[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Απρ 17, 2026 23:58 ]

Force India Team NEWS

Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Νοέμ 10, 2008 13:24

Force India επιβεβαιώνουν ασχοληθεί με τη MercedesΕικόνα
10 Νοέμβρη 2008

Η Force India F1 ομάδας επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για το σχηματισμό της τεχνικής συνεργασίας με McLAREN MERCEDES για το 2009. Η Silverstone based team έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με την ΜακΛάρεν που θα δουν το VJM02 που κινούνται με κινητήρες Mercedes, KERS σύστημα, το κιβώτιο ταχυτήτων και υδραυλικών συστημάτων.

"Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε μια τεχνική συνεργασία με ΜακΛάρεν εφαρμοσμένων τεχνολογιών και η Mercedes-Benz HighPerformanceEngines, και επίσης για την επέκταση μας σχέδιο του συνθέτου κατασκευαστική της ικανότητα και την έδρα της εντός μας Silverstone εγκατάστασης», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Force India Vijay Mallya.

"ΜακΛάρεν και η Mercedes-Benz είναι δύο από τα πιο διάσημα ονόματα στην ιστορία Motorsport που έχουν επιτευχθεί Εκπληκτική επιτυχία στο Grand Prix Racing εδώ και πολλά χρόνια, και πιο πρόσφατα, σε μία υπέροχη νίκη ίσως το πιο δραματικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα έχει δει.

"Force India Φόρμουλα 1 ομάδα βρίσκεται σε ισχύ μόνο για ένα έτος, και αναπόφευκτα η πρώτη μας σεζόν έχει συσταθεί μια μαθησιακή περίοδο», είπε ο Mallya. "Αλλά είπαμε από την αρχή ότι θα σήμαινε επιχειρήσεις και δεν ενδιαφέρονται να κάνουν μόνο τους αριθμούς.

"Η εξαγγελία του νέου μας της τεχνικής συνεργασίας, σε συνδυασμό με τις νέες εξελίξεις και πόρων υπογραμμίζει σαφώς ότι θα σήμαινε αυτό που είπε. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Bernie Ecclestone και πρόεδρος της FIA Max Mosley, τους οποίους τους προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη στο σύνολο της κύησης αυτής της συμφωνίας. "
Τελευταία επεξεργασία από stelios.mazda3club και Τρί Νοέμ 18, 2008 23:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Νοέμ 13, 2008 22:38

Εικόνα

Force India-Mercedes

Simon Robert, Vijay Mallya, Martin Whitmarsh
H ομάδα της Force India θα χρησιμοποιεί από την επόμενη σεζόν κινητήρες (και όχι μόνο) Mercedes, λήγοντας πρόωρα τη συνεργασία της με τη Ferrari.

To συμβόλαιο της ινδικής ομάδας με την Ferrari για την παροχή κινητήρων έληγε στο τέλος της σεζόν του 2009, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Force India, Vijay Mallya, ήθελε να εξασφαλίσει πλήρες μηχανικό σύνολο για το μονοθέσιο του 2009, κάτι που η ιταλική εταιρία δεν ήταν διατεθειμένη να διαθέσει. Συνεπώς, το συμβόλαιό τους έληξε ένα χρόνο πρόωρα, χωρίς να διευκρινιστεί αν ο Iνδός εκατομμυριούχος αναγκάστηκε να αποζημιώσει τη Ferrari, όπως είχε δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να κάνει.

Η Force India υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την McLaren-Mercedes, η οποία πέραν της παροχής των γερμανικών V8, συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια κιβωτίου, συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS), υδραυλικών συστημάτων. Επίσης, η ινδική ομάδα θα έχει πρόσβαση στο δίκτυο προμηθευτών εξαρτημάτων της McLaren, η οποία θα παράσχει επίσης, μέσω της θυγατρικής της τεχνικής εταιρίας McLaren Applied Technology, καθοδήγηση, προτάσεις και συμβουλές όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης μιας αγωνιστικής ομάδας και τις μεθόδους που χρειάζονται για να τη βελτιώσουν. Επίσης, η Force India θα χρησιμοποιεί το αεροδυναμικό κέντρο του Brackley, το οποίο βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο της McLaren, για να επεκτείνει το τμήμα CFD (υπολογιστικής ροοδυναμικής).

H καινούργια συμφωνία επέφερε και ανακατατάξεις στα ανώτερα στελέχη της ομάδας. Ο Mallya θα αναλάβει τη διοίκηση, με τη βοήθεια του ερχόμενου από τη McLaren (πρώην διευθυντή αγωνιστικών λειτουργιών εκεί) Simon Robert o οποίος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής στελέχους λειτουργιών. Ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής Colin Kolles, το επικεφαλής τεχνικό στέλεχος, Mike Gascoyne και ο διευθυντή επιχειρησιακών λειτουργιών Patrick Missling αποχώρησαν από την ομάδα. Ο διευθυντής της Force India, Robert Fernley θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, ενώ τη διοίκηση του τεχνικού τμήματος θα αναλάβουν από κοινού ο τεχνικός διευθυντής James Key και ο επικεφαλής σχεδιασμού Mark Smith. Eπίσης, ο Mallya ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου της ομάδας στο Silverstone και συγκεκριμένα ενισχύοντας τα τμήματα σχεδιασμού και κατασκευής συνθετικών υλικών.

Στόχος της Force India, σύμφωνα με τον Mallya, είναι να βαθμολογείται επί συνεχούς βάσεως η ομάδα το 2009 και να κατακτήσει νίκες εντός του 2010. Απώτερος στόχος είναι η παρουσία στο βάθρο του πρώτου Ινδικού Grand Prix που θα διεξαχθεί το 2011.

Το επικεφαλής στέλεχος λειτουργιών της McLaren, Martin Whitmarsh, δήλωσε ότι η McLaren προέβη στην παροχή τεχνικής υποστήριξης στη Force India για το καλό του σπορ, ωστόσο τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει και την McLaren-Mercedes, τόσο στον στόχο της να κατακτήσει περαιτέρω πρωταθλήματα (η διπλάσια ποσότητα δεδομένων λειτουργίας του μηχανικού συνόλου είναι χρήσιμη), ενώ η συμφωνία αποφέρει και κέρδος στον όμιλο McLaren. O Whitmarsh δήλωσε επίσης ότι αν η Force India καταφέρει να βελτιώσει την απόδοσή της κατά 2% θα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν ότι οι όροι της συμφωνίας βασίζονται σε όσα επιτρέπουν οι ισχύοντες όροι της Συνθήκης Ομονοίας. Ο Mallya τόνισε ότι αγόρασε την ομάδα της Spyker επειδή κατασκεύαζε τα δικά της μονοθέσια, διαψεύδοντας τις αναφορές που ήθελαν την McLaren να προμηθεύει τη Force India και με πλαίσια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η McLaren δεν έχει λόγο στις τελικές αποφάσεις και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να καθορίσει το οδηγικό δίδυμο που θα αγωνιστεί για λογαριασμό της το 2009 (ο Mallya έχει δηλώσει ότι οι οδηγοί θα παραμείνουν οι ίδιοι), παρά τις αναφορές ότι ο αστέρας της Mercedes στο DTM, Paul di Resta ενδέχεται να αγωνιστεί για την Force India έπειτα από τις πρόσφατες δοκιμές του με τη McLaren.

Πάντως, σε ερωτήσεις όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για το 2009, o Mallya απάντησε ότι προέχουν άλλα πράγματα, όπως ο σχεδιασμός και η κατασκευή του καινούργιου μονοθεσίου της ομάδας, της VJM02.

Παράλληλα, η McLaren (και συγκεκριμένα η McLaren Electronic Systems, η θυγατρική του βρετανικού ομίλου που παρέχει σε όλες τις ομάδες της Formula 1 την ενιαία μονάδα ελέγχου) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Freescale Semiconductor (ηγετική εταιρία στον τομέα συστημάτων ανάκτησης κινητικής ενέργειας για αυτοκίνητα παραγωγής) για την δημιουργία των συστημάτων KERS από το 2010 και έπειτα, συμφωνία από την οποία θα επωφεληθεί φυσικά και η Force India στο μέλλον.
Φ.Λ.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Νοέμ 18, 2008 15:02



Δοκιμές εξέλιξης-Καταλονία
:Η Force India συμμετείχε με τον δοκιμαστή της, Vitantonio Liuzzi και τον Adrian Sutil, ξεκινώντας το τελευταίο τεστ της με κινητήρες Ferrari, ενόψει της συνεργασίας της με την Mercedes και την McLaren. H ινδική ομάδα δε θα πραγματοποιήσει ξανά δοκιμές μέχρι να είναι έτοιμο το καινούργιο μονοθέσιό της, η VJM02. Ωστόσο, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το καινούργιο μονοθέσιο μπορεί να καθυστερήσει να παρουσιαστεί και γίνεται λόγος για τέλη Ιανουαρίου, ίσως και αρχές Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η Force India θα χάσει αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Νοέμ 21, 2008 09:13

Στη Force India, τον δοκιμαστή της McLaren, Pedro de la Rosa, πλαισίωσε σήμερα ο Giancarlo Fisichella, ο οποίος προκάλεσε μια από τις σημερινές κόκκινες σημαίες το απόγευμα. Εντωμεταξύ, ο Adrian Sutil δεν ανησυχεί για τη θέση του ενόψει του 2009, παρά τις δοκιμές του de la Rosa με την ομάδα, δηλώνοντας ότι διατηρεί συμβόλαιο με την Force India για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, ο αστέρας της Mercedes στο DTM, o 22χρονος Σκοτσέζος Paul Di Resta, ξάδερφος του πρωταθλητή στο IRL Dario Franchitti, δήλωσε ότι θέλει να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2009, για να αγωνιστεί εναντίον οδηγών που έχει ήδη νικήσει στο παρελθόν σε μικρότερες κατηγορίες, γεγονός που του δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. To πιθανότερο είναι όμως ο Di Resta, η ομάδα μάνατζμεντ του οποίου περιλαμβάνει και τον πατέρα του Lewis Hamilton, Anthony, να παραμείνει άλλη μια σεζόν στο DTM, ή να μεταβεί στο GP2. Εικόνα
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Δεκ 17, 2008 00:00

Ίδιοι οδηγοί για τη Force India και το 2009ΕικόναH Force India ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και για το 2009, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας, Vijay Mallya, ότι θα συμβουλευτεί τη McLaren επί του θέματος.

Συνεπώς, ο 35χρονος έμπειρος Ιταλός Giancarlo Fisichella θα διανύσει τη δεύτερη σεζόν του με την ινδική ομάδα, ενώ ο 25χρονος Γερμανός Adrian Sutil θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν εκεί. Παράλληλα, ο 28χρονος Ιταλός Vitantonio Liuzzi παρέμεινε οδηγός δοκιμών της Force India.

Η ανακοίνωση αυτή έβαλε τέλος στις εικασίες που ήθελαν οδηγούς που διατηρούν συμβόλαια με τη McLaren ή τη Mercedes, (οι οποίοι έχουν γίνει τεχνικοί συνέταιροι της ινδικής ομάδας) όπως είναι οι Paul di Resta και Gary Paffett να καταλήξουν σε κάποιο από τα αγωνιστικά cockpit της Force India.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Ιαν 12, 2009 21:21

Force India: Αρχές Μαρτίου η πρώτη της VJM02
12/1/2009 11:03:44 πμ
Εικόνα
Στις αρχές Μαρτίου θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα το νέο μονοθέσιο της Force India σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδα, Βιτζάι Μαλία.

«Το νέο μονοθέσιο, η VJM02, είναι υπό κατασκευή. Θα έχει κιβώτιο ταχυτήτων της McLaren και κινητήρα της Mercedes. Πρόκειται για τεράστιες αλλαγές σε σχέση με την VJM01», σχολίασε ο Ινδός μεγιστάνας.

Τον Νοέμβριο του 2008 η ομάδα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τη Ferrari και την υπογραφή πενταετούς συμβολαίου με την McLaren Mercedes η οποία θα της παρέχει κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και KERS (σύστημα ανάκτησης ενέργειας).

«Θα παρουσιάσουμε το νέο μονοθέσιο στη Χερέθ της Ισπανίας στις αρχές Μαρτίου. Θα έχουμε έξι μέρες για να το δοκιμάσουμε πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και νομίζω ότι είναι αρκετές. Νομίζω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για τον πρώτο αγώνα», πρόσθεσε ο Μαλία.

Παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα του 2008 χωρίς να πάρει βαθμό, δεν προχώρησε σε αλλαγή των πιλότων της. Έτσι και για το 2009 την ομάδα θα στελεχώσουν οι Τζιανκάρλο Φιζικέλα, Άντριαν Σούτιλ και Τόνιο Λιούτσι ο οποίος θα εκτελεί χρέη δοκιμαστή/3ου οδηγού.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιαν 18, 2009 14:29

Το Μάρτιο το ντεμπούτο της νέας Force India
Εικόνα
H καινούργια Force India VJM02 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην πίστα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Η ινδική ομάδα είχε προετοιμαστεί για μια αρκετά καθυστερημένη παρουσίαση του μονοθεσίου της για το 2009, καθώς η τεχνική συνεργασία της με την McLaren-Mercedes συμφωνήθηκε μόλις στις αρχές Νοεμβρίου.

Συνεπώς, το καινούργιο μονοθέσιο της Force India θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην πίστα της Jerez, στο συλλογικό τεστ δοκιμών εξέλιξης που θα πραγματοποιηθεί στην ισπανική πίστα μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Vijay Mallya δήλωσε ότι το μονοθέσιο βρίσκεται υπό κατασκευή αυτή την περίοδο και θα φέρει κινητήρα Mercedes και κιβώτιο McLaren. Παρά το γεγονός ότι η VJM02 θα κάνει το ντεμπούτο της λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του καινούργιου πρωταθλήματος, ο Mallya είναι αισιόδοξος ότι θα έχει κάνει αρκετές δοκιμές, παρά την απαγόρευση των δοκιμών εξέλιξης κατά τη διάρκεια της σεζόν για το 2009, καθώς θα πραγματοποιήσει έξι ημέρες δοκιμών, οι οποίες για τον ίδιο, σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό προσομοίωσης του εργοστασίου της ομάδας στο Silverstone είναι αρκετές.

Η Force India θα διατηρήσει απαράλλακτη την οδηγική της παράταξη για την καινούργια σεζόν, με τους Giancarlo Fisichella και Adrian Sutil να αναλαμβάνουν τα αγωνιστικά πηδάλια και τον VItantonio Liuzzi να αποτελεί τον οδηγό δοκιμών. Στόχος της Force India για το 2009 είναι να βρίσκεται στο μέσο του grid.
Φ.Λ.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Φεβ 01, 2009 13:37

Ο Gascoyne πάει την Force India στα δικαστήρια
Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2009 01:50

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Force India, ο Mike Gascoyne κατέθεσε αγωγή κατά της παλιάς ομάδας του ζητώντας αποζημίωση για πάνω από 2 εκ. λίρες που ζημιώθηκε μετά την απόλυσή του πέρυσι.

Ο Gascoyne κατέθεσε την υπόθεσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για ζημιές και άλλα συνεπάγοντα έξοδα, αναφέρει το Autosport. Μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την ομάδα ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ζητάει 2,5 εκ. δολάρια για μισθό που θα έπαιρνε κατά τη διάρκεια του χρόνου συν ένα ποσοστό από τα πιθανά 5 εκ. δολάρια που θα μπορούσε να είχε κερδίσει εάν ανανέωνε το συμβόλαιό του για επιπλέον 2 χρόνια.



Ο Gascoyne έφυγε από την ομάδα αφότου το αφεντικό Vijay Mallya ανακατέταξε την διεύθυνση εξαιτίας της συμφωνίας που έγινε για να προμηθεύονται κινητήρες από την Mercedes.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό Makisma την Κυρ Φεβ 01, 2009 13:50

Με τέτοια νούμερα που περνούν για μισθούς πώς να μην μπουν μεσα οι εταιρίες,
και να δηλώνουν αποχή μετα . Αν ο ενας θέλει τοσα τοτε το σύνολο ποσα θέλει ?????
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost
 
Δημοσιεύσεις: 12779
Εγγραφή: Παρ Μαρ 07, 2008 18:26
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Δευτ Φεβ 23, 2009 22:39

Την Κυριακή η νέα Force India
Εικόνα
H Force India ανακοίνωσε ότι το καινούργιο της μονοθέσιο, η VJM02, θα κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία αυτή την Κυριακή, 1η Μαρτίου.

Το καινούργιο μονοθέσιο της ομάδας θα χρησιμοποιεί κινητήρα Mercedes, ενώ το κιβώτιο και το σύστημα KERS θα παρέχει η McLaren.

Oι πιλότοι της ινδικής ομάδας θα παραμείνουν ως είχαν και πέρυσι, με τον 36χρονο Ιταλό Giancarlo Fisichella και τον 26χρονο Γερμανό Adrian Sutil να απαρτίζουν το οδηγικό δίδυμο.

Οι προαναφερθέντες, μαζί με τον οδηγό δοκιμών της ομάδας, Vitantonio Liuzzi θα ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα εξέλιξης της VJM02, ενόψει της έναρξης της σεζόν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 29 Μαρτίου.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Μαρ 01, 2009 15:06

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Force India: Στα χρώματα της Ινδίας το νέο μονοθέσιο Το νέο μονοθέσιο σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας της ομάδας με την McLaren Mercedes η οποία από φέτος της παρέχει κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS).

Η κωδική ονομασία του είναι VJM02 και οι χρωματισμοί του παραπέμπουν στην σημαία της Ινδίας, μιας και τα χρώματα που κυριαρχούν στις επιφάνειές του είναι το πράσινο, το άσπρο και το πορτοκαλί.

Το shakedown του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Η ομάδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πίστα της Χερέθ όπου τις επόμενες μέρες θα πάρει μέρος με το νέο μονοθέσιό της στις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν εκεί.

Μετά από μια δύσκολη πρώτη σεζόν όπου η ομάδα δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί, φέτος ελπίζει να τα πάει καλύτερα ποντάροντς πολλά στην συνεργασία της με την McLaren Mercedes.

«Κατά την άποψή μου περιμένω νίκες το 2010, αλλά για φέτος θα ήμουν χαρούμενος αν τερματίζαμε σε σταθερή βάση μέσα στους βαθμούς. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου για εμάς», είχε πει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βιτζάι Μαλία τον περασμένο Νοέμβριο κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την McLaren Mercedes.

Από τότε άλλαξαν πολλά στην ομάδα καθώς οι Μάικ Γκασκόιν και Κόλιν Κόουλς αποχώρησαν με τον Μαλία να παίρνει τον έλεγχο της ομάδας στα χέρια του.

Ο Μαρκ Σμιθ και ο Τζέιμς Κι είναι οι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του μονοθεσίου, ενώ ο Σάιμον Ρόμπερτς πήρε μεταγραφή από την McLaren Mercedes αναλαμβάνοντας το ρόλο του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων.

Παρά την άσχημη περσινή σεζόν η Force India δεν άλλαξε τους πιλότους της καθώς θεωρεί πως η ομοιογένεια και η σταθερότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Έτσι οι Τζιανκάρλο Φιζικέλα και Άντριαν Σούτιλ θα ηγηθούν και φέτος των προσπαθειών του team για μια καλή πορεία στο Πρωτάθλημα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Βιταντόνιο Λιούτσι θα εκτελεί χρέη δοκιμαστή/τρίτου οδηγού.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μαρ 25, 2009 21:05


H Force India υστερεί σε αρνητική άντωση
Εικόνα

Giancarlo Fisichella (Force India-Mercedes)
Οι οδηγοί της Force India παραδέχθηκαν ότι το μονοθέσιο της ομάδας θα ξεκινήσει τη σεζόν υστερώντας σε αρνητική άντωση, ωστόσο παραμένουν αισιόδοξοι ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική από πέρυσι.

Η φετινή VJM02 παρουσιάζει το μηχανικό σύνολο της McLaren-Mercedes και ο Giancarlo Fisichella, παρά το ότι πιστεύει πως το πλαίσιο είναι πολύ καλό μηχανικά, παρουσιάζοντας ικανοποιητική συνοχή, παραδέχεται ότι απαιτείται ακόμα λίγη αρνητική άντωση και δηλώνει ότι η ομάδα πρέπει να εργαστεί περισσότερο στον αεροδυναμικό τομέα.

Ο team mate του, Adrian Sutil, συμφώνησε όσον αφορά την έλλειψη αρνητικής άντωσης, ωστόσο, πιστεύει ότι το ζύγισμα της VJM02 είναι πολύ καλύτερο από αυτό του περυσινού μονοθεσίου.

Αμφότεροι οι πιλότοι τόνισαν ότι η φετινή Force India είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, αποδίδοντας τα εύσημα στους «τεχνικούς συνεταίρους» της ομάδας, την Mercedes και την McLaren.

Ο Sutil πιστεύει ότι η Force India μπορεί να «ξεκολλήσει» από την ουραγό θέση και να αποδώσει καλύτερα από μερικές άλλες ομάδες, ωστόσο αυτό θα συμβεί έπειτα από μερικούς αγώνες κατά την εκτίμησή του, αν και ευελπιστεί να συμβεί ήδη από την Αυστραλία.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Απρ 24, 2009 14:24

Force India: Δηλώσεις
Η καλύτερη Παρασκευή της Force India εδώ και καιρό




Adrian Sutil: Η δεύτερη περίοδος ήταν καλύτερη καθώς η πίστα ήταν βρόμικη και είχε άμμο το πρωί. Επίσης δοκιμάσαμε τα μαλακά ελαστικά τα οποία μας βοήθησαν στην σταθερότητα. Είχαμε καλή ισορροπία, μπορούμε φυσικά να βελτιώσουμε το γενικό στήσιμο και ακόμα πρέπει να κοιτάξουμε τα φρένα καθώς είμαι άνετος στο 100%. Νομίζω ότι το αναβαθμισμένο πακέτο μας βοήθησε – αν κοιτάξουμε τη θέση μας το απόγευμα, νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη θέση που είχα ποτέ Παρασκευή. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, το μονοθέσιο είναι καλό έτσι θα δούμε τι θα γίνει αύριο.

Giancarlo Fisichella: Σήμερα είμαι πιο ικανοποιημένος και περισσότερο άνετος με το μονοθέσιο: αισθάνθηκα ότι έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός με τις αναβαθμίσεις. Το μονοθέσιο είναι πιο σταθερό και νομίζω ότι έχουμε μειώσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά θα δούμε αύριο. Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά με το νέο πακέτο και ανυπομονώ αύριο να δω που θα βρισκόμαστε στο grid.

Dominic Harlow: Οι σημερινές δοκιμές ήταν από τις καλύτερες που έχουμε κάνει εδώ και καιρό. Όπως περιμέναμε το κράτημα της πίστας ήταν χαμηλό αλλά οι οδηγοί προσαρμόστηκαν καλά και βγάλαμε το πρόγραμμα μας. Οι αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο φάνηκαν να δουλεύουν όπως περιμέναμε και ελπίζουμε να έχουμε δυνατές κατατακτήριες αύριο.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μάιος 06, 2009 20:44

Η Force India καθυστερεί την παρουσίαση KERS

Adrian Sutil (Force India-Mercedes)Εικόνα
H Force India απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει σύστημα KERS στην Ισπανία, καθώς αποφάσισε να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς εξέλιξης.

Η ινδική ομάδα είχε αρχικά προγραμματίσει να παρουσιάσει το παρεχόμενο από τη McLaren KERS στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της σεζόν, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς προτίμησε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αεροδυναμικών εξαρτημάτων, καθώς εντός της Force India εκτιμάται ότι αυτές θα επιφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στην απόδοση από ότι το KERS.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Vijay Mallya, η Force India σχεδιάζει να παρουσιάσει το KERS αργότερα στη σεζόν. Δεδομένου ότι πολλές ομάδες δε χρησιμοποιούν ακόμα το σύστημα, ο Mallya πιστεύει ότι η απόφαση της ομάδας δεν πρόκειται να αποτελέσει μειονέκτημα. Η Force India θα εξετάζει έπειτα από κάθε αγώνα το ενδεχόμενο χρήσης του KERS, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη εξέλιξη του μονοθεσίου.

Η VJM02 έφερε πολυάριθμες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο Μπαχρέιν και ο Mallya δήλωσε ευχαριστημένος με την ξεκάθαρη βελτίωση απόδοσης. Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος προσέθεσε ότι το επίτευγμα της ομάδας, να τοποθετήσει αμφότερα τα μονοθέσιά της στο μέσο της κατάταξης με τον τροποποιημένο διαχύτη, αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα, ειδικά για μια ομάδα με περιορισμένο budget και προσωπικό, όπως η Force India.

Η ομάδα θα παρουσιάσει περαιτέρω αναβαθμίσεις στην Ισπανία, βασισμένες στις πληροφορίες που συλλέχθηκαν στο Μπαχρέιν. Η Force India θα παρουσιάσει ένα ρυθμιζόμενο από τον οδηγό flap στην εμπρός αεροτομή, η οποία θα φέρει περαιτέρω τροποποιήσεις, ενώ και άλλες αναβαθμίσεις θα παρουσιαστούν στους επόμενους αγώνες.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Force India Team NEWS

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Μάιος 24, 2009 19:27

Force India: Επιτέλους αποτέλεσμα
Η Force India είδε άσπρη μέρα στο Monaco

Επιτέλους ένα καλό αποτέλεσμα για τη Force India στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1. Ο Giancarlo Fisichella έφερε το μονοθέσιο με τον κινητήρα της Mercedes στην 9η θέση της τελική κατάταξης και επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Vijay Mallya και την ομάδα. Ο Ιταλός οδήγησε πολύ καλά στο Μονακό, η στρατηγική του ήταν σχεδόν τέλεια και έχασε τον ένα βαθμό για μόλις 2 δευτερόλεπτα. Ο Adrian Sutil από τη μεριά του δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από τη 14η θέση.

Adrian Sutil – 14ος: Είχαμε ξεκινήσει με στρατηγική ενός pit stop, το οποίο θα ήταν καλό αλλά χρησιμοποιήσαμε το μαλακό ελαστικό από την αρχή και το graining ήρθε πολύ νωρίς. Έπρεπε να μπω στα pit και έχασα πολύ χρόνο. Αυτό ήταν όλο –ήταν δύσκολο να επιστρέψω μετά. Στο τέλος έκανα κάποιους γρήγορους γύρους και είχα καλό ρυθμό, άρα πήραμε κάποια θετικά από εδώ και μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι κατά κάποιο τρόπο.

Giancarlo Fisichella – 9ος: Η 9η θέση είναι υπέροχο αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο ρυθμός ήταν καλός και σταθερός και αισθάνθηκα καλά, φύλαξα τα ελαστικά μου και έκανα μερικούς πολύ γρήγορους γύρους. Έχασα μόλις μία θέση στην εκκίνηση και ίσως αυτό να μου στοίχισε τους βαθμούς στο τέλος, αλλά είμαι ικανοποιημένος σήμερα. Ήταν ένα βήμα εμπρός γα εμάς, να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο Q2 και μετά να έχουμε απόσταση από τον ένα βαθμό μόλις 2 δευτερόλεπτα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε.

Dr Vijay Mallya: Αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό διήμερο για εμάς. Είχαμε δύο μονοθέσια στο Q2 και τερματίσαμε πολύ κοντά στους βαθμούς. Ανεβάσαμε την απόδοσή μας και αγωνιστήκαμε καλά σήμερα και γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερες αναβαθμίσεις για τη συνέχεια, το οποίο είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο οδηγούς για τη συγκέντρωσή τους και την πίεση στον αγώνα. Όλη η ομάδα πίεσε στην πίστα και στο εργοστάσιο και κράτησε το κίνητρο ψηλά. Αν συνεχίσουμε έτσι είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε αυτά που αξίζουμε.


MSFREE
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar
 
Δημοσιεύσεις: 3807
Εγγραφή: Παρ Απρ 04, 2008 11:47
Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 52
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Επόμενο

Επιστροφή στο F 1

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron