Ο Alonso ανησυχεί για το μέλλον του στη Formula 1
Ο Ισπανός φοβάται ότι φέτος μπορεί να είναι ο τελευταίος αγώνας του στο Μονακό
Η αναταραχή στο χώρο της Formula1 δεν έχει επιπτώσεις μόνο στις ομάδες αλλά και στους οδηγούς. Αν η απειλή των μεγάλων κατασκευαστών για αποχώρηση πραγματοποιηθεί, αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους κορυφαίους οδηγούς του σπορ θα βρεθούν εκτός F1 καθώς οι νέες, μικρές ομάδες που θα μπουν δεν θα είναι σε θέση να τους καλύψουν. Ο Fernando Alonso από το Μονακό δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για το μέλλον του στη Formula 1, καθώς βλέπει ότι είναι πιθανό αν ομάδες και FIA τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, τέτοιο μέλλον να μην υπάρχει.
Ο Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής δήλωσε ότι είναι δύσκολο να μη σκέφτεται αυτά τα πράγματα: «Ανησυχώ πολύ. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Εδώ στο Μονακό έχω εστιάσει 100% στο Grand Prix. Είναι αλήθεια όμως ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αδύνατο να μην το σκέφτομαι γιατί δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου στο Μονακό. Αν οι μεγάλες ομάδες φύγουν από τη Formula 1, δεν θέλω να τρέξω με κάποια από τις μικρές γιατί πλέον αυτό δεν θα είναι Formula 1.
Το βρίσκω παράξενο που κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί τη ζημιά που γίνεται στο σπορ τους τελευταίους δύο μήνες. Το να έρθουν αυτές οι 3-4 νέες ομάδες και να χάσουμε 7 μεγάλους κατασκευαστές δεν το καταλαβαίνω. Δεν θα χάσουμε μόνο τους 7 κατασκευαστές αλλά και τους 10 καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Η Formula 1 δεν θα είναι πια ενδιαφέρουσα».