στον ελεγχο που εγινε σημερα για το lpg(+μια λογισμικη αναβαθμηση) με την αλλαγη του lpg φιλτρου,ηταν το tribute κανα 15-20 λεπτο στο ρελαντι, και ο αναισθητος δεικτης θερμοκρασιας σταθερος τα βεντιλατερ off,ρωταω ρε παιδες πολυ ωρα δεν ειναι γιανα μην εχουν ανοιξει τα βεντιλατερ? ΚΚατσε να το δουμε ,συνδεουν στη μεσα φισα ενα wide ? narrow? band ψηφικο οργαναακι και βλεπουμε 102 κελσιου- ηρεμος -μου λεει κατσε να δουμε μεχρι 105 και αν δεν ανοιξουν βλεπουμε
(να το δουμε να το δουμε ερχεται καλοκαιρι)
και τσακ 103 βρουμ τα βεντιλατερια,
υπαρχουν αρκετοι κινητηρες με ψηλα την εκινηση των βεντιλατερ. πχ opel 105C
ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΜΑΣ
Μπορουμε να επεμβουμε στην θερμοκρασια εκκινησης των βεντιλατερ πχ 98 κελσιου εναρξη?
ΕΤΣΙ για ψυχολογικους λογους οΠΩς για ψυχολογικου λογους εχουν κανει αναισθητους τον δεικτη θερμοκρασιας.
σε ενα προηγουμενο τουτουνι μου του ειχα βαλει ενα ψηφιακο θερμομετρο (καλοφτιαγμενο και ακριβεστατο) και εβλεπες διαφορα στα νερα ακομη και με μια μοιρα διαφορα κλισης του δρομου (καλο για μενα αγχοτικο για τον πατερα μου τοτε)

λεει αρχικα μετα τα 4 χρονια και μετα καθε 2, ισως για την περιπτωση που η ποιοτητα του παραφλου δεν ειναι η καλυτερη, η γιατι παλιωνει σιγα-σιγα, για να αποφυγει τιποτε σκουριες η διαβρωσεις στα αλουμινενια μερη του κινητηρα. Ακομη, δεν παιζουν ρολο τοσο τα χλμ, οσο ο χρονος.