Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις κ την θερμή υποδοχή!

sorry που δεν απάντησα πιο νωρίς αλλά τώρα βρήκα χρόνο.
Στα γρήγορα τα δικά μου λοιπόν. Απο πολύ μικρός με έτρωγε ο κώλος μου για τις στροφές, ακόμα δεν μου έχει φύγει, αλλά σίγουρα δεν κάνω τις μ@λ@κίες του παρελθόντος. Κατά καιρούς είχα δίαφορα γρήγορα αυτοκινητάκια ανάλογα με τη φάση κ τα κέφια..

Το καλύτερο όχημα που είχα ήταν το ΜΧ5, το πιο γρήγορο (σε ευθεία) ένα 200SX ~ 250hp. To MX5 δυστυχώς το σκότωσα το καλοκαίρι γιατί ήταν να φύγω για αγγλία μόνιμα..

κ δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ, ατρακάριστο με 83.000χλμ μοντέλο '91!!! (θα βάλω κ photos μετά)
Σήμερα ψάχνω ένα σχετικά μικρό, οικονομικό, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ασφαλές κ άνετο όχημα για όλες τις χρήσεις, για καθημερινό δηλαδή. Που κ που όμως θα ρίχνω κ κανένα στριψιματάκι σε κάποιο βουνό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το βελτιώσω για στρίψιμο, θέλω να είναι άνετο για να καταπίνει τους ελληνικούς δρόμους.
Once you go jap, you never go back.. Απο τότε που έμπλεξα με τα γιαπωνέζικα δεν έχω κοιτάξει σε άλλη χώρα, η φάση του να του πίνεις το αίμα κ να μην ζητάει τίποτα είναι μαγική.. αρκεί βέβαια να ξέρεις πως να πίνεις το αίμα, όχι να είσαι κάφρος.
Οσο για την καθαρά γρήγορη οδηγήση κάποια στιγμή θα πάρω ένα kart ή ένα caterham-οειδές να λιώνω σε πίστες κ να ηρεμήσω, γιατί ακόμα κ το άδειο βουνό έχει κινδύνους. Εννοείται ότι σε όλους τους δρόμους της πόλης οδηγώ κυρία..
Το mazda 2 1.35 το έχει η πρώην μου κ το έχω οδηγήσει αρκετά κ γρήγορα κάποιες φορές. Είναι απο τα καλύτερα εργοστασιακά μπροστοκίνητα που έχω οδηγήσει! Δεν θα περίμενα ποτέ πρίν το οδηγήσω να έχει τέτοια ακρίβεια στο στρίψιμο. Πολύ προβλέψιμο κ φιλικό σε συνθήκες ορίου πρόσφυσης. Ούτε θυμάμαι ποτέ να της έβγαλε πρόβλημα. K γενικώς μου αρέσει πάρα πολύ!
Οπότε η τελική λίστα έχει ως εξής: (χωρίς σείρα προτεραιότητας)
1. Suzuki swift (με χαλάει λίγο το μικρό μήκος σε περίπτωση μετωπικής)
2. Toyota yaris New (δεν μου αρέσει εμφανισιακά αλλά είναι καλό)
3. Mazda 2
4. Ford fiesta (εδώ φοβάμαι λίγο για προβλήματα, αλλά είναι κουκλί το άτιμο)
με κινητήρες απο 1.25 εώς 1.6 L.
Σκεφτόμουν κ το nissan juke, κ το swift sport αλλά απορρίπτονται λόγω κατανάλωσης, κ άνεσης για το swift.
Τώρα ο λόγος που ρωτάω για την ευθυγράμμιση είναι απλός. Σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν ρυθμίζονται οι γωνίες τους (όπως στο MX5 πχ), όποτε παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά το στρίψιμο τι τιμές έχουν απο το εργοστάσιο. Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία αλλαγής μηχανικών μερών. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να φορτώσει ένα αυτοκίνητο πόλης με αρκετό κάμπερ.. δεν έχει νόημα. Παρ'όλα αυτά το 1ο yaris έχει -1.3 απο το εργοστάσιο (κ στρίβει πολύ καλά), ενώ τα περισσότερα παίζουν στο 0..
Είπαμε θέλω ένα εργαλείο πόλης κ άνετης μεταφοράς, αλλά αν δεν στρίβει κ λίγο θα ξενερώσω..
Αυτά σε γενικές γραμμές, ελπίζω να σας κατατόπισα!
υγ. είπαμε το mito είναι το πιο όμορφο άλλα μέχρι εκεί.. δεν ακουμπάω ιταλικά σκουπίδια, απο ferrari κ πάνω σοβαρεύονται αυτοί. το πήρε ένας φίλος μου (εγώ του τα'λεγα) κ έχει αλλάξει τα πάντα.. μέχρι κ εγκέφαλο σε 1,5 χρόνο..

έστειλε μέχρι κ επιστολή στην εταιρία να τους πεί πόσο προβληματικό είναι το κουβαδάκι τους.
τα άλλα υπερσκουπίδια είναι τα VW group..