dt_210r έγραψε:καλησπερα παιδια ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο τα 2 εχουν φτασει πανω κατω στις ιδιες τιμες θα ηθελα να μου πειται ποιο πιστευετε οτι πρεπει να παρω απ τη μια σκεφοτμαι οτι το τσαλενζ εχει περισοτερη ροπι και ειναι 5ταχυτο απ την αλλη το κοσμο ειναι 231 αλογα δωστε μοθ τα φωτα σας οσο αναφορα καταναλωσεις σερβις και μεταπωληση σας ευχαριστο

dt_210r έγραψε:Το αμαξι το θελω για καθε μερα αλλα να κανω και τις ταραζανιες μου μπορειται να μου πειται που κειμενετε η καταναλωση του challenge

με το καλο οτι κι αν αποφασισεις!ειμαι βεβαιος πως θα το χαρεις παντως!το 8αρι ομως ειναι ενα αυτοκινητο ιδιαιτερο για ιδιαιτερη μεταχειριση!rotaryPilot έγραψε:Το cosmo να επιλέξεις επειδή έχει 6αρι σασμάν AISIN ανώτερο από το 5αρι του challenge και σε αίσθηση αλλά επειδή είναι και close gear ration. Επίσης το cosmo έχει 40 άλογα παραπάνω , δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα καθίσματα και έχει πλεονέκτημα στο τούρμπισμα επειδή έχει 2 extra αυλούς αέρα.
The Ace έγραψε:dt_210r έγραψε:καλησπερα παιδια ενδιαφερομαι να αγορασω ενα απο τα 2 εχουν φτασει πανω κατω στις ιδιες τιμες θα ηθελα να μου πειται ποιο πιστευετε οτι πρεπει να παρω απ τη μια σκεφοτμαι οτι το τσαλενζ εχει περισοτερη ροπι και ειναι 5ταχυτο απ την αλλη το κοσμο ειναι 231 αλογα δωστε μοθ τα φωτα σας οσο αναφορα καταναλωσεις σερβις και μεταπωληση σας ευχαριστο
Αν πρόκειται για αυτοκίνητο που θα κινείται κυρίως σε "λογικούς" ρυθμούς, Challenge χωρίς δεύτερη σκέψη. Πιο οικονομικό, πιο άνετο, πιο ροπάτο. Αν πρόκειται για αυτοκίνητο που θα κάνει "ταρζανιές", κόντρες, στησίματα κλπ, Cosmo.
Το Challenge θέλει πρόγραμμα για να "αναπνεύσει" ψηλά, το Cosmo θέλει συνεχώς δούλεμα στο κιβώτιο για να κινηθεί γρήγορα...

Κάποιος θα πει πως το challenge έχει περισσότερη ροπή από το cosmo κατά 1+ κιλό. Επίσης βγάζει την ροπή του χαμηλότερα από το cosmo και κατά συνέπεια αυτό θα διευκολύνει τον οδηγό επειδή τα RX-8 γενικά υποφέρουν από έλλειψη ροπής χαμηλά.
Άρα, ανεξάρτητα από το τι κάνεις με το κιβώτιο, το Challenge είναι πιο ευκολοδήγητο και πιο άνετο, καθώς δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στο κιβώτιο για να κινηθείς γρήγορα, που είναι απαραίτητο για το Cosmo.
Μόνο όταν το challenge ανοίξει με 4η και το cosmo με 5η όπου η αντιστοιχία είναι 1 προς 1 ίσως το challenge μπορεί να δείξει σε κάποιο φάσμα των στροφών την extra ροπή του κινητήρα.

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Άρα, ανεξάρτητα από το τι κάνεις με το κιβώτιο, το Challenge είναι πιο ευκολοδήγητο και πιο άνετο, καθώς δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στο κιβώτιο για να κινηθείς γρήγορα, που είναι απαραίτητο για το Cosmo.
βρε Αντωνη ομως, ειχα οδηγησει και Cosmo με ram air στην Σπαρτη ενος φιλου και πιστεψτε με,δεν ενιωσα καθολου το αυτοκινητο να με αφηνει χωρις δυναμη!και βεβαια οσο κουραστικος και αν γινομαι θα τονισω για μια ακομη φορα την μαγεια εκει ψηλα στις 9αρες και ας χτυπουσε και το κουδουνακι οσο ηθελε![]()
![]()

Όταν σε ένα αμάξι κονταίνεις την μετάδοση ως συνέπεια έχεις την αύξηση της ροπής στους τροχούς και το ανάποδο.

Paris έγραψε:Φιλε δεν σε ξερω αλλα η αναλυση σου πολυ σωστη![]()
αυτο το rx8 ειναι δικο σου?παει καλααααααα

Επιστροφή στο Γενικα περι RX 8
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης