[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 04:17 ]

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟΥ ΣΤΑ 12.500 ΧΛΜ.

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟΥ ΣΤΑ 12.500 ΧΛΜ.

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τρί Νοέμ 03, 2009 21:53

Την Παρασκευή έκλεισα ραντεβού για αλλαγή λαδιών και φίλτρου στο αυτοκίνητο, είναι η δεύτερη που θα κάνω, η πρώτη έγινε στα 5.000 χλμ. και απο κει και πέρα κάθε 7.500 χλμ. Μετά από σκέψη λέω να ξαναβάλω τα μαμά λάδια (Dexelia) και προς το παρόν να μην κάνω κίνηση για άλλη μάρκα. Γνωρίζει κάποιος εάν σε αυτά τα χλμ πέραν των τετριμένων χρειάζεται κάτι παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟΥ ΣΤΑ 12.500 ΧΛΜ.

Δημοσίευσηαπό Johny Mps3 την Τρί Νοέμ 03, 2009 22:49

Θα πώ απλως οτι το βιβλιαρακι της mazda και η mazda europe για το mps 3 προτεινουν αλλαγη στα πρωτα 5000 χλμ και μετα στα 15000 χλμ ή το πρωτο χρόνο.Μετά καθε 15000 χλμ ή χρονο και τα περι αλλαγών κάθε 7500 χλμ τα θεωρώ "εξυπνάδες"!!!. Επίσης σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες κινησης του αυτοκινήτου λέει να αλλαζονται στα 10000 χλμ. Εξαιρετικά δυσκολες συνθηκες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ αλλα πολυ χαμηλες θερμοκρασίες και υπερβολικη υγρασία και προφανώς το λέει η ΜAZDA για τα daxelia που είναι ημισυνθετικά καθως τα συνθετικά λάδια δεν επιρεάζονται απο τέτοιες συνθήκες .Πριν πέσετε να με ...."φάτε" σας λέω οτι ειναι δικαιωμα του καθενός να αλλάζει λάδια οποτε θέλει αλλα τα λάδια αντέχουν για τουλάχιστον 2 χρόνια ή 30-35000 χλμ .
Εγώ άλλωστε ειμαι ο ..."ΚΑΦΡΟΣ" του mps και χρησιμοποιώ απο τότε που το πήρα απλή αμολυβδή και αλλαζώ λάδια κάθε 15000 χλμ.Μπορεί να χτυπάω μέσες καταναλώσεις 16+ lt/100km αλλα δεν μου έχει κάψει σταγόνα λάδι !
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ......ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

http://www.youtube.com/watch?v=tgSkADFE ... re=related
Άβαταρ μέλους
Johny Mps3    
0,5 Bar
0,5 Bar

Χώρα: Greece (gr)

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Τρί Νοέμ 03, 2009 23:33

dgiannitakis έγραψε:Την Παρασκευή έκλεισα ραντεβού για αλλαγή λαδιών και φίλτρου στο αυτοκίνητο, είναι η δεύτερη που θα κάνω, η πρώτη έγινε στα 5.000 χλμ. και απο κει και πέρα κάθε 7.500 χλμ. Μετά από σκέψη λέω να ξαναβάλω τα μαμά λάδια (Dexelia) και προς το παρόν να μην κάνω κίνηση για άλλη μάρκα. Γνωρίζει κάποιος εάν σε αυτά τα χλμ πέραν των τετριμένων χρειάζεται κάτι παραπάνω;

δε χρειαζεται κατι αλλο Δημητρη ;) αν σου τριζει τιποτα πες τους να το λαδωσουν/σφιξουν

εγω θεωρητικα το <<κακομεταχειριζομαι>> το δικο μου μια που του βαζω μεχρι τωρα (3 φορες) DEXELIA και απλη βενζινη (οχι 100αρα)
ε, μεχρι τωρα δεν παραπονεθηκε για κανενα απο τα παραπανω ;)
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Νοέμ 04, 2009 06:50

Johny Mps3 έγραψε:... τα περι αλλαγών κάθε 7500 χλμ τα θεωρώ "εξυπνάδες"!!!. !

Προσωπικά θα ασπαστώ το εν λόγω δόγμα και πιστεύω να μου βγει σε καλό...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Νοέμ 04, 2009 06:54

diMiPS έγραψε:... αν σου τριζει τιποτα πες τους να το λαδωσουν/σφιξουν

εγω θεωρητικα το <<κακομεταχειριζομαι>> το δικο μου μια που του βαζω μεχρι τωρα (3 φορες) DEXELIA και απλη βενζινη (οχι 100αρα)

Μέχρι στιγμής δεν τρίζει κάτι όλα βαίνουν καλώς ;)

Απ' την άλλη δεν το θεωρώ κακομεταχείριση να βάζεις τα Dexelia απ' τη στιγμή που είναι εγκεκριμένα από την μαμά εταιρία γι' αυτόν τον κινητήρα.

Όσο για την βενζίνη, έχει κάνει μέχρι στιγμής 12.500 χλμ ΜΟΝΟ με 100αρα.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό MAZDA3MPS την Τετ Νοέμ 04, 2009 09:40

Δημητρη και εγω τοσο καιρο τα dexelia βαζω,βεβαια εγω ειμαι ψυχοαπθης και τα αλλαζω καθε 5000χλμ,αλλα ειναι καθαρα προσωπικη μου επιλογη........Κανενα απολυτως προβλημα παρ`οτι το σκιζω καθημερινως!!
Catch me if you can.........

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MAZDA3MPS    
1 Bar
1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Νοέμ 04, 2009 09:45

MAZDA3MPS έγραψε:...παρ`οτι το σκιζω καθημερινως!!

Αποκλείεται, δεν το πιστεύω... :P

Καμιά βόλτα θα μας πας ή πρέπει να κάνουμε τάμα στον Όσιο Χριστόφορο; ;)
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό bathan την Τετ Νοέμ 04, 2009 11:49

dgiannitakis έγραψε: Μετά από σκέψη λέω να ξαναβάλω τα μαμά λάδια (Dexelia) και προς το παρόν να μην κάνω κίνηση για άλλη μάρκα.
Δεν λυπάσαι τα χρήματά σου; Γιατί να βάλεις τα Dexelia, που θα πληρώσεις σίγουρα 45-50 ευρώ, και όχι κάποιο από τα κορυφαία λάδια (πχ Motul, Castrol, BP, Amsoil) στα ίδια λεφτά ;

Johny Mps3 έγραψε:Θα πώ απλως οτι το βιβλιαρακι της mazda και η mazda europe για το mps 3 προτεινουν αλλαγη στα πρωτα 5000 χλμ και μετα στα 15000 χλμ ή το πρωτο χρόνο.Μετά καθε 15000 χλμ ή χρονο και τα περι αλλαγών κάθε 7500 χλμ τα θεωρώ "εξυπνάδες"!!!. Επίσης σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες κινησης του αυτοκινήτου λέει να αλλαζονται στα 10000 χλμ.
Συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ υπερβολή την αλλαγή λαδιών κάθε 7500 χλμ, μια φορά τον χρόνο ή 10.000 χλμ max και είσαι αρχηγός
Τελευταία επεξεργασία από bathan και Τετ Νοέμ 04, 2009 11:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Lexus LBX

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Νοέμ 04, 2009 11:53

bathan έγραψε:

Γιατί να βάλεις τα Dexelia, που θα πληρώσεις σίγουρα 45-50 ευρώ, και όχι κάποιο από τα κορυφαία λάδια (πχ Lotul, Castrol, BP, Amsoil) στα ίδια λεφτά ;

Θεωρώ υπερβολή την αλλαγή λαδιών κάθε 7500 χλμ, μια φορά τον χρόνο ή 10.000 χλμ max και είσαι αρχηγός

Προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, από κει και πέρα ο καθένας κρίνει και ενεργεί αυτοβούλως...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό bathan την Τετ Νοέμ 04, 2009 12:06

dgiannitakis έγραψε:
bathan έγραψε:

Γιατί να βάλεις τα Dexelia, που θα πληρώσεις σίγουρα 45-50 ευρώ, και όχι κάποιο από τα κορυφαία λάδια (πχ Motul, Castrol, BP, Amsoil) στα ίδια λεφτά ;

Θεωρώ υπερβολή την αλλαγή λαδιών κάθε 7500 χλμ, μια φορά τον χρόνο ή 10.000 χλμ max και είσαι αρχηγός

Προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές, από κει και πέρα ο καθένας κρίνει και ενεργεί αυτοβούλως...
Σεβαστό αυτό αλλά εφόσον ζήτησες την γνώμη μας, σου την είπα. Θεωρώ, συγχωρήστε μου την έκφραση, "χαζομάρα" να πληρώνεις ένα χ ποσό για τα Dexelia την στιγμή που με το ίδιο ποσό αγοράζεις πολύ καλύτερο λάδι, πιό value-for-money.
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Νοέμ 04, 2009 12:15

bathan έγραψε:Θεωρώ, συγχωρήστε μου την έκφραση, "χαζομάρα" να πληρώνεις ένα χ ποσό για τα Dexelia την στιγμή που με το ίδιο ποσό αγοράζεις πολύ καλύτερο λάδι, πιό value-for-money.

Από την στιγμή που είναι τέτοιας δυνατότητας το αυτοκίνητο και ίδιας αξίας τα λάδια γιατί να μην το πρότεινε η ίδια η Mazda;

Άρα έχει κάνει μελέτη με ότι συνεπάγεται σε αυτό ο Ιάπωνας και σίγουρα γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς.

Ίσως όμως στην επόμενη αλλαγή το σκεφτώ διαφορετικά και δοκιμάσω κάτι άλλο, ίδωμεν...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό bathan την Τετ Νοέμ 04, 2009 12:25

dgiannitakis έγραψε:Από την στιγμή που είναι τέτοιας δυνατότητας το αυτοκίνητο και ίδιας αξίας τα λάδια γιατί να μην το πρότεινε η ίδια η Mazda;

Άρα έχει κάνει μελέτη με ότι συνεπάγεται σε αυτό ο Ιάπωνας και σίγουρα γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς.
Επειδή εγώ προσωπικά έχω εμβαθύνει στο θέμα αυτό, καλύτερα να μη επεκταθούμε άλλο γιατί θα βγούμε offtopic
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό speeddriver την Τετ Νοέμ 04, 2009 13:37

Διαβάζοντας τόσο καιρό τα ποστ του Μπάμπη "bathan" διαπίστωσα ότι είναι πολύ ενημερωμένος πάνω στο θέμα. Έτσι για να ακολουθήσω αυτά που λέει θα χρησιμοποιήσω castrol. :D
http://www.youtube.com/watch?v=dO9gpW6M ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=suFPrRF5 ... re=related

Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
Άβαταρ μέλους
speeddriver    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 1.8 T/C sedan (MKIII)

Δημοσίευσηαπό nerv την Τετ Νοέμ 04, 2009 14:13

Τα dexelia φαίνεται να είναι μια χαρά λάδια, βέβαια πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Οι περισσότεροι κουβαλάμε κακές εμπειρίες από τα παλιά divinol που έβαζε η ελμα κ είμαστε αρνητικοί στο επίσημο λιπαντικό.
Έβαλα motul 8100 eco-nergy, μετά από 2 αλλαγές με dexelia. Υπάρχει μία μικρή διαφορά σε σχέση με τα dexelia αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό. Θα έχω σχηματίσει καλύτερη γνώμη μετά τα 6.000 χλμ, αλλά προς το παρόν δεν καταλαβαίνω τον ντόρο που γίνεται
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nerv    
0,1 Bar
0,1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 Comfort+

Δημοσίευσηαπό bathan την Τετ Νοέμ 04, 2009 15:25

speeddriver έγραψε:Διαβάζοντας τόσο καιρό τα ποστ του Μπάμπη "bathan" διαπίστωσα ότι είναι πολύ ενημερωμένος πάνω στο θέμα. Έτσι για να ακολουθήσω αυτά που λέει θα χρησιμοποιήσω castrol. :D

Η αλήθεια είναι πως έμαθα αρκετά, ψάχνοντας το καλύτερο για το αυτοκίνητό μου χωρίς να ξοδεύω μια περιουσία ;)

nerv έγραψε:Τα dexelia φαίνεται να είναι μια χαρά λάδια, βέβαια πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
Οι περισσότεροι κουβαλάμε κακές εμπειρίες από τα παλιά divinol που έβαζε η ελμα κ είμαστε αρνητικοί στο επίσημο λιπαντικό.
Έβαλα motul 8100 eco-nergy, μετά από 2 αλλαγές με dexelia. Υπάρχει μία μικρή διαφορά σε σχέση με τα dexelia αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό. Θα έχω σχηματίσει καλύτερη γνώμη μετά τα 6.000 χλμ, αλλά προς το παρόν δεν καταλαβαίνω τον ντόρο που γίνεται
Ευτυχώς αυτή η εποχή πέρασε και επίσης ο καθένας έχει περισσότερες επιλογές. Τα Dexelia είναι καλά λάδια δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, αλλά υπάρχουν και καλύτερα με τα ίδια λεφτά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Service

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες