[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Απρ 20, 2026 02:27 ]

Αλλαγή συμπλέκτη cx-7

Re: Αλλαγή συμπλέκτη cx-7

Δημοσίευσηαπό kostas 3mps την Τρί Δεκ 24, 2013 17:10

φιλε μου φτιαχνεται το ιδιο βολαν,το εχω φτιάξει εγω στο αμάξι μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα,
δεν ειναι κατι δύσκολο ειναι πολυ απλό μια λιανση θα γίνει \..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
[/color]Εικόνα

GTX3071R powered by petsis service end re-action engineering
Άβαταρ μέλους
kostas 3mps    
0,4 Bar
0,4 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3mps

Δημοσίευσηαπό Nickcx7 την Τετ Δεκ 25, 2013 10:32

Και εγώ το ίδιο νόμιζα μέχρι που το πήγα και σε τόρνο, αν και δύο τοπ μαστόρια που ρώτησα
μου είπαν να μην μπώ καν στον κόπο. Το βολάν LUK του cx7 εκ κατασκευής δεν φτιάχνεται τελεία και παύλα.
Τώρα εαν εσύ έχεις φτιάξει το ίδιο ........
Διάβασε και αυτό είναι οδηγία του κατασκευαστή:
http://www.skama.gr/UsersFiles/admin/en ... anu_GR.pdf
Ε, ρε γλέντια!!!
Εικόνα
Nickcx7    
0,6 Bar
0,6 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: cx7

Δημοσίευσηαπό Ηλιας Α την Τετ Δεκ 25, 2013 10:59

kostas 3mps έγραψε:φιλε μου φτιαχνεται το ιδιο βολαν,το εχω φτιάξει εγω στο αμάξι μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα,
δεν ειναι κατι δύσκολο ειναι πολυ απλό μια λιανση θα γίνει \..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

ζυγοσταθμιση στο βολαν κανατε μετα την πλανη?
μην στέκεσε μπροστά σε ταύρο, πίσω από μουλάρι και δίπλα σε βλάκα.
Ηλιας Α    
0,6 Bar
0,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 2

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τετ Δεκ 25, 2013 16:36

η βελτιωησ στην αποκριση χαμηλα μεγαλωνει κατα πολυ την διαρκεια ζωης του συμπλεκτη (παραδειγμα ο κωστας που απο νωρις ειχε βελιωθει και ενω εχει ξεπερασει τις 120000 χιομετρα και εχει ηδη act συμπλεκτη στη ζελατινα εδω και κανα διχρονο ακομα κραταει ο μαμα - με το αυτοκινητο να κανει 0-100 κατω απο 6 δευτερολεπτα)

ο συμπλεκτης δεν εχει κανενα προβλημα να παραλαβει ισχυ μεχρι 350 αλογα (με την ροπη που αντιστοιχει εκει δηλαδη 40φευγα κιλα) αλλα ταλαιπωρειται καργα κατα την εκκινηση (την καθημερινη απλη εκκινηση) που πατιναρει για ωρες μεχρι πιασουμε τα 20χαω οπου η πρωτη δουλευει στις 2000 στροφες και μπορει να ανεβασει κανεις ανθρωπινα .
οταν το αυτοκινητο ζωντανεψει απο τις 1000 (για τα κιλα του παντα και την γραναζωση της 1ης) αρκει να πατιναρουμε μεχρι τα 10χαω (δηλαδη λιγοτερο απο το μισο χρονο που εκτος απο λιγοτερος χρονος ειναι και σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες) και ο συμπλεκτης ταλαιπωρειται οσο σε ενα yaris (οχι εκπαιδευτικο!)

δηλαδη αν ο μαμα συμπλεκτης βγαζει 60-70 χιλιαδες χιλιομετρα στην ελεινη ρυθμιση του εργοστασιου , οταν φταιχτει το αυτοκινητο χαμηλα θα βγαλει για πλακα 120000. (εκτος βεβαια αν μετα την βελτιωση δεν αφησεις φαναρι για φαναρι οποτε στις 20000 δε θα μπορεις ουτε να ξεπαρκαρεις.

τωρα για το πλατω διπλης μαζας, εγω θα το τορνιριζα αν δεν ειχα να ξοδεψω για act σετ η αντε για καινουριο luk αδιαφοροντας για τις προτροπες των μαστοριων (δηλαδη να σκεφτω να θα τορνιρω 2-3 δεκατα το πλατω με 100 ευρω ,η να το αλλαξω με 1000? δεν παιζει)
3δεκατα λοιπον σε χαλυβα ειναι καπου 100-120 γραμμαρια υλικου στην πραξη τα μισα (και μιλαμε για 11 κιλα μαζα) αφου για να φτασεις μεχρι εκει εχεις ηδη φθορα κατα το ημιση. πρακτικα ουτε ζυγοσταθμιση δε θελει αλλα το κοστος ειναι χαμηλο - ασε που μπορεις να προσθεσεις τα 60 γραμμαρια που εφαγες.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό kostas 3mps την Παρ Ιαν 03, 2014 23:09

pankrok έγραψε:η βελτιωησ στην αποκριση χαμηλα μεγαλωνει κατα πολυ την διαρκεια ζωης του συμπλεκτη (παραδειγμα ο κωστας που απο νωρις ειχε βελιωθει και ενω εχει ξεπερασει τις 120000 χιομετρα και εχει ηδη act συμπλεκτη στη ζελατινα εδω και κανα διχρονο ακομα κραταει ο μαμα - με το αυτοκινητο να κανει 0-100 κατω απο 6 δευτερολεπτα)

ο συμπλεκτης δεν εχει κανενα προβλημα να παραλαβει ισχυ μεχρι 350 αλογα (με την ροπη που αντιστοιχει εκει δηλαδη 40φευγα κιλα) αλλα ταλαιπωρειται καργα κατα την εκκινηση (την καθημερινη απλη εκκινηση) που πατιναρει για ωρες μεχρι πιασουμε τα 20χαω οπου η πρωτη δουλευει στις 2000 στροφες και μπορει να ανεβασει κανεις ανθρωπινα .
οταν το αυτοκινητο ζωντανεψει απο τις 1000 (για τα κιλα του παντα και την γραναζωση της 1ης) αρκει να πατιναρουμε μεχρι τα 10χαω (δηλαδη λιγοτερο απο το μισο χρονο που εκτος απο λιγοτερος χρονος ειναι και σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες) και ο συμπλεκτης ταλαιπωρειται οσο σε ενα yaris (οχι εκπαιδευτικο!)

δηλαδη αν ο μαμα συμπλεκτης βγαζει 60-70 χιλιαδες χιλιομετρα στην ελεινη ρυθμιση του εργοστασιου , οταν φταιχτει το αυτοκινητο χαμηλα θα βγαλει για πλακα 120000. (εκτος βεβαια αν μετα την βελτιωση δεν αφησεις φαναρι για φαναρι οποτε στις 20000 δε θα μπορεις ουτε να ξεπαρκαρεις.

τωρα για το πλατω διπλης μαζας, εγω θα το τορνιριζα αν δεν ειχα να ξοδεψω για act σετ η αντε για καινουριο luk αδιαφοροντας για τις προτροπες των μαστοριων (δηλαδη να σκεφτω να θα τορνιρω 2-3 δεκατα το πλατω με 100 ευρω ,η να το αλλαξω με 1000? δεν παιζει)
3δεκατα λοιπον σε χαλυβα ειναι καπου 100-120 γραμμαρια υλικου στην πραξη τα μισα (και μιλαμε για 11 κιλα μαζα) αφου για να φτασεις μεχρι εκει εχεις ηδη φθορα κατα το ημιση. πρακτικα ουτε ζυγοσταθμιση δε θελει αλλα το κοστος ειναι χαμηλο - ασε που μπορεις να προσθεσεις τα 60 γραμμαρια που εφαγες.
[/color]Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kostas 3mps    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Σάβ Ιαν 04, 2014 08:28

Κωστα,κατι ηθελες να πεις νομιζω και εκανες μονο παραθεση??? toot
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό pankrok την Σάβ Ιαν 04, 2014 09:52

θελει να πει οτι εχει μεινει αφωνος απο την πληροτητα των σκεψεων και την αρτιοτητα των επιχειρηματων μου και δεν εχει να προσθεσει τιποτα περισσοτερο , παρα μονο να προσυπογραψει τα γραφομενα μου και να βαλει +1000000.
ωστοσο επειδη ακομα ειναι αφωνος δεν μπορεσε να το γραψει αλλα το εννοουσε

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό kostas 3mps την Σάβ Ιαν 04, 2014 23:56

pankrok έγραψε:θελει να πει οτι εχει μεινει αφωνος απο την πληροτητα των σκεψεων και την αρτιοτητα των επιχειρηματων μου και δεν εχει να προσθεσει τιποτα περισσοτερο , παρα μονο να προσυπογραψει τα γραφομενα μου και να βαλει +1000000.
ωστοσο επειδη ακομα ειναι αφωνος δεν μπορεσε να το γραψει αλλα το εννοουσε

συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που είπες.. :D
[/color]Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kostas 3mps    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Κυρ Ιαν 05, 2014 12:06

ειδατε ?
τωρα που συνηλθε το λεει και ο ιδιος
οχι για να μην νομιζετε οτι εχω καβαλησει το καλαμι (τη σκαλα αντιχρηστεεεεεεεεεε........!)

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό VANGELIScx7 την Τετ Ιαν 29, 2014 11:32

Καλημερα σε ολους σας και καλη χρονια!!Τελικα υπαρχει καποιος που ελυσε το θεμα της βρωμας του συμπλεκτη αν πατιναρει εστω και λιγο? Εγινα ρεζιλι παλι σε μια ανηφορα που ειχαν διπλοπαρκαρει και επρεπε να περασω σιγα-σιγα για να μην γρατζουνισω το αμαξι.Εχω 60.000 χλμ αν παιζει ρολο και φοβαμαι μηπως ειμαι κοντα σε αλλαγη συμπλεκτη ..αλλα δεν νωμιζω γιατι μια χαρα παει ουτε πατιναρει ουτε κατι αλλο περιεργο.. :(
VANGELIScx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GRAND TOURING

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Ιαν 29, 2014 12:06

Bαγγελη φιλε,καλη χρονια και σε σενα με υγεια!! mmm

Για μενα,αλλαξε με εναν καλυτερο συμπλεκτη,ιδιως αν αυτος εχει φαει τα ψωμια του,να τελειωνεις δια παντος με αυτα τα τραγικα θεματα!

Αν ερθεις στην κοπη της πιτας μας στο Απολις toot

:arrow: viewtopic.php?f=226&t=14031

Προσεχε στην ανηφοριτσα δηλαδη smileycar
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τετ Ιαν 29, 2014 13:17

το προβλημα της βρωμας με τον luc δεν λυνεται
(και κραταει 2 βδομαδες ετσι?)

δεν ξερω αν ο αλλος που δινουν παραπανω ειναι καλυτερος

για μενα παντως το σημαντικοτερο ειναι να δυναμωσει το αυτοκινητο απο ρελαντι για να μην χρειαζεσαι να πατας συμπλεκτη σε τετοιες καταστασεις

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό VANGELIScx7 την Σάβ Φεβ 15, 2014 12:57

Παναγιωτη καλημερα εσυ του εχεις βαλει προγραμμα για να δυναμωσει απο χαμηλα οποτε και να μην πατιναρει? εχω και σκαφος να ανεβασω απο ανηφορικη γλυστρα..και αν ναι ποσο κοστιζει και ποια εταιρια το αναλαμβανει?εισαι ευχαριστημενος? Μετα την καταναλωση , αυτο ειναι το βασικο του προβλημα απο οτι βλεπω...
VANGELIScx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GRAND TOURING

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τετ Φεβ 19, 2014 06:36

Ειχα ecutec το οποιο ειναι πολυ καλο αν δεν εχεις αλλαξει πολλα πραγματα.
Τωρα εχω αλλαξει σε reaction καθοτι πολλες οι αλλαγες και απο οτι φαινεται τα παει καλυτερα.
Οι τιμες ειναι γυρω στα 500 με 600 ευρω
Η διαφορα μονο με προγραμμα ειναι παραπανω απο εμφανης.
Τωρα ενα dp και ενας euro5 hjs σου δινουν μια επιπλεον εμφανη διαφορα

Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Πέμ Μάιος 28, 2015 06:57

kostasCX7 έγραψε:Από την στιγμή που το cx-7 έχει σαν αδύνατο σημείο τον συμπλέκτη αποφάσισα να γράψω ένα θρέντ για το θέμα της αναβάθμισης του εργοστασιακού συμπλέκτη. Το πρόβλημα αυτό ψιλοβελτιώνεται έπειτα από την αναβάθμιση του εγκεφάλου που κάνει ίδια ή μαζντα στην αντιπροσωπεία, αλλά συνεχίζει να υφίσταται όταν ζορίσεις λίγο τον δίσκο ιδίως όταν έχεις ανεβάσει πιέσεις με κάποιο πρόγραμμα (ecutek, piassini, cp-e κλπ). Αυτό γίνεται γιατί γύρω στις 2500σαλ η μηχανή βγάζει την μέγιστη ροπή, έχει πολύ δύναμη στις χαμηλές στροφές, και ο εργοστασιακός συμπλέκτης είναι αδύναμος. Tο δικό μου mazda έχει το ίδιο πρόβλημα με το “άναμα” του δίσκου έτσι αποφάσισα να ψάξω για λύσεις aftermarket. Άς δούμε τους αριθμούς αντάλλακτικών της μάζντα γιά όλο το σετ του cx-7.
Πλατώ:L30416410B
Δίσκος :L30416460B
Βολάν :L30416610C
COLLAR : LF0116510
Εικόνα

Εδώ κάτω παραθέτω τους αριθμούς αντάλλακτικών της μάζντα γιά το σετ του 6 mps
Πλατώ:L30416410B
Δίσκος : L30416460B
Βολάν :L30416610C
COLLAR : LF0116510
Εικόνα

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο συμπλέκτης του 6 mps ταιριάζει με αυτόν του cx-7...
Οπότε δίνεται η ευκαιρία στον κάτοχο του cx-7 να τοποθετήσει ενισχυμένους ή εργοστασιακού τύπου δίσκους πλατώ με τιμή παραπλήσια ή και φθηνότερη από τος εργοστασιακούς της MAZDA. Τρείς είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν:

Η ACT με πλήρες σετ συμπλέκτη ενισυμένων προδιαγραφών ή αγωνιστικού τύπου, που πάνε πακέτο με ελαφρωμένο βολάν. Σημείωση: τα προιόντα της ACT δεν συνδιάζονται με άλλης εταιρείας ούτε και με τα εργοστασιακά (δηλ δεν μπορείς να ταιριάξεις ACT συμπλέκτη με εργοστιασιακό βολάν ή το αντίστροφο)
Πληροφορίες: http://www2.advancedclutch.com/1434569/ ... ZR%29.html
Οι κωδικοί είναι:
ACT Street Clutch Kit ZX4-HDSS, ενισχυμένος
ACT Race Clutch Kit (4 Puck) ZX4-HDR4 τετράφτερος χωρίς ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (4 Puck Sprung Hub) ZX4-HDG4) τετράφτερος με ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (6 Puck) ZX4-HDR6 εξάφτερος χωρίς ελατήρια
ACT Race Clutch Kit (6 Puck Sprung Hub) ZX4-HDG6 εξάφτερος με ελατήρια
Εικόνα
Φώτο από τον ενισχυμένο δίσκο της ACT για 50 kg/m ροπής

Η SPEC η οποία κατασκευάζει μόνο συμπλέκτες(δίσκο πλατώ) και όχι βολάν. Αυτοί οι συμπλέκτες ταιριάζουν είτε με το εργοστασιακό βολάν είτε με το Fidanza. Η SPEC έχει δίσκους πλατώ stage1(εργοστασιακών προδιαγραφών) κωδικός SZ881 , stage2 κωδικός SZ882 , stage 2+ κωδικός SZ883H stage 3 κωδικός SZ883 stage 3+ κωδικός SZ883F κλπ κλπ. Τα “+” σημαίνουν ότι είναι κιτ προσανατολισμένο για καλύτερη οδήγηση σε καθημερινή βάση.
Πληροφορίες : http://www.specclutch.com/
Εικόνα
Φώτο από το stage 2 της SPEC

Η fidanza η οποία κατασκευάζει ελαφρωμένα βολάν για τα 6 mps με κωδικό 161071 τα οποία ταιριάζουν με τον εργοστασιακό συμπλέκτη ή με τους συμπλέκτες της SPEC (όχι με ACT).
Εικόνα
http://www.fidanza.com/

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες: Το εργοστασιακό βολάν ζυγίζει 19kg , το βολάν της ACT 7,5kg και της Fidanza ζυγίζει μόλις 5kg. Όσο ελαφρύτερο βολάν και πιο σκληρό συμπλέκτη χρησιμοποιείς, κερδίζεις σε επιδόσεις αλλά χάνεις σε άνεση στην οδήγηση. Για να αλλάξεις δίσκο πλατώ στο cx-7 δεν χρειάζεται κατέβασμα μηχανής...

Αυτά
kostascx7

Να ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχει ανοίξει ο φίλος Κώστας και όπου δεν το είχα δει πότε πολύ ενδιαφέρον και πάνω από όλα περιγράφει τα πάντα και με φωτογραφίες μπράβο Κώστα έχεις φτιάξει εσύ στο αυτοκίνητο σου κάτι τέτοιο και αν ναι τι αποτέλεσμα έχει????? yiiiio
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μεταδοση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες