pankrok έγραψε:αδερφε δημητριε (και εσυ παιδι μου αντωνιε)
δεν πηγαμε σε seiko,
GRAND SEIKO ειναι το καραχαιεντ της ορολογοποιας
μαλλον δεν εχετε προσεξει ουτε τα 50 jewels του μηχανισμου (τουτεστιν 50 αξονες, οταν οι περισσοτεροι μηχανισμοι της ETA που φορανε το 90% των επωνυμων ορολογιων - τι ειπα ο ατομος - εχουν 23-29)
ουτε τον spring drive μηχανισμο (οχι κατι το πρωτοποριακο σαν ιδεα ειναι απο τα σεβεντις ναουμ αλλα εξελιγμενο )
ουτε την κασα απο τιτανιο (και οχι ανοξειδωτο χαλυβα οπως το 99% των ορολογιων)
(σκεψου τι θα πρεπει να σημαινει ενα "σεικο" οταν εχει 9000 ευρα στο εξωτερικο και μεχρι προτεινος ηταν αυστηρα προορισμενα μονο για την ιαπωνικη αγορα)
και για τους πιο συλλεκτικους υπαρχει το grand sonerie το οποιο ειναι εξαιρετικα περιορισμενης παραγωγης αλλα το πως κατασκευαζεται πρεπει να το βρειτε στα βιντεακια.

kizuna έγραψε:Καλησπέρα στους φίλους.
Ο Παναγιώτης έχει δίκιο σε ότι αφορά την μηχανική αρτιότητα, ποιότητα κατασκεύης και ανωτερότητα των Grand Seiko και μου έκανε εντύπωση το post του γιατί πραγματικά λίγοι τα γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι τα φοράνε .
To περίφημο Swatch Group ( πως λέμε WAG Group ένα πράγμα Αντώνη ) προμηθεύει με τους αυτόματους μηχανισμούς ΕΤΑ όλες τις εταιρείες κάτω από την ομπρέλα του ( Tissot/ Longines/ Omega/ Hamilton/ Breguet/Blancpain)
Παράλληλα έως και το 2010 προμήθευε με μηχανισμούς εταιρείες όπως οι Cartier/ Baume Mercier/ Bulgari/Hublot/ Zenith/ Tag Heuer/Audemars Piguet και η Rolex.
H Tudor για παράδειγμα είναι θυγατρική της Rolex, έχει τη βοήθεια του Swatch Group , για τα Rolex Oyster όμως κατασκευάζει τα δικά της εξαρτήματα .
Η Jaeger -Le Coultre είναι μια παραδοσιακή Ελβετική μανιφακτούρα που κατασκευάζει τα ρολόγια της μέχρι και το τελευταίο εξάρτημα
από το Α μέχρι το Ω που λένε .
Top of the top αναμφισβήτητα οι Vacheron Constantin , IWC .
Και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα ,στα ισχνά βαλάντια μας , στην κατοχή μου έχω για καθημερινή χρήση ένα απλό/ φτηνό και ταπεινό SEIKO DIVERS με μηχανισμό SOLAR QUARTZ, μπαταρία που επαναφορτίζεται κάτω από οποιαδήποτε πηγή φυσικού ή τεχνητού φωτός και για τη δουλειά μου δύο αυτόματα Hamilton με κλασικούς μηχανισμούς ETA/ VALJOUX του Swatch Group .
Παραδέχομαι τη Seiko λοιπόν , τραβάει και εκείνη το δικό της μοναχικό δρόμο στην παγκόσμια ωρολογοποιϊα , πως λέμε Mazda, Honda στα αυτοκίνητα .

Touring the M3 1.6 έγραψε:![]()

Touring the M3 1.6 έγραψε:Παναγιώτιε.....Βασίλιε.......Ευστράτιε......δε διαφωνώ,άλλωστε έχετε καταλάβει πιστεύω το "πνεύμα γραφής" μου!!Το θέμα "ρολόι" ως αισθητική,είναι εντελώς υποκειμενικό...
The Ace έγραψε: εγώ προσωπικά μετά από τις περιπέτειες που είχα με ένα Sector 750 με την κατανάλωση και τις μπαταρίες, πλέον αγοράζω και θα αγοράζω μόνο επαναφορτιζόμενα (kinetic, solar). Άντε και κανά Ecodrive, αν και προσωπικά πλέον τα Citizen δεν μου κάνουν τόσο click όσο παλιότερα...
pankrok έγραψε:στρατο η ΕΤΑ δεν ειναι στομ ομιλο swatch????
για την tag αυτο που ξερω ειναι οτι τα grand carrera εχουν proprietary μηχανισμους εκτος αν αυτο σημαινει οτι τους παραγγελνουν στην ΕΤΑ με τον ορο να πουλανε μονο σε αυτους.
diMiPS έγραψε:![]()
![]()

whitemps έγραψε:Κι εγώ μαζί σου. Τα ρολόγια που φοράω περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες τεχνολογίες και είναι και προσιτά σε τιμή. Από 200€ μπορείς να βρεις και ηλιακό και kinetic πλέον. Τα Sector τα είχα δουλέψει στο παρελθόν και έβγαζαν πολλά προβλήματα. Τα μισά ήταν κινέζικα με πλαστικούςμηχανισμούς και τα πιο καλά περίπου από 500€ και πάνω ήταν ελβετικά. Αυτό το κάνουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου γιατί κάνει κακό στη φήμη της εταιρίας.
Η Ecodrive τεχνολογία ήταν πατέντα της Citizen. Η σειρά Protrek της Casio επίσης έχει ηλιακά ρολόγια με πολλές λειτουργίες και πρόσφατα ξεκίνησε και η Seiko να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Δηλαδή μόνο οι Γιαπωνέζοι προς το παρόν.

The Ace έγραψε:whitemps έγραψε:Κι εγώ μαζί σου. Τα ρολόγια που φοράω περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες τεχνολογίες και είναι και προσιτά σε τιμή. Από 200€ μπορείς να βρεις και ηλιακό και kinetic πλέον. Τα Sector τα είχα δουλέψει στο παρελθόν και έβγαζαν πολλά προβλήματα. Τα μισά ήταν κινέζικα με πλαστικούςμηχανισμούς και τα πιο καλά περίπου από 500€ και πάνω ήταν ελβετικά. Αυτό το κάνουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου γιατί κάνει κακό στη φήμη της εταιρίας.
Η Ecodrive τεχνολογία ήταν πατέντα της Citizen. Η σειρά Protrek της Casio επίσης έχει ηλιακά ρολόγια με πολλές λειτουργίες και πρόσφατα ξεκίνησε και η Seiko να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία. Δηλαδή μόνο οι Γιαπωνέζοι προς το παρόν.
Έχω τον τελευταίο χρονογράφο Arctura (είχα και τον προηγούμενο, αλλά μου τον έκλεψαν), και έχω και ένα τιτάνιο Casio Protrek (για θάλασσα, πίστα, sports κλπ). Ψάχνομαι για κάποιο Citizen Ecodrive, γιατί αποφάσισα να μην φτιάξω το Sector, καθώς θέλει 120€ ο αρμένης (ο επίσημος) για να το φτιάξει. Όσο για βλάβες, αν και το 750 στο καιρό του ήταν το δεύτερο ακριβότερο της γκάμας (είχα πληρώσει μετρητοίς 240.000δρχ με 40% έκπτωση), μου έχει φάει 4 μπαταρίες (μέσα σε 12 χρόνια), μια φορά κορώνα, συνεχώς θέλουν προσοχή τα pins που ενώνουν τα κομμάτια του μπρασελέ, τώρα μου έβγαλε το κλείσιμο, συν υγρασία μια φορά (αλλά από @@@@ του μαγαζιού, δεν έφταιγε η κάσα)....
Για το Omega που έλεγα παραμένει ευσεβής πόθος, αλλά βλέποντας τις τιμές δεν προβλέπω να αγοράζω κάτι παραπάνω από κάποιο καλό Seiko...

Επιστροφή στο Κινητή Τηλεφωνία - Τεχνολογία
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης