[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Απρ 20, 2026 02:51 ]

ΠΡΟΒΛΗΜΑ RPM ΚΑΙ ΣΒΗΣΗΜΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ RPM ΚΑΙ ΣΒΗΣΗΜΟ

Δημοσίευσηαπό DimitrisSfendami την Σάβ Νοέμ 28, 2009 08:13

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ 323 ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΑΦΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ 500 ΣΤΡΟΦΕΣ {ΕΝΩ ΣΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 1000. } ΕΙΜΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ ΜΑΡΣΑΡΩ ΠΧ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3000-4000 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ 1000-500-200 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΒΗΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΧ ΜΕ 80 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΩ ΤΗΝ Ν ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΛΙΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 500 ΜΕ 200 ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ????ΑΑΑΑΑΑΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑΣΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΡΗΤΗ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΨΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ...ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΡΕΛΑΝΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ??
DimitrisSfendami    
-0.6 Bar
-0.6 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: BMW 316ti compact

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ RPM ΚΑΙ ΣΒΗΣΗΜΟ

Δημοσίευσηαπό Yiorgos (mx-3) την Σάβ Νοέμ 28, 2009 08:22

Δημήτρη καλημέρα, αν θες γράφε με "μικρά". Μήπως τελευταίως είχες ανεβάσει θερμοκρασία? Προηγήθηκε κάτι πριν εμφανιστεί το πρόβλημα? Θα σου πρότινα να κοιτάξετε τη βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης. Επίσης δες κι αν το ποτενσιόμετρο της πεταλούδας λειτουργεί καλά. Δεν αποκλείεται να έχεις διαρροή του εισερχόμενου αέρα μετά το airflow.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Yiorgos (mx-3)    
1,7 Bar
1,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mx-3 gt-x

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Νοέμ 28, 2009 08:32

Δημήτρη το ίδιο πρόβλημα είχα και γω πριν χρόνια με το saxo, έλεγξε ποτενσιόμετρο, πολλαπλασιαστή, αλλά και το βήμα του ρελαντί, το οποίο είχα αλλάξει και εξαλείφθηκε το πρόβλημα...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό DimitrisSfendami την Σάβ Νοέμ 28, 2009 08:50

Yiorgos (mx-3) έγραψε:Δημήτρη καλημέρα, αν θες γράφε με "μικρά". Μήπως τελευταίως είχες ανεβάσει θερμοκρασία? Προηγήθηκε κάτι πριν εμφανιστεί το πρόβλημα? Θα σου πρότινα να κοιτάξετε τη βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης. Επίσης δες κι αν το ποτενσιόμετρο της πεταλούδας λειτουργεί καλά. Δεν αποκλείεται να έχεις διαρροή του εισερχόμενου αέρα μετά το airflow.

Οχι δεν ανεβασε θερμοκρασια ισως λες δηλαδη να φταιει η παροχη αερα ε?Ξεχασα να ανεφερω οτι εχω τετραπεταλουδο και οτι στη μηχανη εχω αλλαξει σχεδον ολα τα σωθικα τις ειχε σπασει το ψυγειο λαδιου.
DimitrisSfendami    
-0.6 Bar
-0.6 Bar

Δημοσίευσηαπό Yiorgos (mx-3) την Σάβ Νοέμ 28, 2009 09:09

Α ναι, το είχα ξεχάσει το τετραπετάλουδο... Δημήτρη εγώ στη θέση σου θα πήγαινα ή για άγραφο ή για παράλληλο εγκέφαλο. Το αμάξι σου είναι αρύθμιστο και κάτι πρέπει να κάνεις ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Yiorgos (mx-3)    
1,7 Bar
1,7 Bar

Δημοσίευσηαπό DimitrisSfendami την Σάβ Νοέμ 28, 2009 09:17

Yiorgos (mx-3) έγραψε:Α ναι, το είχα ξεχάσει το τετραπετάλουδο... Δημήτρη εγώ στη θέση σου θα πήγαινα ή για άγραφο ή για παράλληλο εγκέφαλο. Το αμάξι σου είναι αρύθμιστο και κάτι πρέπει να κάνεις ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

Γιωργαρε ποσο θα βγει ρε συ ο αργαφος περιπου και που πρεπει να παω???
DimitrisSfendami    
-0.6 Bar
-0.6 Bar

Δημοσίευσηαπό Yiorgos (mx-3) την Σάβ Νοέμ 28, 2009 09:59

Υπάρχουν πολλοί άγραφοι κι εγώ δεν είμαι μαγαζάτορας για να σε κατευθύνω. Θα πρέπει να μιλήσεις πρώτα με έναν προγραμματιστή για να δεις τι, πως και πόσο... Ένας καλός άγραφος με καλωδίωση και πρόγραμμα μπορεί να υπερβεί τις 2000€. Ένας "φτηνός" άγραφος σαν τον megasquirt θα σου γλυτώσει κανα 500αρικο. Ένας παράλληλος σαν τον e-manage της greddy είναι κι αυτός πιο προσιτός και προγραμματίζεται και πιο απλά. Θα πρεπει όμως κάποιος να αναλάβει υπεύθυνα όλο το "πακέτο" εργασιών.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Yiorgos (mx-3)    
1,7 Bar
1,7 Bar

Δημοσίευσηαπό angelneo την Τρί Δεκ 22, 2009 16:13

Γεια σας παιδια αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα με το 323f μου αλλα πολυ σπανια. μια φορα τον μην ασ πουμε. νομιζω οτι συμβαινει οταν εχει πολυ κρυο. δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο :? επισησ εω παρατηρησει οτι στισ 1800rpm ειναι σαν να σβηνει το αυτοκινητο δεν ανταποκρινετε στο πατημα του γκαζιου και μετα κανει ενα εντονο ξεμεταγμα. . . ΠΑΙΔΙΑ PLZ TA ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ XENON SAS :D
angelneo    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: 323f 90'

Δημοσίευσηαπό DimitrisSfendami την Πέμ Δεκ 31, 2009 12:42

Το αμαξι ειναι injection?Εγω το εκανα το προβλημα ενεβασα το ρελαντι και ανοιξα και αλλο την πεταλουδα του injection.
DimitrisSfendami    
-0.6 Bar
-0.6 Bar

Δημοσίευσηαπό Fragiskos red hot την Πέμ Σεπ 30, 2010 21:01

angelneo έγραψε:Γεια σας παιδια αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα με το 323f μου αλλα πολυ σπανια. μια φορα τον μην ασ πουμε. νομιζω οτι συμβαινει οταν εχει πολυ κρυο. δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο :? επισησ εω παρατηρησει οτι στισ 1800rpm ειναι σαν να σβηνει το αυτοκινητο δεν ανταποκρινετε στο πατημα του γκαζιου και μετα κανει ενα εντονο ξεμεταγμα. . . ΠΑΙΔΙΑ PLZ TA ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ XENON SAS :D

Φιλε μου και εγω εχω αυτη την απορια για τις 1800 rpm το δικο μου το κανει πολλη ελαφρια και οταν εβαλα ενα φιλτρο ελευθερας σχεδων εξαλιφθικε αυτο... αν και το ποιο πιθανο ειναι να φταιει το loufter (airflou) και ακομα πιο πιθανο αν ειχαι αλλαχτει και εχει μπει κανα ημητασιων η ακομα να χρειαζεται αλλαγη γιατι τα εχει παιξει το ποντεσιομετρο του και δινει λαθος πληροφοριες... (Εγω εχω το 323 sedan του 90')
Fragiskos red hot    
0 Bar
0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 323 (90')

Δημοσίευσηαπό angelneo την Παρ Οκτ 01, 2010 16:41

ευχαριστω πολυ για την πληροφορια Φραγκισκο :D
angelneo    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: 323f 90'

Δημοσίευσηαπό Fragiskos red hot την Τετ Οκτ 27, 2010 10:42

Σε εναν γνωστο μου αλλαξανε τα παντα απο πανω και τελικα ηταν ο θερμοστατης νερου που το εκανε... τι να σου πω... εσπρωξε τοσo χρημα και τελικα εφταιγε κατι που εκανε 9 ευρω... χαχαχα! Μακρια απο μας...!
Fragiskos red hot    
0 Bar
0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 323 (90')

Επιστροφή στο Προβληματα-δυσλειτουργιες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης