[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Σεπ 11, 2026 09:02 ]

Valentino Rossi

Valentino Rossi

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Δευτ Αύγ 16, 2010 09:10

Η «μετακίνηση του αιώνα» όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι πλέον γεγονός. Ο Valentino Rossi θα αγωνίζεται με τη Ducati τα επόμενα δύο χρόνια (2011-2012), όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα την Κυριακή. Οι ετήσιες απολαβές του Ιταλού σoύπερ σταρ θα κυμανθούν στα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ducati:

«Η Ducati και ο Valentino Rossi υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 2 χρόνων, με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αγωνίζεται με την «Rossa» του Borgo Panigale στην ομάδα της Ducati Marlboro το 2011. Η άφιξη του Valentino στην Ducati ανοίγει ένα καινούριο και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του ιταλικού εργοστασίου και σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν τόσο ιδιαίτερο αναβάτη και χαρακτήρα θεωρήθηκε από την Ducati τεράστιας σημασίας για το project Ducati MotoGP».

«Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Valentino Rossi θα είναι μαζί μας το 2011», σχολίασε ο Gabriele Del Torchio, Πρόεδρος της Ducati Motor Holding. «Είναι παράδειγμα προς μίμηση στον κόσμο της μοτοσικλέτας παγκοσμίως και θα συνεργαστεί με την ιταλική εταιρία μας συντασσόμενος στην ιδέα του ‘Made in Italy’. Είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία στην τεχνολογία, στο σχεδιασμό και τον αθλητισμό. Μαζί με τη δυναμική και το πάθος των δύο πλευρών, η συμφωνία πήρε σάρκα και οστά λόγω της υποστήριξης του βασικού μας μετόχου και όλων των χορηγών οι οποίοι συνεργάζονται με την Ducati Marlboro Team - χορηγοί οι οποίοι πίστεψαν στη συγκεκριμένη ευκαιρία και υποστήριξαν την απόφασή μας».

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Filippo Preziosi είπε: «Πρώτα απ' όλα ο Valentino είναι ένας μεγάλος οπαδός των μοτοσυκλετών και ανέκαθεν ήταν τεράστια ικανοποίηση για μένα να ακούω τις απόψεις του. Το να δουλέψω με τον Valentino είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για κάθε μηχανικό και είναι καλό που γνωρίζουμε ότι θα έχουμε αυτήν την τεράστια ευκαιρία του χρόνου. Mέχρι τον αγώνα της Valencia θα είναι αντίπαλός μας, αλλά όταν οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα μας για πρώτη φορά θα δουλέψουμε μαζί σε κάθε λεπτομέρεια ώστε να εξελίξουμε μια μοτοσυκλέτα ικανή να δείξει το τεράστιο ταλέντο του».

Όνειρο των Ιταλών είναι να δουν τον Rossi να στέφεται Πρωταθλητής (και) με τη Ducati επαναλαμβάνοντας κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1972 όταν ένας Ιταλός (ο θρύλος Giacomo Agostini) στέφθηκε Πρωταθλητής στην κορυφαί κατηγορία (500cc) με ιταλική μοτοσυκλέτα (MV Agusta).

Μένει να δούμε αν η Yamaha θα δώσει τη σχετική άδεια στον Rossi ώστε να μπορέσει να οδηγήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα στις δοκιμές που θα γίνουν μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Ο Valentino Rossi στην Ducati

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Κυρ Οκτ 16, 2011 05:52

Στην ομάδα της Ducati οι κατατακτήριες άφησαν γλυκόπικρη γεύση καθώς από τη μία ο Nicky Hayden ήταν ανταγωνιστικός και σκαρφάλωσε στη δεύτερη σειρά του grid, ενώ από την άλλη ο Valentino Rossi έμεινε μόλις στη 12η θέση. Ο Ιταλός παραδέχτηκε πως δεν κατάφερε μαζί με την ομάδα του να λύσει τα προβλήματα που είχε με το μπροστινό από την πρώτη κιόλας περίοδο και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει όπως ακριβώς ήθελε. Η διαφορά του άλλωστε με τον Hayden ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο κάτι που δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων του Rossi.

Ο Ιταλός superstar είπε μετά το τέλος της ημέρας. «Πριν φτάσουμε εδώ, περιμέναμε να πάμε καλύτερα από ότι πήγαμε, αν σκεφτούμε ότι το Philip Island είναι μια πίστα όπου η Ducati και εγώ τα έχουμε πάει καλά. Ωστόσο, έχω ξανά πρόβλημα με την οδήγηση και ήμουν πολύ αργός. Είναι κρίμα και λυπάμαι πολύ. Δεν καταφέραμε να λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε στην πρώτη περίοδο. Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε μερικές αλλαγές αύριο στο ζέσταμα, αλλά παρότι θα τα δώσουμε όλα, περιμένω έναν δύσκολο αγώνα».

Ο αναβάτης της Ducati εξήγησε πως ίσως η λύση είναι στην μετακίνηση του κινητήρα. «Απαιτείται αρκετή δουλειά για να αλλάξουμε θέση στον κινητήρα, αλλά είναι κάτι που δουλεύει ο Filippo. Η θέση μου πάνω στη μοτοσικλέτα δεν είναι καλή, δεν έχω αίσθηση μπροστά και έχω πρόβλημα στο να φορτίσω το εμπρός μέρος κατά την επιτάχυνση. Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα παραμένει παρά τις αλλαγές, ίσως να μην έχουμε αλλάξει τα σωστά πράγματα. Δεν γνωρίζω αν πρέπει να γίνει μικρή ή μεγάλη αλλαγή, πρέπει απλά να γίνει η σωστή αλλαγή».

Ο Rossi πρόσθεσε στο debrief του ότι δεν είναι θέμα chattering μπροστά, αλλά απλή έλλειψη αίσθησης. «Δεν έχω αίσθηση μπροστά Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι αλλά στη στροφή είμαι πολύ αργός, ιδιαίτερα στις γρήγορες πίστες. Δεν είναι νευρικό το εμπρός μέρος, απλά δεν έχει αίσθηση και δεν μπορώ να πιέσω και λυπάμαι αλλά το πρόβλημα παραμένει. Είναι το ίδιο και επίσης αν αλλάξουμε κάτι στο στήσιμο δεν βελτιώνεται».

Από τη μεριά του ο Hayden ήταν ικανοποιημένος και περιμένει καλό αγώνα την Κυριακή. «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στη δεύτερη σειρά φέτος και για λίγο σήμερα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο ψηλά. Είναι καλό, αλλά δεν γιορτάζουμε για την 6η θέση όταν ερχόμαστε για περισσότερα στο Philip Island. Το βασικό είναι ότι αύριο πρέπει να βρούμε τρόπο να κάνουμε τα ελαστικά να αντέξουν στη διάρκεια του αγώνα και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω διαφορετικές γραμμές για να αποφύγω τα σαμαράκια. Έχασα λίγο χρόνο όταν ένα μπροστινό ελαστικό δεν έβγαινε, αλλά εκτός από αυτό δεν έχω δικαιολογίες. Είχα έναν καθαρό γύρο και πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Αύριο θα είναι το 150ο GP μου στη μεγάλη κατηγορία και είμαι περήφανος που βρίσκομαι τόσο καιρό εδώ και παραμένω σε εργοστασιακή ομάδα. Με τη θέση μου στο grid, θα είναι καλό να πάρουμε το καλύτερό μας αποτέλεσμα στο στεγνό. Θα είναι πολύ δύσκολα διότι αρκετοί είναι γρήγοροι, αλλά θα προσπαθήσουμε».
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Οκτ 22, 2011 06:20

Την Παρασκευή (21/10), μετά τo πέρας των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Sepang, όπου για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς, όντας μάλιστα σχεδόν 2,5" πιο αργός από τον ταχύτερο της ημέρας, Dani Pedrosa, ο Valentino Rossi ξέσπασε.

Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν χειμαρρώδης στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση της μοτοσυκλέτας του και την πρόοδο που δεν έχει καταφέρει να κάνει η Ducati εδώ από τις χειμερινές δοκιμές έως τώρα.

«Από τις χειμερινές δοκιμές μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα!», δήλωσε ο Doctor και πρόσθεσε: «Δεν βελτιωθήκαμε σε τίποτα, είμαστε πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Μόνο το κιβώτιο είναι καλύτερο, είμαι πιο γρήγορος στην επιτάχυνση. Δεν είμαι πια σίγουρος ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Το βέβαιο είναι ότι το πρόβλημά μας δεν έχει να κάνει με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το πλαίσιο. Είτε είναι από αλουμίνιο είτε από κάρμπον μικρή η διαφορά. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημά μας».

Τέλος, ο Rossi βλέπει με θετικό μάτι την είδηση ότι ο Πρωταθλητής των Superbike, Carlos Checa θα δοκιμάσει την Desmosedici: «Είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης, με πολλές συμμετοχές στα MotoGP. H βοήθειά του μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για εμάς».
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό blinkys την Σάβ Οκτ 22, 2011 15:30

Εχω εμπιστοσύνη στον γιατρό. Θα τα καταφέρει και θα σαλτάρουν οι Ιταλοί όταν πάρει πρωτάθλημα με Ιταλική μοτοσυκλέτα . pontium
Άβαταρ μέλους
blinkys    
0,3 Bar
0,3 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 1.5

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Οκτ 22, 2011 15:35

Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Re: Valentino Rossi

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Κυρ Νοέμ 27, 2011 06:24

Ότι και να οδηγήσει το πηγαίνει όρθιο...

Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Re: Valentino Rossi

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Δευτ Δεκ 26, 2011 20:51

O Valentino Rossi εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός στο MotoGP το 2012, ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι το μέλλον του σπορ επιφυλάσσει μοτοσικλέτες με λιγότερη τεχνολογία, μιλώντας για 30 λεπτά σε live streaming που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα ενός εκ των χορηγών του.

Μετά το απογοητευτικό 2011, την πρώτη του χρονιά στη Ducati και την πρώτη της ζωής του χωρίς νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Ιταλός είπε ότι ι ίδιος και η Ducati άλλαξαν πολλά στη μοτοσικλέτα GP12 της νέας χρονιάς για να πλησιάσουν τις ιαπωνικές μοτοσικλέτες, που κυριάρχησαν φέτος.

"Ελπίζω για το καλύτερο, δουλέψαμε πολύ φέτος για να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τη μοτοσικλέτα καλύτερη. Έχουμε πολλές νέες ιδέες να δοκιμάσουμε με τον [τεχνικό διευθυντή] Filippo Preziosi και όλα τα παιδιά στη Ducati.

Είμαστε περίεργοι να διαπιστώσουμε την απόδοσή μας στις πρώτες δοκιμές της Sepang. Θα έχουμε διαφορετική μοτοσικλέτα και θα δούμε αν μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Το ελπίζω".

Πέραν της μοτοσικλέτας, ο "γιατρός", σε αντίστοιχη ερώτηση, είπε ότι θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το κράνος που συνδυάζει τα δικά του χρώματα μαζί με εκείνα του εκλιπόντος Marco Simoncelli. "Θα έχω το ίδιο κράνος - τουλάχιστον στις δοκιμές. Δείχνει ωραίο. Μου αρέσει και θέλω να θυμάμαι τον Sic. Ίσως του χρόνου να χρησιμοποιήσω τον κανονικό μου σχεδιασμό, αλλά με κάτι για να τον θυμάμαι. Το νούμερο 58".

"Πιο οικονομικό μέλλον"
Σχετικά με το μέλλον του MotoGP, ο V. Rossi είπε ότι υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας η κορυφαία κατηγορία θα αναγκαστεί να περιορίσει την προηγμένη τεχνολογία και να υιοθετήσει πιο οικονομικές, λιγότερο αποδοτικές, αλλά και πιο διασκεδαστικές μοτοσικλέτες.

Το 2012, θυμίζουμε, είναι ένα "σταυροδρόμι" για το MotoGP. Η χωρητικότητα των κινητήρων θα αυξηθεί στα 1.000 κ.εκ., αλλά το κυριότερο είναι ότι μαζί με τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες -Honda, Yamaha, Ducati- θα επιτρέπεται και η συμμετοχή μοτοσικλετών με κινητήρες 1.000 κ.εκ. παραγωγής, με ορισμένες τροποποιήσεις, από τις ιδιωτικές ομάδες CRT (Claiming Rule Teams).

"Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος γενικώς στο motorsport. Η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει να υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια. Φυσικά θα θέλαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τις μοτοσικλέτες μας όπως είναι τώρα - με κορυφαία τεχνολογία και εξαιρετική απόδοση. Όμως, υπάρχουν λιγότερα κεφάλαια τριγύρω κι έτσι δεν έχουμε επιλογή, είμαστε κάπως υποχρεωμένοι.

Αν θέλουμε περισσότερες μοτοσικλέτες στην εκκίνηση και καλό θέαμα, θα αναγκαστούμε να οδηγούμε μοτοσικλέτες με μικρότερη απόδοση, με μικρότερο κόστος, αλλά και πιθανώς πιο διασκεδαστικές. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο για το MotoGP.

Πιστεύω ότι η πρώτη χρονιά των CRT θα είναι δύσκολη, με μεγάλες διαφορές (σ.σ.: από τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες). Ωστόσο, θα κάνουν δοκιμές και θα βελτιώνονται. Θα έχουν θέση στο μέλλον του MotoGP", συμπλήρωσε ο 31χρονος.

Πέραν των παραπάνω, ο Valentino Rossi απάντησε και σε μια σειρά άλλων ερωτήσεων. Είπε ότι το όνειρό του είναι να κατακτήσει το δέκατό του παγκόσμιο πρωτάθλημα (σε όλες τις κατηγορίες), είπε ότι η καλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν η πρώτη νίκη με τη Yamaha στο ντεμπούτο του με τη Μ1 (στη Νότια Αφρική το 2004) και επίσης ότι η χειρότερή του ήταν το 2010, όταν έσπασε το πόδι του στο ατύχημα του Mugello. Κι ακόμη:

Ποιο χαρακτήρα του κινηματογράφου θα ήθελες να υποδυθείς;
Τον Dan Aykroyd στην ταινία Blues Brothers. Είναι το αγαπημένο μου έργο.

Ποιο από όλα τα κράνη σου έχει το αγαπημένο σου σχέδιο;
Το φετινό ή εκείνο του Μουτζέλο με το πρόσωπό μου. Είναι κλασσικό.

Πιστεύεις στο Θεό;
Ναι, νομίζω ότι πιστεύω στο Θεό.

Φοβάσαι το θάνατο;
Λιγάκι. Νομίζω ότι τον φοβούνται. Ειδικά εμείς, οι αναβάτες, ρισκάρουμε πολλά.

Πότε θα αποκτήσεις τον Valentino junior;
Δεν ξέρω. Δεν είναι στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή.

Θα αγωνιζόσουν στα Superbikes μετά το MotoGP;
Δεν ξέρω.

Θα δημιουργούσες δική σου ομάδα στο MotoGP;
Δεν είναι μια ιδέα μου μου αρέσει. Ίσως να δούλευα πάνω σε κάτι τέτοιο για τον αδελφό μου. Θέλει κάποτε να γίνει αναβάτης στο MotoGP.

Τι λες για το Twitter και Facebook;
Ο μοναδικός αληθινός μου λογαριασμός στο Twitter είναι @ValeYellow46. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου ενός ‘επίσημου’ λογαριασμού στο Facebook, είναι ψεύτικοι.

Θα προσπαθούσες να κερδίσεις το ΤΤ (Tourist Trophy στο Isle of Man) όπως έκαναν στο παρελθόν οι Giacomo Agostini, John Surtees κ.λπ.;
Πριν λίγα βράδια παρακολουθούσα το DVD ‘TT Closer To The Edge’. Το προτείνω, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να κερδίσω το ΤΤ. Χρειάζεσαι πολλή εμπειρία και πολλά χρόνια για να το καταλάβεις. Είναι συναρπαστικός αγώνας. Πήγα εκεί με τη Dainese το 2009, αλλά δεν θέλω να τρέξω. Είναι απλά πολύ επικίνδυνο.

Δεν μιλάς για τους αντιπάλους σου όσο μιλούσες στο παρελθόν...
Θα είχε πλάκα, αλλά τις περισσότερες φορές στις μέρες μας πρέπει να φέρεσαι διπλωματικά. Να μην υπερβάλλεις σε όσα λες στον Τύπο.

Πως ήταν η οδήγηση των μοτοσικλετών 990 κ.εκ., από το 2002 ως το 2006;
Οι παλιές μοτοσικλέτες των 1.000 κ.εκ. ήταν πολύ πιο διασκεδαστικές. Χρειαζόσουν προσοχή στο άνοιγμα του γκαζιού, διότι είχες λιγότερη βοήθεια. Ήταν πιο διασκεδαστικό.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Επιστροφή στο Ξένοι Αγώνες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης