[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 00:57 ]

Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Νοέμ 18, 2008 18:28

Δοκιμές εξέλιξης-ΚαταλονίαΗ McLaren χρησιμοποιούσε ένα φετινό (ρυθμισμένο να παράγει χαμηλά επίπεδα αρνητικής άντωσης) και ένα υβριδικό μονοθέσιo με τους δοκιμαστές της Gary Paffet και Pedro de la Rosa στα πηδάλια. Ο Ισπανός ήταν ταχύτερος με την MP4-23K, η οποία φέρει KERS. O de la Rosa δήλωσε ότι με τα σλικ ελαστικά, υπάρχει πολύ περισσότερη πρόσφυση, ωστόσο με τη μειωμένη αεροδυναμική απόδοση η συνολική πρόσφυση παραμένει στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο όπως αναφέρει ο Ισπανός, το ζύγισμα του μονοθεσίου είναι διαφορετικό, με το εμπρός μέρος να είναι πολύ δυνατό στην προσέγγιση των στροφών, προσφέροντας πολύ καλή πρόσφυση στην έξοδό τους. Αυτό κάνει τον de la Rosa να προβλέψει ότι το 2009, τα μονοθέσια θα είναι ταχύτερα στις αργές στροφές και πιο αργά στις γρήγορες καμπές, λόγω της μειωμένης αρνητικής άντωσης. Ο Ισπανός δήλωσε επίσης ότι το KERS χρειάζεται αρκετή εξέλιξη ακόμα, ειδικά στη φάση του φρεναρίσματος, καθώς εκεί φορτίζει, παράγοντας επιπλέον αντίσταση η οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να ελεγχθεί, μέσω της κατανομής πέδησης και του φρεναρίσματος του κινητήρα. Ο de la Rosa κατέληξε ότι οι ομάδες έχουν πάρα πολλά να μάθουν σε εξαιρετικά περιορισμένα χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης. Xειμερινές δοκιμές εξέλιξης: Καταλονία, 17/11
A/A Οδηγός Ομάδα-Κινητήρας Χρόνος Γύροι
1 Takuma Sato Toro Rosso-Ferrari 1:20.763 121
2 Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:21.071 117
3 Alex Wurz Honda 1:21.198 77
4 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes 1:21.417 65
5 Luca Badoer Ferrari 1:22.038 93
6 Gary Paffett McLaren-Mercedes 1:22.235 47
7 Robert Kubica BMW Sauber 1:22.341 56
8 Sebastien Loeb Red Bull-Renault 1:22.503 82
9 Nelsinho Piquet Renault 1:22.560 80
10 Christian Klien BMW Sauber 1:22.883 53
11 Nico Hulkenberg Williams-Toyota 1:23.467 116
12 Vitantonio Liuzzi Force India-Ferrari 1:23.794 86
13 Adrian Sutil Force India-Ferrari 1:23.832 88
14 Marc Gene Ferrari 1:24.117 32
15 Bruno Senna Honda 1:24.343 39
16 Giedo van der Garde Renault 1:24.908 27
17 Lucas di Grassi Honda 1:25.512 48
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Νοέμ 19, 2008 14:47

Δοκιμές εξέλιξης-Καταλονία:H McLaren συμμετείχε με μονάχα έναν οδηγό, τον Gary Paffett, ο οποίος το πρωί οδηγούσε την εφοδιασμένη με KERS ΜΡ4-23Κ, αλλά όταν αυτή παρουσίασε μια διαρροή λαδιού, η ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κανονικό μονοθέσιο για προληπτικούς λόγους.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Νοέμ 21, 2008 08:59

Στο στρατόπεδο της McLaren για δεύτερη συνεχή ημέρα ο Gary Paffett διεξήγαγε δοκιμές μόνος του με το βρετανικό μονοθέσιο που έφερε σύστημα KERS.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Δεκ 02, 2008 21:34

Στις 16/1 η νέα McLarenΗ McLaren ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης της MP4-24, του καινούργιου μονοθεσίου της για το 2009.

Η αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου, στο εργοστάσιο της ομάδας στο Woking, σε μια εκδήλωση χαμηλών τόνων, η οποία, ωστόσο, θα επιφυλάσσει και μια έκπληξη.Εικόνα

Η ομάδα θα κάνει δοκιμές με ένα υβριδικό μονοθέσιο πριν το τέλος του έτους, το οποίο θα φέρει εξαρτήματα προδιαγραφών 2009.

Η McLaren είναι η τρίτη ομάδα που ανακοινώνει επίσημα την ημερομηνία παρουσίασης του καινούργιου μονοθεσίου της, με τις άλλες δυο να είναι η Toyota και η BMW Sauber.

Η ιαπωνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της TF109 θα γίνει μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών της στο διαδίκτυο και όχι με την κλασική μορφή των παρουσιάσεων όπου και ο Τύπος δίνει το παρών, ενώ οι δοκιμές με το εν λόγω μονοθέσιο θα ξεκινήσουν στην Algarve της Πορτογαλίας στις 20 Ιανουαρίου.

Εκείνη την ημέρα θα παρουσιάσει το δικό της μονοθέσιο και η BMW Sauber και πάλι στη Βαλένθια της Ισπανίας, στην πίστα (Ricardo Tormo) της οποίας θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα τις δοκιμές εξέλιξης. Στις 16/1 η νέα McLaren
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Δεκ 05, 2008 22:40

Ο Hamilton ανυπομονεί να δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο
Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2008 22:25

Ο Lewis Hamilton ταξίδεψε στην Φιλανδία αυτή την εβδομάδα για μια εβδομάδα προετοιμασίας μαζί με τους ομόσταυλούς του Heikki Kovalainen, Pedro de la Rosa και Gary Paffett.

Ο πρόσφατα στεφθείς πρωταθλητής της F1 ανυπομονεί να μπει στο μονοθέσιο. Η πρώτη του έξοδος με το μονοθέσιο του 2009 της McLaren θα γίνει τον Ιανουάριο.



Μιλώντας για το χειμερινό του πρόγραμμα ο Lewis Hamilton είπε: «Τα ταξίδια στην Φιλανδία για την χειμερινή μας προετοιμασία είναι μια από τις καλύτερες εβδομάδες του χρόνου για μένα. Μοιάζει σαν να βρίσκομαι μίλια μακριά από οπουδήποτε και εντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Μου επιτρέπει να συγκεντρωθώ αποκλειστικά στην προπόνησή μου, που είναι πολύ καλό. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη βδομάδα: Η Φιλανδία τον χειμώνα είναι κρύα και παγωμένη και πιεζόμαστε σκληρά κάθε μέρα.»



Αλλά μετά την Πρωτοχρονιά ο Hamilton θα είναι πολύ πρόθυμος να μπει στο πρόγραμμα. «Η Βραζιλία φαντάζει ήδη σαν να έγινε πολύ καιρό πριν και τώρα επικεντρώνομαι 100% στο 2009. Πήραν τα μέτρα μου για το κάθισμα του μονοθεσίου στο Κέντρο Τεχνολογίας της McLaren στις αρχές του μήνα και παρόλο που το πρόγραμμα είναι να αρχίσουμε τις δοκιμές τον Ιανουάριο, είμαι πανέτοιμος να ξεκινήσουμε.»



«Μετά την Φιλανδία, ανυπομονώ για μερικές μεγάλες εκδηλώσεις στην Βρετανία. Θα παραστώ στα Βραβεία Autosport, στον Αγώνα των Πρωταθλητών και στην εκδήλωση Αθλητική Προσωπικότητα της Χρονιάς του BBC. Είναι όλες φανταστικές εκδηλώσεις και μου δίνουν πολύ ενέργεια γιατί έχω την ευκαιρία να περάσω χρόνο με τους συναδέλφους σε ένα χαλαρό περιβάλλον και επίσης να γνωρίσω τους Βρετανούς οπαδούς, που είναι και αυτοί φανταστικοί.»



«Πριν τα Χριστούγεννα, σκοπεύω να κάνω τις διακοπές μου για να γυρίσω φρέσκος και θετικός να ξεκινήσω το χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών μας με την MP4-24. Έχω ήδη δει από κοντά το καινούριο μονοθέσιο και οι μηχανικοί εξήγησαν την φιλοσοφία πίσω του και πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα του χρόνου.»



«Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις δοκιμές, πιστεύω ότι τα νέα μονοθέσια θα ανοίξουν το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς και πραγματικά ανυπομονώ να καταπιαστώ με τους νέους κανονισμούς.»
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Δεκ 11, 2008 10:54

Η McLaren δοκιμάζει μια νέα μπροστινή αεροτομή στην Jerez Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2008 00:52

Η ομάδα της McLaren έχει εισάγει μια νέα μπροστινή αεροτομή στο μονοθεσίο της ομάδας την Τετάρτη. Η ομάδα ολοκληρώνει ένα τριήμερο δοκιμών στην Jerez αυτή την εβδομάδα και σε προετοιμασία για την επόμενη σαιζόν η ομάδα έχει τον οδηγό δοκιμών Pedro de la Rosa στο μονοθέσιο για να εξετάσει την νέα αεροτομή.Εικόνα Εικόνα

Η McLaren με την νέα μπροστινή αεροτομή είναι πιο κυρτή από την μπροστινή αεροτομή της Bmw Sauber και της Williams οι οποίες είχαν τον περασμένο μήνα στη Βαρκελώνη.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιαν 18, 2009 14:51


H McLaren-Mercedes παρουσίασε την MP4-24

Εικόνα
Pedro de la Rosa, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, Gary Paffett
H McLaren-Mercedes πραγματοποίησε στο εργοστάσιό της, στο Woking της Αγγλίας την παρουσίαση του μονοθεσίου που δημιούργησε για το 2009, της MP4-24, η οποία, δεδομένου ότι ο Lewis Hamilton κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα θα φέρει το Νο. 1 αυτή τη σεζόν.

O Ron Dennis, πρόεδρος της McLaren, δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών τα τελευταία 15 χρόνια, ανάγκασαν το τεχνικό τμήμα της βρετανικής ομάδας να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά για να προετοιμάσει το εν λόγω μονοθέσιο. Λόγω των αλλαγών αυτών, οι τεχνικοί του Woking αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν το σχεδιασμό της MP4-24 από λευκή κόλλα χαρτιού και ο Dennis τόνισε ότι η κατανόηση των απαιτήσεων των καινούργιων κανονισμών είναι πολύ σημαντική καθώς, εάν κάποιος κάνει λάθος στις βασικές αρχές του μονοθεσίου, όσο δυναμική και να είναι η εξέλιξή του μετέπειτα, δε θα είναι ικανή να διορθώσει τις ελλείψεις που θα έχουν παρουσιαστεί.

Ο Dennis, τόνισε επίσης ότι η McLaren δε μπορεί να πάρει τίποτα ως δεδομένο, παρά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος οδηγών. Όπως είναι φυσικό, στόχος για τη McLaren παραμένει η κατάκτηση αμφότερων των πρωταθλημάτων, αν και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως επηρέασε τις ισορροπίες απόδοσης μεταξύ των ομάδων η μαζική αλλαγή των κανονισμών.Εικόνα

Η McLaren έχει ήδη έτοιμα δυο δείγματα της MP4-24, με το δεύτερο πλαίσιο να βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία από όπου η McLaren θα ξεκινήσει τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης για το 2009. Ο οδηγός δοκιμών της ομάδας, Pedro de la Rosa, θα πραγματοποιήσει το shakedown του καινούργιου μονοθεσίου αύριο. Ο Ισπανός ευελπιστεί ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει την ομάδα σε έναν φρενήρη χειμώνα που θα προηγηθεί της πρεμιέρας της σεζόν στη Μελβούρνη. Η McLaren θα κατασκευάσει φέτος μονάχα 5 πλάισια, αντί των συνηθισμένων 6, λόγω των περιορισμών στις δοκιμές εξέλιξης.
ΕικόναΛεπτομέρειες της MP4-24 (δεξιόστροφα, από πάνω αριστερά): α)Τα διπλά flap της εμπρός αεροτομής, β)το σύνολο barge-boards/διαχωριστή κάτω από το cockpit, γ)οι απολήξεις των εξατμίσεων, δ)οι πολύ μικρές εισαγωγές αέρα των ψυγείων.
Δεκαοχτώ μήνες προετοιμαζόταν η MP4-24, η οποία είναι ίσως το ομορφότερο εκ των μονοθεσίων του 2009 που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής. Το ρύγχος είναι μακρύ, μέσου ύψους και στο κάτω μέρος του παρουσιάζει αψιδωτή μορφή, για την καλύτερη διαχείριση της ροής αέρα σε αυτή την περιοχή. Η εμπρός αεροτομή (που την έχουμε δει από τον περυσινό Δεκέμβριο) παρουσιάζει flap δυο στοιχείων (εκ των οποίων μονάχα το ανώτερο είναι κινούμενο) με πιο περίπλοκο σχεδιασμό από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, σε αντίθετη με τα πλευρικά τοιχώματα, τα οποία είναι τα πιο απλοϊκά που έχουν εμφανιστεί. Στον εμπρός άξονα, οι ζάντες παρουσιάζουν καλύμματα με μια μικρή οπή στο μέσο του πίσω μέρους τους.

Η MP4-24 δεν παρουσιάζει (ακόμα) διαμορφωτές ροής αέρα στην περιοχή των ψαλιδιών της εμπρός ανάρτησης. Εντούτοις, φέρει αρκετά μεγάλα σύμφωνα με τα σταθμά των καινούργιων κανονισμών barge boards εμπρός από τα ψυγεία, μεταξύ των οποίων στεγάζεται ένας έξυπνα σχεδιασμένος διαχωριστής σχήματος Τ στην προέκταση του πατώματος, κάτω από το υπερυψωμένο cockpit. Κάτω από τον αεραγωγό του κινητήρα, διατηρείται (με κάποιες εξελίξεις) ο περίπλοκος σχεδιασμός του περυσινού μονοθεσίου, με τις κάθετες επιφάνειες που διαμορφώνουν καλύτερα τη ροή αέρα προς την πίσω αεροτομή.

Tα πολύ υψηλά καλύμματα των ψυγείων αποτελούν εντελώς καινούργια σύλληψη, με τις εισαγωγές αέρα να είναι πολύ μικρές και αρκετά ανυψωμένες. Τα καλύμματα των ψυγείων είναι αρκετά ογκώδη, καθώς φιλοξενούν και το KERS, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κρυμμένες εντός του αμαξώματος απολήξεις των εξατμίσεων, οι οποίες καταλήγουν σε δυο ανυψωμένες οπές που βρίσκονται πολύ κοντά στον πίσω άξονα. Όσον αφορά την πίσω αεροτομή, η McLaren διατήρησε το flap που δε στηρίζεται στα πλευρικά τοιχώματα.

O κινητήρας ενώνει τον (ξεχωριστό) κινητήρα του KERS με το κιβώτιο. Το KERS είναι τοποθετημένο μεταξύ του πλαισίου και του κινητήρα, εκεί όπου παραδοσιακά βρισκόταν το ντεπόζιτο λαδιού, το οποίο έχει ανατοποθετηθεί. Εντός των καλυμμάτων των ψυγείων βρίσκεται η μονάδα ελέγχου του KERS και οι μπαταρίες του και το αριστερό φέρει μια επιπλέον οπή για να τα ψύχει.

Ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Norbert Haug, δήλωσε ότι αυτός είναι ένας από τους πιο προκλητικούς χειμώνες που έχει συναντήσει στη Formula 1, καθώς παρά το πάγωμε της εξέλιξης των κινητήρων, ο ανώτατος ρυθμός περιστροφής έχει περιοριστεί στις 19.000 στροφές/λεπτό, ενώ οι τεχνικοί του τμήματος κινητήρων είχαν να διευθετήσουν και την τοποθέτηση του KERS, έτσι ώστε να λειτουργεί σε αρμονία με την 8κύλινδρη γερμανική μονάδα.

Αμφότεροι οι οδηγοί της ομάδας, Lewis Hamilton και Heikki Kovalainen, στην πρώτη τους φορά που είδαν την MP4-24 πλήρως συναρμολογημένη, πιστεύουν ότι το μονοθέσιο είναι όμορφο.

Λεπτομέρειες της MP4-24 (δεξιόστροφα, από πάνω αριστερά): α)Τα διπλά flap της εμπρός αεροτομής, β)το σύνολο barge-boards/διαχωριστή κάτω από το cockpit, γ)οι απολήξεις των εξατμίσεων, δ)οι πολύ μικρές εισαγωγές αέρα των ψυγείων.
Ο Hamilton παραδέχθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς η MP4-24 είναι το πρώτο μονοθέσιο που φέρει το Νο. 1, έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2008 από τον Βρετανό, ο οποίος ανυπομονεί να κάνει μια ακόμα ανταγωνιστική σεζόν. Ο Hamtilton προσέθεσε επίσης: «Δεν κάθομαι εδώ λέγοντας ότι είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κάθομαι εδώ λέγοντας ότι θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής», δήλωση που καθορίζει τους στόχους του νεαρού Βρετανού για το 2009. Ο περυσινός πρωταθλητής όμως δεν έχει οδηγήσει ακόμα με τα σλικ ελαστικά και δεν έχει δοκιμάσει το KERS ή την ρυθμιζόμενη εμπρός αεροτομή. Σε αυτά τα καινούργια στοιχεία, ο Hamilton θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα, εντός των μόλις 7 ημερών δοκιμών που έχει στη διάθεσή του πίσω από το τιμόνι της MP4-24 μέχρι την έναρξη της καινούργιας σεζόν. Από αυτά που έχει ακούσει όσον αφορά τα καινούργια στοιχεία του μονοθεσίου, τα φετινά ελαστικά έχουν μικρότερο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας.
Εικόνα
Ο Kovalainen παραδέχθηκε ότι πέρυσι είχε ίσως περισσότερες απαιτήσεις από όσες θα έπρεπε από τον εαυτό του και ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην αυτοκριτική του. Ο Φινλανδός θέλει φέτος να έχει μια πιο χαλαρή και ευχάριστη σεζόν. Ο Kovalainen δηλώνει πολύ καλύτερα προετοιμασμένος ενόψει της ερχόμενης σεζόν, έπειτα από ένα χρόνο στη McLaren και πιστεύει ότι εξαρτάται και από τον ίδιο και τη βελτίωση των επιδόσεών η αλλαγή των στρατηγικών αποφάσεων της ομάδας προς εύνοιά του, έπειτα από την αποκάλυψή του ότι στους 18 αγώνες του 2008 είχε μονάχα σε μια περίπτωση μικρότερο φορτίο καυσίμου από τον team mate του στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Kovalainen δήλωσε ότι τα μονοθέσια θα συμπεριφέρονται διαφορετικά φέτος, γεγονός που ίσως απαιτήσει τροποποιήσεις στο στυλ οδήγησης αλλά και τον τρόπο στησίματος. Ο 27χρονος οδηγός τόνισε ότι η ομάδα έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της «οδηγησιμότητας» (του τρόπου με τον οποίο αποδίδει την ισχύ) του κινητήρα, έναν από τους λίγους τομείς στους οποίους μπορεί να επέμβει κανείς με το πάγωμα της εξέλιξης των V8, κάνοντας διαφορά.
Φ.Λ.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιαν 18, 2009 14:52

Ο Hamilton περιμένει μια συναρπαστική σαιζόν
Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009 00:51

Ο Lewis Hamilton και ο ομόσταυλός του Heikki Kovalainen αποκάλυψαν την ολοκαίνουργια Mp4-24 την Παρασκευή στο εργοστάσιο της ομάδας στο Woking. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 απόλαυσε κάθε στιγμή.
Μιλώντας ο Lewis Hamilton στην παρουσίασης της Mp4-24 στο Woking δήλωσε: "Η άφιξη ενός νέου μονοθεσίου είναι πάντα μια συναισθηματική στιγμή για οποιοδήποτε οδηγό και να παρουσιάσει την Mp4-24 είναι ακόμα πιο ξεχωριστό για μένα, όχι μόνο επειδή το μονοθέσιο φαίνεται απολύτως καταπληκτικό αλλά και επειδή φέρνει τον αριθμό ένα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

"Πιστεύω ότι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ανοικτό, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες αλλαγές κανόνων και ότι μια μεγάλη προοπτική για κάθε οπαδό της F1. Προσωπικά, ελπίζω για μια άλλη επιτυχή saiz;on και την πιθανότητα άλλη μια φορά να παλέψουμε για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα εάν είναι απαραίτητο, αλλά
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Ιαν 26, 2009 14:36

Oι πρώτες δοκιμές του 2009 Εικόνα Στο Algarve, την επιστροφή του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου έκανε για πρώτη φορά έπειτα από το τέλος της σεζόν του 2008, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton. Ο Βρετανός αναγκάστηκε την τρίτη ημέρα να σβήσει προληπτικά τον κινητήρα του μονοθεσίου του και να το παρκάρει στην πίστα. Η βλάβη αποτράπηκε με αυτό τον τρόπο και δεν χρειάστηκε αντικατάσταση της 8κύλινδρης μονάδας. Oι οδηγοί της McLaren διέγραψαν αρκετούς γύρους με την MP4-24 να φέρει πίσω αεροτομή προδιαγραφών 2008, για μεγαλύτερη σταθερότητα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Η κακοκαιρία απέτρεψε τον Heikki Kovalainen από το να οδηγήσει το καινούργιο μονοθέσιο της McLaren την τέταρτη ημέρα. Σύμφωνα με τον οδηγό δοκιμών της McLaren, Pedro de la Rosa, οι αλλαγές ρύγχους κατά τη διάρκεια των pit stop θα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο από τη φετινή σεζόν, λόγω της αυξημένης πολυπλοκότητας της εμπρός αεροτομής. Μέχρι το 2008, η αντικατάσταση του ρύγχους ήταν μια διαδικασία που μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 10 δευτερόλεπτα, ωστόσο φέτος θα απαιτεί αρκετά περισσότερο χρόνο, καθώς είτε η ομάδα χρησιμοποιεί υδραυλικό σύστημα, ή ηλεκτροκινητήρα για την αλλαγή κλίσης του κινούμενου flap, θα πρέπει να συνδεθούν κάποιου είδους καλώδια, κάτι που θα κοστίζει χρόνο... Ο Ισπανός, δήλωσε επίσης έκπληκτος από το πόσο μικρή διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά επέφερε η εφαρμογή των καινούργιων κανονισμών (αεροδυναμική και σλικ ελαστικά) ενώ τόνισε ότι τα καινούργια μονοθέσια αποκρίνονται καλύτερα στις κινήσεις του τιμονιού, λόγω της αυξημένης (αναλογικά) πρόσφυσης που παρέχουν τα σλικ ελαστικά στον εμπρός άξονα.
Timo Glock (Toyota)
Ο de la Rosa πρόσθεσε επίσης ότι η κατανόηση της λειτουργίας των ελαστικών είναι ο πιο σημαντικός τομέας, ωστόσο εκτιμά, ότι κανείς δε θα γνωρίζει πως ακριβώς λειτουργούν αυτά μέχρι την Αυστραλία, καθώς οι χειμερινές δοκιμές θα διεξαχθούν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που θα επικρατούν στους αγώνες και κανείς δε γνωρίζει πως αυτό θα τα επηρεάσει όσον αφορά την απόδοση, καθώς οι γόμες τους λειτουργούν σε διαφορετικά θερμοκρασιακά πλαίσια, αλλά και το ρυθμό φθοράς τους.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Μαρ 05, 2009 14:34

Κovalainen: Έτοιμη να αγωνιστεί με KERS η McLaren
Εικόνα
Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes)
O Heikki Kovalainen είναι 99% σίγουρος ότι η McLaren θα χρησιμοποιήσει το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS) που έχει προετοιμάσει για τη φετινή σεζόν, από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, που διεξάγεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 29 Μαρτίου.

Ο Φινλανδός οδηγός της McLaren, αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή, η βρετανική ομάδα βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης του συστήματος όπου μπορεί να το χρησιμοποιεί στις δοκιμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε πλήρη ισχύ, αξιόπιστα, χωρίς να παρουσιάζονται προβλήματα.

Συνεπώς, ο Kovalainen κρίνει ότι εκτός αν κάτι πάει εντελώς στραβά, δεν υπάρχει λόγος η McLaren να μην παραταχθεί στην εκκίνηση της Μελβούρνης με ένα μονοθέσιο που θα φέρει λειτουργικό KERS.

O Kovalainen πιστεύει ότι το KERS θα αποφέρει πλεονεκτήματα ιδίως κατά τη διαδικασία της εκκίνησης (μέχρι την πρώτη στροφή, αν και σύμφωνα με τους κανονισμούς, η χρήση του επιτρέπεται μονάχα εφόσον το μονοθέσιο έχει ξεπεράσει τα 100 χλμ/ώρα, συνεπώς η αποτελεσματικότητά του θα εξαρτάται και από το μήκος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού της εκάστοτε πίστας) αλλά και σε μονομαχίες με άλλους οδηγούς, ιδίως αν οι τελευταίοι οδηγούν μονοθέσια που δε φέρουν το σύστημα, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί με αρκετές ομάδες, στους πρώτους τουλάχιστον αγώνες.

Όσον αφορά τη χρήση του KERS στο βρεγμένο, ο Kovalainen σχολίασε ότι ο οδηγός πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο (στην έξοδο από μια στροφή) πριν χρησιμοποιήσει την επιπλέον ισχύ, λόγω των περιορισμών της παρεχόμενης πρόσφυσης από τα ελαστικά.

Επίσης, επί του θέματος της αλλαγής του τρόπου εργασίας των οδηγών υπό τους καινούργιους κανονισμούς (με τον περιορισμό των δοκιμών εξέλιξης στο ελάχιστο, και μονάχα πριν την έναρξη της σεζόν) ο Φινλανδός δήλωσε ότι δουλεύει περισσότερο (περνάει περισσότερες ώρες στο «γραφείο») και οδηγεί λιγότερο. Ο Kovalainen αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί περισσότερο τον υπερσύγχρονο προσομοιωτή της McLaren, αναλύοντας ακόμα πιο πολύ τα δεδομένα από αυτόν με τους μηχανικούς της ομάδας. Με αυτούς τους κανονισμούς, ο Kovalainen πιστεύει ότι οι ομάδες και οι οδηγοί θα πρέπει να επικεντρώνονται σε άλλους τομείς για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους αλλά και τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Μαρ 13, 2009 22:40

Τι τρέχει με την McLaren;
12/3/2009 10:38:42 μμ
Εικόνα
Βρισκόμαστε περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν 2009 και η McLaren εξακολουθεί να προβληματίζει τους απανταχού φίλους της με την άσχημη απόδοσή της στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Η MP4-24 δεν λέει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις στα μέχρι τώρα τεστ, παρά τους αρκετούς πειραματισμούς που έκαναν οι μηχανικοί της ομάδας στην αεροδυναμική του μονοθεσίου -χρησιμοποιώντας πολύ συχνά μπογιά για να βλέπουν την ροή του αέρα-, πριν καταλήξουν στο οριστικό ντιζάιν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην πίσω αεροτομή, αλλά και γενικότερα στην σχεδίαση του πίσω μέρους του μονοθεσίου. Πρόκειται για έναν τομέα που έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, λόγω των νέων κανονισμών με τον αεροδυναμικό διαχύτη (δυσκολίες στο συγκεκριμένο πεδίο συναντάει και η Renault με την R29).

Η πιο πρόσφατη λύση που παρουσίασε η McLaren στη Βαρκελώνη, ήταν μια ενδιαφέρουσα καινοτομία με κοψίματα στο πάτωμα του μονοθεσίου ακριβώς μπροστά από τους πίσω τροχούς. Ωστόσο, ούτε αυτό φαίνεται ότι πρόσθεσε ταχύτητα στην MP4-24, καθώς τόσο ο Χάικι Κοβαλάινεν όσο και ο Λιούις Χάμιλτον παρέμειναν το λιγότερο δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό.

Τι λένε στην McLaren για όλα αυτά; Ο πρόεδρος της ομάδας και μέχρι πρότινος επικεφαλής της, Ρον Ντένις, ισχυρίζεται με σιγουριά πως άλλο πράγμα είναι οι δοκιμές και άλλο οι αγώνες.

"Οποιο κι αν είναι το επίπεδο απόδοσης της McLaren σήμερα, θα είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα παλέψουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα", τόνισε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η ομάδα του έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, καθυστερώντας ως την τελευταία στιγμή να δοκιμάσει το τελικό αεροδυναμικό πακέτο ενόψει Μελβούρνης.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο η βρετανική ομάδα να κάνει αυτό που στην F1 περιγράφεται με τον όρο "sandbagging", δηλαδή να μην αποκαλύπτει επίτηδες τον πραγματικό ρυθμό του μονοθεσίου της, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των ανταγωνιστών της.

Ωστόσο, οι περισσότεροι παρατηρητές απορρίπτουν αυτή την περίπτωση θεωρώντας ότι θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο εκ μέρους της McLaren να κάνει κάτι τέτοιο, δεδομένης της τεράστιας σημασίας που έχουν τα τεστ του φετινού χειμώνα μετά τις δραστικές αλλαγές στους κανονισμούς.

Και βέβαια αν κάτι έχει φτιαχτεί στραβά από την αρχή, δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να το διορθώσει εντός της σεζόν, ύστερα από την εξολοκλήρου απαγόρευση δοκιμών ανάμεσα στα 17 GP της χρονιάς, κάτι που ισχύει από φέτος.

Αλλά το τι ισχύει στην περίπτωση της McLaren και το πού πραγματικά βρίσκεται σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε μόνο στην Μελβούρνη, αμέσως μόλις σβήσουν τα κόκκινα φώτα την εκκίνηση.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Μαρ 13, 2009 23:08

"Εχουμε πρόβλημα"
13/3/2009 1:30:36 μμ
Εικόνα
Αυτό που ήταν ξεκάθαρο από τους χρόνους σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών του φετινού χειμώνα, ήρθαν πλέον να το παραδεχτούν και δημόσια οι άνθρωποι της McLaren - ότι δηλαδή η MP4-24 υστερεί σημαντικά σε απόδοση έναντι των ανταγωνιστών της.

"Σίγουρα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας την επόμενη εβδομάδα στην Χερέθ για ακόμα τέσσερις μέρες, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει βελτίωση" - Νόρμπερτ Χάουγκ

Το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας φλερτάρει σταθερά με τις τελευταίες θέσεις στα τεστ ως τώρα, αντιμετωπίζοντας φανερά πρόβλημα στον τομέα της αεροδυναμικής, το οποίο δεν λύθηκε ούτε στην Βαρκελώνη, παρά τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πίσω μέρος του.

Και την Παρασκευή (13/3), ο νέος επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, επιβεβαίωσε ότι έτσι έχει η κατάσταση, προσθέντοντας ότι η ομάδα του προσπαθεί σκληρά να βγει από το αδιέξοδο.

"Οι πρώτες δοκιμές της MP4-24 με το ενδιάμεσο αεροδυναμικό πακέτο πήγαν σύμφωνα με τις αρχικές μας εκτιμήσεις", τόνισε.

"Αυτή την εβδομάδα το μονοθέσιο έτρεξε στην Βαρκελώνη με αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, και ανακαλύψαμε ότι υπάρχει έλλειμμα στην απόδοση, το οποίο τώρα δουλεύουμε σκληρά για να καλύψουμε".

Σε ερώτηση για το αν το μονοθέσιο είναι αρκετά γρήγορο αυτή τη στιγμή, ο Γουίτμαρς απάντησε: "Οχι αυτή τη στιγμή και σίγουρα όχι με βάση τα υψηλά στάνταρ της ομάδας μας.

"Αλλά ο Λιούις (Χάμιλτον) είναι ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με ένα από τα μονοθέσιά μας. Αρα οτιδήποτε λιγότερο από αυτό το επίπεδο επιτυχίας θεωρείται μη ικανοποιητικό από εμάς, τους χορηγούς μας, τα μίντια και τους οπαδούς μας.

"Θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι η McLaren μετράει 648 εκκινήσεις σε GP, έχοντας κερδίσει τα 162 από αυτά και καταφέρει να τερματίσει 431 φορές στο βάθρο.
Εικόνα
"Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας και έχουμε πίστη στην ικανότητα των μηχανικών μας να δουλέψουν σκληρά για να φέρουν την MP4-24 σε θέση να προσθέσει κι άλλα επιτεύγματα στο ενεργητικό μας. Βρισκόμαστε ήδη σε αυτή την διαδικασία".

Αναφερόμενος στο τι ακριβώς φταίει και το μονοθέσιο δεν αποδίδει καλά, ο Γουίτμαρς υποστήριξε: "Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων. Ο κινητήρας μας της Mercedes-Benz είναι δυνατός -το είδαμε αυτό πέρυσι-, άρα το έλλειμμα απόδοσης της MP4-24 έχει να κάνει ξεκάθαρα με το σασί.

"Είναι αναπόφευκτο στην σύγχρονη εποχή της F1 ο αεροδυναμικός τομέας του μονοθεσίου να έχει τον πρώτο λόγο στα μεγάλα θετικά και αρνητικά του συνολικού πακέτου και αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της MP4-24. Αλλά οι μηχανικοί στην F1 μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα υπό πίεση. Μιλώντας τους σήμερα (13/3), μου έκανε εντύπωση η αποφασιστικότητά τους να επιλύσουν τα προβλήματα του μονοθεσίου.
Εικόνα
"Πολλές φορές στην ιστορία της F1 υπήρξαν επιτυχημένες ομάδες που ξεκίνησαν με ένα μονοθέσιο το οποίο δεν δούλευε τόσο καλά όσο περίμεναν, και πολλές φορές αυτές οι επιτυχημένες ομάδες επανήλθαν στις πρώτες θέσεις του grid σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα, χάρη στις προσπάθειες των μηχανικών. Αυτό στοχεύουμε να κάνουμε και στην πραγματικότητα είναι κάτι που ήδη κάνουμε".

Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ, διαφωνεί με τον Γουίτμαρς ως προς το πόσο γρήγορα μπορεί η McLaren να διορθώσει το μονοθέσιό της.
Εικόνα
"Σίγουρα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας την επόμενη εβδομάδα στην Χερέθ για ακόμα τέσσερις μέρες, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει βελτίωση", υπογράμμισε.

Η McLaren θα συναντήσει τις Renault, Williams και Brawn στην Χερέθ την Κυριακή (15/3), στο τελευταίο τεστ πριν από την έναρξη της σεζόν στην Μελβούρνη (28-29/3).
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό Makisma την Σάβ Μαρ 14, 2009 06:33

ειπαν στην McLaren :
Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ, διαφωνεί με τον Γουίτμαρς ως προς το πόσο γρήγορα μπορεί η McLaren να διορθώσει το μονοθέσιό της.

"Σίγουρα δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας την επόμενη εβδομάδα στην Χερέθ για ακόμα τέσσερις μέρες, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει βελτίωση", υπογράμμισε.

Αν μη τι άλλο , μας κάνει εντύπωση. Πως είναι δυνατόν ένα γρουπ ,όπως αυτό της McLaren ,να εχει φτάσει στο παρά πέντε των αγώνων και να μην μπορούν να λύσουν
ενα τέτοιο πρόβλημα . Εμπειρία και γνώση έχουν … να φάνε και oι κότες .
….. Η γνωμη μου ….
Τελευταία επεξεργασία από Makisma και Κυρ Μαρ 15, 2009 04:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost
 
Δημοσιεύσεις: 12779
Εγγραφή: Παρ Μαρ 07, 2008 18:26
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό aar την Σάβ Μαρ 14, 2009 21:58

Ο Kovalainen αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί περισσότερο τον υπερσύγχρονο προσομοιωτή της McLaren, αναλύοντας ακόμα πιο πολύ τα δεδομένα από αυτόν με τους μηχανικούς της ομάδας. Με αυτούς τους κανονισμούς, ο Kovalainen πιστεύει ότι οι ομάδες και οι οδηγοί θα πρέπει να επικεντρώνονται σε άλλους τομείς για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους αλλά και τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους.
Στελιο σε ευχαριστω
η ενημερωση ειναι πολλη και αρκετα εξειδικευμενη
η τεχνολογια εξελισεται προς οφελος μας
βοηθουνται απο τους διαφορους εξομοιωτες ολοι και οδηγοι και μηχανικοι και αεροδυναμιστες
σε βαθμο που σε λιγα χρονια θα γινονται δοκιμες μονο στον εξομοιωτη
οπως πιστευω γνωριζεις στους υπολογιστες καθε καινουργια γενινια ειναι εως και 1000φορες πιο γρηγορη απο την προηγουμενη
ετσι οι συνθηκες του εξομοιωτη γινονται ολο και πιο πραγματικες
και

θα φτασουμε στην εποχη που το καθε εξαρτημα
απο αεροτομη εως την τελευταια βιδα του μοτερ
θα ειναι τοσο ακριβως προσδιορισμενα
σε σχημα βαρος υλικο λειτουργικοτητα
που το μονο εμποδιο θα ειναι η ιδιοσυγκρασια και η διαθεση καθε οδηγου για να κανει την διαφορα και να γινει πρωτος :turbo: :turbo: :turbo:

βλεπετε
και το πιο περιπλοκο προβλημα θελει μια και μονο απλη και καθαρη σκεψη για να λυθει :bow: :bow: :bow:
δεν μου αρεσει η ευθεια
γιατι την βλεπω σαν διαλειμα μεχρι την επομενη στροφη

http://www.alexis-hair.gr
Άβαταρ μέλους
aar    
0,7 Bar
0,7 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 744
Εγγραφή: Δευτ Απρ 14, 2008 18:28
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Re: Vodafone McLaren Mercedes NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Μαρ 17, 2009 01:25

H ΜcLaren παραδέχεται ότι η MP4-24 δεν είναι αρκετά γρήγορηΕικόνα

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
O διευθυντής της ομάδας McLaren, Μartin Whitmarsh παραδέχθηκε ότι η ΜΡ4-24 δεν είναι όσο γρήγορη θα ήθελε η ομάδα σε αυτή τη χρονική περίοδο. Οι χρόνοι της McLaren στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ήταν απογοητευτικοί και πολυάριθμες φορές η MP4-24 επικαλύφθηκε με φωσφορίζουσα πράσινη μπογιά για να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του αέρα επάνω στο αμάξωμα, ή έφερε ειδικές συσκευές μετρήσεων στο διαχύτη και την εισαγωγή των ψυγείων για να εντοπιστεί το πρόβλημα του βρετανικού μονοθεσίου.

Η φετινή McLaren δεν παράγει αρκετή αρνητική άντωση, σύμφωνα με τις παραδοχές των ιθυνόντων της, ειδικότερα στο πίσω μέρος. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι η υστέρηση αυτή οφείλεται σε προβλήματα με το καλιμπράρισμα της αεροδυναμικής σήραγγας της ομάδας.

Η McLaren δοκίμασε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη ένα καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο, όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν επέφερε τις αναμενόμενες βελτιώσεις στους χρόνους. Η βρετανική ομάδα έχει επικεντρωθεί πλέον στην επίλυση των προβλημάτων απόδοσης που αντιμετωπίζει το μονοθέσιό της.

Ο Whitmarsh δήλωσε ότι η έλλειψη υψηλών επιδόσεων οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται καθαρά στο πλαίσιο και δεν αφορά τον κινητήρα της Mercedes, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ευθύνεται τόσο η χρήση του KERS όσο και η αποχώρηση του Ron Dennis, για τα προβλήματα του μονοθεσίου.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Επόμενο

Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες