[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 23:44 ]

ΠΛΥΣΙΜΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΖΑΝΤΩΝ

ΠΛΥΣΙΜΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΖΑΝΤΩΝ

Δημοσίευσηαπό GENERAL την Τετ Μαρ 05, 2014 09:02

Την Κυριακη που μας περασε μιας και ειχε αψογο καιρο ειπα να ασχοληθω λιγο με τα μαμα ζαντολαστιχα που αγορασα προσφατα!!! Στην εξωτερικη τους μερια τα ειχα ψιλοκαθαρισει και ηταν σε πολυ καλη κατασταση αλλα η εσωτερικη μερια τους ηταν πολυ βρωμικη και οποτε ηθελα να της μετακινησω λερωνομουν πολυ και αυτο με εκνευριζε. Οποτε ειπα να ασχοληθω και με το εσωτερικο τους...

Χρειαστηκα :
ενα πλυστικο μηχανημα (...εδω και 10χρονια εχω ενα επαγγελματικο της Karcher),
ενα κουβα,
ενα σφουγγαρι πιατων (...αυτο που εχει και μια πρασινη επιφανεια λιγο σκληρη),
ενα σφουγγαρι αυτοκινητου,
σαπουνι αυτοκινητου,
πανακι μικροινων,
γυαλιστικο-προστατευτικο ελαστικων ΖΑΙΝΟ (...η οποιοδηποτε αλλο εχετε!) και ενα pad και φυσικα...
το καλο και ουσιαστικο οπλο ενα ειδικο πρασινο υγρο που "σπαει" ολες τις βρωμες απο τις ζαντες (σκονες απο φρενα που εχουν κολλησει, γρασα, λασπες, λαδια κ.λ.π.).

Ετσι ηταν πριν καν αρχισουμε το οτιδηποτε...

Εικόνα

Εικόνα

...στην αρχη ξεκαζουμε προσεκτικα το πρασινο αυτο υγρο σε ολη την ζαντα δινοντας εμφαση σε σημεια που η βρωμα εχει κανει στρωμα μπιχλας (π.χ. στις εσοχες και στις γωνιες)... ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Προσπαθουμε να μην εισπνευσουμε τις αναθυμιασεις που θα βγουν γιαυτο κανουμε την ολη δουλεια σε ανοιχτο χωρο!!!

Εικόνα

Εικόνα

...μετα απο λιγο το χρωμα αλλαζει και γινετε ενα βαθυ κοκκινο και ειναι σαν να "ματωνει" η ζαντα!!!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

...το αφηνουμε κανα 10λεπτο και υστερα με τρεχουμενο νερο και οχι πιεστικο (...διοτι τα υπολλειματα της εργασιας αυτης μπορει να πεταχτουν στα ματια-στομα-ρουθουνια μας) ξεπλενουμε καλα-καλα μεχρι να απομακρυνθει το ολο αυτο υλικο-υγρο!!!

Εικόνα

...αφου ξεπλυνουμε καλα με τρεχουμενο νερο τοτε μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και πιεστικο οπου θα δουμε να καθαριζει ακομα καλυτερα. Περνουμε κουβα και το σφουγγαρι αυτοκινητου μαζι με το σαμπουαν αυτοκινητου και κανουμε πλουσιο αφρο και πλενουμε καλα-καλα ολα τα σημεια!!! Δυστυχως το μεγαλο σφουγγαρι δεν βοηθαει σε μικρες βαθιες γωνιες αλλα αυτο θα το "φτιαξουμε" στο επομενο βημα...

Εικόνα

Εικόνα

...ξεπλενουμε με τρεχουμενο νερο ωστε να δουμε εαν εχουμε αφησει καποιο σημειο και αφου εχουμε τελειωσει με το μικρο σφουγγαρι των πιατων και με προσεκτικες κινησεις μην κανουμε ζημια(...οχι υπερβολικη δυναμη μην τυχον και χαλασει το βερνικι της ζαντας) στις γωνιες βγαζουμε και τις τυχον βρωμιτσες που επιμενουν...

Εικόνα

...ξεπλενουμε με πιεστικο και αφηνουμε στον ηλιο να στεγνωσουν καλα!!!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

... με το πανακι μικροινων σκουπιζουμε καλα ζαντα και λαστιχο για να μην αφησει τυχον σημαδια νερου και περναμε με το pad και λιγο απο το ΖΑΙΝΟ τα πλαινα των ελαστικων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μονο τα πλαινα και οχι το πελμα του ελαστικου!!!

Εικόνα

Εικόνα

Αυτο ειναι το ειδικο πρασινο υγρο...

Εικόνα

...και το γυαλιστικο-προστατευτικο υγρο των ελαστικων...

Εικόνα

Δεν ειναι δυσκολο ουτε χρονοβορο αλλα θελει προσοχη και υπομονη κυριως!!!

Ετσι ηταν...

Εικόνα

...και ετσι εγινε!!!

Εικόνα

Αυτα...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ... ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!!
Άβαταρ μέλους
GENERAL    
0,4 Bar
0,4 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda MX-5 NC 1.8 High

Re: ΠΛΥΣΙΜΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΖΑΝΤΩΝ

Δημοσίευσηαπό Dodos την Τετ Μαρ 05, 2014 15:10

Μπράβο!!! Πολύ καλή δουλειά. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα είχες αν χρησιμοποιούσες για de-ironing το Bilt Hamber Korrosol ή το Valet pro Dragon's Breath. Ύστερα ένα πέρασμα με VP Bilberry, καθάρισμα με πηλό και για τελείωμα 2 χέρια από το sealant FK1000p για να σφραγίσεις το αποτέλεσμά σου.

Το Z16 αγαπημένο υλικό και πάρα πολύ οικονομικό. Το έχω ένα χρόνο το χρησιμοποιώ σε κάθε πλύσιμο και έχω ακόμα 2/3 στο μπουκάλι...

Αυτό το πράσινο υγρό δεν ξέρω ποιό είναι.

ΥΓ: Τώρα που κοιτάζω την τελευταία φωτογραφία.. παρατήρησα ότι τα δικά μου μπουλόνια των τροχών, έχουν αποκτήσει αυτά τα άσπρα άλατα όπως φαίνεται στο εσωτερικό της ζάντας σου.

Αν ξέρει κανείς τι είναι και πως αφαιρούνται θα με βοηθούσε στο να γλυτώσω το κόστος αντικατάστασής τους
Εικόνα
HKS short ram intake CP-E turbo inlet pipe Turbosmart dual port bov
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 MPS

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Μαρ 05, 2014 17:18

Σε φανταζομαι να πλενεις τις ζαντες με στυλα αλα υδραυλικου με το παντελονι να αφηνει τον μισο σου πισινο οξω και λιωνω στο γελιο :haha: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Χαρη,εκτακτη δουλεια και μμαλιστα να δοκιμασεις οπως ειχε κανει καποτε ο Γιωργος Λυμπερης geostruck και σπρευ για τον φουρνο...κανει θαυματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό plakos την Πέμ Μαρ 13, 2014 07:09

Η μερα με την νυχτα. Χαρα στο κουραγιο σου να πλυνεις κ εσωτερικα τις ζαντες. Εδω καποιοι (εγω δηλαδη) ουτε εξωτερικα δν τις πλενουν
Εδω κ τοσες χιλιαδες χρονια...
Άβαταρ μέλους
plakos    
0,3 Bar
0,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Μαρ 13, 2014 13:46

Χαρη,μου θυμιζεις εμενα στα νιατα μου που ειχα το κουραγιο να κανω κατι αναλογα!Εσυ βεβαια το κανεις καλυτερα...μα τελικα τοσο γερασα??? :haha:
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Επιστροφή στο Φροντίδα Αυτοκινήτου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης