(λόγο όγκου δεν είχε το οπτικό πεδίο) με αποτέλεσμα να κολλάω κυριολεκτικά στον προφυλακτήρα του γιατί ο "τύπος" έχει 6πιστονες δαγκάνες στον πύραυλο του & μπορεί να σταματήσει στο δευτερόλεπτο!Το βαρεο όχημα όμως....κάνει τον σταυρό του!...

Κάποτε έγραψα αυτά χωρίς να έχω κάποια ατυχές εμπειρία!

Σήμερα όμως βίωσα αυτό που τότε έγραψα!Μπροστά μου είχα μια μηχανή μικρού κυβισμού!Ευτυχώς για εμένα,που ήμουνα με το λεωφορείο γεμάτο κόσμο, είχα μια απόσταση

γύρο στα 25+ μέτρα!Τότε ενώ βρισκόμουνα στο αργό το ρεύμα (περιφερειακό Μουδανιών-Θεσσαλονίκης) έρχεται από αριστερά μου ένα αμάξι & με μεγάλη ταχύτητα

βγάζοντας φλας μπαίνει μπροστά μου προσπαθώντας να προφτάσει την έξοδο όπου σε βγάζει στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης από ανατολικά προς δυτικά!

Η φόρα που είχε όμως & η ορατότητα ,του τι είχε ένα λεωφορείο μπροστά του,που δεν είχε ήταν αρκετά ώστε να χτυπήσει την μηχανή!Ο οδηγός έπεσε μπροστά μου

& ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε & έκοψα το τιμόνι αριστερά χωρίς να το σκεφτώ καθόλου αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα!

Αυτη την εμπειρία δεν την μοιράζομαι μαζί σας για να το παίξω οδηγός μα για να σας παρακαλέσω να σκεφτείτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την στιγμή που θα αποφασίσετε να προσπεράσετε

ένα φορτηγό/λεωφορείο & αν για κάποιο λόγο χάσετε μια έξοδο δεν πειράζει βρε παιδιά.... :|
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ColtLover    
-0,5 Bar
-0,5 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MITSUBISHI Colt czT

Δημοσίευσηαπό RXjim την Δευτ Ιουν 23, 2008 21:44

Φταινε ολα :roll: ...ο τροπος που πολεμαμε στην ασφαλτο.....γιατι μονο σε πολεμο εχουμε τοσα θυματα :shock:
Άβαταρ μέλους
RXjim    
0,7 Bar
0,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA RX8 Challenge

Δημοσίευσηαπό panos 323 την Τρί Ιουν 24, 2008 08:32

Φταιει ο δρομος,φταιει η ταχυτητα,φταιει η ασχετοσυνη που μας δερνει,φταιει το μικρο μυαλουδακι μας,γενικα φταινε πολλα....
Δεν καταλαβα ποτε γιατι ολοι τρεχουν σαν τρελοι...
Κατεβαινω Πατρα με σταθερα 120 και κανω 2 ωρες και κατι,αν κατεβω με 140 θα κανω 2 ωρες παρα κατι......
Δηλαδη στην καλυτερη περιπτωση να κερδισω 20 λεπτα.Ωραια αντε και τα κερδισα και τι να λεει?
Για να κερδισω αυτα τα 20 λεπτα εχω καψει πολυ παραπανω βενζινη,εχω ταλαιπωρησει πιο πολυ το αμαξι μου,εχω βαλει σε κινδυνο πιο πολλες φορες εμενα και τους αλλους οδηγους
και γενικα με εχει φαει η ταλαιπωρια για να φτασω 20 λεπτα νωριτερα.
Υπαρχουν περιπτωσεις που ισως να βιαζομαστε καμια φορα....αλλα να βιαζομαστε ολοι και καθε μερα
δεν το καταλαβαινω!
Ο καλος οδηγος δεν χρειαζεται να αποδειξει σε κανεναν οτι ειναι καλος,δεν χρειαζεται να παει με 300 για να ειναι καλος.
Ο καλος οδηγος ειναι ο προνοητικος οδηγος και εκεινος που οταν θα τελειωσει την οδηγικη του καριερα σε
καποια ηλικια θα εχει προκαλεσει τα λιγοτερα ατυχηματα!
ΕΧΩ 5 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ............ M_A_Z_D_A !!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
panos 323    
0,0 Bar
0,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 323

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τρί Ιουν 24, 2008 11:24

panos 323 έγραψε:Ο καλος οδηγος δεν χρειαζεται να αποδειξει σε κανεναν οτι ειναι καλος,δεν χρειαζεται να παει με 300 για να ειναι καλος.
Ο καλος οδηγος ειναι ο προνοητικος οδηγος και εκεινος που οταν θα τελειωσει την οδηγικη του καριερα σε καποια ηλικια θα εχει προκαλεσει τα λιγοτερα ατυχηματα!

Έτσι Πάνο. Μπράβο. Εγώ βέβαια θα ήθελα να έλεγε , δεν είχα κανένα
ατύχημα …. Αλλά …..Αλλα…..αντε να γεμίσεις τα κεφάλια τους
για το πιο απλό πραγμα . Την προσοχή στην οδήγηση.
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό allforcx7 την Παρ Φεβ 20, 2009 17:37

Γεια σε ολους τους φιλους.
Νεος στο club μα αρκετα μεγαλος να πω κι εγω την γνωμη μου.
Οδηγω επισημα 25 χρονια διαφορα αυτοκινητα, φετος καταλαβα απο μια βλακεια που μου ετυχε, οτι πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτο που οδηγαμε μπορει απο οργανο χαρας να γινει φονικο. Ενα πρωινο με 20 χιλιομετρα έπεσε απο πίσω ο κουμπάρος μου σε μια στιγμη απροσεξίας. Οταν ηρέμησα
το απόγευμα στο νοσοκομείο κοιτάζωντας την κόρη μου 17 χρονών σε ένα κρεββάτι, η οποία καθόταν πίσω με ζώνη και προσκέφαλο, τότε κατάλαβα.
Σεβασμό στο όχημα, στον δρόμο, στους άλλους χρειάζεται. Προσοχή και τίποτα άλλο.
Κανω πολλά χιλιόμετρα στην Γερμανία κάθε χρόνο. Στις πόλεις τα πράγματα είναι αυστηρά, όρια 30,50 μέχρι 70 το πολύ. Σεβασμός στον πεζό, στο παιδί. Λωρίδες με σήμανση που σε κατευθύνουν εκεί που πρέπει. Αλλά έχουν και τους αυτοκινητόδρομους χωρίς όρια. Τρελλά χιλιόμετρα.
Δεν ειναι τυχαιο που έχουν τους καλυτερους δρομους στον κοσμο. καποιοι σκεφτηκαν και εφτιαξαν. Ομως και εκει γινονται ατυχηματα. Ετσι και γινει ατυχημα στις αουτομπαντ αστα να πανε. Ετυχα και σε τετοιο.
Αλλα είπα ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Ποτέ στην βοηθητική. Καποιος μπορει να πεθανει και να φταιμε εμεις. Αυτος ο κάποιος μπορεί να ειναι φιλος μας ή και αδερφός μας.
Εχουμε τους χειρότερους δρόμους , αυτό είναι αλήθεια. Αυτοί που τους σχεδίασαν , τους έφτιαξαν για κάρα. Μόνο εμείς μπορούμε να τους κάνουμε καλύτερους . Αν σέβεται ο ένας τον άλλον.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
allforcx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7

Δημοσίευσηαπό Makisma την Παρ Φεβ 20, 2009 21:25

allforcx7"]Σεβασμό στο όχημα, στον δρόμο, στους άλλους χρειάζεται. Αλλα είπα ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Φιλε και συνονόματε Μακη . Πρώτα να σε καλωσορίσω που ηρθες στην παρεα μας,αν και εμαι of topic ,και μετα να σου πω, ότι συμφωνώ μαζι σου ,και στην λεξη
που λες ,<ΣΕΒΑΣΜΟΣ >να προσθέσω κι εγω ,,<και λιγο προσοχή ρε παιδια >.
Makisma    
Overboost
Overboost

Επόμενο

Επιστροφή στο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης