[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Σεπ 06, 2026 10:22 ]

Μεγαλύτερα ελαστικά στις stock ζάντες για CX7

Μεγαλύτερα ελαστικά στις stock ζάντες για CX7

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Αύγ 20, 2012 12:28

Όπως ξέρετε οι ζάντες του 7αριού είναι 18χ8 και τα ελαστικά που φοράει -stock- είναι 235/60/18. Επειδή αυτή τη στιγμή αυτά που φοράει το δικό μου (Avon Ranger Ice σε stock διάσταση) είναι καλά ως χιονολάστιχα, αλλά επιεικώς μέτρια για αυτό που κυρίως θέλω το αυτοκίνητο (δηλαδή δρόμου/επιδόσεων), αλλά και επειδή τα ξεφτιλίζει το DSC/TCS κάθε φορά που θέλω να ξεκινήσω σβέλτα, σκέφτομαι μήπως κατευθυνθώ προς μεγαλύτερο ελαστικό αλλά στην ίδια ζάντα.

Κοινώς ψάχνω για -μάλλον- 255/55/18, το οποίο απέχει απειροελάχιστα από τη stock διάσταση όσον αφορά περίμετρο, αλλά έχει μεγαλύτερο πέλμα/μικρότερο πλαϊνό (άρα καλύτερο κράτημα/μικρότερη παραμόρφωση), ενώ και η μείωση στην άνεση δεν θα με ενοχλήσει.

Το έχει ψάξει κανείς το θέμα ? Θεωρώ ότι η διάσταση "χωράει" στο θόλο, κάθεται καλά στη ζάντα, ενώ προσδίδει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θέλω στο αυτοκίνητο (καλύτερο κράτημα, μικρότερο "μαγούλιασμα", καλύτερη πρόσφυση), χωρίς μάλιστα να διαφέρει σχεδόν καθόλου από πλευράς τιμής από τη stock διάσταση.

Και φυσικά η κλασσική ερώτηση: ποιο ελαστικό προτείνετε ? :P Υπάρχουν τα Scorpion, Eagle, Grabber, Turanza, Pilot, Ecsta, Sessanta, Proxies, α και τα Conti...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Re: Μεγαλύτερα ελαστικά στις stock ζάντες για CX7

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Δευτ Αύγ 20, 2012 12:36

Αντωνη,πρωτα απο ολα πιστευω πως οτι και να βαλεις απο την διασταση που εχεις σε αυτη που αναφερεις,το αμαξι θα <<ακουει>> αμεσως καλυτερα! ;)

χωρις προσωπικη εμπειρια,αλλα μονο απο γραφομενα φιλων εδω,τα Scorpoion ειναι πολυ καλα,ενω εγω θα επελεγα αναμεσα στα Sessanta Που γνωριζω και εχω μεινει ευχαριστημενος και στα Εagle επειδη ακουω τα καλυτερα λογια για αυτα και σκεφτομαι να ειναι τα επομενα ελαστικα μου!

τα Avon τα φορας τοσο καιρο τωρα??? :o ειναι χιονολαστιχο καθαρα?τοσο καιρο κυκλοφορεις με χιονολαστιχο αν καταλαβα καλα?σιγουρα κατα καταλαβινω λαθος διοτι το χιονολαστιχο δεν κανει σε ασφαλτο και ιδιως με ζεστη!θα ειχαν μεινει τα λινα μονο!
η απλως ειναι και δρομου και χιονιου σε ενα ποσοστο 60-40? :?:
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Αύγ 20, 2012 12:43

Τα Avon Ranger Ice είναι χιονολάστιχα, αλλά αυτό -γενικότερα- δεν σημαίνει ότι είναι μόνο "χειμωνιάτικο". Είναι ένα all-weather με πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε βρεγμένο/χιόνι και σχετικά μέτρια συμπεριφορά σε άσφαλτο/χώμα. Ούτε φθείρεται γρηγορότερα, ούτε ότι δεν κρατάει σε όλες τις συνθήκες. Αλλά π.χ. αν δεις και τα videos του Κώστα, θα δεις ότι με ένα χιονολάστιχο μπορείς να κάνεις πλάκα σε όποιο άλλο όχημα δεν φοράει αντίστοιχα ελαστικά όταν είστε στο χιόνι ;) Από την άλλη όμως σε υψηλές ταχύτητες, σε στροφιλίκι και γενικώς σε καταστάσεις "επιδόσεων", το νιώθεις γενικά λίγο βάρκα...

Το θέμα μου είναι ότι, πέρα από τη διάσταση (που η 255/55/18 είναι η απολύτως καλύτερη για τη stock ζάντα) θέλω να δω αν θα πάρω θερινό ή all-weather, καθώς π.χ. τα Zero είναι θερινά, ενώ τα Verde είναι all-weather...κοινώς ο τύπος και οι επιδόσεις αλλάζουν αρκετά ανάλογα με το τύπο ελαστικού...προφανώς και οι διαθέσιμες επιλογές και το κόστος....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Δευτ Αύγ 20, 2012 14:24

τα verde δεν τα λες allweather με την εννοια οτι πανε χιονι - δεν τα εχω δοκιμασει ,αλλα με το ματι απεχουν πολυ απο το να πας για σκι χωρις αλυσιδες.

γενικα δεν εχω κατι κακο να τους προσαψω - σε αντιθεση με τα μαμα bridgestone που δεν ειχα τιποτα καλο να πω - αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι κλασσικο πιρελλι σειρας zero/scorpion δηλαδη σιγουρα απο τα 3 καλυτερα λαστιχα που μπορεις να βαλεις.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Δευτ Αύγ 20, 2012 15:53

Aντωνη,τα Avon ειναι <<τελειωμενα>>σαν ελαστικα αυτη την στιγμη?
αν οχι κρατα τα στην ακρη λοιπον και παρε οποιο καλο θερινο all weather ελαστικο που σου κανει κλικ και ειναι και γενικοτερα αποδεκτο σαν καλο!ετσι για τα χιονια θα εχεις το χιονολαστιχο στην ακρη για να το χρησιμοποησεις,ενω θα απολαμβανεις καλυτερο κρατημα με το θερινο σου!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Δευτ Αύγ 20, 2012 22:29

Τα 255/55/18 τα φοράνε αρκετοί αμερικανοί. Είναι καλή επιλογή γιατί είναι σειρά που βγαίνει πιο φθηνή από την 235/60/18 και υπάρχουν περισσότερες επιλογές για όλα τα γούστα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Αύγ 21, 2012 06:18

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Aντωνη,τα Avon ειναι <<τελειωμενα>>σαν ελαστικα αυτη την στιγμη?
αν οχι κρατα τα στην ακρη λοιπον και παρε οποιο καλο θερινο all weather ελαστικο που σου κανει κλικ και ειναι και γενικοτερα αποδεκτο σαν καλο!ετσι για τα χιονια θα εχεις το χιονολαστιχο στην ακρη για να το χρησιμοποησεις,ενω θα απολαμβανεις καλυτερο κρατημα με το θερινο σου!

Κάθε άλλο, τα Avon είναι σχεδόν καινούρια (δηλαδή ήταν καινούρια όταν το πήρα, τώρα έχουν κάνει ένα 10αρι χιλ. χλμ). Όταν πήρα τα Conti για το περσινό καλοκαίρι (μεταχείρο) ο λαστιχάς μου είπε ότι θα μου βγάλουν και αυτό το χειμώνα άνετα, οπότε κοιτάω για θερινό/all-weather από καλοκαίρι 2013. Απλώς είναι πολύ εκνευριστικό αυτό το μαγούλιασμα που κάνουν και η εντελώς "λαστιχένια" (forgive the pun !) αίσθηση που σου δίνουν, κυρίως σε στροφιλίκι...

kostasCX7 έγραψε:Τα 255/55/18 τα φοράνε αρκετοί αμερικανοί. Είναι καλή επιλογή γιατί είναι σειρά που βγαίνει πιο φθηνή από την 235/60/18 και υπάρχουν περισσότερες επιλογές για όλα τα γούστα.

Το ξέρω, είναι από τα πρώτα σχόλια που διάβασα σε σχετικά forums για αυτή τη διάσταση σε CX7. Βέβαια οι τιμές εδώ Ελλάδα δεν είναι τόσο καλύτερες από ότι ΗΠΑ (πάνω-κάτω ίδιες είναι), απλώς έχεις πολλαπλάσιες επιλογές...

Μάλλον για εκεί με βλέπω, και μάλλον σε all-weather για να μπορώ να πατάω και σε κανά βουνό αν χρειαστεί....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τρί Αύγ 21, 2012 13:07

σε 255 τι βρισκεις εδω Ελλαδα και σε τι τιμη Αντωνη που εχεις ηδη κοιταξει ?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Αύγ 21, 2012 13:40

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:σε 255 τι βρισκεις εδω Ελλαδα και σε τι τιμη Αντωνη που εχεις ηδη κοιταξει ?

Μέχρι και Rosso Assymetrico, Eagle F1, Proxes T1R και Pilot :twisted:
Όλα εκεί τριγύρω στα 230€ περίπου. Αν και οι επιλογές είναι πάνω από 40-50, ενώ στο 235/60/18 είναι μετρημένες στα δάχτυλα...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Ιαν 31, 2013 11:56

Επειδή δεν βλέπω κάποια ανταπόκριση από αυτούς που μπορεί να τα έχουν βάλει ήδη, ενημερώνω ότι η τρέχουσα τιμή για τα Dunlop QuatroMaxx σε διάσταση 255/55/18 είναι 780€ (μετρητοίς) ή περίπου 800€-810€ σε κάρτες (με δόσεις). Και αυτές οι τιμές είναι ελεγμένες σε διαφορετικά μαγαζιά, άρα δεν έχει νόημα π.χ. το "προσφορά" που έχει το SirioCenter, η τιμή είναι η ίδια γενικότερα.

Σκέφτομαι σοβαρά λοιπόν να προχωρήσω στην εν λόγω αγορά, καθώς τα έχω βρει σε μαγαζί ακριβώς δίπλα μου (Καλογρίτσας) και βλέπω ότι άλλοι που τα έχουν βάλει στη stock διάσταση είναι υπερευχαριστημένοι 8-)
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Πέμ Ιαν 31, 2013 16:05

Από μια εμπειρία που είχα στο nissan micra που φοράει 185/55/15 και πήγα στα φθηνότερα 195/50/15 διαπίστωσα ότι όταν το πίεζα οριακά, αυτό, έκανε ένα πλάγιασμα σαν βάρκα... Μπορεί στο cx-7 να είναι τα πράγματα διαφορετικά, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο νομίζω. Δες εδώ στο σχεδιάγραμμα, στο 235 τα η ευθεία στα πλαινά είναι μεγάλη, ενώ στα 255 είναι μικρότερη, γιατί έχει τις καμπύλες.

Εικόνα

http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Γιαυτό τον λόγο σκέφτομαι να βάλω(όταν βάλω), τα 235/55/18 που είναι πιο μικρά, και πιο στιβαρά.

Εικόνα

Όλα βέβαια αυτά είναι θεωρίες δικιές μου, στην πράξη... :?: δεν ξέρω αν σε προβλημάτισα Αντώνη :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Ιαν 31, 2013 16:12

Μα γι'αυτό το λόγο ψάχνω για λάστιχο με σκληρότερο πλαϊνό, αφού θέλω να αποφύγω ακριβώς αυτό: το "μαγούλιασμα" αλλά και την συνολική "μετατόπιση" του πέλματος σε σχέση με τη ζάντα (αυτό που λες εσύ). Επειδή είναι και ασύμμετρο το Quatromaxx, πατάει καλύτερα όταν είναι υπό πίεση/παραμορφωμένο, παρά από ότι ένα συμμετρικό (το οποίο όμως πατάει καλύτερα στην ευθεία).

Για αυτό λέω για το Dunlop, το οποίο έχει την ενίσχυση kevlar στα πλαϊνά, με αυτό ακριβώς το σκοπό. Το πλαϊνό ύψος του ελαστικού είναι το ίδιο μεταξύ των δύο διαστάσεων, απλώς το 255 κάνει μια πιο τονισμένη καμπύλη (λόγω μεγαλύτερου πέλματος). Δεν τα έχω δει από κοντά για να συγκρίνω άμεσα, το σίγουρο όμως είναι ότι από τα Ranger Ice που έχω τώρα (που είναι σα μπαλόνια) θα είναι σίγουρα πιο σταθερά :D

Και γενικά δεν θέλω να χαλάσω ούτε το βήμα, αλλά ούτε και την "όψη" του αυτοκινήτου, πράγμα που σίγουρα θα συμβεί αν πάω σε διαφορετικές -ανόμοιες- διαστάσεις (π.χ. 235/55 ή 255/60 ή και 245/60 ακόμα)...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Πέμ Ιαν 31, 2013 17:31

The Ace έγραψε:Μα γι'αυτό το λόγο ψάχνω για λάστιχο με σκληρότερο πλαϊνό, αφού θέλω να αποφύγω ακριβώς αυτό: το "μαγούλιασμα" αλλά και την συνολική "μετατόπιση" του πέλματος σε σχέση με τη ζάντα (αυτό που λες εσύ). Επειδή είναι και ασύμμετρο το Quatromaxx, πατάει καλύτερα όταν είναι υπό πίεση/παραμορφωμένο, παρά από ότι ένα συμμετρικό (το οποίο όμως πατάει καλύτερα στην ευθεία).

Για αυτό λέω για το Dunlop, το οποίο έχει την ενίσχυση kevlar στα πλαϊνά, με αυτό ακριβώς το σκοπό. Το πλαϊνό ύψος του ελαστικού είναι το ίδιο μεταξύ των δύο διαστάσεων, απλώς το 255 κάνει μια πιο τονισμένη καμπύλη (λόγω μεγαλύτερου πέλματος). Δεν τα έχω δει από κοντά για να συγκρίνω άμεσα, το σίγουρο όμως είναι ότι από τα Ranger Ice που έχω τώρα (που είναι σα μπαλόνια) θα είναι σίγουρα πιο σταθερά :D

Και γενικά δεν θέλω να χαλάσω ούτε το βήμα, αλλά ούτε και την "όψη" του αυτοκινήτου, πράγμα που σίγουρα θα συμβεί αν πάω σε διαφορετικές -ανόμοιες- διαστάσεις (π.χ. 235/55 ή 255/60 ή και 245/60 ακόμα)...

Aντώνη pontium pontium επειδή έβαλα πρόσφατα τα Dunlop Quatromaxx σε μαμά διάσταση 235-60-18 107W
είμαι όντως πολύ ευχαριστημένος :D :D από το λάστιχο (αναφέρω περισσότερα στο θέμα που έχουμε για τα Dunlop Quatromaxx)
αλλά η μόνη μου ένσταση :?: :?: είναι ότι σε ανοιχτές στροφές με πολλά χιλιόμετρα (140-160 ΚΜ)
μου δίνει την αίσθηση ότι μαγουλιάζει λίίίγο περισσότερο (και άς είναι ενισχυμένα τα πλαινά του με kevlar)
από τα μαμά Brigestone (που σε αυτό τον τομέα τα θεωρώ κορυφαία)
και μου έδιναν νομίζω μία λίίίγο καλύτερη γενικά σταθερότητα στο δρόμο υπό πίεση!!!!
Βέβαια δεν ξέρω άν η διάσταση 255-55-18 που θέλεις να βάλεις με το χαμηλότερο profil και το φαρδύτερο πέλμα έχει όντως διαφορά!!!
στο πάτημα του loveshower :mazda: CX 7 GT :turbo: :turbo:

happy2 happy2 happy2
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό kostasCX7 την Πέμ Ιαν 31, 2013 19:10

Τα 255/55/18 σε σχέση με τα 235/60/18 έχουν το ίδιο ύψος ακριβώς. Κι εγώ συμφωνώ με τα bridgestone Βασίλη, Από τα Pirelli Scorpion (χειμωνιάτικα) που φορούσα, και τα Continental Cross contact (για όλες τις εποχές) που φοράω τώρα, τα πρώτα είχανε καλύτερη αίσθηση στο κράτημα και στο τιμόνι επίσης.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostasCX7    
1,2 Bar
1,2 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Φεβ 07, 2013 13:44

Προφανώς μιλάτε για τα Dueler, γιατί το Turanza είναι "ενεργειακό" λάστιχο και δεν παίζει σίγουρα σε αυτό που θέλω.

Όπως το βλέπω εγώ, έχω τις εξής επιλογές (μιλάμε για 255/55/18):

1) Dunlop Quatromaxx
2) Bridgestone Dueler (stock λάστιχο στο CX7)
3) Pirelli PZero Rosso Asymetrico και Scorpion Zero Asymetrico (Rosso επιδόσεων, Scorpion πιο all-weather)
4) Continental CrossContact και SportContact (το SportContact είναι στο πιο ημισλικ από το CrossContact)
5) Goodyear F1 Eagle
6) Vredestein Ultrak Sessanta

Αξίζει να σημειώσω ότι τα Quatromaxx, Eagle, SportContact μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους ως προς χάραξη και πέλμα, ενώ αντίστοιχα μοιάζουν τα Pirelli με το Dueler.

Νομίζω πάντως ότι, με εξαίρεση τα CrossContact και το Scorpion που είναι πιο all-around λάστιχα, με τα άλλα δεν θα μπορέσω να βρω σημαντικές διαφορές παρά μόνο αν τα δοκιμάσω. Επειδή τέτοια πιθανότητα δεν παίζει, θα δω τιμές, θα ρωτήσω και τον Καλογρίτσα, αλλά αν έχει κάποιος κάποια σχόλια επί των συγκεκριμένων ελαστικών (π.χ. Νάσσος για τα Sessanta) θα με βοηθούσαν πολύ....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Ζαντες-Ελαστικα

Μέλη σε σύνδεση