από georgheretis την Κυρ Ιαν 05, 2014 11:28
Καλημέρα Αντώνη,
1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ασφαλιστή, πράκτορα και μεσίτη;
Στα λέω πρώτα χοντρικά . Ο ασφαλιστής ενεργεί γα λογαριασμό μία ασφαλιστικής επιχείρησης (συνήθως), παρουσιάζει και προτείνει λύσεις ασφαλιστικής κάλυψης των αναγκών των πελατών. Ο πράκτορας έχει δικό του γραφείο (πρακτορείο) και έχει υπό την επίβλεψη του πολλούς
ασφαλιστές και έχει την δυνατότητα να μπορεί να προτείνει διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες (ανάλογα την σύμβαση που έχει κάνει) στον πελάτη. Ο μεσίτης τέλος, του λες εσύ θέλω να ασφαλίσω την τάδε επιχείρηση , θέλω να μου προτείνεις εσυ με ποιες εταιρείες μπορώ να ασφαλιστώ και τι καλύψεις έχει η καθεμία. Ο μεσίτης ψάχνει και βρίσκει ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη και του προτείνει 2-3 εταιρείες για να διαλέξει ανάλογα ο ασφαλιζόμενος. Συνήθως οι μεσίτες ασχολούνται με μεγάλα έργα (πχ ασφάλιση έργου μετρό αθηνών )
Ο Ασφαλιστικός σύμβουλος παρουσιάζει και προτείνει λύσεις ασφαλιστικής κάλυψης των αναγκών των πελατών, με ασφαλιστικές συμβάσεις, για λογαριασμό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή ασφαλιστικών πρακτόρων ή μεσιτών ή συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων για την πρόσκτηση εργασιών.
Ο Ασφαλιστικός πράκτορας έχει ως έργο την ανάληψη με σύμβαση, έναντι προμήθειας, ασφαλιστικών εργασιών στο όνομα και για λογαριασμό μιας ή περισσότερων ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
Ο Μεσίτης έχει ως έργο, κατ’ εντολή του ασφαλιζόμενου,χωρίς να δεσμεύεται ως προς την επιλογή της ασφαλιστικής επιχείρησης, έναντι προμήθειας που καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, να φέρει σε επαφή ασφαλιζόμενους και ασφαλιστικές επιχειρήσεις, να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές εργασίες για την σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων, να λαμβάνει την αποδοχή από την ασφαλιστική επιχείρηση και την έγκριση του ασφαλιζόμενου και να βοηθά κατά την διαχείριση και την εκτέλεση τους, ιδίως σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου.
2. Στο συμβόλαιο στις χρεώσεις εκεί που αναφέρει δικαίωμα συμβολαίου, είναι το ποσοστό που παίρνει ως αμοιβή ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;
Το δικαίωμα συμβολαίου αφορά τα έξοδα διαχείρισης των συμβολαίων, έξοδα για την έκδοση του ασφαλιστικού συμβολαίου (χαρτί, γραφική ύλη, εκτύπωση) . Πως θα δείς και στον πίνακα η Allianz έχει ένα απο τα χαμηλότερα έξοδα διαχείρισης των συμβολαίων σε σχέση με το σύνολο.
μπορεί κάποιος να μου πεί πως μπορώ να επισυνάψω κάτι ή να βάλω μία εικόνα στο κείμενο για να δείς και τι χρεώνει η κάθε ασφαλιστική για δικαιώματα συμβολαίου
Φιλικά