Mparmpanikos έγραψε:Καλα θα κατσει, λογω μεγαλου μεταξωνιου (2,64) και σχετικα κανονικου πλατους. Αν ειχε κανα κλεμμενο, βλεπε γκρουπ τοτε παιζοτανε...
Τελος δεν ειναι και μεγαλη διαφορα τα 4 εκ. ....
αλλαζεις το σημιεο εφαρμογης των δυναμεων στην αναρτηση
το πρωτο που θα καταλαβεις ειναι οτι μαλακωσε καπως το αυτοκινητο
το μη αναρτωμενο βαρος ειναι 15χιλ παραεξω αρα και σε θεμα αποσβεσης το αμορτισερ εχει να καταστρεψει περισσοτερη κινητικη ενεργεια.
ειναι κλασσικη περιπτωση οπως σε αλλαγη οffset στις ζαντες ειδικα σε κατι ιαπωνεζικα και κατι φορντακια που ειχαν offset πανω απο 45χιλιοστα αλλα οι ζαντες που βρισκανε ηταν το πολυ 42 (και αν δεν το ψαχνανε βαζανε 32-36 οποτε πχ απο τα 56 στα 36 βγαζανε τροχο εξω 2εκ).
σε αλλες περιπτωσεις η συνταγη δουλευε σε αλλες οχι.
οι διαφορες ειναι απο αμελητεες εως σημαντικες και εξαρταται απο το ποσο σημασια δινουμε στο στριψιμο μας.
και επειδη ημουνα παθων (εις γνωση μου ομως γιατι δεν μπορουσα να βρω ζαντα με offset 56 στο φιεστακι και εβαλα 42) ενα απο τα αποτελεσματα ηταν οτι το fiesta s που ειχε το ιδιο μοτερ με το δικο μου ιδια λαστιχα και ιδιες αναρτησεις (ειχαμε βαλει bilstein b8 / h&R) γυρνουσε ανετα μισο δευτερολεπτο γρηγοροτερα στα μεγαρα απο το δικο μου (με τραμπες στους οδηγους φυσικα). μαλισταν στο trackday που τα βαλαμε μεσα ηταν και κατι παλικαρια με καμερες και βλεπαμε πως καθοταν το αυτοκινητο στις στροφες.
επισης αλλαζει αρκετα σημαντικα η αισθηση του τιμονιου (καθως η κρεμαγιερα αντιμετωπιζει διαφορετικο φορτιο πλεον)
γενικα το μακρυτερο μετατροχιο οταν γινεται με προσθηκες συνηθως θελει περισσοτερο ψαξιμο στο στησιμο του , οχι οτι δεν γινεται απλα εχει σιγουρα παρενεργειες που θελουν δουλεμα