Αυτό λοιπόν συμβαίνει στα μοντέλα 2007-2009 με αποτέλεσμα να στραβώνουνε οι δίσκοι μετά από μια χρήση όχι κατ ανάγκη βαριά. Η αντιπροσωπεία της mazda προσπάθησε πολλές φορές -ανεπιτυχώς όμως- να διορθώσει το πρόβλημα. Πολλοί κάτοχοι άλλαξαν αρκετές φορές τους δίσκους τους στα πλαίσια της εγγύησης χωρίς όμως να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Εγώ από την μεριά μου στο cx-7 στράβωσαν οι πρώτοι δίσκοι(όπως το αγόρασα) έπειτα στράβωσαν και οι δεύτεροι. Έτσι την τρίτη φορά που πήγα στην αντιπροσωπεία να τους αλλάξουν αποφάσισα να μήν βάλω τα εργοστασιακά τακάκια αλλά κάποια ενισχυμένα. Κατέληξα σε αυτήν την απόφαση έπειτα από ψάξιμο επίσης o dim katz είχε κάνει το ίδιο πράγμα παλιότερα με επιτυχία. Τα εργοστασιακα τακάκια από ότι φαίνεται δημιουργούνε το πρόβλημα. Ίσως ανεβάζουνε ψηλές θερμοκρασίες, ίσως επειδή είναι οργανικά δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει. Τα τακάκια της EBC που έβαλα έχουν ενισχυμένη σύνθεση, με αποτέλεσμα να τρώνε τον δίσκο λίγο περισσότερο από ότι της mazda. Επίσης βγάζουν σκόνη μαύρη σε αντίθεση με τα εργοστασιακά που δεν έβγαζαν τίποτε.
Τώρα ώς προς το αποτέλεσμα. Έχω κάνει από την αλλαγή των δίσκων 1500 km και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κοσκινίσματος του τιμονιού δηλαδή δέν έχουν στραβώσει οι δίσκοι μου. Τώρα το φρενάρισμα είναι ένα κλίκ καλύτερο από πρίν, υπάρχει δηλαδή μια καλυτέρευση σε αυτό το θέμα. Βέβαια κανένας δεν ξέρει ακόμη τι γίνεται στην πορεία, μπορεί να στραβώσουν ξανά, αλλά εγώ μέχρι στιγμής είμαι μιά χαρά και με λίγο καλύτερο φρενάρισμα από πρίν. Θα σας ενημερώσω για ότι γίνει στην συνέχεια.
Τα τακάκια που χρησιμοποίησα είναι τα yellowstuff της EBC.

Τα παρήγγειλα από το εργοστάσιο της αγγλίας και είναι ειδική παραγγελεία για το cx-7 μιας και δεν βγαίνουν για cx-7. Η ιστοσελίδα είναι η http://www.ebcbrakes.com/
Βγάζει το εργοστάσιο και τις σειρές ultimax greenstuff και redstuff αλλά τα yellowstuff είναι πιο ενισχυμένα. Ίσως να γίνεται δουλεία και με τα άλλά της σειράς τα οποία είναι και πιό φθηνά και τα βρίσκεις στο ebay και παντού. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την EBC ή αν θέλει να μου στείλει μύνημα για του δώσω το μαιλ του υπευθύνου. Πλήρωσα με πιστωτική κάρτα και το κόστος είναι 110 ευρώ για τα τακάκια (μπρός-πίσω) και 100 ευρώ για την UPS
Παρακάτω έχω μερικά links για σετ φρένων για το cx-7 αν ενδιαφέρεστε γιατί είναι ακριβά... Είναι σέτ που περιλαμβάνουν και δίσκους.
http://www.4brake.com/en//237.html της wilwood στην θεσσαλονίκη
http://www.quantumautosport.com/qas/shop/product_info.php?products_id=1601&car_models_id=154&car_manufacturers_id=5&selectedmodelname=Mazda+CX-7&selectedcategoryname=Bremse&productcategory_id=4&osCsid=a63bc8f27c5cb595e438c0b451c68fd3 της brembo στην Γερμανία από τον Βασίλη QAS (μέλος μας)
Προσοχή αν τυχόν δείτε κιτ φρένων/δίσκων από εξωτερικό : οι εργοστασιακοί δίσκοι του ευρωπαικού cx-7 είναι 320mm ενώ του αμερικάνικου (αυτόματο) είναι 296mm ενώ φοράνε και τα 2 τα ίδια ακριβώς τακάκια. Φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα με τους κωδικούς επάνω.
Ενημέρωση σεπτέμβριος 2011:
Για όσους έχουν στραβώσει οι δίσκοι, και έχει λήξει η εγγύηση της mazda, μπορούν να αγοράσουν δίσκους μπροστινούς της APEC από το ebay ή αλλού. Ο κωδικός είναι DSK-2643 για τους μπροστινούς. Σε συνδιασμό μάλιστα με τακάκια μη mazda (πχ EBC yellowstuff), έχει λυθεί το πρόβλημα, χωρίς πολύ κόπο και παρακάλια στην αντιπροσωπία. Τακάκια EBC φέρνει εδώ στην ελλάδα η sirossport http://www.sirossport.gr/ebc/ebcindex.html

χαλκιδας),μου ειπε πως δε θα εχω προβλημα με τη σειρα facelift.υπαρχει καποιος να μου απαντησει σχετικα με τη συμπεριφορα του νεου αυτου κιτ.δε θελω να μαι προκατηλειμενος(οπως μου ειπε αντιπροσωπος-μηχανικος) στην Αθηνα αλλα ισως να ξαναυπαρξει προβλημα.αυτο που ξερω με το νεο 7αρι ειναι πως υπαρχει μεγαλυτερη κιθαρα κ ετσι επιτρεπεται η εισροη περισσοτερου ψυχρου αερα.θα δουμε!τωρα οσο αφορα τα ΕΒC,εχω βαλει στο "παλιο μου δευτερο"
μου,πριν απο 6 χρονια χαρακτες-διατρητες-τρυπητες οπως θελετε πειτε τες δισκοπλακες με τακακια green stuff k σωληνακια υψηλης.ειμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευχαριστημενος.τελειο φρεναρισμα!εχω κανει πανω απο 20.000χλμ. απο τοτε που τις εβαλα κ οι δισκοπλακες δεν εχουν την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ φθορα.το