noizmaker έγραψε:Ως λιγο πιο σχετικος σε θεματα ηχου, θα ηθελα να καταθεσω την αποψη μου σε σχεση με την ερωτηση.
Προσωπικα δεν δινω σημασια, στον ηχο του αυτοκινητου, αρκει να ειναι ικανοποιητικος.
Το 6ρακι μου, με το συστημα που φοραει απο τη μαμα του (Boss), ειναι για μαμισιο, υπερ του δεοντος ικανοποιητικο για καποιον που απλα θελει να ακουει μουσικουλα την ωρα που οδηγει και φυσικα εντελως απαραδεκτο για καποιον που επιμενει να περναει απο το δρομο και να βαρανε ολοι οι συναγερμοι στο περασμα του.
Και μη μου πει καποιος οτι θα απολαυσει ποιοτικη μουσικη μεσα στο αυτοκινητο σε χαμηλες εντασεις και τετοια κουραφεξαλα διοτι το μονο που μπορω να πω ειναι οτι δεν ειναι ειλικρινης, πρωτα με τον εαυτο του.
Δεν λεω!!! Η δυνατη, σε ενταση, μουσικη, ειναι καλος κραχτης, αλλα θα πρεπει να γνωριζουμε οτι ενταση και ποιοτητα ειναι δυο εκ διαμετρου αντιθετα μεγεθη.
Ως εκ τουτου δεν μπορουμε να απολαυσουμε ποιοτητα μεσα στο αυτοκινητο σε χαμηλες εντασεις για προφανεις λογους. (Εξω-εσωτερικοι θορυβοι, ελλειψη στερεοφωνικης εικονας η οποια δεν "ερχεται" με ηλεκτρονικες επεμβασεις, αλλα και αν υποθεσουμε οτι ερχεται, δεν ειναι πραγματικη , ειναι ψευδης, κ.λ.π.)
Γιαυτο, πολυ καλα ειναι τα Bossaκια του mps. Φανταστικα ειναι τα ηχοσυστηματα σημερα σε ολα τα αυτοκινητα. Αριστουργημα παιζουν. Για τους ραδιοφωνικους σταθμους δε,ειναι αψογη η ποιοτητα. Για τα mp3 που βαζουμε και παιζουμε θαυμασια. Τωρα για κανα cd που θα ακουσουμε ενιοτε....δεν πειραζει, ας κανουμε λιγακι υπομονη μεχρι να φτασουμε στον προορισμο μας.![]()

noizmaker έγραψε:Και μη μου πει καποιος οτι θα απολαυσει ποιοτικη μουσικη μεσα στο αυτοκινητο σε χαμηλες εντασεις και τετοια κουραφεξαλα διοτι το μονο που μπορω να πω ειναι οτι δεν ειναι ειλικρινης, πρωτα με τον εαυτο του.
noizmaker έγραψε:Ως εκ τουτου δεν μπορουμε να απολαυσουμε ποιοτητα μεσα στο αυτοκινητο σε χαμηλες εντασεις για προφανεις λογους. (Εξω-εσωτερικοι θορυβοι, ελλειψη στερεοφωνικης εικονας η οποια δεν "ερχεται" με ηλεκτρονικες επεμβασεις, αλλα και αν υποθεσουμε οτι ερχεται, δεν ειναι πραγματικη , ειναι ψευδης, κ.λ.π.)

pankrok έγραψε:μια στοιχειωδη σκηνη . δηλαδη να ξεχωριζουν οι θεσεις των οργανων και των φωνων , να μην αλλαζουν θεση στο μουσικο προγραμμα (εκτος αν ο ηχοληπτης ειχε αλλη γνωμη) να υπαρχει διαχωρισμος τοσο σε πλατος οσο και σε βαθος, να μην σου πεφτουν ολα στα μουτρα αλλα να υπαρχει ενα σχετικο βαθος (στο αυτοκινητο κανα μετρο ειναι μια χαρα) να μην ειναι στα παπουτσια μου (με κουραζει) αλλα πανω απο το ταμπλω σε ολο το φασμα.
pankrok έγραψε:δυναμικα. οταν ακους πχ ντραμς σε ενα μαγαζι το παιρνεις χαμπαρι , ειναι κρουστικος ηχος , εχει εναν σοβαρο ρυθμο ανοδου το πραμμα.
pankrok έγραψε:νταξει αυτο θελει ενισχυταρες βεβαια, αλλα εως ενα βαθμο ειναι εφικτο. απο την αλλη θα μου πεις ο περιβαλλον θορυβος ηδη σου κοβει πολυ δυναμικο πεδιο, αλλα μηπως σε ενα μαγαζι δεν ακους "θορυβο" απο τους υπολοιπους που βρισκονται μαζι σου και πινουν μπυρες ?
pankrok έγραψε:(το cx7 σε αυτο το θεμα κλεβει εκκλησιες ειναι απο τα πιο αθορυβα αυτοκινητα που μπορεις να οδηγησεις)
pankrok έγραψε:αληθοφανεις χροιες. το πιανο εχει ενα συγκεκριμενο ηχοχρωμα (δεν το πετυχαινεις ποτε) , τα βιολια το ιδιο,
pankrok έγραψε:ο παριος απο τον μποτσελι εχουν μια σοβαρη διαφορα. ολα αυτα δεν μπορουν να μοιαζουν.
αν παμε πιο μακρια το stradivari, δεν ακουγετε οπως ενα amati και ας ειναι και τα δυο φτιαγμενα στην cremona. βεβαια αν φτασεις στο αυτοκινητο να τα ξεχωρισεις αυτα εχεις ξεφυγει.
pankrok έγραψε:και απουσια συμπιεσης οταν πρεπει να φτασεις σε αληθοφανεις σταθμες. μια μικρη ορχηστρα δωματιου ισως να φτασει κορυφες 100-105 db , μια τραγουδιαρα με ενα πιανο 90-95 η και παραπανω,
pankrok έγραψε:δεδομενων των παραπανω ενα λογος που παιρνω το αυτοκινητο καθε μερα στη δουλεια ειναι οτι ακουω μουσικη και μαρεσει το αποτελεσμα.
pankrok έγραψε:ερωτηξης
ποσο αληθης ειναι η στερεοφωνικη εικονα σε ενα μετριο προς καλο οικιακο συστημα?

Nicola έγραψε:Για την στερεοφωνικη εικονα παιζει μεγαλο ρολο που θα τοποθετηθουν τα ηχεια
καθως επισης και η θεση ακροασης.
Μεσα στο αυτοκινητο υπαρχει προβλημα λογω της θεσεως οδηγησης.

noizmaker έγραψε:
Αληθεια ρε Παναγιωτη, Γνωριζεις τις θεσεις των οργανων σε μια συμφωνικη ορχηστρα;;; Που, επι παραδειγματι πρεπει να ειναι τοποθετημενο ενα Oboe η τα Celli;;; Και θες να με πισεις οτι θα το ακουσεις μεσα στο αυτοκινητο;;;
noizmaker έγραψε:Παρακαλω. Λιγο πιο λιανα.
pankrok έγραψε:νταξει αυτο θελει ενισχυταρες βεβαια, αλλα εως ενα βαθμο ειναι εφικτο. απο την αλλη θα μου πεις ο περιβαλλον θορυβος ηδη σου κοβει πολυ δυναμικο πεδιο, αλλα μηπως σε ενα μαγαζι δεν ακους "θορυβο" απο τους υπολοιπους που βρισκονται μαζι σου και πινουν μπυρες ?
noizmaker έγραψε:Γιατι πραγμα μιλας. Δεν εχω καταλαβει. Οταν μιλαμε για στερεοφωνικη εικονα, για σκηνη, για βαθος, για πλατος για μηκος σκηνης νομιζα οτι μιλαγαμε για σοβαρη μουσικη. Δεν εχω ακουσει ποτε σε αιθουσα να πεφτει... ουτε καρφιτσα. Αν μιλαμε για μπουζουκια καλυτερα να μην συνεχισουμε τη συζητηση. Ειναι αυτο που προειπα. "Καλες οι εντασεις σαν κραχτης."
pankrok έγραψε:(το cx7 σε αυτο το θεμα κλεβει εκκλησιες ειναι απο τα πιο αθορυβα αυτοκινητα που μπορεις να οδηγησεις)
ναι αλλα αυτην δεν μπορεις να την οδηγησεις τοσο ευκολαnoizmaker έγραψε:εκτος απο την ROLLS ROYCE που υποσχετε οτι μεσα στην καμπινα ακους μονο το τικ τακ του ρολογιου, διοτι ειναι αναλογικο.![]()
pankrok έγραψε:αληθοφανεις χροιες. το πιανο εχει ενα συγκεκριμενο ηχοχρωμα (δεν το πετυχαινεις ποτε) , τα βιολια το ιδιο,
noizmaker έγραψε:Εβαλες δυο παραδειγματα εντελως ατυχή, διοτι και τα δυο οργανα ειναι πολυ ευκολα να ηχογραφηθουν και να αναπαραχθουν χωρις την παραμικρη αλλοιωση.
pankrok έγραψε:ο παριος απο τον μποτσελι εχουν μια σοβαρη διαφορα. ολα αυτα δεν μπορουν να μοιαζουν.
αν παμε πιο μακρια το stradivari, δεν ακουγετε οπως ενα amati και ας ειναι και τα δυο φτιαγμενα στην cremona. βεβαια αν φτασεις στο αυτοκινητο να τα ξεχωρισεις αυτα εχεις ξεφυγει.
noizmaker έγραψε:Γιατι θα τα καταλαβεις αν τα ακουσεις μεσα σε ενα session εγχορδων;;;;;
pankrok έγραψε:και απουσια συμπιεσης οταν πρεπει να φτασεις σε αληθοφανεις σταθμες. μια μικρη ορχηστρα δωματιου ισως να φτασει κορυφες 100-105 db , μια τραγουδιαρα με ενα πιανο 90-95 η και παραπανω,
pankrok έγραψε: οι metallica στο terra vibe ειχαν κορυφες 125+. αν αυτα τα αναπαραξεις ασυμπιεστα , με εχεις φτιαξει.
noizmaker έγραψε:στα ποσα μετρα, αν και μου φενεται λιγακι δυσκολο διοτι οπως γνωριζεις τα 125db ειναι οριο πονου................
pankrok έγραψε:δεδομενων των παραπανω ενα λογος που παιρνω το αυτοκινητο καθε μερα στη δουλεια ειναι οτι ακουω μουσικη και μαρεσει το αποτελεσμα.
pankrok έγραψε:ερωτηξης
ποσο αληθης ειναι η στερεοφωνικη εικονα σε ενα μετριο προς καλο οικιακο συστημα?
noizmaker έγραψε:Η στερεοφωνικη ειναι πολυ καλη. Μηπως ρωτας για σκηνικη εικονα;;;;

xitogeo έγραψε:Εγω που εχω μονο ραδιοκασετοφωνο με 2 στρογγυλα πραγματακια που θελουν να λεγονται ηχεια πειραζει?? βασικα ανακαλυψα και 2 ακομα τρυπες για ηχεια αλλα δε ειχε απο πισωηχεια!!

pankrok έγραψε:.................. μπορεις να απολαυσεις μουσικη παντως.

Επιστροφή στο Ηχοσυστήματα -Συναγερμοί
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης