και την απάντηση που μας έδωσαν 

The Ace έγραψε:Αν οι δίσκοι σου είναι φρέσκοι, τότε κάνε ένα τορνίρισμα για να καθαρίσουν ΚΑΙ χάραξη (με 8 ή 12 αυλακιές, δική σου επιλογή) ΚΑΙ στους δύο άξονες, και άλλαξε τακάκια, καθότι ο συνδυασμός δίσκων + τακακιών Mazda είναι που προκαλούν το πρόβλημα...
Κανονικά θα έπρεπε να περνάνε στην εγγύηση χωρίς καν ερώτηση, αλλά από ότι καταλάβαμε η Mazda μας γράφει στα @@@@ της....οπότε και εμείς εκεί θα τη γράψουμε....
ΜΗΝ δίνεις ούτε ευρώ στη Mazda...

blinkys έγραψε:The Ace έγραψε:Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

The Ace έγραψε:Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....
Έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή έχει -και έχω- πρόβλημα με τους δίσκους όπως είναι. Αν τους τορνίρεις απλώς το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί σε λίγες εκατοντάδες χλμ. Με χάραξη και πιο σκληρό τακάκι (με υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας) τουλάχιστον δεν θα ξαναδεί το πρόβλημα σύντομα...

The Ace έγραψε:blinkys έγραψε:The Ace έγραψε:Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....
Έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή έχει -και έχω- πρόβλημα με τους δίσκους όπως είναι. Αν τους τορνίρεις απλώς το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί σε λίγες εκατοντάδες χλμ. Με χάραξη και πιο σκληρό τακάκι (με υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας) τουλάχιστον δεν θα ξαναδεί το πρόβλημα σύντομα...

blinkys έγραψε:The Ace έγραψε:blinkys έγραψε:The Ace έγραψε:Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....
Χωρίς την κατάλληλη κατεργασία, μετά το χάραγμα, η χαρακιά όπως και η τρύπα είναι το πρώτο σημείο που θα ραγίσει ο δίσκος, ακριβώς επειδή έχει μικρότερο πάχος.
Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για δίσκο που δεν φτιάχτηκε ποτέ με το σκεπτικό των επιδόσεων. Συμφωνώ βέβαια πως είναι μικρότερο το ρίσκο σε σχέση με την τρύπα.
Αλλά και πάλι πιστεύω πως δεν αξίζει το ρίσκο .Τους αλλάζει με χαρακτούς, αν ξέρεις πως από εκεί είναι το πρόβλημα και ξενοιάζεις για μερικά χρόνια.

ampakas έγραψε:Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο μια ολόκληρη εταιρία να βγάζει στην παραγωγή μοντέλο το οποίο παρουσιάζει εύκολα πρόβλημα στα φρένα!

kostasCX7 έγραψε:Αφού είσαι ακόμη στην εγγύηση, να απαιτήσεις να σου μετρήσουν τους δίσκους και σε σύντομο χρονικό διάστημα να στους αλλάξουν δωράν. Και φυσικά να πας να στους αλλάξουν έχοντας μαζί σου ένα σετ τακάκια πιο σκληρά(όχι mazda)... όπως λένε τα παιδιά. Έπειτα πας στις άλλες λύσεις.

M6crazy έγραψε:ampakas έγραψε:Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο μια ολόκληρη εταιρία να βγάζει στην παραγωγή μοντέλο το οποίο παρουσιάζει εύκολα πρόβλημα στα φρένα!
ΔΕΝ είναι μόνο η Mazda
Δες Χ5 ΒΜW και άλλες πολλές![]()
Το πρόβλημα της αντικατάστασης το έχει η ΕΛΜΑ και οχι η μαμά MAZDA

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης