[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Απρ 17, 2026 22:27 ]

Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αγορές από Αμερική και Κίνα

Re: Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αγορές από Αμερική και Κίνα

Δημοσίευσηαπό kalidor την Δευτ Σεπ 01, 2014 07:21

Τελικα εληξε αδοξα το θεμα με το φιλτρο απο Αμερικη σημερα....
Και το ολο θεμα ηταν οτι ενω παραγγειλα και πληρωσα το προιον 55 ευρω+18 ευρω μεταφορικα :συνολο 73,69 για την ακριβεια μεσω paypal,
εγινε λαθος και μου το τιμολογησαν για $554.99..!!!!
Αφου στελνω αποδειξεις,φωτο προιοντος,και εικονες πληρωμης απο paypal,πηραν σημερα τηλεφωνο οτι θα βαλουν δικηγορο και θα κινηθουν νομικα!!!!
Τι εγινε..???
Απλα δειτε το λινκ....
http://www.ebay.com/itm/JDM-RED-04-09-M ... 28&vxp=mtr

Το προιον επειδη ξεστοκαρισε,το ανεβασε τιμη ο seller και ενω το αγορασα 55 δολλαρια πηγε 554.99..!!!!
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ....

Εξηγησεις οτι ειναι λαθος δεν παιρνουσαν απο μενα....μιλησα με τον προισταμενο του τελωνειου και αναφερει 2 ενδεχομενα υπαρχουν τωρα..
1-η πληρωνεις τα 135 ευρω τελωνειο η
2-θα γινει μηνυση και δικογραφια για εξαπατηση της Υπηρεσιας μας και λαθρεμποριου...!!! titanic

Τι να του πεις και τι να κανεις...???
Ανεφερα οτι αυτο ειναι εμπορικο τρικ για να προσελκυσει κοσμο ο seller,του ειπα οτι η τιμη δεν ειναι αυτη..υπαρχουν αποδειξεις,υπαρχουν και αλλα 2 site απο Αγγλια,Φιλλιπινες που δειχνουν οτι ΟΝΤΩΣ εχει 55 δολλαρια αγορα...

http://www.ebay.ph/itm/JDM-RED-04-09-Ma ... 1185575114
http://www.ebay.co.uk/itm/JDM-RED-04-09 ... 43cc0344ca

ΤΙΠΟΤΑ αυτος...ελεγε δεν λειτουργει ετσι το νομοθετικο συστημα του τελωνειου!!!
Εφοσον του εστειλαν το τιμολογιο απο Αμερικη με 554.99 πρεπει να πληρωσω για ΤΟΣΑ,και δεν τον ενδιεφερε ποσο το αγορασα....
ΑΣΧΕΤΑ ποσο το πηρες , εδω λεει εχει οτι κανει 554 δολλαρια και μας κοροιδευεις...ανεφερε. budo budo budo

Οποτε λεω..: Αυτη την στιγμη ειμεις μαλωνουμε και ο Αμερικανος γελαει απο απεναντι...ειναι δυνατον να αγοραζω κατι 55 δολλαρια,να το πληρωνω,να ερχεται Ελλαδα,και να πληρωσω τελωνειο για 554 δολλαρια,επειδη αλλαξε στο site του ο Αμερικανος την τιμη..????

Και τελικα με πολυ ζορι συμφωνησαμε στην αρνηση παραλαβης,και επιστροφη προιοντος πισω... shake

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....????

hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata hate-mazzata
Άβαταρ μέλους
kalidor    
2,0 Bar
2,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Skoda Octavia 1.6 TDI

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Σεπ 01, 2014 07:55

Αν όντως υπάρχει μέσα τιμολόγιο και -αν και αυτό είναι δευτερεύον- το προϊόν φαίνεται "σήμερα" να έχει την τιμή αυτή, τότε sorry, αλλά και εγώ ως εκτελωνιστής το ίδιο θα σου έλεγα. Όχι γιατί δεν σε πιστεύω (μου έχει τύχει και εμένα τέτοια περίπτωση, όχι όμως με τέτοια διαφορα επανατιμολόγησης) αλλά γιατί ο εκτελωνιστής πρέπει να πατήσει σε έγγραφα και παρόντα στοιχεία, τα οποία δυστυχώς για σένα δείχνουν αυτή την υψηλή τιμή. Δηλαδή δεν είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και θα αρκεστεί να "πιστέψει" ότι του δώσεις, αλλά εδώ υπάρχουν στοιχεία και συνηγορούν "εναντίον" σου :(
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό kalidor την Δευτ Σεπ 01, 2014 12:26

Θα συμφωνησω ως σε ενα σημειο οτι ο τελωνιακος δεν εχει χρονο και ευκολια να κατσει να ψαχνει τετοιες περιπτωσεις.Αλλα τουλαχιστον στην δικια μου,εφοσον ασχοληθηκα και πιεσα καταστασεις,επρεπε να βγουν (απο τον μικροκοσμο τους) να κατσει ενας υπαλληλος να δει τι γινεται και ο 'πελατης'' μας ωθει να κανουμε διασταυρωση τιμων,και τουλαχιστον ας ανοιγε τις αλλες 2 σελιδες απο Αγγλια,Φιλιππινες, να δει οτι εχει οντως 55 ευρω και ειναι και ο ιδιος seller!!!!
Απλα αν δεν ηθελα να ασχοληθω θα ελεγα εξαρχης αρνηση παραγγελιας και θα πηγαινε πισω Αμερικη....

γιατι δεν εστελναν αυτοι email να ρωτησουν τον seller..???
γιατι δεν πηραν στο ασοβαρα την αποδειξη απο το paypal...???
γιατι δεν googlaran το προιον στο ιντερνετ να συγκρινουν και αλλες τιμες..???
γιατι κατευθειαν να θεσουν σε μενα μια θεση στο δικαστηριο...???

Πραγματα τα οποια ασχοληθηκα εγω,για να βρω μια ακρη το τι συμβαινει....καλη και η τυποποιηση δουλειας και αξιοποιησης τελων,αλλα τουλαχιστον ας ειμαστε ρεαλιστες οτι εχουμε πια μεγαλωσει σε ενα Κρατος,που οτι κανει κανεις πρεπει να ειναι κακο,και τιμωρητε διχως υπερασπιση ανθρωπινου δικαιου,αλλα παντα εμπορικου αδιεξοδου...αναφερομαι στην κατευθειαν ενεργεια για δικαστηριο,λες και ειμαστε μικρα παιδια.

και το γαμωτο ειναι οτι....ηρθε απο Αμερικη με 73,5 ευρω....αλλα ποτε στα χερια μου με μια χρεωση 30 ευρω περιπου τελωνειου !!!!!
Άβαταρ μέλους
kalidor    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Δευτ Σεπ 01, 2014 14:37

η αλήθεια είναι οτι ο τελωνείακος δεν χρειάζεται να κοιτάξει τίποτα άλλο απο το τιμολόγιο για να κάνει δουλειά.
ούτε είναι δουλειά του να ψάχνει να βρει τι έγινε λάθος.

το λάθος είναι αποκλειστικά του του προμηθευτή στον οποίο πρέπει να πάνε τα μπινελίκια και θα πρέπει να αναλάβει να το ξαναστείλει με το σωστό τιμολόγιο το οποίο είναι υποχρέωση του να είναι το σωστό.

κακώς καταλογίζεις ευθύνη στους εδώ υπαλλήλους δεν φταίει το κράτος επείδη ο xyztuning είναι βλαμμένος.

εγώ θα έκανα αναφορά στο ebay για τη συγκεκριμένη συναλλαγή να γράψεις οτι λόγω λάθους τιμολογίου δεν μπορούσες να το εκτελωνήσεις και το λάθος αυτό πρέπει να το διορθώσει ο προμηθευτής και να ξαναστείλει το προιόν σωστά.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό kalidor την Δευτ Σεπ 01, 2014 15:54

και αυτο θα γινει...
Άβαταρ μέλους
kalidor    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό IOANNIS την Πέμ Σεπ 11, 2014 09:12

Πρόσφατα έκανα αγορά από το Amazon.com αναγκαστικά γιατί το προϊών δεν πουλιόταν στην Ε.Ε. Η Αξία του προϊόντος ήταν 99,98Usd

Για προϊόντα που πουλάει το ίδιο το Amazon.com, «AmazonGlobal products», υπολογίζει «φόρους και δασμούς κλπ» που τους αναφέρει ως «Import Fees Deposit».

Στην καρτέλα του προϊόντος το Amazon αναφέρει :

• Ships from and sold by Amazon.com. Gift-wrap available.
  • This item ships to ATHENS, Greece.

Πέραν των «Import Fees Deposit» που πληρώνουμε στο Amazon.com δεν χρεωνόμαστε τίποτε άλλο εάν τα «Import Fees Deposit» που πληρώσαμε/παρακράτησε υπερβεί το ποσό αυτό αντίθετος εάν το Amazon.com πληρώσει λιγότερα μας επιστρέφει την διαφορά.

Στην δική περίπτωση/παραγγελία πλήρωσα μόνο μεταφορικά και 23% «Import Fees Deposit». Υπολογίστηκε 23% και στα μεταφορικά.

Το πακέτο το παρέλαβα με courier UPS (στον τόπο κατοικίας μου).

Γιατί δεν πέρασε τελωνείο ?

Τελωνείο πέρασε στην Γερμανία αλλά όχι Ελλάδα απ ότι κατάλαβα.

Διαδρομή που ακολούθησε το πακέτο :

• Το πακέτο από Αμερική πήγε Αγγλία, «West Drayton, MIDDX, EN», μέσω IML/LANDMARK GLOBAL.
  • Οι πληροφορίες παρακολούθησης στο Amazon.com (Shipment Tracking) του πακέτου ανέφεραν για την τοποθεσία «West Drayton, MIDDX, EN» => «Package arrived to destination country» δηλαδή το Πακέτο έφτασε στην χώρα προορισμού παρ ότι ο προορισμός ήταν Ελλάδα.
  • Από εκεί πήγε Γερμανία όπου η πληροφορία παρακολούθησης ανέφερε «Έγινε επεξεργασία της παραγγελίας : Έτοιμη για UPS»
  • Μετά από τρεις στάσεις στην Γερμανία και δύο στην Ιταλία τα πακέτο έφτασε Ελλάδα στις εγκαταστάσεις της UPS στο Κοροπί και κατόπιν σε εμένα.

Το πακέτο είχε μια ετικέτα με αποστολέα «Amazon USA» και από πάνω της μια με αποστολέα «LANDMARK GLOBAL Duesseldorf, NURNBERGER STR 12 GERMANY»

About Import Fees Deposit

AmazonGlobal offers customers customs duties, taxes and fees ("Import Fees") estimation during checkout and customs clearance on your behalf for certain eligible countries.

Calculating Fees

When AmazonGlobal products are shipped to eligible countries, an estimate of the Import Fees will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the U.S. With your authorization, these funds are used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on your behalf (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country ("Import Fees Deposit"). The payment of import fees is the responsibility of the importer and is levied based on the laws of the country into which the products are being shipped.

The Import Fees Deposit is an estimation of the taxes and duties that may apply and isn't an actual calculation. Customs regulations and tax rates applicable to certain goods may change between the date the taxes and duties were estimated and the applicable taxes and duties on the date of import into the destination country. The duty or tax rate is often determined by the classification of a good, which varies by country and region.

For AmazonGlobal items, you won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller's policies.

If the actual Import Fees (paid by the carrier on behalf of the recipient to the customs and tax authorities of the destination country) are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order. You'll receive a notification e-mail confirming the amount of the refund. The process takes 60 days from the shipment date.

Note: The above terms also apply to the shipment of any replacement product that might be shipped if there's a problem with the original shipment. If you return a product to us, you'll be the exporter from the original shipping destination responsible for compliance with all export laws of that country. Title and risk of loss transfer to us upon receipt at our fulfillment centers.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, RX8 Challenge, Velocity Red Mica

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
IOANNIS    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: RX8 Challenge

Δημοσίευσηαπό bluemike την Πέμ Σεπ 11, 2014 09:38

Τι να πω ρε παιδια αμα δεν ξερεις...., εμενα συνεχεια μου λεγανε να μην ψωνιζω απο Amazon ,και να κανονιζω με τα μαγαζια απο αμερικη κυριως να μου τα στελνουν με usps. μια φορα ενας rx8akias ειχε την καλη διαθεση να μου φερει με 100 δολλαρια τα πλαινα spoiler της mazda με usps. Η συννενοηση ειχε γινει μεσω email και περιμενα να ερθει το δεμα αφου ειχα συνηθησει να παιρνω πραματα πληρωνοντας 3 ευρω στα elta της γειτονιας μου. Ομως τα στειλανε μεσω UPS εμπλεξα με το τελωνειο στα σπατα 5 ωρες στο περιμενε ,πληρωσα +90 ευρω και μου ανεβηκε και η πιεση! Τι να κανουμε, συμβαινουν αυτα.... devil
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bluemike    
1,5 Bar
1,5 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: Mazda RX8

Δημοσίευσηαπό IOANNIS την Πέμ Σεπ 11, 2014 10:56

bluemike έγραψε:Τι να πω ρε παιδια αμα δεν ξερεις...., εμενα συνεχεια μου λεγανε να μην ψωνιζω απο Amazon ,και να κανονιζω με τα μαγαζια απο αμερικη κυριως να μου τα στελνουν με usps. μια φορα ενας rx8akias ειχε την καλη διαθεση να μου φερει με 100 δολλαρια τα πλαινα spoiler της mazda με usps. Η συννενοηση ειχε γινει μεσω email και περιμενα να ερθει το δεμα αφου ειχα συνηθησει να παιρνω πραματα πληρωνοντας 3 ευρω στα elta της γειτονιας μου. Ομως τα στειλανε μεσω UPS εμπλεξα με το τελωνειο στα σπατα 5 ωρες στο περιμενε ,πληρωσα +90 ευρω και μου ανεβηκε και η πιεση! Τι να κανουμε, συμβαινουν αυτα.... devil

Είπαμε ότι ο παραπάνω τρόπος αποστολής ισχύει μόνο για τα προϊόντα που πουλάει το ίδιο το Amazon.com, «AmazonGlobal products, Ships from and sold by Amazon.com»

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
IOANNIS    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Σεπ 11, 2014 11:18

IOANNIS έγραψε:
bluemike έγραψε:Τι να πω ρε παιδια αμα δεν ξερεις...., εμενα συνεχεια μου λεγανε να μην ψωνιζω απο Amazon ,και να κανονιζω με τα μαγαζια απο αμερικη κυριως να μου τα στελνουν με usps. μια φορα ενας rx8akias ειχε την καλη διαθεση να μου φερει με 100 δολλαρια τα πλαινα spoiler της mazda με usps. Η συννενοηση ειχε γινει μεσω email και περιμενα να ερθει το δεμα αφου ειχα συνηθησει να παιρνω πραματα πληρωνοντας 3 ευρω στα elta της γειτονιας μου. Ομως τα στειλανε μεσω UPS εμπλεξα με το τελωνειο στα σπατα 5 ωρες στο περιμενε ,πληρωσα +90 ευρω και μου ανεβηκε και η πιεση! Τι να κανουμε, συμβαινουν αυτα.... devil

Είπαμε ότι ο παραπάνω τρόπος αποστολής ισχύει μόνο για τα προϊόντα που πουλάει το ίδιο το Amazon.com, «AmazonGlobal products, Ships from and sold by Amazon.com»

Και για να είμαστε πιο πλήρεις, το ίδιο ισχύει και για όλες τις εταιρείες στις ΗΠΑ που είναι μέλη του Global Shipping Programme
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό IOANNIS την Παρ Σεπ 12, 2014 14:43

Ένα πολύ καλό Site για παρακολούθηση πακέτων είναι το παρακάτω :

http://www.trackitonline.ru/

Εάν βάλεις και το destination country τότε ψάχνει και το official local post office, π.χ. για Ελλάδα ψάχνει και τα ΕΛΤΑ στο τέλος πέραν του που ανήκει το Tracking Number.

Επίσης εάν το πακέτο αλλάξει Μεταφορέα/Carrier σου δείχνει και τα Tracking αυτού παράδειγμα σε πακέτο από Amazon.com mου έδειξε ότι το Amazon το έστειλε μέσω Landmark Global και έπειτα άλλαξε μεταφορέα και μου έδειξε και τα tracking από UPS μέχρι να το παραλάβω.

Επιπλέον για κάθε Μεταφορέα στην αρχή των tracking πληροφοριών σου βάζει link για να κάνεις tracking κατευθείαν από αυτόν.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
IOANNIS    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό IOANNIS την Σάβ Οκτ 25, 2014 10:20

Μόλις πήρα το παρακάτω email από Amazon.com

Amazon.com έγραψε:
Hello,

We're writing to let you know we processed your refund of $27.08 for your Order 104-8712229-5561015.

This refund is for the following item(s):

Item: Wiha 75965 Precision Micro Bit Ratchet Steel Storage Box, 65-Piece
Quantity: 1

Name: Wiha_75965.jpg Views: 8 Size: 67.4 KB

ASIN: B00JQ753W8
Reason for refund: Export fee reduced

Here's the breakdown of your refund for this item:

Import Fee Deposit Refund: $27.08

We'll apply your refund to the following payment method(s):

MasterCard Credit Card [expiring on 1/2018]: $27.08

Μου επιστρέφει το 23% που υπολογίστηκε ως «Import Fees Deposit» επί τις αξίας + τα μεταφορικά δηλαδή $27,08 και επιβεβαιώνει την πολιτική επιστροφών που αναφέρει και στο Site της.

Το προϊών εκτελωνίστηκε στην Γερμανία και στάλθηκε εκ νέου από εκεί στην Ελλάδα και δεν χρεώθηκε τίποτε επιπλέων κατά το εκτελωνισμό του στην Γερμανία.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
IOANNIS    
1,3 Bar
1,3 Bar

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Άρθρα Μελών

Μέλη σε σύνδεση