[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 23:48 ]

κατεβα καλο μου κιβωτιο να σε δω

Re: κατεβα καλο μου κιβωτιο να σε δω

Δημοσίευσηαπό Dodos την Κυρ Δεκ 20, 2015 09:58

Εντάξει, μια χαρά ήσουν στο χρόνο για αλλαγή βαλβολίνης. Αλλάζονται κάθε 5 χρόνια ή 50,000 χλμ. Τώρα για το θόρυβο δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ακόμη και αν σταματήσει να ακούγεται δεν σημαίνει ότι η όποια πιθανή βλάβη έπαψε να υφίσταται.
Εικόνα
HKS short ram intake CP-E turbo inlet pipe Turbosmart dual port bov
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 MPS

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Κυρ Δεκ 20, 2015 18:20

Dodos έγραψε:Εντάξει, μια χαρά ήσουν στο χρόνο για αλλαγή βαλβολίνης. Αλλάζονται κάθε 5 χρόνια ή 50,000 χλμ. Τώρα για το θόρυβο δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ακόμη και αν σταματήσει να ακούγεται δεν σημαίνει ότι η όποια πιθανή βλάβη έπαψε να υφίσταται.

Aντώνη εννοείται ότι η πιθανή βλάβη δεν θα διορθωθεί :smile: :smile:
και ο θόρυβος δεν θα σταματήσει να ακούγεται :-? :-?
απλά ελπίζω η βαλβολίνη αυτή που είναι αμερικανική με αντιτριβικό μέσα
και κόστισε και αρκετά ακριβά 60 euro τα 3L money money money
και σε συνδυασμό ότι πέρασαν και 5 χρόνια από την αλλαγή που είχα κάνει
ενώ νόμιζα ότι την είχα αλλάξει πρίν 2 χρόνια ελπίζω να βοηθήσει λίγο την κατάσταση ;) ;)
και να κερδίσω χρόνο στο πρόβλημα που υπάρχει .
Εντωμεταξύ και άλλος ένας μηχανικός μου είπε ότι ίσως είναι και το ρουλεμάν του συμπλέκτη!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Δεκ 21, 2015 08:00

Μια υποσημείωση, που προφανώς τη γνωρίζεις: αν είναι όντως πρόβλημα ρουλεμάν (είτε κιβωτίου είτε συμπλέκτη), με οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη λαδιού και αντιτριβικού, απλώς καθυστερείς το αναπόφευκτο, δηλαδή δεν θα τη γλυτώσεις την επισκευή :-P

Και έχε υπόψη σου ότι, εφόσον έχει ξεκινήσει να κάνει θόρυβο, μπορεί μόνο να χειροτερέψει, δεν θα βελτιωθεί ότι και αν κάνεις. Και φυσικά ότι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορεί να χειροτερέψει απότομα, δηλαδή ξαφνικά να αρχίσεις να ακους πιο δυνατούς και επιπρόσθετους θορύβους. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά και στο υπόλοιπο σύστημα. Έχε το υπόψη σου γενικότερα....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Δευτ Δεκ 21, 2015 18:06

The Ace έγραψε:Μια υποσημείωση, που προφανώς τη γνωρίζεις: αν είναι όντως πρόβλημα ρουλεμάν (είτε κιβωτίου είτε συμπλέκτη), με οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη λαδιού και αντιτριβικού, απλώς καθυστερείς το αναπόφευκτο, δηλαδή δεν θα τη γλυτώσεις την επισκευή :-P

Και έχε υπόψη σου ότι, εφόσον έχει ξεκινήσει να κάνει θόρυβο, μπορεί μόνο να χειροτερέψει, δεν θα βελτιωθεί ότι και αν κάνεις. Και φυσικά ότι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορεί να χειροτερέψει απότομα, δηλαδή ξαφνικά να αρχίσεις να ακους πιο δυνατούς και επιπρόσθετους θορύβους. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά και στο υπόλοιπο σύστημα. Έχε το υπόψη σου γενικότερα....

Aντώνη ACE pontium εννοείται ότι μάλλον δεν θα αποφύγω την επισκευή :( :( :(
απλώς είναι το κόστος money money money αρκετά μεγάλο (είτε κιβωτίου είτε συμπλέκτη)
και είναι και το θέμα των ανταλλακτικών κυρίως για πιθανή βλάβη του κιβωτίου :shock1: :shock1:
που θα χρειαστούν παραγγελία από mazda Αυστρίας και μεγάλη καθυστέρηση τουλάχιστον 2 εβδομάδων
με αποτέλεσμα να μείνω χωρίς το αυτοκίνητο που το χρησιμοποιώ γιατί πάω στην δουλειά με αυτό
και το δεύτερο αυτοκίνητο το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου επίσης για την δουλειά της
επομένως πρέπει να κανονίσω να έχω άδεια ή εγώ ή η γυναίκα μου τουλάχιστον για 2 εβδομάδες
στην χειρότερη περίπτωση που η βλάβη είναι στο κιβώτιο
γιατί άν είναι μόνο μακάρι το ρουλεμάν του συμπλέκτη η δουλεια μπορεί να γίνει σε 3-4 μέρες!!!
Οπώς και να 'χει η επισκευή θα γίνει το συντομότερο δυνατόν εφόσον μαζευτούν χρήματα money money money
και κανονίσω και το θέμα της πιθανής μακρόχρονης παραμονής του αυτοκινήτου στο συνεργείο.
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό Dodos την Δευτ Δεκ 21, 2015 18:54

Ε, καλά δεν χρειάζεται να αφήσεις το αμάξι στο συνεργείο 2 εβδομάδες. Δίνεις μια προκαταβολή στο συνεργείο για να παραγγείλει τα ανταλλακτικά, (ό,τι και αν είναι αυτά) και όταν έρθουν πας και τους αφήνεις το αμάξι 2-3 μέρες να στο φτιάξουν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Δευτ Δεκ 21, 2015 19:20

Dodos έγραψε:Ε, καλά δεν χρειάζεται να αφήσεις το αμάξι στο συνεργείο 2 εβδομάδες. Δίνεις μια προκαταβολή στο συνεργείο για να παραγγείλει τα ανταλλακτικά, (ό,τι και αν είναι αυτά) και όταν έρθουν πας και τους αφήνεις το αμάξι 2-3 μέρες να στο φτιάξουν.

Kαι που ξέρω φίλε μου Αντώνη πιά ανταλλακτικά θα χρειαστώ άν δεν ανοιχτεί το κιβώτιο; :?: :?:
Αν είναι απο τον συμπλέκτη σε μιά δυό μέρες πέρνω τα πάντα superhap superhap από Ελλάδα
αλλά άν είναι από το κιβώτιο δυστυχώς θα πρέπει να γίνει παραγγελία από την mazda Aυστρίας
και δυστυχώς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε τί φταίει!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Τρί Δεκ 22, 2015 08:02

Παιδιά τα πράγματα έχουν δυσκολέψει βέβαια την οικονομική επιφάνεια του καθενός δεν ξέρω όμως είναι δύσκολα και το κόστος μεγάλο......Θα συμφωνήσω με τον The Ace ότι είναι κάτι προσωρινό και που το καθυστερεί αλλά μήπως το βοηθήσει περισσότερο κανείς δεν ξέρει ούτε κανείς με σιγουριά θα απαντήσει......Οπότε ας κρίνεις Βασίλη μου σύμφωνα με τα οικονομικά σου και κατά πόσο το θέλεις επειδή γιορτές είναι και θεωρώ να δώσεις τόσα χρήματα είναι αμαρτία οπότε πέρνα καλά και το βλέπεις αργότερα......
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Δεκ 22, 2015 09:59

basilis1966 έγραψε:
Dodos έγραψε:Ε, καλά δεν χρειάζεται να αφήσεις το αμάξι στο συνεργείο 2 εβδομάδες. Δίνεις μια προκαταβολή στο συνεργείο για να παραγγείλει τα ανταλλακτικά, (ό,τι και αν είναι αυτά) και όταν έρθουν πας και τους αφήνεις το αμάξι 2-3 μέρες να στο φτιάξουν.

Kαι που ξέρω φίλε μου Αντώνη πιά ανταλλακτικά θα χρειαστώ άν δεν ανοιχτεί το κιβώτιο; :?: :?:
Αν είναι απο τον συμπλέκτη σε μιά δυό μέρες πέρνω τα πάντα superhap superhap από Ελλάδα
αλλά άν είναι από το κιβώτιο δυστυχώς θα πρέπει να γίνει παραγγελία από την mazda Aυστρίας
και δυστυχώς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε τί φταίει!!!!

Συμφωνώ με τον συνονόματο, όλη η δουλειά δεν είναι πάνω από μια μέρα, από 8 μέχρι 5, και μάλιστα στο χαλαρό. Και προφανώς αν ανοίξεις κιβώτιο, θα "δαγκώσεις τη σφαίρα" που λένε και τα αμερικανά και θα αλλάξεις όλα τα ρουλεμάν, μαζί και του συμπλέκτη. Σαν συνολικό κόστος δεν θα αυξηθεί δραματικά, αλλά θα έχεις φρέσκα ρουλεμάν παντού, και το peace of mind (ησυχία μυαλού axaxaxa ) ότι έκανες κομπλέ δουλειά και δεν θα ξανασχοληθείς με κιβώτιο/συμπλέκτη για αρκετές χλδ χλμ.

Τα παραπάνω προφανώς εφόσον έχεις καταλήξει στο τι ακριβώς φταίει, που τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία είναι σχετικά εύκολο, ίσως σε σένα είναι ακόμα πολύ χαμηλός ο θόρυβος για να τον καταλάβεις ακριβώς...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τρί Δεκ 22, 2015 10:20

τα ρουλεμαν των κιβωτιων μας δεν βρισκονται στο εμποριο στο συνολο τους.
υπαρχουν τουλαχιστον 2 που δεν εχουν αντιστοιχια στους καταλογους και ειναι ειδικες παραγγελιες στον κατασκευαστη.
δηλαδη τουλαχιστον αυτα τα δυο πανε απο 100αρικο και πανω τμχ και παραγγελια μονο στη μαζντα (αυστρια δηλαδη)
σα να λεμε οτι αν θες να αλλαξεις ολα τα ρουλεμαν στο κιβωτιο πας για τουλαχιστον 350 σε ανταλλακτικα.

εγω αυτο που θα εκανα ειναι υπομονη μεχρι να αποφασισω να αλλαξω συμπλεκτη.
οταν θα το αποφασιζα λοιπον και ψυχολογικα προετοιμασμενος για τα 300 + 150 (συμπλεκτης συν εργασια) θα πηγαινα στον μαστορα και αν κατα την εξαρμωση του παλιου βρισκαμε θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη θο το παιζε στο στοιχημα και θα ξαναβαζα το κιβωτιο πανω χωρις να ανοιχτει.

μπαι δε γουει , σημερα πηγα για να αλλαξω τα μπροστα αμορτισερ στον δεδε και ειχε ενα cx7 fl με θεμα στο κιβωτιο.
αυτος καταφερε να κουρεψει την 6η (μεγαλη επιτυχια). το γραναζι απεξω κομπλε απο μεσα σφινοδρομος γιαχνι.

(μεταξυ μας και η 5η ειναι τοσο μακρυα που δεν θες και 6η )

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό iceberg την Τρί Δεκ 22, 2015 10:57

Γνωρίζω κι εγώ μια περίπτωση που κούρεψε το γρανάζι της 6ης και πήγε για αλλαγή. Όταν νομίζεις ότι έχεις άπειρη ροπή και πας παντού και πάντα με 6η απλά βυθίζοντας το πόδι στο γκάζι και περιμένοντας το τούρμπο να κάνει θαύματα αυτά συμβαίνουν...
iceberg    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX-7 Grand Touring S/R

Δημοσίευσηαπό Dodos την Τρί Δεκ 22, 2015 11:32

iceberg έγραψε:Γνωρίζω κι εγώ μια περίπτωση που κούρεψε το γρανάζι της 6ης και πήγε για αλλαγή. Όταν νομίζεις ότι έχεις άπειρη ροπή και πας παντού και πάντα με 6η απλά βυθίζοντας το πόδι στο γκάζι και περιμένοντας το τούρμπο να κάνει θαύματα αυτά συμβαίνουν...

ΩΧ,!! ΩΧ ΩΧ ΩΧ,!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό ghortat την Τρί Δεκ 22, 2015 11:48

pankrok έγραψε:βρισκαμε θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη θο το παιζε στο στοιχημα και θα ξαναβαζα το κιβωτιο πανω χωρις να ανοιχτει.

Τι πάει να πει αυτό λεβέντημ; Αφού έχει θόρυβο λέμε, που πρέπει να αλλάξει πέρα από το "πρωτεύον" και ρουλεμάν στο κιβώτιο απ'ότι είπε και ο "επίσημος" Αμανατίδης ... τι σημαίνει να το παίξει στο στοίχημα δε σε πιάνω; Αφού κατά πάσα πιθανότητα όταν το κάνει αυτό που λες, αλλαγή συμπλέκτη, θα δει κ το κιβώτιο ότι έχει θέμα, αλλά τα ανταλλακτικά που θα έρθουν απέξω θα θέλουν καμιά 10ρια εργάσιμες να έρθουν άρα θα πρέπει να κάνει τη δουλειά 2φορές...
Τελευταία επεξεργασία από ghortat και Τρί Δεκ 22, 2015 11:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 2009 Grand Touring SR

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Δεκ 22, 2015 11:50

pankrok έγραψε:τα ρουλεμαν των κιβωτιων μας δεν βρισκονται στο εμποριο στο συνολο τους.
υπαρχουν τουλαχιστον 2 που δεν εχουν αντιστοιχια στους καταλογους και ειναι ειδικες παραγγελιες στον κατασκευαστη.
δηλαδη τουλαχιστον αυτα τα δυο πανε απο 100αρικο και πανω τμχ και παραγγελια μονο στη μαζντα (αυστρια δηλαδη)...

Τα καλά της ΕΛΜΑ superhap

Στο 206 όλα τα ρουλεμάν τα βρήκε ο Ντάσιος με το πρώτο τηλέφωνο, δηλαδή δεν χρειάστηκε καν να ψάξει ο αποθηκάριος. Και επειδή ψάξαμε και για μτχ, βρήκε 4-5 κιβωτιοδιαφορικά στο τσακ-μπαμ, όσο περίμενα εκεί στο συνεργείο μου είχε δώσει 5 τιμές μτχ και 1 σύνολο για καινούρια. Να μου πεις, το 206 έχει πουλήσει 4 τάξεις μεγέθους περισσότερο από οποιοδήποτε Mazda, οπότε λογικό αυτό που ανέφερα πιο πριν....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τρί Δεκ 22, 2015 12:51

βρε παλικαριμ , εγω ακομα δεν εχω πειστει για κιβωτιο , δε μου καθεται ντε
οποτε ΑΝ αλλαζα συμπλεκτη και ΑΝ εβρισκα θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη (το οποιο υποψιαζομαι για δικους μου λογους) θα σταματουσα εκει τη δουλεια με δικη μου ευθυνη (και ρισκο να ξαναπληρωσω μιση εργασια ακομα).

δατς σιμπλ.

αντωνη δεν φταιει η ελμα που ο κατασκευαστης του κιβωτιου που αγορασε η mazda εχει επιλεξει ρουλεμαν απο 3 διαφορετικες εταιριες (koyo, nichi , nsk) και καποια απο αυτα ειδικες παραγγελιες.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Πέμ Δεκ 24, 2015 21:13

pankrok έγραψε:βρε παλικαριμ , εγω ακομα δεν εχω πειστει για κιβωτιο , δε μου καθεται ντε
οποτε ΑΝ αλλαζα συμπλεκτη και ΑΝ εβρισκα θεμα στο ρουλεμαν του συμπλεκτη (το οποιο υποψιαζομαι για δικους μου λογους) θα σταματουσα εκει τη δουλεια με δικη μου ευθυνη (και ρισκο να ξαναπληρωσω μιση εργασια ακομα).

δατς σιμπλ.

αντωνη δεν φταιει η ελμα που ο κατασκευαστης του κιβωτιου που αγορασε η mazda εχει επιλεξει ρουλεμαν απο 3 διαφορετικες εταιριες (koyo, nichi , nsk) και καποια απο αυτα ειδικες παραγγελιες.

Παναγιώτη μπορείς να μου γράψεις με κωδικούς mazda ποιά ρουλεμαν του κιβωτίου
είναι υποχρεωτικό να παραγγείλω από mazda Aυστρίας και ποιά μπορώ να βρω από εδώ στην Ελλάδα
με κωδικους και από ποιές εταιρίες!!!!

Επίσης εσύ τελικά ποιό ρουλεμάν έιχες αλλάξει στην επισκευή που έιχες κάνει στο κιβώτιο
και πόσο το έιχες πληρώσει money money money στην mazda.

Eν τω μεταξύ έχω και αυτόν τον π@π@ρα om om στο συνεργείο που έχω πάει εδώ στην Λάρισα που ήταν παλιά εξουσιοδοτημένος mazda
και τώρα μου κάνει νούμερα και μου λέει ότι τελικά δεν μπορεί να αναλάβει την εργασία να ανοίξει το κιβώτιο
γιατί λέει δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι και να αλλάξω όλα τα ρουλεμάν ότι θα λυθεί το πρόβλημα και να ψάξω για μεταχειρισμένο κιβώτιο
και απλά να κατεβάσει το παλιό και να βάλουμε μεταχειρισμένο πάνω!!!!
Ψάχνει για αμερικανάκια δηλαδή ο π@π@ρας, τα έχω πάρει στο κρανίο και με αυτόν!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μεταδοση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης