[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 10:15 ]

F1 NEWS (Αγωνες-βαθμολογιες-σχολια)

Re: F1 NEWS (Αγωνες-βαθμολογιες-σχολια)

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Δευτ Απρ 15, 2013 20:55

ειναι και λιγο σνομπ και ξινος...καπως ετσι μου δειχνει...δεν ξερω,μπορει να τον εχω παρεξηγησει τον ανθρωπο,αλλα δεν τον χωνεψα βρε παιδι μου!

βαθμολογια μεχρι στιγμης τι εχουμε?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Απρ 23, 2013 13:38

Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η συμπεριφορά του Μπάτον», δήλωσε ο Σέρχιο Πέρες μετά το γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Πέρες: «Υπέροχος τύπος ο Μπάτον»
Μέγεθος κειμένου
Μπορεί κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Μπαχρέιν και πιο συγκεκριμένα κατά την προσπάθεια του ομόσταβλού του, Σέρχιο Πέρες, να τον προσπεράσει ο Τζένσον Μπάτον να έγινε έξαλλος, ωστόσο μετά τον αγώνα είχε ηρεμήσει και ήταν φιλικός όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μεξικανός πιλότος της McLaren.

Ο Πέρες παραδέχτηκε πως στον αγώνα ήταν πιο επιθετικός από ότι έπρεπε, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της McLaren να αφήσει τους δύο της πιλότους να τρέξουν ελεύθεροι χωρίς εντολές.

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, πραγματικά μου άρεσε πολύ. Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου. Όλοι έχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά συνεχίζουν να με στηρίζουν. Νομίζω ότι ήμουν λίγο επιθετικός στο σημερινό αγώνα, χτυπώντας τους τροχούς μας με τον Μπάτον, ίσως να ήταν μία ριψοκίνδυνη κίνηση, αλλά η ομάδα δεν μας είπε να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Δεν υπήρξαν εντολές», ήταν τα λόγια του Μεξικανού πιλότου για να αναφερθεί στη μάχη του με τον Μπάτον.

«Μετά τον αγώνα ο Μπάτον ήταν πολύ ήρεμος και φιλικός, κάτι που ήταν υπέροχο. Ωστόσο, δεν μου έκανε έκπληξη γιατί είναι υπέροχος τύπος και σπουδαίος πιλότος».
βασανιστικά να βρω ψευδώνυμο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda2

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Απρ 23, 2013 13:39

Πρόταση νέου πενταετούς συμβολαίου θέλει να κάνει ο Μπέρνι Έκλεστοουν στους υπεύθυνους της πίστας του Μπαχρέιν.

Κοντά σε νέα συμφωνία F1 και Μπαχρέιν
Την επέκταση της συνεργασίας του πρωταθλήματος της Formula 1 με την πίστα του Μπαχρέιν επιθυμεί ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ο υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος τόνισε πως η διοργάνωση του αγώνα ήταν πολύ καλή και πως θα ήθελε να βλέπει τη Formula 1 στο Μπαχρείν και τα επόμενα χρόνια, προτείνοντας ένα νέο πενταετές συβόλαιο.

«Νομίζω ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά και θα είμαστε περισσότερο χαρούμενοι αν τους προτείνουμε ένα νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό», ήταν τα λόγια του υπεύθυνου των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Formula 1.

Πρόθυμος να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τη Formula 1 είναι ο πρόεδρος της πίστας “Sakhir International” , ο οποίος ωστόσο τόνισε πως δεν έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Έκλεστοουν.

«Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το 2016, αλλά προφανώς είμαστε πρόθυμοι να κοιτάξουμε πέρα από αυτό το σημείο. Δεν έχουμε ακόμη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά είμαστε χαρούμενοι με αυτή την προοπτική».
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Απρ 23, 2013 13:43

Να αγχώσουν και να οδηγήσουν σε λάθος τον Σεμπάστιαν Φέτελ θέλουν στη Lotus.

«Να αγχώσουμε τον Φέτελ»

Την επιθυμία να δώσουν στον Κίμι Ραϊκόνεν ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό, ώστε να πιέσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να τον οδηγήσει σε λάθος εντός της πίστας εξέφρασε ο Ερίκ Μπουγιέ.

Το αφεντικό της Lotus ακόμη αναφέρθηκε στην εξέλιξη του μονοθεσίου, τονίζοντας πως στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσες οι βελτιώσεις που θα υποστεί το μονοθέσιο τους.

«Πρόκειται να ασκήσει πίεση στον Φέτελ. Θα του δώσουμε ότι μπορούμε για να τον υποστηρίξουμε για να πιέσει τον Φέτελ και να τον οδηγήσει σε κάποιο λάθος», ήταν τα λόγια του αφεντικού της Lotus για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους μηχανικούς στις εγκαταστάσεις για ακόμη μία φορά γιατί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Η εξέλιξη του μονοθεσίου αναμένεται να είναι καλή και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια», πρόσθεσε ο Μπουγιέ.
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τετ Μάιος 01, 2013 06:30

Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (01/05) από το θάνατο του Άιρτον Σένα, όταν το μονοθέσιό του έγινε κομμάτια στην πίστα της Ίμολα. Διαβάστε τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του Βραζιλιάνου οδηγού σχετικά με την αγάπη του για την οδήγηση, αλλά και για άλλες πτυχές της καθημερινότητας.

Ένας από τους κορυφαίους πιλότους της σύγχρονης εποχής στη Formula 1, ο Άιρτον Σένα, έχασε τη ζωή του στην πίστα της Ίμολα πριν από ακριβώς 19 χρόνια.

Εκείνη τη "μαύρη" μέρα για τον παγκόσμιο αθλητισμό, την 1η Μαΐου 1994, όταν το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου ξέφυγε από τον έλεγχό του, "καρφώθηκε" σε έναν τοίχο κι έγινε χίλια κομμάτια.ν έλεγχό του, "καρφώθηκε" σε έναν τοίχο κι έγινε χίλια κομμάτια.
Η αγάπη του Σένα για την οδήγηση και τη συμμετοχή του σε αγώνες αυτοκινήτων ήταν τεράστια, κάτι που φαινόταν και από όσα δήλωνε σχετικά με αυτό το θέμα.
Διαβάστε ποιες ήταν οι πιο ιδιαίτερες ατάκες του Βραζιλιάνου για τις νίκες του, για το Θεό, αλλά και για τις γυναίκες.
Οι 15 πιο διάσημες ατάκες του Άιρτον Σένα:
Αν ποτέ μου συμβεί κάποιο ατύχημα που τελικά θα μου στοιχίσει τη ζωή, ελπίζω να συμβεί ακαριαία. Δεν θα ήθελα να είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν θα ήθελα να είμαι σε ένα νοσοκομείο και να υποφέρω από κάποιον τραυματισμό. Αν είναι να ζήσω, θέλω να ζήσω πλήρως, πολύ έντονα, διότι είμαι ένας έντονος άνθρωπος. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου αν έπρεπε να ζήσω μισός.
Το να είσαι δεύτερος, είναι σαν να είσαι πρώτος μεταξύ αυτών που χάνουν.
Αν έχεις το Θεό στο πλευρό σου, όλα γίνονται ξεκάθαρα.
Δεν έχω είδωλα. Θαυμάζω τη δουλειά, την αφοσίωση και την ικανότητα.
Οι πλούσιοι δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα νησί που περικλείεται από φτώχεια. Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Πρέπει να δίνουμε μία ευκαιρία στον καθένα, τουλάχιστον μία απλή ευκαιρία.
Δεν ξέρω να οδηγώ με άλλον τρόπο που να μην είναι επικίνδυνος. Ο καθένας πρέπει να βελτιώνεται. Κάθε οδηγός έχει το όριό του. Το όριό μου είναι λίγο μακρύτερα από των υπολοίπων.
Το να συμμετέχω σε αγώνες και να διαγωνίζομαι είναι στο αίμα μου. Είναι κομμάτι μου, κομμάτι της ζωής μου. Το κάνω για όλη μου τη ζωή και ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο.
Ο φόβος με συναρπάζει.
Τα λεφτά είναι μία περίεργη υπόθεση. Οι άνθρωποι που δεν έχουν, τα επιδιώκουν. Οι άνθρωποι που έχουν, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Όταν μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο και αγωνίζεσαι για να νικήσεις, η δεύτερη ή η τρίτη θέση δεν είναι αρκετή.
Δεν είμαι σχεδιασμένος για να τερματίζω δεύτερος ή τρίτος. Είμαι σχεδιασμένος για να νικάω.
Ποτέ δεν θα μάθετε το συναίσθημα ενός οδηγού όταν νικάει σε έναν αγώνα. Το κράνος κρύβει συναισθήματα που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά.
Γυναίκες. Πάντα έχεις προβλήματα μαζί τους, αλλά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτές.
Το συναίσθημα του κινδύνου είναι συναρπαστικό. Η πρόκληση είναι να βρίσκεις νέους κινδύνους.
Η νίκη είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα άλλα έρχονται μετά.
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Κυρ Μάιος 26, 2013 14:47

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν θα έβλεπε ότι η δεύτερη νίκη στην καριέρα του θα έρθει στο Μονακό σε έναν παραδοσιακά επεισοδιακό αγώνα που στιγματίστηκε από την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας τρεις φορές η μία ύστερα από διακοπή.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που έδειξε να συμβιβάζεται, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ με τη Red Bull να κάνει το δύο-τρία. Από τη δέκατη θέση είδε την καρό σημαία ο Κίμι Ραϊκονεν που... έμπλεξε με τον Σέρχιο Πέρες.

Εκτός βάθρου ο Λιούις Χάμιλτον που ολοκλήρωσε τον αγώνα από την τέταρτη θέση, τρεις πιο ψηλά από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Το γκραν πρι:
Το γκραν πρι του Μονακό πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Αυτό δεν θα άλλαζε φέτος και έτσι έγινε. Η ησυχία που επικρατούσε στους δρόμους του Πριγκιπάτου στους πρώτους γύρους, μάλλον προμήνυε το τι θα γίνονταν στην συνέχεια.
Στην εκκίνηση οι πρώτοι πιλότοι διατήρησαν τη θέση τους, αποφεύγοντας να ρισκάρουν, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να οδηγεί την κούρσα και να οριοθετεί τον ρυθμό.
Η ησυχία στο Μονακό κράτησε μέχρι τον 30ο γύρο, στον οποίο ο Φελίπε Μάσα, ανεπίδεκτος μαθήσεως, τράκαρε στο ίδιο σημείο που έχασε τον έλεγχο της F138 και χθες στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μονοθέσιο του και να στείλει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Το safety car έμεινε στον αγώνα για έξι γύρους, αρκετοί για να μπουν στα πιτ οι πιλότοι και να αλλάξουν ελαστικά. Μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατά τν έξοδο του από το πρώτο πιτ στοπ έχασε δύο θέσεις.
Οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να μπουν για δεύτερο πιτ στοπ, αφού οι Παστόρ Μαλδονάδο και Μαξ Τσίλτον έκαναν το… θαύμα τους με τον τελευταίο να πέφτει πάνω στον πιλότο από τη Βενεζουέλα ο οποίος απογειώθηκε στις μπαριέρες.Το σφοδρό ατύχημα οδήγησε τους αγωνοδίκες στο να διακόψουν τον αγώνα με τις ομάδες να εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο για να αλλάξουν ελαστικά.
Στη συνέχεια του αγώνα οι Σέρχιο Πέρες και Ρομάν Γκροσάν.
Ο πιλότος της Lotus… καβάλησε το μονοθέσιο του Ρικιάρντο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να ξαναμπαίνει στην πίστα.Όσον αφορά στον Πέρες, ο Μεξικανός είχε πάρει φορά, ρισκάροντας στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Κίμι Ραϊκόνεν.
Οι δύο πιλότοι είχαν επαφή με τον Ραϊκόνεν να μπαίνει στα πιτ και να τερματίζει στη δέκατη θέση, ενώ ο Μεξικανός πλήρωσε το τίμημα και εγκατέλειψε. Πολύ καλή ήταν η Force India, η οποία είδε και τους δύο της πιλότους να είναι σε θέση να κάνουν και προσπεράσεις και να μην ρισκάρουν την παραμονή τους στον αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη :

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Φέτελ, Red Bull
3. Γουέμπερ, Red Bull
4. Χάμιλτον, Mercedes
5. Σούτιλ, Force India
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Βερνιέ, Toro Rosso
8. Μπάτον, McLaren
9. Ντι Ρέστα, Force India
10. Ραϊκόνεν, Lotus
11. Χούλκενμπεργκ, Sauber
12. Μπότας, Williams
13. Γκoυτιέρες, Sauber
14. Τσίλτον, Marussia
15. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 107
2. Κίμι Ραϊκόνεν 86
3. Φερνάντο Αλόνσο 78
4. Λιούις Χάμιλτον 62
5. Μαρκ Γουέμπερ 57
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 47
7. Φελίπε Μάσα 45
8. Πολ Ντι Ρέστα 28
9. Ρομέιν Γκροσάν 26
10. Τζένσον Μπάτον 25
11. Άντριαν Σούτιλ 16
12. Σέρχιο Πέρες 12

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Red Bull 164
2. Ferrari 123
3. Lotus 112
4. Mercedes 109
5. Force India 44
6. McLaren 37
7. Φελίπε Μάσα 45
8. Πολ Ντι Ρέστα 28
9. Ρομέιν Γκροσάν 26
10. Τζένσον Μπάτον 25
11. Άντριαν Σούτιλ 16
12. Σέρχιο Πέρες 12
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Κυρ Ιουν 30, 2013 12:52

στην αγγλία τα λάστιχα τις πιρέλι διαλύονται σήμερα στον αγώνα budo budo
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Δευτ Ιούλ 01, 2013 13:40

Κράτησε τη νίκη ο Ρόσμπεργκ
Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με επίπληξη τον Νίκο Ρόσμπεργκ, επειδή δεν ελάττωσε ταχύτητα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.
Από το γραφείο των αγωνοδικών του βρετανικού Grand Prix πέρασε ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά το τέλος του αγώνα. Υπήρξε έρευνα σχετικά με την αδυναμία του Ρόσμπεργκ να ελαττώσει ταχύτητα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.
Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με επίπληξη τον Γερμανοφινλανδό οδηγό, ο οποίος θα κρατήσει την τρίτη νίκη στην καριέρα του.
οδηγός της Mercedes που είχε νικήσει και στο Μονακό τερματισε μπροστά από τον Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull και τον Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari.
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Δευτ Ιούλ 01, 2013 13:43

Η FIA καλεί και πάλι την Pirelli
O πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ κάλεσε την Pirelli για συζητήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη της ίδιας εικόνας στους επόμενους αγώνες. "Σκληρά" λόγια από τους οδηγούς. πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ βρέθηκε στο Σίλβερστοουν και οι εκπλήξεις με τα κλαταρισμένα ελαστικά δεν του άρεσαν καθόλου.
Ο Γάλλος πρώην επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari φέρεται να κάλεσε την Pirelli σε επείγουσα συνάντηση την Τετάρτη (3/7) στο Παρίσι για να συζητήσουν την κατάσταση με τα ελαστικά.
Ζητήθηκε από την Pirelli να προτείνει μια λύση. Προτεραιότητα του Τοντ δεν είναι το θέαμα, αλλά η ασφάλεια των οδηγών.
Εκνευρισμένος ο Λιούις Χάμιλτον χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την κατάσταση και καταφέρθηκε εναντίον της Pirelli. "Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο θέμα. Κάναμε τις δοκιμές για να εξελίξουμε και να βελτιώσουμε τα ελαστικά για να σταματήσουμε να γίνεται κάτι τέτοιο και μετά τις δοκιμές δεν έκαναν τίποτα. Κάποιος θα μπορούσε να είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Σκεφτόμουν όταν οδηγούσα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας πως όταν θα χτυπήσει κάποιος, θα γίνει κάτι".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σέρχιο Πέρες, επίσης θύμα κλαταρισμένου ελαστικού. "Απαράδεκτή κατάσταση, ρισκάρουμε τη ζωή μας και δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι σε όλους εμάς. Αν συμβαίνει την ώρα που κινούμαστε με 250χλμ/ώρα είναι κρίμα και η Pirelli έχει αρκετή δουλειά να κάνει".
FOLLOW SPORT24
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Δευτ Ιούλ 01, 2013 13:45

Αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1 ο Γουέμπερ
O Mαρκ Γουέμπερ θα εγκαταλείψει τη Φόρμουλα 1 στο τέλος της σεζόν για να τεθεί επικεφαλής στην προσπάθεια της Porsche να ανακτήσει τα πρωτεία στον αγώνα "24 Heures du Mans".
Έντεκα χρόνια στη Φόρμουλα 1 συμπλήρωσε φέτος ο ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός έκρινε πως ήταν αρκετά και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το σπορ στο τέλος της σεζόν.
Ο οδηγός της Red Bull, 36 χρονών πλέον, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε η Porsche. Η πολυνίκης εταιρεία στον αγώνα "24 Heures du Mans" επιστρέφει στους αγώνες το 2014.
Αποτελεί τιμή για μένα να βρεθώ στην Porsche κατά την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία στον αγώνα Le Mans και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής. Η Porsche έχει γράψει αγωνιστική ιστορία ως κατασκευαστής και φημίζεται για την εξαιρετική τεχνολογία και απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο", υποστήριξε ο Γουέμπερ που μετράει εννέα νίκες και 36 βάθρα στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1.
Ανάμεσα στους νέους τιμέιτ του είναι και ο πρώην οδηγός του Ολυμπιακού στη Superleague Formula, Νιλ Τζάνι! Η συμφωνία του Γουέμπερ με την Porsche είχε διαρρεύσει από τον Απρίλιο, όμως ο γερμανικός κολοσσός είχε διαψεύσει την ύπαρξη συμφωνίας.
Ο Αυστραλός βρίσκεται στη Red Bull από το 2007. Το κλίμα στην αυστριακή ομάδα δεν είναι καλό μετά από τον αγώνα στη Μαλαισία όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ παράκουσε τις εντολές της ομάδας.
Πλέον θα "φουντώσει" η "μάχη" της διαδοχής του Γουέμπερ στην ομάδα με το δίδυμο της Toro Rosso Ζαν-Έρικ Βερν και Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι επισήμως οι υποψήφιοι, αν και ενδέχεται να χάσουν την ευκαιρία εξαιτίας του Κίμι Ράικονεν.
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Σάβ Ιούλ 13, 2013 09:51

Ο Αλόνσο βάζει οχτώ στη Ferrari
Οχτώ με άριστα το δέκα βάζει ο Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος της Formula 1. Μπορεί η Ferrari να έχει… ταλαιπωρήσει λίγο τον Φερνάντο Αλόνσο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, ωστόσο ο Ισπανός πιλότος βαθμολόγησε τη σκουντερία με οχτώ μετά τα πρώτα εννιά γκραν πρι της σεζόν.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χαρακτήρισε την F136 ένα ολοκληρωμένο μονοθέσιο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όσο γρήγορο θα ήθελε.
«Νομίζω ότι οι πρώτοι εννιά αγώνες πήγαν πολύ καλά, μπορούμε να δώσουμε ένα οχτώ. Μπορεί να μην έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο, ωστόσο είναι ένα ολοκληρωμένο μονοθέσιο και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος.
Όσον αφορά εμένα, δεν μπορώ να με βαθμολογήσω. Έχω βελτιωθεί αρκετά από τα πρώτα χρόνια, ας πούμε ότι είμαι πιο ολοκληρωμένος, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αγώνα με τον αγώνα».
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Ιούλ 30, 2013 12:50

Ο Μοντετζέμολο τράβηξε το αυτί του Αλόνσο
Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο αποδοκίμασε δημόσια τις δηλώσεις του Φερνάντο Αλόνσο μετά το τέλος του Grand Prix Ουγγαρίας.

Η ατμόσφαιρα στη Ferrari δεν είναι ιδανική. Ήρθαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο να επιβεβαιώσουν την τεταμένη ατμόσφαιρα στο Μαρανέλο.
Ο Μοντετζέμολο άσκησε δημόσια κριτική στον Φερνάντο Αλόνσο μετά τις δηλώσεις του Ισπανού οδηγού μετά το τέλος του ουγγρικού Grand Prix.
Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας είχε συνάντηση με τον Στέφανο Ντομενικάλι, όπου ενημερώθηκε για τον αγώνα στο Ουνγκαρόρινγκ. Η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει σχετικά:
"Υπήρξε μια αναφορά (σ.σ. από τον Μοντετζέμολο) για τα τελευταία σχόλια από τον Αλόνσο που δεν άρεσαν στον Μοντετζέμολο, ούτε σε κανέναν στην ομάδα. Οπότε όταν ο Μοντετζέμολο επικοινώνησε με τον Ισπανό το πρωί στο τηλέφωνο για να του ευχηθεί χρόνια πολλά, του τράβηξε το αυτί θυμίζοντας του πως "όλοι οι σπουδαίοι πρωταθλητές που έχουν οδηγήσει για τη Ferrari έχουν πάντα βάλει το ενδιαφέρον τους για την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να δείξουμε αποφασιστικότητα στη συνεισφορά του καθενός μας στην ομάδα, να σταθούμε δίπλα στην ομάδα και τους ανθρώπους της τόσο στην πίστα, όσο και μακριά από αυτή".
Ο Αλόνσο, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τη Red Bull για το 2014 σε μια είδηση που κρύβει πολλά, τερμάτισε 5ος και είπε πως ενώ η Ferrari βρίσκεται κοντά στη λύση των προβλημάτων της, ζήτησε όμως η βελτίωση να έρθει στον πρώτο αγώνα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, στο Σπα.
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Ιούλ 30, 2013 12:52

Xάμιλτον: "Μια από τις σημαντικότερες νίκες μου"
Ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες ήρθε η πρώτη νίκη στην καριέρα του με τη Mercedes.
Tην τέταρτη νίκη του στην Ουγγαρία πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον. Έχει τρεις με τη McLaren και μια με τη Mercedes και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως τελικά η επιλογή του να πάει στη Mercedes ήταν σωστή.
Παρά το γεγονός πως ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε για τρίτο σερί αγώνα στην pole position, ούτε και ο ίδιος δεν φάνηκε να πιστεύει πως έπαιρνε πρώτος την καρό σημαία στο Ουνγκαρόρινγκ.

"Δεν συμμετείχαμε στο τεστ (σ.σ. των νέων οδηγών όπου οι υπόλοιπες ομάδες δοκίμασαν ελαστικά της Pirelli), βρισκόμασταν στο σκοτάδι όταν ήρθαμε εδώ, δίχως να περιμένουμε να βρεθούμε στην pole position και εκπλαγήκαμε με αυτό.

Νομίζω πως είναι μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του. Το να πάρεις μια νίκη με τη Mercedes Benz είναι κάτι αξιοσημείωτο, η ομάδα έκανε εκπληκτική δουλειά. Είναι απίστευτο το συναίσθημα", είπε ο Χάμιλτον που γνώρισε την αποθέωση όταν ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.
Συνέχισε λέγοντας "δουλέψαμε αρκετά τη χθεσινή βραδιά και ήλπιζα πως τα ελαστικά θα μας ταίριαζαν. Δεν είχαμε ιδέα πως θα πήγαιναν τα πράγματα τόσο καλά. Στα τελευταία 20 λεπτά προστάτευσα τα ελαστικά μου και δεν είχα προβλήματα. Νομίζω πως είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πως ήμουν "πεινασμένος" σήμερα. Έπρεπε να προσπεράσω τόσους ανθρώπους, συνήθως "κολλάω" ανάμεσα τους. Σήμερα θα επιχειρούσα ό,τι κίνηση είχα".
Παρότι βρίσκεται 48 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει ρεαλιστικές ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο κι ενώ απομένουν εννέα αγώνες για το τέλος της φετινής σεζόν.
"Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα αντέξουν τα ελαστικά στις άλλες πίστας. Αλλά αν μπορούμε να έρθουμε εδώ και να κάνουμε τα ελαστικά να διαρκέσουν, τότε μπορούμε να το κάνουμε παντού".
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

Δημοσίευσηαπό Young Schumacher την Δευτ Αύγ 05, 2013 12:29

HungaroKing ο Hamilton
Η πρώτη του νίκη με την Mercedes

Δημήτρης Παπαδόπουλος στις 28.07.2013
Με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton και την ομάδα της Mercedes η F1 πάει σε διακοπές. Ο αγώνας στην Ουγγαρία ήταν συναρπαστικός και σίγουρα άξιζε τον κόπο σε όλους έκατσαν να τον δουν.

Με την θερμοκρασία πίστας να βρίσκεται στους 51oC οι ομάδες έφταναν αργά για να πάρουν την θέση τους στο grid. O Rosberg είχε ένα πρόβλημα με την μπροστινή αεροτομή, αλλά όλα διορθώθηκαν πριν την εκκίνηση.

Η εκκίνηση ήταν συναρπαστική, ο Hamilton κατάφερε και κρατήθηκε μπροστά από τον Vettel. Ο Grosjean έδωσε μάχη με τον Alonso αλλά και αυτός κατάφερε να μείνει στην 3η θέση. Χαμένος βγήκε ο Rosberg ο οποίος είχε 2 εξόδους, ενώ κερδισμένος ήταν σίγουρα ο Button ο οποίος ανέβηκε στην 8η θέση.

Στον 9ο γύρο ο Hamilton άρχισε να χάνει ρυθμό, και στο τέλος του γύρου μπήκε για αλλαγή ελαστικών, αφήνοντας την πρωτοπορία στον Vettel o οποίος είχε μισό δευτερόλεπτο πίσω τον Grosjean. Ίδια απόσταση ήταν ανάμεσα και στον Massa που ήταν 4ος και στον Raikkonen. Ο Vettel και ο Massa μπήκαν μέσα στον 12ο γυρο, ενώ οι Lotus φαίνονταν ότι πήγαιναν για 2 στοπ, μένοντας περισσότερο έξω. Τελικά στον 14ο γύρο ο Grosjean μπήκε μέσα και ο Raikkonen τον ακολούθησε.

Η Red Bull Racing έδωσε οδηγία στον Vettel να αφήνει διαφορά από τον Button στην μάχη για την 3η θέση, γιατί το αυτοκίνητο του Γερμανού είχε χτυπήσει κόκκινο στην θερμοκρασία κινητήρα τη ίδια στιγμή που είχαμε τον ο Webber χωρίς να έχει κάνει πιτ στοπ και έχοντας ξεκινήσει με την σκληρότερη γόμα, να προηγείται στον 17ο γύρο. Ο Grosjean είχε μια μάχη με τον Vettel για την 4η θέση και πίεζε ασφυκτικά, την στιγμή που ο Alonso βρισκόταν πίσω από τον Γάλλο οδηγό της Lotus. Η πρώτη εγκατάλειψη ήρθε στον 21ο γύρο, όταν ο Sutil έμεινε από διαρροή στα υδραυλικά συστήματα.

Ο Hamilton ξαναπήρε την πρωτοπορία όταν ο Webber μπήκε στον 24ο γύρο για να βγάλει την μεσαία γόμα, βάζοντας και πάλι μεσαία, ενώ ο Vettel προσπέρασε τον Button. Το ίδιο δοκίμασε και ο Grosjean, αλλά χτύπησε τον οδηγό της McLaren. Ο οδηγός της Lotus μπήκε για αλλαγή ελαστικών με τον Button να βρίζει τον Γάλλο μέσω ενδοεπικοινωνίας.

Ο Grosjean είχε βάλει το πόδι στο πάτωμα και πέρασε τον Massa στον 30ο γύρο, από την εξωτερική, θυμίζοντας μέρες GP2. Η δεύτερη εγκατάλειψη εν τω μεταξύ ήρθε από τον Gutierrez ο οποίος πάρκαρε την Sauber στα πιτ. Ο Hamilton ξαναμπήκε στα πιτ στον 32ο γύρο, για να βάλει μέση γόμα, το ίδιο και ο Massa. Στον 32ο γύρο ο Vettel ήταν μπροστά από τους Alonso, Webber, Hamilton, Raikkonen και Grosjean.

O Hamilton έκανε ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στον Webber για να πάρει την πρωτοπορία, την ίδια στιγμή που ο Alonso έμπαινε στα πιτ. Όμως η μέρα του Grosjean φαινόταν να χαλάει παίρνοντας ποινή διέλευσης από τα πιτ για το συμβάν με τον Massa, έχοντας εγκαταλείψει την πίστα. Ο Raikkonen μπήκε στα πιτ έχοντας φτάσει με την μεσαία γόμα τους 29 γύρους, και μόλις μπήκε πάλι στην πόστα ήταν πίσω από τον Grosjean στην 6η θέση. Άλλη μια εγκατάλειψη ήρθε αυτή τη φορά για τον Bottas, ο οποίος «πάρκαρε» το μονοθέσιό του στην τελευταία στροφή.

Όταν βγήκε ο Hamilton από το στοπ του στον 50 γύρο βρέθηκε πίσω από τον Webber, αλλά αμέσως μετά πέρασε τον Webber. O Vettel μπήκε για το τελευταίο του στοπ στον 57ο γύρο και βγήκε πίσω από τον 3ο Raikkonen ο οποίος δεν θα πήγαινε για άλλο. Στη κορυφή ο Hamilton ήταν μπροστά από τον Webber με τον Αυστραλό να μπαίνει για την αλλαγή ελαστικών 10 γύρους πριν από το τέλος για να βάλει την μαλακή γόμα που ήταν υποχρεωμένος, πέφτοντας πίσω από τον Vettel στην 4η θέση, 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γερμανό. O Vettel είχε πλησιάσει τον Raikkonen στο μισό δευτερόλεπτο και με πιο φρέσκα ελαστικά, και είχε στην διάθεσή του 9 γύρους για να περάσει τον Φιλανδό. Με το μυαλό στην υπερθέρμανση του κινητήρα ο Vettel άφηνε γκάζι στο κλειστό μεσαίο κομμάτι, προσπαθώντας να αλλάξει τα πράγματα στην ευθεία. Η δοαφορά τους στον 64ο γύρο ήταν στο 1.5 δευτερόλεπτο. Το σερί των εγκαταλείψεων ήρθε με τον Nico Rosberg. Ο Γερμανός εγκατέλειψε το μονοθέσιο το οποίο είχε πάρει φωτιά στο πίσω μέρος, πιθανότατα από τον κινητήρα.

Την στιγμή που οι άνθρωποι της Mercedes είχαν την αγωνία τους για το εάν το πρόβλημα στον Rosberg θα είχε και φόβο να εμφανιστεί στον πρωτοπόρο Hamilton, οι Raikkonen και Vettel έδιναν την μάχη τους για την 2η θέση. Μεγάλος νικητής ήταν ο Lewis Hamilton, ενώ πίσω του ο Raikkonen και Vettel πήραν τις άλλες δυο θέσεις στο βάθρο. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Webber, Alonso, Grosjean, Button, Massa, Perez και Maldonado.

Καταταξη Αγωνα Ουγγαριας
http://prntscr.com/1jictk

Στο πρωτάθλημα οδηγών έχουμε πλέον
http://prntscr.com/1jicvw

Και τέλος στους κατασκευαστές
http://prntscr.com/1jicye
By M6crazy

ΛΕΥΚΟΙ ΑΕ[/color][/size]
Άβαταρ μέλους
Young Schumacher    
1,4 Bar
1,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: rx8 challenge

Δημοσίευσηαπό tsitasm2 την Τρί Αύγ 27, 2013 14:23

Ασταμάτητος ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull, αφού ο δρόμος προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, ανοίγει διάπλατα. Ο Γερμανός οδηγός, πήρε ακόμα μια νίκη και μάλιστα δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα...
Αρχικά, πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα και έκτοτε δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να διατηρήσει την πρωτιά. Μια συνηθισμένη καλή μέρα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος οδεύει προς τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του, ενώ έπιασε κάποια ρεκόρ του Σένα και του Σουμάχερ.

Συγκεκριμένα, για 4η συνεχόμενη χρονιά έχει μαζέψει τουλάχιστον 5 νίκες, κάτι που έχουν πετύχει μονάχα οι προαναφερθέντες (Σένα 1988-91, Σουμάχερ 2000-04).

Σ' ό, τι αφορά τώρα στη δεύτερη θέση, ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα, αρχίζοντας από την 9η θέση και τερματίζοντας δεύτερος τελικά. Ο Ισπανός αφού αρχικά κέρδισε 5 θέσεις, εν συνεχεία προσπερνούσε, μέχρι που πέρασε και τον Λιούις Χάμιλτον, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Βρετανού. Έτσι διαμορφώθηκε η κατάσταση και η τριάδα κλείδωσε με Φέτελ, Αλόνσο και Χάμιλτον.

Στην τέταρτη θέση είχαμε μάχη ανάμεσα στον Ρόζμπεργκ και στον Γουέμπερ, με τελικό νικητή τον Γερμανό, 6ος τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον, ενώ ο Φελίπε Μάσα πήρε εν τέλει την 7η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά από το 2009, ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, καθώς το μονοθέσιό του αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Αυτή η νίκη πάντως, φέρνει τον Φέτελ όλο πιο κοντά στον τίτλο, αφού η διαφορά του από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο, έφτασε τους 46 βαθμούς, 8 αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ και η Red Bull έχει ξεφύγει 77 βαθμούς από την δεύτερη Mercedes.
Η τελική κατάταξη του Βέλγικου γκραν πρι

1 Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)

2 Fernando Alonso (Ferrari) +16.8

3 Lewis Hamilton (Mercedes) +27.7

4 Nico Rosberg (Mercedes) +29.8

5 Mark Webber (Red Bull Racing-Renault) +33.8

6 Jenson Button (McLaren-Mercedes) +40.7

7 Felipe Massa (Ferrari) +53.9

8 Romain Grosjean (Lotus-Renault) +55.8

9 Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +69.5

10 Daniel Ricciardo (STR-Ferrari) +73.4

11 Sergio Perez (McLaren-Mercedes) +81.9

12 Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari) +86.7

13 Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) +88.2

14 Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari)

15 Valtteri Bottas (Williams-Renault)

16 Giedo van der Garde (Caterham-Renault) +1 γύρος

17 Pastor Maldonado (Williams-Renault) +1 γύρος

18 Jules Bianchi (Marussia-Cosworth)+1 γύρος

19 Max Chilton (Marussia-Cosworth) +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

14 Paul di Resta (Force India-Mercedes) στον 26ο γύρο

7 Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) στον 25ο γύρο

20 Charles Pic (Caterham-Renault) στον 8ο γύρο
Η βαθμολογία των οδηγών

1 Sebastian Vettel-German (Red Bull Racing-Renault) 197

2 Fernando Alonso-Spanish (Ferrari) 151

3 Lewis Hamilton -Βritish (Mercedes) 139

4 Kimi Räikkönen-Finnish (Lotus-Renault) 134

5 Mark Webber-Australian (Red Bull Racing-Renault) 115

6 Nico Rosberg-German (Mercedes) 96

7 Felipe Massa-Brazilian (Ferrari) 67

8 Romain Grosjean-French (Lotus-Renault) 53

9 Jenson Button-British (McLaren-Mercedes) 47

10 Paul di Resta-British (Force India-Mercedes) 36

11 Adrian Sutil-German (Force India-Mercedes) 25

12 Sergio Perez-Mexican (McLaren-Mercedes) 18

13 Jean-Eric Vergne-French (STR-Ferrari) 13

14 Daniel Ricciardo-Australian (STR-Ferrari) 12

15 Nico Hulkenberg-German (Sauber-Ferrari) 7

16 Pastor Maldonado-Venezuelan (Williams-Renault) 1

17 Valtteri Bottas-Finnish (Williams-Renault) 0

18 Esteban Gutierrez-Mexican (Sauber-Ferrari) 0

19 Jules Bianchi-French (Marussia-Cosworth) 0

20 Charles Pic-French (Caterham-Renault) 0

21 Giedo van der Garde-Dutch (Caterham-Renault) 0

22 Max Chilton-British (Marussia-Cosworth) 0
H βαθμολογία των κατασκευαστών

1 Red Bull Racing-Renault 312

2 Mercedes 235

3 Ferrari 218

4 Lotus-Renault 187

5 McLaren-Mercedes 65

6 Force India-Mercedes 61

7 STR-Ferrari 25

8 Sauber-Ferrari 7

9 Williams-Renault 1

10 Marussia-Cosworth 0

11 Caterham-Renault 0
Άβαταρ μέλους
tsitasm2    
0,1 Bar
0,1 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες