[ +/- ] [ Τώρα είναι Τετ Απρ 22, 2026 11:02 ]

Καλησπέρα! τα φώτα σας!

Καλησπέρα! τα φώτα σας!

Δημοσίευσηαπό Hayate την Σάβ Νοέμ 19, 2011 16:11

Καλησπέρα, με λένε Νάσο κ σκέφτομαι την αγορά ενός mazda 2 τελευταίας γενιάς. θεωρώ ότι είναι απο τα πιο όμορφα μικρά μαζί με το MiTo κ το fiesta.
Έχω μερικές ερωτήσεις να κάνω αλλά δεν βρήκα κάποιο κατάλληλο θέμα, οπότε τις βάζω εδώ κ αν θέλει κάποιος mod τα μεταφέρει αλλού.

1. Ποιές είναι οι εργοστασιακές τιμές γεωμετρίας της ανάρτησης?
Δηλαδή αν πάρω ενα stock καινούργιο mazda 2 για ευθυγράμμιση, τι νούμερα camber, caster, toe θα δείξει το μηχάνημα για τους εμπρός-πίσω άξονες.

2. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα που αντιμετοπίζει το mazda 2? μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά.
Θεωρείτε ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο? Καίει έστω και λίγο λάδι ή καθόλου?
Άβαταρ μέλους
Hayate    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: MX-5

Re: Καλησπέρα! τα φώτα σας!

Δημοσίευσηαπό speeddriver την Σάβ Νοέμ 19, 2011 17:40

Καλωσόρισες Νάσο στο mazdaspeedclub, πολύ καλή επιλογή το mazda 2, όταν το πάρεις θα το διαπιστώσεις.
Προβλήματα δεν έχω υπ' όψιν, για τα άλλα θα σε πληροφορήσουν οι ειδικοί του club μας. okkkkkk
wc :D
http://www.youtube.com/watch?v=dO9gpW6M ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=suFPrRF5 ... re=related

Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
Άβαταρ μέλους
speeddriver    
2,0 Bar
2,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 1.8 T/C sedan (MKIII)

Δημοσίευσηαπό stratos-m2 την Σάβ Νοέμ 19, 2011 18:09

Νάσο , καλώς μας ήρθες και σε αυτή την παρέα μας

κάποια ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί και γενικά θεωρείται αξιόπιστο

μην ξεχνάς ότι είναι και γνήσιος Ιάπωνας... ;)

θεωρώ ότι αν τελικά καταλήξεις σε αυτό , δε θα απογοητευτείς

το μοναδικό παράπονο που έχουμε αρκετοί αφορά τη σκληρότητα της ανάρτησης , κάτι που είνσι εως ένα σημείο αναμενόμενο αν σκεφτείς το πολύ καλό στήσιμο του αυτοκινήτου , αλλά και την τραγική για Ελλάδα επιλογή της διάστασης ελαστικών (βέβαια στο face lift που ήδη κυκλοφορεί αυτό λένε ότι διορθώθηκε) και απλώς σου το αναφέρω για να έχεις πλήρη εικόνα

σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία που ζητάς , τόσο για το 2-αρι όσο και για το swift , θα σε ενημερώσουν κάποιοι που ασχολούνται περισσότερο

με την ευκαρία , για ποια έκδοση ενδιαφέρεσαι , μιας και είδα ότι για το swift κοιτάς και τις δύο εκδόσεις ;
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι...
...όχι ένας προορισμός...
Άβαταρ μέλους
stratos-m2    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda2 5HB 1.3L (86PS) Exclusive SAP DSC

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Νοέμ 19, 2011 23:45

Νάσο καλωσόρισες στην παρέα και καλή διαμονή ;)
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Κυρ Νοέμ 20, 2011 07:46

Γεία σου Νάσο. Καλωσήρθες στην παρέα του mazdaspeedclub
wc
Έχω οδηγήσει :mazda: 2 και είναι πολύ καλό για την κατηγορία του okkkkkk
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7

Δημοσίευσηαπό D-NAME την Κυρ Νοέμ 20, 2011 08:16

Φιλε καΛωςορισες...
Πρωτον σε καποιο γερμανικο φορεα(δεν θυμαμαι πιο) που συγκρινε τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα 1ο εβγαινε το Mazda 3 κ 2ο το Mazda 2....
Καταλαβενεις απο προβληματα.... τα ξεχνας αν πας σε τετοιο αυτοκινητο...

Τωρα για τα νουμερα της αναρτησης πρεπει να το δεις σε ενα μηχανημα ευθηγραμισης η σε καποιο manual απο το αμαξι η αν εχεις κανα προγραμμα σαν το autodata π.χ....
Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
D-NAME    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 323

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Κυρ Νοέμ 20, 2011 13:17

αααααααα,Νασο,εσυ κατευθειαν εγινες δικος μου! toot :lol: :lol: :lol:
συνονοματε Νασο λοιπον,καλως ορισες στην παρεουλα μας,στην οικογενεια του MazdaClub! wc mmm
εχεις ΜΧ5 τωρα και θελεις και το 2αρι η θα πουλησεις το ΜΧ5?οποτε μπορεσεις πες μας και για το πισωκινητο θηριακι σου! :bow:

ποια εκδοση του Mazda 2 θελεις?οποια κυβικα και αν προτιμησεις βεβαια ειναι εξαιρετικο!το 1,5 SAP ισως να εχει και λιιιγο πιο καλο στησιμο απο το 1,3! ;)

απο προβληματα θα ελεγε μηδαμινα!μπορεις να δεις και στην ενοτητα των προβληματων του Mazda 2 αλλωστε!

σχετικα με την γεωμετρια σιγουρα μπορεις να παιξεις !ενα παραδειγμα μικρο εδω:
:arrow: http://www.mazdas247.com/forum/showthre ... or-parts...

σιγουρα εχουμε να πουμε πολλα ακομη!να εισαι καλα,να περνας ακομη καλυτερα κοντα μας και αν σε βλεπουμε συχνα! mmm πολλες ευχαιστες και mazdaspeed στιγμες στο νεο σου διαδικτυακο σπιτι! :mazda:
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό spyrtos την Κυρ Νοέμ 20, 2011 15:42

καλωσορισες νασο στο club!
ας αρχεισουμε λιπουν με την ερωτιση σου

το mito εχει τουρμπο κινητιρα(θα καει περισοτερο απο τα αλλα)
το fiesta δεν εχω ακουσει και καποιο σοβαρο προβλημα
και τωρα στο mazda 2 εχει το 1.3 και το 1.5 φορανε ακρυβως τα ιδια πραγματα(αναρτιση-φρενα-κτλ) εκτως απο μοτερ και απο εγκεφαλο!

Υ.Γ. τα σπαμε καθε τοσο σε φιλικα ανοιγματα,παμε τις εκδρομες μας και μερικοι τα βαζουν σε πιστα και κανεα αμαξι δεν εχει κανει κιχ!ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ!και βλεπουν μονο τον μηχανικο μονο οταν ειναι για service η καποια βελτιοσει(πολυ κυριος λογος αυτος)!μην περιμενεις την δυναμη που θα σου δοσει ενα polo 1.4 tsi και αυτο λογο τουρμπινας)

ΣΤΡΑΤΟ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ?
Άβαταρ μέλους
spyrtos    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 6 mk2 1.8

Δημοσίευσηαπό stratos-m2 την Κυρ Νοέμ 20, 2011 18:54

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:.....ποια εκδοση του Mazda 2 θελεις?οποια κυβικα και αν προτιμησεις βεβαια ειναι εξαιρετικο!το 1,5 SAP ισως να εχει και λιιιγο πιο καλο στησιμο απο το 1,3! ;)
...

Νάσο (πρόεδρε) , ο Σπύρος έχει δίκιο

spyrtos έγραψε:...και τωρα στο mazda 2 εχει το 1.3 και το 1.5 φορανε ακρυβως τα ιδια πραγματα(αναρτιση-φρενα-κτλ) εκτως απο μοτερ και απο εγκεφαλο!...

Στον τομέα της ανάρτησης όλες οι εκδόσεις είναι ίδιες

Διαφορές υπάρχουν μόνο στις διαστάσεις των ελαστικών , αλλά και εκεί ανεξάρτητα από τον κινητήρα , με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο εξοπλισμού

Στις εκδόσεις SAP η μοναδική διαφοροποίηση προκύπτει από το διαφορετικό προφυλακτήρα εμπρός , σε συνδυασμό με τα μαρσπιέ και την πίσω αεροτομή

Α, και στα μοντέλα από τον Ιούλιο του 2009 και μετά στα SAP υπάρχουν τα διπλά φανάρια με τους προτζέκτορες που έχει το δικό μου (χωρίς xenon)

Στον τομέα του κινητήρα , εκτός από τη βασική διαφοροποίηση των δύο εκδόσεων με κριτήριο τον κυβισμό , δηλαδή 1,5 και 1,3 με 103 και 86 ίππους αντίστοιχα , υπάρχει και η έκδοση 1,3 με 75 ίππους με κάποιες διαφορές στις ρυθμίσεις , όπως αναφέρει και ο Σπύρος

Νάσο (hayate)...
Το fiesta μην ξεχνάς ότι βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το 2-αρι , με διαφορετικούς κινητήρες και λίγο διαφορετική φιλοσοφία , πιο οικογενειακή θα έλεγα , μιας και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι λίγο πιο ολοκληρωμένο ως αυτοκίνητο , αλλά λιγότερο zoom-zoom

Το Mito πάλι βαδίζει σε άλλα μονοπάτια , πιο...κυριλέ θα έλεγα
Επίσης δε βγαίνει σε 5-θυρο , αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο
Το ίδιο ισχύει και για το swift sport (αυτό βγαίνει ,αλλά δεν εισάγεται)

Ελπίζω να σε καλύψαμε , αλλά καλό θα ήταν να μας δώσεις λίγο περισσότερα

Επίσης , πραγματικά είμαι πολύ περίεργος και θα ήθελα αν γίνεται και δε σε φέρνω σε δύσκολη θέση μια απάντηση...
Για ποιο λόγο ενδιαφέρεσαι για τόσες πολλές τεχνικές λεπτομέρειες.. ;)

Σε τι θα βοηθήσουν στην τελική σου επιλογή ; :?: :?:

Καλοπροαίρετα ρωτάω... ;)
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι...
...όχι ένας προορισμός...
Άβαταρ μέλους
stratos-m2    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda2 5HB 1.3L (86PS) Exclusive SAP DSC

Δημοσίευσηαπό Hayate την Πέμ Νοέμ 24, 2011 19:37

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις κ την θερμή υποδοχή! :) sorry που δεν απάντησα πιο νωρίς αλλά τώρα βρήκα χρόνο.
Στα γρήγορα τα δικά μου λοιπόν. Απο πολύ μικρός με έτρωγε ο κώλος μου για τις στροφές, ακόμα δεν μου έχει φύγει, αλλά σίγουρα δεν κάνω τις μ@λ@κίες του παρελθόντος. Κατά καιρούς είχα δίαφορα γρήγορα αυτοκινητάκια ανάλογα με τη φάση κ τα κέφια.. :lol: Το καλύτερο όχημα που είχα ήταν το ΜΧ5, το πιο γρήγορο (σε ευθεία) ένα 200SX ~ 250hp. To MX5 δυστυχώς το σκότωσα το καλοκαίρι γιατί ήταν να φύγω για αγγλία μόνιμα.. :evil: κ δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ, ατρακάριστο με 83.000χλμ μοντέλο '91!!! (θα βάλω κ photos μετά)
Σήμερα ψάχνω ένα σχετικά μικρό, οικονομικό, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ασφαλές κ άνετο όχημα για όλες τις χρήσεις, για καθημερινό δηλαδή. Που κ που όμως θα ρίχνω κ κανένα στριψιματάκι σε κάποιο βουνό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το βελτιώσω για στρίψιμο, θέλω να είναι άνετο για να καταπίνει τους ελληνικούς δρόμους.
Once you go jap, you never go back.. Απο τότε που έμπλεξα με τα γιαπωνέζικα δεν έχω κοιτάξει σε άλλη χώρα, η φάση του να του πίνεις το αίμα κ να μην ζητάει τίποτα είναι μαγική.. αρκεί βέβαια να ξέρεις πως να πίνεις το αίμα, όχι να είσαι κάφρος.
Οσο για την καθαρά γρήγορη οδηγήση κάποια στιγμή θα πάρω ένα kart ή ένα caterham-οειδές να λιώνω σε πίστες κ να ηρεμήσω, γιατί ακόμα κ το άδειο βουνό έχει κινδύνους. Εννοείται ότι σε όλους τους δρόμους της πόλης οδηγώ κυρία..
Το mazda 2 1.35 το έχει η πρώην μου κ το έχω οδηγήσει αρκετά κ γρήγορα κάποιες φορές. Είναι απο τα καλύτερα εργοστασιακά μπροστοκίνητα που έχω οδηγήσει! Δεν θα περίμενα ποτέ πρίν το οδηγήσω να έχει τέτοια ακρίβεια στο στρίψιμο. Πολύ προβλέψιμο κ φιλικό σε συνθήκες ορίου πρόσφυσης. Ούτε θυμάμαι ποτέ να της έβγαλε πρόβλημα. K γενικώς μου αρέσει πάρα πολύ!

Οπότε η τελική λίστα έχει ως εξής: (χωρίς σείρα προτεραιότητας)
1. Suzuki swift (με χαλάει λίγο το μικρό μήκος σε περίπτωση μετωπικής)
2. Toyota yaris New (δεν μου αρέσει εμφανισιακά αλλά είναι καλό)
3. Mazda 2
4. Ford fiesta (εδώ φοβάμαι λίγο για προβλήματα, αλλά είναι κουκλί το άτιμο)

με κινητήρες απο 1.25 εώς 1.6 L.
Σκεφτόμουν κ το nissan juke, κ το swift sport αλλά απορρίπτονται λόγω κατανάλωσης, κ άνεσης για το swift.

Τώρα ο λόγος που ρωτάω για την ευθυγράμμιση είναι απλός. Σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν ρυθμίζονται οι γωνίες τους (όπως στο MX5 πχ), όποτε παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά το στρίψιμο τι τιμές έχουν απο το εργοστάσιο. Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία αλλαγής μηχανικών μερών. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να φορτώσει ένα αυτοκίνητο πόλης με αρκετό κάμπερ.. δεν έχει νόημα. Παρ'όλα αυτά το 1ο yaris έχει -1.3 απο το εργοστάσιο (κ στρίβει πολύ καλά), ενώ τα περισσότερα παίζουν στο 0..
Είπαμε θέλω ένα εργαλείο πόλης κ άνετης μεταφοράς, αλλά αν δεν στρίβει κ λίγο θα ξενερώσω.. :lol:
Αυτά σε γενικές γραμμές, ελπίζω να σας κατατόπισα! :D

υγ. είπαμε το mito είναι το πιο όμορφο άλλα μέχρι εκεί.. δεν ακουμπάω ιταλικά σκουπίδια, απο ferrari κ πάνω σοβαρεύονται αυτοί. το πήρε ένας φίλος μου (εγώ του τα'λεγα) κ έχει αλλάξει τα πάντα.. μέχρι κ εγκέφαλο σε 1,5 χρόνο.. :lol: έστειλε μέχρι κ επιστολή στην εταιρία να τους πεί πόσο προβληματικό είναι το κουβαδάκι τους.
τα άλλα υπερσκουπίδια είναι τα VW group..
Άβαταρ μέλους
Hayate    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Νοέμ 24, 2011 19:45

Νασο,πρωτον για την φραση σου αυτη

Once you go jap, you never go back.. Απο τότε που έμπλεξα με τα γιαπωνέζικα δεν έχω κοιτάξει σε άλλη χώρα, η φάση του να του πίνεις το αίμα κ να μην ζητάει τίποτα είναι μαγική

:bow:
και συμπληρωνω...ΜΙΑ ΦΟΡΑ MAZDA,ΠΑΝΤΑ MAZDA! :bow: :mazda:

σε ολα τα αυτοκινητα,ολα γινονται!και γωνιες καμπερ και tow κτλ!

θα ελεγα την ταπενη μου αποψη οχι για ΤΟΥΟΤΑ γιατι δεν ειναι αμιγως Ιαπωνικα πια!
Suzuki τιμιο και καλο...Ford... :?

το 2αρι ειναι εξαιρετικη επιλογη και απο την στιγμη που το εχεις δοκιμασει ξερεις τι ακριβως εννοω!στριβει αριστα και εχει επισης το στησιμο του ειναι απαιχτο!
εχεις αποφασισει για 1,5?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό Hayate την Πέμ Νοέμ 24, 2011 21:05

Ακόμα έχω ψάξιμο μέχρι την τελική απόφαση, αλλά το 2 είναι πολύ δυνατό χαρτί σίγουρα, και καθόλου απίθανο το 1.5. Και δεν υπάρχει τομέας που να χάνει κάπου.
Αλλά να μπώ στην διαδικασία να αλλάζω άκρα ή να βάλω coilover στο καθημερινό μου το αποκλείω. Εκτός κ αν με πιάσει η τρέλα μου.. :lol:

Αυτό ήταν το ΜΧ5 μου, η μεγάλη μου αγάπη.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hayate    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Νοέμ 24, 2011 21:28

στριφτερος ο Νασος! loveshower :bow: στα Μεγαρα εδω ετσι?πολυ ωραιο το ειχες και απολυτα διαφαινομενο πως ηταν μαχιμο παντα για πιστα!

εσυ πρεπει να δεις και αυτο εδω το ΜΧ5 :twisted:
:arrow: viewtopic.php?f=278&t=10495
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό Hayate την Παρ Νοέμ 25, 2011 09:57

Thanks! :D στα μέγαρα είναι εδώ. Αυτό το αυτοκίνητο είναι σαν ένα μεγάλο καρτάκι. :)
Άβαταρ μέλους
Hayate    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό vdsracing την Παρ Νοέμ 25, 2011 11:11

Καλώς τον Νάσο.

Λοιπόν,μερικές σκέψεις και απο εμένα.
Άνεση στην πόλη και σπόρ οδική συμπειφορά δεν πάνε μαζί,πάντα θα υπάρχει συμβιβασμός μεταξύ των δυο τομέων και γι'αυτό το κάθε αυτοκίνητο εχει διαφορετικό προφίλ εφόσον μιλάμε πάντα για εργοστασιακή μορφή.

Όσον αφορά στο 2ρι,το οποίο κυκλοφορώ εδω και 3+ χρόνια μπορώ να σου πω με τεράστια σιγουριά οτι είναι κορυφαίο σε αξιοπιστία με δεδομένη την τυπική(ούτε καν σχολαστική...) συντήρηση βάσει του κατασκευαστή.Το δικό μου, το οποίο έχει κάνει πολλά χλμ σε βουνά,πίστες,κόντρες και λοιπές καφρίλες δεν τρίζει κάν, ακόμα και με την coilover ανάρτηση και δεν έχει παρουσιάσει καμία βλάβη.

Άρα σε αξιοπιστία σύμφωνα με την δική μου γνώμη η λίστα σου διαμορφώνεται ως εξής:

1.mazda 2
2.Swift
3.Yaris (απο τότε που σταμάτησαν να είναι made in japan,εχουν χάσει πόντους σε αξιοπιστία και ποιότητα)
4.Fiesta (μπες στο φόρουμ τους και θα καταλάβεις, οι μισοί τα εχουν στο συνεργείο για επιδιόρθωση βλαβών μέσα στην εγγύηση)

Σε κατανάλωση επίσης το 2ράκι είναι κορυφαίο μαζί με το yaris 1.33 και το Swift.Έχω βάσιμες υποψίες οτι το 1.5 είναι ίσως και πιό οικονομικό σε σχέση με το 1.3 σε πραγματικές συνθήκες άρα και πάλι το 2 έχει πλεονέκτημα γιατί ενω εχει όμοια κατανάλωση με τα υπόλοιπα, είναι σαφώς καλύτερο σε επιδόσεις.

Άρα σε κατανάλωση καυσίμου η λίστα είναι κάπως έτσι.

1.Mazda 2 1.5
2.Yaris 1.33
3.Swift
4.Mazda 2 1.3
5.Fiesta.

Προχωράμε τώρα στο θέμα άνεσης.Εκεί το 2ρι είναι μάλλον χειρότερο σε σχέση με όλα τα άλλα, πολύ απλά γιατί εχει σφιχτή ανάρτηση(αλλά με μεγάλες διαδρομές...) και λιγότερη ηχομόνωση (αλλά και χαμηλώτερο βάρος 1030-1040κιλά κομπλέ).Στο f/l μοντέλο η Mazda έβαλε πιό μαλακά σινεμπλόκ και ισχυρίζεται οτι εχει βελτιώσει την κατάσταση,δεν το έχουμε τσεκάρει στην πράξη όμως ακόμα.Γενικά πάντως αμά είχες μχ5 πρίν,όποιο και να πάρεις θα σου φαίνεται υπεράνετο.!

Άρα σαν κατάταξη άνεσης έχουμε

1.Yaris ή Fiesta
2.Swift (για το νέο μιλάμε πάντα έτσι?)
3.Mazda 2

Τώρα για το στήσιμο που σε ενδιαφέρει, η μαμά ανάρτηση είναι πολύ τίμια και δεν σε απογοητεύει σε μια ορεινή διαδρομή.Έχει ρυθμίσιμο πίσω μέρος,πολύ κοφτερό τιμόνι με άψογη πληροφόρηση,στιβαρό πλαίσιο και απλά επαρκή φρένα(εκει πονάει λίγο,σε απόλυτη επίδοση είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά,σε διάρκεια όμως εχουν θέμα).Με μαμά ανάρτηση και φρένα γύρναγα Μέγαρα στο 1.16,καρτόδρομο στο 1.01 και Σέρρες στο 1.43.00.
Στις δικές μου μαμά αναρτήσεις, πρίν τις αλλάξω με τις ρυθμιζόμενες, είχα βάλει σχεδόν 2 μοίρες κάμπερ μπροστά και λίγη απόκλιση με αποτέλεσμα ένα πολύ κοφτερό εμπρός μέρος,διασκεδαστικό στα κλειστά κομμάτια και παραδόξως χωρίς πρόβλημα στα φρένα.Μήν κολλάς στην ευθυγράμμιση μόνο, μεγάλο ρόλο παίζει η κατανομή βάρους, τα αμορτισέρ-ελατήρια, η αντιστρεπτική, τα λάστιχα και πως συσχετίζονται όλα αυτά μεταξύ τους.

Μεταξύ των υποψήφιων επιλογών σου και με δεδομένο οτι "νιώθεις" απο οδήγηση θα σου πρότεινα να πάρεις ενα 2ρι 1.5 το οποίο έχει τον πιό σπόρ προσανατολισμό,είναι οικονομικό,αξιόπιστο,έχει χώρους,δύναμη και πολύ καλή αίσθηση οδηγικά.

Για οτιδήποτε θές εδω είμαστε να το συζητήσουμε. :D
-Βαγγέλης-
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vdsracing    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 1.5

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα

Μέλη σε σύνδεση