[ +/- ] [ Τώρα είναι Τρί Ιούλ 28, 2026 14:04 ]

ΤΟ ΡΟΛΟΙ...

Re: Τ Ο ΡΟΛΟΙ...

Δημοσίευσηαπό pankrok την Σάβ Δεκ 15, 2012 15:34

αντωνιε (παιδι μου)
στη δουλεια εχω απενταντι αυτον τον ερασιτεχνη ορολογοποιο (οντως κατασκευαζει δικα του ρολογια , δηλαδη παραγγελνει κασες, μηχανισμους και φτιχνει διακ του dials - δεν τα παει και ασχημα οσο παει βελτιωνεται απο αισθητικης αποψης) και διπλα του εναν γουαναμπη συλλεκτη που εχει αποψη ναουμ οποτε οωπ2 καταλαβαινεις ο μισος ελευθερος χρονος μου στη δουλεια αναλωνεται ειτε σε χαιεντ ρολογια ειτε σε χαρακτηκα cnc (για να φτιαχνει πλακες ο απενταντι) ειτε σε μικρα cnc για να τροποποιει τις κασες.

περα απο αυτα οντως αν και τα hublot / iwc ειναι πολυ κοντα στα γουστα μου , μετα το carrera που μου πηρε η πεθερα μου (δηλαδη μου δωσε λεφτα για να το παρω απο σιγκαπουρη μιση τιμη) και το οτι το πηγα ηδη 4 φορες στην εγγυση να το ρυθμισουν γιατι με τιποτα δεν επεφτε κατω απο τα 4 δευτερολεπτα την μερα (τελικα θελει καινουριο μηχανισμο γιατι αυτος εχει χτυπημενα 3 jewels) εχω ξεπερασει το θεμα του ακριβου ρολογιου (νταξει ναουμ δεν εχω να δωκω 15 χιλιαρικα για ρολοι ημαρτον) και το θεμα του κοσμηματος.
αν ομως μου στριβε η βιδα και μου περισσευανε 9 χιλιαρικα (και να εχω τελειωσει με τις μοντιφες στο αυτοκινητο - καλο πασχα 2018) μονο το 9r86 θα επερνα και θα γουσταρα ατελειωτα γιατι αποτελει ουσιαστικα το gtr της ορολογοποιιας με ολη τη σημασια και datsun και gtr.
δεν ξερω αν με πιανεις

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό kizuna την Σάβ Δεκ 15, 2012 18:02

Καλησπέρα στους φίλους.

Ο Παναγιώτης έχει δίκιο σε ότι αφορά την μηχανική αρτιότητα, ποιότητα κατασκεύης και ανωτερότητα των Grand Seiko και μου έκανε εντύπωση το post του γιατί πραγματικά λίγοι τα γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι τα φοράνε .

To περίφημο Swatch Group ( πως λέμε WAG Group ένα πράγμα Αντώνη ) προμηθεύει με τους αυτόματους μηχανισμούς ΕΤΑ όλες τις εταιρείες κάτω από την ομπρέλα του ( Tissot/ Longines/ Omega/ Hamilton/ Breguet/Blancpain)

Παράλληλα έως και το 2010 προμήθευε με μηχανισμούς εταιρείες όπως οι Cartier/ Baume Mercier/ Bulgari/Hublot/ Zenith/ Tag Heuer/Audemars Piguet και η Rolex.

H Tudor για παράδειγμα είναι θυγατρική της Rolex, έχει τη βοήθεια του Swatch Group , για τα Rolex Oyster όμως κατασκευάζει τα δικά της εξαρτήματα .

Η Jaeger -Le Coultre είναι μια παραδοσιακή Ελβετική μανιφακτούρα που κατασκευάζει τα ρολόγια της μέχρι και το τελευταίο εξάρτημα
από το Α μέχρι το Ω που λένε .

Top of the top αναμφισβήτητα οι Vacheron Constantin , IWC .

Και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα ,στα ισχνά βαλάντια μας , στην κατοχή μου έχω για καθημερινή χρήση ένα απλό/ φτηνό και ταπεινό SEIKO DIVERS με μηχανισμό SOLAR QUARTZ, μπαταρία που επαναφορτίζεται κάτω από οποιαδήποτε πηγή φυσικού ή τεχνητού φωτός και για τη δουλειά μου δύο αυτόματα Hamilton με κλασικούς μηχανισμούς ETA/ VALJOUX του Swatch Group .

Παραδέχομαι τη Seiko λοιπόν , τραβάει και εκείνη το δικό της μοναχικό δρόμο στην παγκόσμια ωρολογοποιϊα , πως λέμε Mazda, Honda στα αυτοκίνητα .
kizuna    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: M6 2000cc MK3

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Κυρ Δεκ 16, 2012 18:53

pankrok έγραψε:αδερφε δημητριε (και εσυ παιδι μου αντωνιε)
δεν πηγαμε σε seiko,
GRAND SEIKO ειναι το καραχαιεντ της ορολογοποιας
μαλλον δεν εχετε προσεξει ουτε τα 50 jewels του μηχανισμου (τουτεστιν 50 αξονες, οταν οι περισσοτεροι μηχανισμοι της ETA που φορανε το 90% των επωνυμων ορολογιων - τι ειπα ο ατομος - εχουν 23-29)
ουτε τον spring drive μηχανισμο (οχι κατι το πρωτοποριακο σαν ιδεα ειναι απο τα σεβεντις ναουμ αλλα εξελιγμενο )
ουτε την κασα απο τιτανιο (και οχι ανοξειδωτο χαλυβα οπως το 99% των ορολογιων)
(σκεψου τι θα πρεπει να σημαινει ενα "σεικο" οταν εχει 9000 ευρα στο εξωτερικο και μεχρι προτεινος ηταν αυστηρα προορισμενα μονο για την ιαπωνικη αγορα)

και για τους πιο συλλεκτικους υπαρχει το grand sonerie το οποιο ειναι εξαιρετικα περιορισμενης παραγωγης αλλα το πως κατασκευαζεται πρεπει να το βρειτε στα βιντεακια.

μα αδελφε Παναγιωτη ισα ισα που υποκλεινομαι μπροστα σε τετοιες μαρκες
απλα ειπα οτι νομιζα πως μεναμε σε πιο ...κοσμηματα ρολογια
σε καμια περιπτωση δεν υποτιμησα ειδικα τη ΣΕΙΚΟ τουλαχ. στο μηχανισμο της

απλα καποιοι βαζονται ως συνηθως να κρινουν λαθος
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

Δημοσίευσηαπό Touring the M3 1.6 την Κυρ Δεκ 16, 2012 22:05

Έβγαλε κάνα νέο προιόν η Vodafone.....για να διαφημίσουμε;....... 8-)
Devotee since 1984
...η ημιμάθεια,αφήνει τη βλακεία πολύ πίσω....
Άβαταρ μέλους
Touring the M3 1.6    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 1.6 TC-Black-Hatch 2007

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Δευτ Δεκ 17, 2012 07:13

το τελευταιο προιον που εβγαλε η vodafone (μαζι με cosmote) ειναι το 4G
αν θελεις να το διαφημισεις οπως λες , μπες πρωτα εδω να κατατοπιστεις : http://www.vodafone.gr/portal/diktyo και μετα εισαι ελευθερος και ευπροσδεκτος να το διαφημισεις
:) :) :)
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Touring the M3 1.6 την Δευτ Δεκ 17, 2012 09:23

:yes:
Devotee since 1984
Άβαταρ μέλους
Touring the M3 1.6    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό whitemps την Δευτ Δεκ 17, 2012 10:25

kizuna έγραψε:Καλησπέρα στους φίλους.

Ο Παναγιώτης έχει δίκιο σε ότι αφορά την μηχανική αρτιότητα, ποιότητα κατασκεύης και ανωτερότητα των Grand Seiko και μου έκανε εντύπωση το post του γιατί πραγματικά λίγοι τα γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι τα φοράνε .

To περίφημο Swatch Group ( πως λέμε WAG Group ένα πράγμα Αντώνη ) προμηθεύει με τους αυτόματους μηχανισμούς ΕΤΑ όλες τις εταιρείες κάτω από την ομπρέλα του ( Tissot/ Longines/ Omega/ Hamilton/ Breguet/Blancpain)

Παράλληλα έως και το 2010 προμήθευε με μηχανισμούς εταιρείες όπως οι Cartier/ Baume Mercier/ Bulgari/Hublot/ Zenith/ Tag Heuer/Audemars Piguet και η Rolex.

H Tudor για παράδειγμα είναι θυγατρική της Rolex, έχει τη βοήθεια του Swatch Group , για τα Rolex Oyster όμως κατασκευάζει τα δικά της εξαρτήματα .

Η Jaeger -Le Coultre είναι μια παραδοσιακή Ελβετική μανιφακτούρα που κατασκευάζει τα ρολόγια της μέχρι και το τελευταίο εξάρτημα
από το Α μέχρι το Ω που λένε .

Top of the top αναμφισβήτητα οι Vacheron Constantin , IWC .

Και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα ,στα ισχνά βαλάντια μας , στην κατοχή μου έχω για καθημερινή χρήση ένα απλό/ φτηνό και ταπεινό SEIKO DIVERS με μηχανισμό SOLAR QUARTZ, μπαταρία που επαναφορτίζεται κάτω από οποιαδήποτε πηγή φυσικού ή τεχνητού φωτός και για τη δουλειά μου δύο αυτόματα Hamilton με κλασικούς μηχανισμούς ETA/ VALJOUX του Swatch Group .

Παραδέχομαι τη Seiko λοιπόν , τραβάει και εκείνη το δικό της μοναχικό δρόμο στην παγκόσμια ωρολογοποιϊα , πως λέμε Mazda, Honda στα αυτοκίνητα .

Βασίλη δεν ξέρω αν έχεις κατάστημα με ρολόγια αλλά εγώ που έχω σου λέω ότι τα λες απόλυτα σωστά! toot
Δουλεύω και Omega και Seiko όπως και άλλες μάρκες. Οι Ελβετοί πουλάνε ιστορία και κύρος και τους το αναγνωρίζουμε αυτό. Αλλά οι Γιαπωνέζοι πουλάνε αξιοπιστία και πατέντες που θα κάνουν κάτι αιώνες οι Ελβετοί για να τα επιτύχουν. Και πραγματικά σε ό,τι έχει να κάνει με αξιοπιστία σας λέω ότι δίνω γιαπωνέζικο ξέροντας ότι ο πελάτης δεν θα μου το φερεί ποτέ για επισκευή. Ραδιοελεγχόμενα, ηλιακά, kinetic, spring drive, κ.λ.π. δείχνουν ότι οι Γιαπωνέζοι είναι πολύ πιο ανήσυχοι και πιο εφευρετικοί από τους Ελβετούς. Μην ξεχνάτε ότι και ο μηχανισμός quartz ήταν πατέντα της Seiko!
Τώρα επειδή η Omega της οποίας ανήκει το εργοστάσιο κατασκευής μηχανισμών της ΕΤΑ θα σταματήσει από το 2013 να προμηθεύει τις άλλες ελβετικές εταιρίες, έχουν πάθει πανικό αρκετές από αυτές! Πρόσφατο παράδειγμα η ιστορική Tag Heuer η οποία δυστυχώς όπως και η Zenith αγοράστηκαν από τον οίκο μόδας Louis Vuitton πριν μερικά χρόνια και έτσι δεν είναι ρολογομάρκες όπως συνηθίζω να τις λέω, ανακοίνωσε ότι θα βάζει σε κάποια μοντέλα της μηχανισμούς της ...Seiko! :o Αυτό δεν είναι κακό αλλά οι Ελβετοί σνόμπαραν και σνομπάρουν πολύ τους Γιαπωνέζους! Είναι σαν να λέει η VW ότι θα βάζει κινητήρες Mazda!!! Επίσης προσπαθεί να βρει νομικό παραθυράκι ώστε να μην χάσει το swiss made που πρέπει μια 100% ελβετική μάρκα να φέρει στο κάτω μέρος του καντράν του ρολογιού!
Η Seiko έχει ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη από το Grand Seiko που αναφέρατε πιο πάνω και το όνομα αυτού Credor! H τιμή του? 110.000€!!!
Εικόνα
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Δευτ Δεκ 17, 2012 10:50

Touring the M3 1.6 έγραψε: :yes:

kap kap kap
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Touring the M3 1.6 την Δευτ Δεκ 17, 2012 11:43

Παναγιώτιε.....Βασίλιε.......Ευστράτιε......δε διαφωνώ,άλλωστε έχετε καταλάβει πιστεύω το "πνεύμα γραφής" μου!!Το θέμα "ρολόι" ως αισθητική,είναι εντελώς υποκειμενικό......Ως προς το τί κρύβει ο κάθε μηχανισμός,είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....Κάθε εταιρεία(από τις μεγάλες-γνωστές τουλάχιστον)έχει πλέον στη γκάμα της έναν πολύπλοκο μηχανισμό!!!
Devotee since 1984
Άβαταρ μέλους
Touring the M3 1.6    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Δευτ Δεκ 17, 2012 14:11

Πάντως παιδιά, για να γυρίσουμε στη Γη και να πατήσουμε έδαφος, εγώ προσωπικά μετά από τις περιπέτειες που είχα με ένα Sector 750 με την κατανάλωση και τις μπαταρίες, πλέον αγοράζω και θα αγοράζω μόνο επαναφορτιζόμενα (kinetic, solar). Άντε και κανά Ecodrive, αν και προσωπικά πλέον τα Citizen δεν μου κάνουν τόσο click όσο παλιότερα...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό pankrok την Δευτ Δεκ 17, 2012 14:39

ecodrive θεικα

δυστυχως στα καλα και προστυχα ρολογια το θεμα του σχεδιασμου ειναι κομματακι οτι κατσει.

στρατο η ΕΤΑ δεν ειναι στομ ομιλο swatch????

για την tag αυτο που ξερω ειναι οτι τα grand carrera εχουν proprietary μηχανισμους εκτος αν αυτο σημαινει οτι τους παραγγελνουν στην ΕΤΑ με τον ορο να πουλανε μονο σε αυτους.

εμενα παντως ο 7750 την ακουσε (απο χτυπημα???) και με τον καινουριο χρονο θα φερω εναν καινουριο γιατι για να πετυχεις την ωρα πρεπει να κανεις ευχελαιο ,(αυτη τη περιοδο παω μπροστα 5 δευτ τη μερα , 260 δευτερολεπτα σε 50 μερες)

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό whitemps την Τρί Δεκ 18, 2012 11:05

Touring the M3 1.6 έγραψε:Παναγιώτιε.....Βασίλιε.......Ευστράτιε......δε διαφωνώ,άλλωστε έχετε καταλάβει πιστεύω το "πνεύμα γραφής" μου!!Το θέμα "ρολόι" ως αισθητική,είναι εντελώς υποκειμενικό...

Μα κι εγώ μόνο τεχνικά μίλησα. Ο άλλος μπορεί να δει ένα Q&Q και να του κάνει κλικ. Όπως υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν τα ρολόγια πάνω από κάποιο ποσό υπερτιμημένα. Η Omega έχει ρολόγια που οι τιμές τους έχουν πολλά μηδενικά στο τέλος αλλά όπως και ένα supercar απευθύνεται σε ελάχιστους το ίδιο συμβαίνει και με αυτά.
The Ace έγραψε: εγώ προσωπικά μετά από τις περιπέτειες που είχα με ένα Sector 750 με την κατανάλωση και τις μπαταρίες, πλέον αγοράζω και θα αγοράζω μόνο επαναφορτιζόμενα (kinetic, solar). Άντε και κανά Ecodrive, αν και προσωπικά πλέον τα Citizen δεν μου κάνουν τόσο click όσο παλιότερα...

Κι εγώ μαζί σου. Τα ρολόγια που φοράω περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες τεχνολογίες και είναι και προσιτά σε τιμή. Από 200€ μπορείς να βρεις και ηλιακό και kinetic πλέον. Τα Sector τα είχα δουλέψει στο παρελθόν και έβγαζαν πολλά προβλήματα. Τα μισά ήταν κινέζικα με πλαστικούς :!: μηχανισμούς και τα πιο καλά περίπου από 500€ και πάνω ήταν ελβετικά. Αυτό το κάνουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου γιατί κάνει κακό στη φήμη της εταιρίας.
Η Ecodrive τεχνολογία ήταν πατέντα της Citizen. Η σειρά Protrek της Casio επίσης έχει ηλιακά ρολόγια με πολλές λειτουργίες και πρόσφατα ξεκίνησε και η Seiko να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Δηλαδή μόνο οι Γιαπωνέζοι προς το παρόν.
pankrok έγραψε:στρατο η ΕΤΑ δεν ειναι στομ ομιλο swatch????
για την tag αυτο που ξερω ειναι οτι τα grand carrera εχουν proprietary μηχανισμους εκτος αν αυτο σημαινει οτι τους παραγγελνουν στην ΕΤΑ με τον ορο να πουλανε μονο σε αυτους.

Ναι ανήκει στo Swatch Group. Τους πέθανε η Omega με αυτήν της την απόφαση γιατί πολλές ελβετικές εταιρίες το έπαιζαν ρολογομάρκες ενώ έπαιρναν έτοιμους μηχανισμούς από την ΕΤΑ.
Η Tag Heuer όπως και άλλες εταιρίες παίρνουν μηχανισμούς από την ΕΤΑ και τους κάνουν δικές τους μοντίφες προσθέτοντας κάποια δικά τους εξαρτήματα.

Για την ιστορία να ξέρετε ότι αν δεν λανσαριζόταν το ρολόϊ Swatch τη δεκαετία του 80, οι ελβετικές εταιρίες ίσως να μην υπήρχαν σήμερα. Κι αυτό επειδή με την επανάσταση των Γιαπωνέζων με τους μηχανισμούς μπαταρίας που ήταν και πιο οικονομικοί, οι Ελβετοί είχαν δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Να φανταστείτε ότι η Seiko ήταν έτοιμη εκείνη την εποχή να αγοράσει την Omega! Τότε ο δαιμόνιος CEO της Omega Nicholas Hayek σκέφτηκε το φτηνό και εντελώς πρωτότυπο σε σχέδια Swatch με απίστευτα νούμερα πωλήσεων και έτσι ανέκαμψε όλη η ελβετική ωρολογοποιία!
diMiPS έγραψε: kap kap kap

ΟΚ Δημήτρη έχουμε βγει off topic :mrgreen: αλλά είναι λόξα και τα ρολόγια όπως και τα αυτοκίνητα :D
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Τρί Δεκ 18, 2012 11:27

whitemps έγραψε:Κι εγώ μαζί σου. Τα ρολόγια που φοράω περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες τεχνολογίες και είναι και προσιτά σε τιμή. Από 200€ μπορείς να βρεις και ηλιακό και kinetic πλέον. Τα Sector τα είχα δουλέψει στο παρελθόν και έβγαζαν πολλά προβλήματα. Τα μισά ήταν κινέζικα με πλαστικούς :!: μηχανισμούς και τα πιο καλά περίπου από 500€ και πάνω ήταν ελβετικά. Αυτό το κάνουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου γιατί κάνει κακό στη φήμη της εταιρίας.
Η Ecodrive τεχνολογία ήταν πατέντα της Citizen. Η σειρά Protrek της Casio επίσης έχει ηλιακά ρολόγια με πολλές λειτουργίες και πρόσφατα ξεκίνησε και η Seiko να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Δηλαδή μόνο οι Γιαπωνέζοι προς το παρόν.

Έχω τον τελευταίο χρονογράφο Arctura (είχα και τον προηγούμενο, αλλά μου τον έκλεψαν), και έχω και ένα τιτάνιο Casio Protrek (για θάλασσα, πίστα, sports κλπ). Ψάχνομαι για κάποιο Citizen Ecodrive, γιατί αποφάσισα να μην φτιάξω το Sector, καθώς θέλει 120€ ο αρμένης (ο επίσημος) για να το φτιάξει. Όσο για βλάβες, αν και το 750 στο καιρό του ήταν το δεύτερο ακριβότερο της γκάμας (είχα πληρώσει μετρητοίς 240.000δρχ με 40% έκπτωση), μου έχει φάει 4 μπαταρίες (μέσα σε 12 χρόνια), μια φορά κορώνα, συνεχώς θέλουν προσοχή τα pins που ενώνουν τα κομμάτια του μπρασελέ, τώρα μου έβγαλε το κλείσιμο, συν υγρασία μια φορά (αλλά από @@@@ του μαγαζιού, δεν έφταιγε η κάσα)....

Για το Omega που έλεγα παραμένει ευσεβής πόθος, αλλά βλέποντας τις τιμές δεν προβλέπω να αγοράζω κάτι παραπάνω από κάποιο καλό Seiko...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό whitemps την Τρί Δεκ 18, 2012 13:11

The Ace έγραψε:
whitemps έγραψε:Κι εγώ μαζί σου. Τα ρολόγια που φοράω περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες τεχνολογίες και είναι και προσιτά σε τιμή. Από 200€ μπορείς να βρεις και ηλιακό και kinetic πλέον. Τα Sector τα είχα δουλέψει στο παρελθόν και έβγαζαν πολλά προβλήματα. Τα μισά ήταν κινέζικα με πλαστικούς :!: μηχανισμούς και τα πιο καλά περίπου από 500€ και πάνω ήταν ελβετικά. Αυτό το κάνουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου γιατί κάνει κακό στη φήμη της εταιρίας.

Έχω τον τελευταίο χρονογράφο Arctura (είχα και τον προηγούμενο, αλλά μου τον έκλεψαν), και έχω και ένα τιτάνιο Casio Protrek (για θάλασσα, πίστα, sports κλπ). Ψάχνομαι για κάποιο Citizen Ecodrive, γιατί αποφάσισα να μην φτιάξω το Sector, καθώς θέλει 120€ ο αρμένης (ο επίσημος) για να το φτιάξει. Όσο για βλάβες, αν και το 750 στο καιρό του ήταν το δεύτερο ακριβότερο της γκάμας (είχα πληρώσει μετρητοίς 240.000δρχ με 40% έκπτωση), μου έχει φάει 4 μπαταρίες (μέσα σε 12 χρόνια), μια φορά κορώνα, συνεχώς θέλουν προσοχή τα pins που ενώνουν τα κομμάτια του μπρασελέ, τώρα μου έβγαλε το κλείσιμο, συν υγρασία μια φορά (αλλά από @@@@ του μαγαζιού, δεν έφταιγε η κάσα)....

Για το Omega που έλεγα παραμένει ευσεβής πόθος, αλλά βλέποντας τις τιμές δεν προβλέπω να αγοράζω κάτι παραπάνω από κάποιο καλό Seiko...

Τα Sector ήταν όπως και οι άλλες δεκάδες fashion μάρκες που μεσουρανούσαν την προηγούμενη δεκαετία υπερτιμημένες και απλά πουλούσαν επειδή είχαν design κυρίως και όχι τόσο ποιότητα. Ουσιαστικά εκεί "χτυπούσαν" τις ρολογομάρκες. Κι εγώ αναγκάστηκα να φέρω τέτοιες εταιρίες επειδή διαφημίζονταν πολύ και μου τις ζητούσε ο κόσμος και κυρίως οι γυναίκες που τους ενδιαφέρει περισσότερο η εμφάνιση και όχι η ποιότητα :roll: Όμως τα διάφορα ποιοτικά προβλήματα στην πορεία αλλά και η κρίση έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους: οι ρολογομάρκες ρολόγια και οι μόδιστροι (όσοι μείνανε) ρούχα.
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό dim63 την Τρί Δεκ 18, 2012 14:44

Στράτο, που ακριβώς είσαι?

το καλό ρολόι - όχι απαραίτητα και απόλυτης ακριβείας- πρέπει να είναι από καθετοποιημένες εταιρίες οι οποίες είναι λίγες.

Η zenith δεν είχε πάρει ποτέ της αυτόματες μηχανές από κανέναν (για Χρήστο) παρά μόνο όταν έκανε την μαλ…..και ασχολήθηκε με τα quartz για ένα μικρό διάστημα.

Τώρα απλά.
http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/
ο πατέρας του el primero

http://www.audemarspiguet.com/en/

http://www.mbandf.com/machines/index.php
για να ξεφύγουμε λιγουλάκι.

http://www.franckmuller.com/en/home/

http://www.breguet.com/en/Timepieces
πατέρας πολλών καινοτομιών

http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/l ... -page.html

http://www.hodinkee.com/blog/2012/1/30/ ... on-li.html

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.dewitt.ch/

και κανένα από τα παραπάνω δεν έχει την ακρίβεια ενός digital ρολογιού των 15,00€

Καλό το gtr αλλά άλλο η 911

Καλές οικονομίες και ταξίδια
Mazda Tribute 2.3 LPG bigas geartech χωρις λαδια ξυδια
Άβαταρ μέλους
dim63    
0,8 Bar
0,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Tribute 2.3 LPG bigas geartech χωρις λαδια ξυδια

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κινητή Τηλεφωνία - Τεχνολογία