[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Απρ 20, 2026 07:33 ]

Συμβουλή σχετικά με τα φρένα του CX7

Συμβουλή σχετικά με τα φρένα του CX7

Δημοσίευσηαπό ampakas την Τετ Φεβ 15, 2012 09:46

Μετά από τρεις εβδομάδες συμβίωσης με το αυτοκίνητο και θορυβημένος με το θέμα των φρένων διαπίστωσα πως και οι δικοί μου δίσκοι έχουν πρόβλημα. Λόγω της ήπιας χρήσης του αυτοκινήτου δεν είχα παρατηρήσει κάτι, δυστυχώς δοκιμάζοντας μερικά φρεναρίσματα από τα 150 km/h διαπίστωσα έντονο τρέμουλο στο τιμόνι. Μετά από επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου σύστησαν τορνάρισμα των δισκόπλακων (70€) και αλλαγή στα τακάκια(190€). Να σημειώσω πως το αυτοκίνητο είναι 3 ετών οριακά εκτός εγγύησης με τακάκια που έχουν ακόμα 5000 km και δισκόπλακες με ελάχιστο "φάγωμα". Σκέφτομαι να προχωρήσω στο τορνάρισμα των δισκόπλακων και αντικατάσταση στα τακάκια με EBC(165€ και τα τέσσερα) -μετά από όσα διάβασα στο forum-. Νομίζετε πως θα λυθεί το πρόβλημα? Έχει νόημα να απαιτήσω εγγύηση όσο αφορά τις δισκόπλακες (αν και από ότι κατάλαβα η αντιπροσωπεία είναι χειρότερη και από την Kosmocar)?
Να προσθέσω πως αυτοκίνητο 2.3 τόνων (Touareg) ουδέποτε προβλημάτισε με την απόδοση φρένων άσχετα με την οδήγηση του(φρένο από 200). Προφανώς υπάρχει κατασκευαστικό λάθος όσο αφορά το CX-7!
ampakas    
-0,7 Bar
-0,7 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: CX-7 GT

Re: Συμβουλή σχετικά με τα φρένα

Δημοσίευσηαπό blinkys την Τετ Φεβ 15, 2012 11:24

Φίλε μου δεν ξέρω πόσο κάνουν οι δίσκοι για το αυτοκίνητό σου, αλλά εγώ δεν θα προτιμούσα το τορνάρισμα. Μπορεί να φτιάξει το τρέμουλο αλλά θα χρειαστείς πιο σύντομα αλλαγή στους δίσκους. Βέβαια θα μου πεις, πως έτσι κι αλλιώς θέλουν αλλαγή και είναι νωρίς. Απλά δεν βλέπω το λόγο να δώσεις τώρα λεφτά, και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναπληρώσεις.
Για εγγύηση λίγο χλωμό το κόβω, μιας και οι δίσκοι είναι κάτι που εύκολα μπορούν να αποδώσουν σε δικιά σου κακή χρήση. Δεν χάνεις τίποτα πάντως να προσπαθήσεις.
Άβαταρ μέλους
blinkys    
0,3 Bar
0,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 1.5

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τετ Φεβ 15, 2012 11:40

Αν οι δίσκοι σου είναι φρέσκοι, τότε κάνε ένα τορνίρισμα για να καθαρίσουν ΚΑΙ χάραξη (με 8 ή 12 αυλακιές, δική σου επιλογή) ΚΑΙ στους δύο άξονες, και άλλαξε τακάκια, καθότι ο συνδυασμός δίσκων + τακακιών Mazda είναι που προκαλούν το πρόβλημα...

Κανονικά θα έπρεπε να περνάνε στην εγγύηση χωρίς καν ερώτηση, αλλά από ότι καταλάβαμε η Mazda μας γράφει στα @@@@ της....οπότε και εμείς εκεί θα τη γράψουμε....

ΜΗΝ δίνεις ούτε ευρώ στη Mazda...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Τετ Φεβ 15, 2012 12:10

Αλέξη ρίξε μια ματιά σε αυτό που είχα πει

:arrow: http://www.mazdaspeedclub.gr/forum/viewtopic.php?f=46&t=9357&hilit=&p=162259#p162259
tolooo okkkkkk
και να ξέρεις πως είναι μια καλή λύση και ποιο φθηνή από αυτό που ανέφερες!!!!!!!!!!!Τα cx-7 έχουν τρομερό πρόβλημα ως προς το θέμα δίσκου και τακάκι οπότε η επιλογή είναι δική σου!!!!!!!!!!!Ρίξε μια ματιά και στο θέμα που είχα ανοίξει εγώ

:arrow: http://www.mazdaspeedclub.gr/forum/viewtopic.php?f=46&t=3936

...Δες και εδώ την επιστολή που είχαμε στείλει στην :mazda: και την απάντηση που μας έδωσαν

:arrow: http://www.mazdaspeedclub.gr/forum/viewtopic.php?f=167&t=9724&p=162959&hilit=%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7#p162959
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό blinkys την Τετ Φεβ 15, 2012 13:16

The Ace έγραψε:Αν οι δίσκοι σου είναι φρέσκοι, τότε κάνε ένα τορνίρισμα για να καθαρίσουν ΚΑΙ χάραξη (με 8 ή 12 αυλακιές, δική σου επιλογή) ΚΑΙ στους δύο άξονες, και άλλαξε τακάκια, καθότι ο συνδυασμός δίσκων + τακακιών Mazda είναι που προκαλούν το πρόβλημα...

Κανονικά θα έπρεπε να περνάνε στην εγγύηση χωρίς καν ερώτηση, αλλά από ότι καταλάβαμε η Mazda μας γράφει στα @@@@ της....οπότε και εμείς εκεί θα τη γράψουμε....

ΜΗΝ δίνεις ούτε ευρώ στη Mazda...

Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Άβαταρ μέλους
blinkys    
0,3 Bar
0,3 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τετ Φεβ 15, 2012 13:49

blinkys έγραψε:
The Ace έγραψε:Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....

Έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή έχει -και έχω- πρόβλημα με τους δίσκους όπως είναι. Αν τους τορνίρεις απλώς το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί σε λίγες εκατοντάδες χλμ. Με χάραξη και πιο σκληρό τακάκι (με υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας) τουλάχιστον δεν θα ξαναδεί το πρόβλημα σύντομα...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό ampakas την Τετ Φεβ 15, 2012 14:26

The Ace έγραψε:Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....

Έτσι και αλλιώς αυτή τη στιγμή έχει -και έχω- πρόβλημα με τους δίσκους όπως είναι. Αν τους τορνίρεις απλώς το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί σε λίγες εκατοντάδες χλμ. Με χάραξη και πιο σκληρό τακάκι (με υψηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας) τουλάχιστον δεν θα ξαναδεί το πρόβλημα σύντομα...

Δεν θα ήθελα να μπλέξω με "μαστοριές" σε καμία περίπτωση. Το τόρνισμα θα το κάνω μόνο γιατί το προτείνει η αντιπροσωπεία και οι δίσκοι μου είναι σχεδόν καινούργιοι (έχουν περιθώρια). Θέλω να πιστεύω πως φταίνε τα τακάκια γι'αυτό σκέφτομαι τα EBC τα οποία έχουν δοκιμαστεί από κάποιους συνφορουμήτες με θετικά αποτελέσματα από ότι διαβάζω + είναι και οικονομικότερη λύση από της αντιπροσωπείας.
ampakas    
-0,7 Bar
-0,7 Bar

Δημοσίευσηαπό ampakas την Τετ Φεβ 15, 2012 14:36

Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο μια ολόκληρη εταιρία να βγάζει στην παραγωγή μοντέλο το οποίο παρουσιάζει εύκολα πρόβλημα στα φρένα!
Τι ακριβώς τεστ έκαναν πριν το παράξουν???
Που είναι η Ιαπωνική εμμονή στην τελειότητα???
Το γεγονός είναι πολύ απογοητευτικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ανησυχητικό και σε σχέση με την ασφάλεια των υπολοίπων μερών του αυτοκινήτου.
Μήπως έχει γίνει οικονομία και σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου που δεν θα έπρεπε?...
ampakas    
-0,7 Bar
-0,7 Bar

Δημοσίευσηαπό blinkys την Τετ Φεβ 15, 2012 16:42

The Ace έγραψε:
blinkys έγραψε:
The Ace έγραψε:Εκ των υστέρων, εγώ δεν θα έκανα ούτε χαρακιές ούτε τρύπες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δεις να ραγίζουν. Δεν ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούν οι μάστορες, αλλά αν θες για μένα χαρακτούς δίσκους, τους αγοράζεις έτοιμους κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Για τρύπες συμφωνώ, αλλά οι χαρακιές δεν διακινδυνεύουν -πολύ- τους δίσκους. Εξάλλου οι χαρακιές είναι απαραίτητες αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε το ίδιο πρόβλημα (επικάθιση υλικού από τα τακάκια και πρόκληση τρέμουλου από την ανώμαλη -πλέον- επιφάνεια του δίσκου). Δεν τις κάνεις και από άκρη σε άκρη και είσαι λίγο πιο ήσυχος....

Χωρίς την κατάλληλη κατεργασία, μετά το χάραγμα, η χαρακιά όπως και η τρύπα είναι το πρώτο σημείο που θα ραγίσει ο δίσκος, ακριβώς επειδή έχει μικρότερο πάχος.
Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για δίσκο που δεν φτιάχτηκε ποτέ με το σκεπτικό των επιδόσεων. Συμφωνώ βέβαια πως είναι μικρότερο το ρίσκο σε σχέση με την τρύπα.
Αλλά και πάλι πιστεύω πως δεν αξίζει το ρίσκο .Τους αλλάζει με χαρακτούς, αν ξέρεις πως από εκεί είναι το πρόβλημα και ξενοιάζεις για μερικά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
blinkys    
0,3 Bar
0,3 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τετ Φεβ 15, 2012 17:10

blinkys έγραψε:
The Ace έγραψε:
blinkys έγραψε:

Χωρίς την κατάλληλη κατεργασία, μετά το χάραγμα, η χαρακιά όπως και η τρύπα είναι το πρώτο σημείο που θα ραγίσει ο δίσκος, ακριβώς επειδή έχει μικρότερο πάχος.
Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για δίσκο που δεν φτιάχτηκε ποτέ με το σκεπτικό των επιδόσεων. Συμφωνώ βέβαια πως είναι μικρότερο το ρίσκο σε σχέση με την τρύπα.
Αλλά και πάλι πιστεύω πως δεν αξίζει το ρίσκο .Τους αλλάζει με χαρακτούς, αν ξέρεις πως από εκεί είναι το πρόβλημα και ξενοιάζεις για μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν χαρακτοί για το CX7, τουλάχιστον όχι Ελλάδα και όχι προφανώς με λογικό κόστος. Παραγγελία μόνο απέξω και σχεδόν 300€ για μπροστά μόνο...το έχουν ψάξει εδώ τα παιδιά, μόνο οι EBC που δεν έρχονται κιόλας Ελλάδα είναι καλή λύση...

Άρα προτιμώ να δώσω 100€ και να λύσω το πρόβλημα άμεσα, και σε 3-4-5Κ χλμ να χρειαστώ να το ξαναδώ, παρά να δώσω τώρα 600€+ και να μην ξέρω αν και πόσο θα αντέξουν...

Και από όσο έχω ρωτήσει, πολλοί μάστορες και ιδιοκτήτες βαρέων SUV κάνουν το παραπάνω "τρυκ" και γλυτώνουν μια και καλή, χωρίς προβλήματα στους δίσκους για πολλές χλ χλμ...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό blinkys την Τετ Φεβ 15, 2012 17:14

Πάσο τότε. Όπως είπα δεν ξέρω τι κυκλοφορεί για τα φρένα αυτού του μοντέλου. :oops:
Άβαταρ μέλους
blinkys    
0,3 Bar
0,3 Bar

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Τετ Φεβ 15, 2012 22:33

Αφού είσαι ακόμη στην εγγύηση, να απαιτήσεις να σου μετρήσουν τους δίσκους και σε σύντομο χρονικό διάστημα να στους αλλάξουν δωράν. Και φυσικά να πας να στους αλλάξουν έχοντας μαζί σου ένα σετ τακάκια πιο σκληρά(όχι mazda)... όπως λένε τα παιδιά. Έπειτα πας στις άλλες λύσεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7

Δημοσίευσηαπό M6crazy την Τετ Φεβ 15, 2012 23:08

ampakas έγραψε:Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο μια ολόκληρη εταιρία να βγάζει στην παραγωγή μοντέλο το οποίο παρουσιάζει εύκολα πρόβλημα στα φρένα!

ΔΕΝ είναι μόνο η Mazda

Δες Χ5 ΒΜW και άλλες πολλές :D

Το πρόβλημα της αντικατάστασης το έχει η ΕΛΜΑ και οχι η μαμά MAZDA hate-puppie
Εικόνα

Επίτιμος Πρόεδρος
MazdaSpeedClub.gr

Mazda 323 Sedan 1.6 1991 _______ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
M6crazy    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 DCS_LPG

Δημοσίευσηαπό ampakas την Πέμ Φεβ 16, 2012 07:22

kostasCX7 έγραψε:Αφού είσαι ακόμη στην εγγύηση, να απαιτήσεις να σου μετρήσουν τους δίσκους και σε σύντομο χρονικό διάστημα να στους αλλάξουν δωράν. Και φυσικά να πας να στους αλλάξουν έχοντας μαζί σου ένα σετ τακάκια πιο σκληρά(όχι mazda)... όπως λένε τα παιδιά. Έπειτα πας στις άλλες λύσεις.

Δυστυχώς είμαι 1 μήνα εκτός εγγύησης. ...και από ότι διαβάζω η αντιπροσωπεία συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντι στον πελάτη για να ελπίζω την ανάληψη του κόστους από αυτή... Λυπάμαι που έμπλεξα και πάλι με απαράδεκτους αντιπροσώπους (μόνιμο πρόβλημα στην Ελλάδα)
Να σημειώσω από την έως τώρα εμπειρία μου μόνο η αντιπροσωπία της SKoda και σε μεγάλο βαθμό της Mercedes έχουν φανεί αντάξιοι της ευθύνης τους.
ampakas    
-0,7 Bar
-0,7 Bar

Δημοσίευσηαπό ampakas την Πέμ Φεβ 16, 2012 07:35

M6crazy έγραψε:
ampakas έγραψε:Πάντως μου φαίνεται αδιανόητο μια ολόκληρη εταιρία να βγάζει στην παραγωγή μοντέλο το οποίο παρουσιάζει εύκολα πρόβλημα στα φρένα!

ΔΕΝ είναι μόνο η Mazda

Δες Χ5 ΒΜW και άλλες πολλές :D

Το πρόβλημα της αντικατάστασης το έχει η ΕΛΜΑ και οχι η μαμά MAZDA hate-puppie

Συμφωνώ πως το πρόβλημα αντικατάστασης κολλάει πρωτίστως στην ΕΛΜΑ αλλά σε τελική ανάλυση το πρόβλημα είναι της MAZDA. Όσο αφορά το θέμα ελέγχου του αυτοκινήτου πριν βρει στην παραγωγή προφανώς η ευθύνη είναι της MAZDA. Είναι δυνατόν να έκαναν εξαντλητικό τεστ στα φρένα και να μην διαπίστωσαν το πρόβλημα? Σχεδόν όλα τα CX-7 το έχουν παρουσιάσει! Δυστυχώς φαίνεται έλλειψη εμπειρίας στο συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, ελλιπής ποιοτικός έλεγχος και ενδεχόμενος περιορισμός του κόστους με χρήση οριακού συστήματος φρένων. Και τα τρία εξίσου ανησυχητικά.
ampakas    
-0,7 Bar
-0,7 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης