WRC

4-02-2009
Ρόσι: «Δεν θα αφήσω ακόμη τα MotoGP για το WRC»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να αφήσει τα MotoGP για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο μεγάλος άσος των αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε αγώνες του WRC και η καλύτερή του επίδοση ήταν η 12η θέση το 2008 στο Ράλι Μ. Βρετανίας με Ford Focus WRC. Κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα μεταπηδούσε στο WRC μετά το τέλος του 2011, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τη Yamaha, ενώ η μεγάλη ευκαιρία του θα ήταν να αγωνιστεί με τα χρώματα της Fiat, με Punto S2000 της Abarth, αφού η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι χορηγός στη Yamaha, αλλά αναμένεται να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι προσεχώς, με τις αλλαγές των κανονισμών, που θα επιτρέπουν τα S2000 και θα καταργούν τα WRC. Aυτό θα οριστικοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της FIA Μαξ Μόσλεϊ.
Η αλήθεια είναι ότι ο 29χρονος Ιταλός αναβάτης και οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δηλώσει πολλάκις την αγάπη του για το WRC και ότι πιθανότατα αυτό θα είναι και ο προορισμός του μετά το τέλος της καριέρας του στα MotoGP. «Πάντοτε αγαπούσα τα ράλι, από τότε που ήμουν μικρός. Είναι μια από τις μεγάλες αδυναμίες μου, όμορφο να το κάνεις, όταν βέβαια υπάρχει χρόνος αλλά και η ευκαιρία. Πάντα διασκεδάζω αρκετά και αν σταματήσω τις μηχανές και έχω τη δυνατότητα, αλλά και το χρόνο, θα κάνω περισσότερα... αλλά όχι στο άμεσο μέλλον, διότι θέλω να τρέξω για μερικά ακόμη χρόνια» είπε ο Ρόσι. Όσο για τη F1, οι δοκιμές που έχει πραγματοποιήσει ήταν καθαρά για λόγους διασκέδασης και τίποτα παραπάνω.
«Το 2006 αποφάσισα να μείνω στις μοτοσικλέτες, υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες, αλλά το γεγονός ότι μπήκα σε ένα κόκκινο μονοθέσιο στο Μουτζέλο και δούλεψα με τη Ferrari ήταν φανταστικό. Όπως είπα και πιο πριν είχα την ευκαιρία και για τη F1, αλλά αποφάσισα να μείνω στα Moto GP. Η επιλογή έχει γίνει και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη πιθανότητα», πρόσθεσε ο Ρόσι.