[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 06:42 ]

Ο Alonso ανησυχεί για το μέλλον του στη Formula 1

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μάιος 20, 2009 20:28

Ο Ισπανός φοβάται ότι φέτος μπορεί να είναι ο τελευταίος αγώνας του στο Μονακό
Η αναταραχή στο χώρο της Formula1 δεν έχει επιπτώσεις μόνο στις ομάδες αλλά και στους οδηγούς. Αν η απειλή των μεγάλων κατασκευαστών για αποχώρηση πραγματοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους κορυφαίους οδηγούς του σπορ θα βρεθούν εκτός F1 καθώς οι νέες, μικρές ομάδες που θα μπουν δεν θα είναι σε θέση να τους καλύψουν. Ο Fernando Alonso από το Μονακό δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για το μέλλον του στη Formula 1, καθώς βλέπει ότι είναι πιθανό αν ομάδες και FIA τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, τέτοιο μέλλον να μην υπάρχει.

Ο Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής δήλωσε ότι είναι δύσκολο να μη σκέφτεται αυτά τα πράγματα: «Ανησυχώ πολύ. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Εδώ στο Μονακό έχω εστιάσει 100% στο Grand Prix. Είναι αλήθεια όμως ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αδύνατο να μην το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου στο Μονακό. Αν οι μεγάλες ομάδες φύγουν από τη Formula 1, δεν θέλω να τρέξω με κάποια από τις μικρές γιατί πλέον αυτό δεν θα είναι Formula 1.

Το βρίσκω παράξενο που κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί τη ζημιά που γίνεται στο σπορ τους τελευταίους δύο μήνες. Το να έρθουν αυτές οι 3-4 νέες ομάδες και να χάσουμε 7 μεγάλους κατασκευαστές δεν το καταλαβαίνω. Δεν θα χάσουμε μόνο τους 7 κατασκευαστές αλλά και τους 10 καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Η Formula 1 δεν θα είναι πια ενδιαφέρουσα».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Ο Alonso ανησυχεί για το μέλλον του στη Formula 1

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μάιος 20, 2009 20:30

Φ. Αλόνσο: "Με την Ferrari γίνεσαι αξέχαστος"Εικόνα
Στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο κύριος χορηγός της Renault,- η ισπανική τράπεζα Santander- o Φερνάντο Αλόνσο ήταν αυτός που ξεχώρισε. Πέρα από την παρουσία του, τα λόγια του προκάλεσαν αίσθηση όταν αναφέρθηκε στην Ferrari και για την κατάσταση που επικρατεί στην Formula 1, με την κόντρα της ομοσπονδίας και των ομάδων, να βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο.

Ο Ισπανός πιλότος αναφέρθηκε στο μέλλον του το οποίο δεν έκρυψε ότι το φαντάζεται στη Scuderia ενώ στο τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην FIA και τις ομάδες της Formula 1.

Όλοι θέλουν την Ferrari

Αρχικά ο 27χρονος πιλότος άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμία του είναι να βρεθεί στο εγγύς μέλλον στο μονοθέσιο της Ferrari. Συγκεκριμένα ανέφερε για το σχετικό θέμα πως "θέλω να κερδίζω και να έχω το καλύτερο αυτοκίνητο και η Ferrari έχει αποδείξει ότι πάντα έχει ένα από τα καλύτερα. Ο καθένας γνωρίζει πως εμείς- οι οδηγοί- θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο".

Συνεχίζοντας ο Αλόνσο έπλεξε το εγκώμιο της ιταλικής ομάδας εκφάζοντας την άποψη του "αγωνιζόμενος με την Ferrari σημαίνει κάτι περισσότερο από το να τρέχεις στη Formula 1. Κάθε παιδί που παίζει με κόκκινο αυτοκίνητο ξέρει ότι είναι Ferrari, αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο. Όταν είσαι με την Ferrari δεν πρόκειται να ξεχαστείς".

Η εκτίμηση του Αλόνσο για την στάση που πρέπει να κρατήσει η FIA στις ομάδες

Σύμφωνα με την άποψη του οδηγού της Renault η FIA θα πρέπει να σταθμίσει τον τύπο κανόνων που θα ισχύουν στο μέλλον με την επιθυμία των υφιστάμενων των ομάδων.

"Αυτές που δίνουν θέαμα στο άθλημα είναι οι σπουδαίες ομάδες. Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι σωστό να τις αφήνεις σε μια μεριά για να κερδίσεις τρεις καινούργιες ομάδες", είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα AS."
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Μάιος 20, 2009 20:34

οι ανησυχιες του Αλονσο κρινονται βασιμες παιδια!ηδη το ενδιαφερον για την F1 δεν ειναι το ιδιο οπως παλια και σιγουρα θα αξιζε περισσοτερο τωρα που εχουν φυγει τα ηλεκτρονικα συστηματα βοηθειας και απαιτουν και οδηγητικες ικανοτητες ανταξιες!!
η Ferrari εχει παρει επισης την κατω βολτα με καμμια νικη αυτη την σαιζον αν δεν κανω λαθος και σιγα σιγα οι ενδιαφεροντες οδηγοι παυουν να υφιστανται!γιατι ομως εβγαιναν τοσοι πολλοι καλοι οδηγοι τοτε και οχι τωρα?νομιζω οτι ο Σουμαχερ ηταν ενας απο τους τελευταιους ασχετως υποκειμενικων αποψεων!απο τοτε μαλιστα αν παρατηρησουμε επεσε κατακορυφα και το ενδιαφερον για την φορμουλα!

σε ολα αυτα συμβαλλει και η οικονομικη κριση,οποτε δεν ειναι δυσκολο να δουμε γιατι οι μεγαλοι κατασκευαστες εγκαταλειπουν το πλοιο,χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια ειναι η αληθεια... :?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μάιος 20, 2009 20:56

Ερωτευμένος με τη Ferrari o Alonso
Ο Ισπανός στάζει μέλι μιλώντας για την ιταλική ομάδα αναζωπυρώνοντας τα σενάρια
Εικόνα
Μπορεί το σίριαλ μετεγγραφής του Fernando Alonso στη Ferrari να κρατάει μήνες και αναμένεται να κρατήσει και μήνες ακόμα αλλά αυτήν τη φορά, τα σενάρια πήραν φωτιά όχι βάσει θεωρίας αλλά δηλώσεων του ίδιου του Ισπανού. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε σε εκδήλωση της Universia, που αποτελεί θυγατρική της ισπανικής τράπεζας Santander, που -ω! μα τι σύμπτωση- το 2010 θα διακόψει τη συνεργασία της με τη McLaren για χάρη της… Ferrari. Ο Alonso ρωτήθηκε λοιπόν αν θα ήθελε να είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη Scuderia ξανά στις επιτυχίες και η απάντησή του ήταν αρκετή για να έχουμε πάλι να γράφουμε…

«Θέλω να κερδίζω και θέλω να έχω στη διάθεσή μου το καλύτερο μονοθέσιο. Η Ferrari το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι ξέρουν ότι εμείς οι οδηγοί θέλουμε πάντα να διεκδικούμε νίκες, να είμαστε στην κορυφαία ομάδα. Κι αυτή που έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους την τελευταία δεκαετία μπορεί να δώσει στον οδηγό κάποιου είδους ασφάλεια για την επιλογή του, πράγμα που δεν μπορούν να πετύχουν όλες οι ομάδες», είπε ο Alonso.

Κι αν μέχρι εκεί είχε παραμείνει φειδωλός, στην πορεία τα έδωσε όλα λέγοντας: «Το να τρέχεις για λογαριασμό της Ferrari είναι πιο σημαντικό κι από το να τρέχεις στη Formula 1. Κάθε μικρό παιδί που παίζει με ένα κόκκινο αυτοκινητάκι, ξέρει ότι αυτό είναι Ferrari. Αυτή η ομάδα σημαίνει πολλά. Κι όταν κερδίζεις για το λογαριασμό της, μένεις αλησμόνητος». Για να δούμε τι θα δούμε τους επόμενους μήνες…
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Μάιος 20, 2009 23:12

stelios.mazda3club έγραψε: Η Formula 1 δεν θα είναι πια ενδιαφέρουσα