[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Απρ 20, 2026 04:21 ]

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Τετ Ιουν 17, 2020 16:58

Καλησπέρα στην ομάδα
Έχω το 323f με τα αναδυόμενα και τώρα που ήρθε καλοκαιράκι είπαμε να ανοίξουμε aircondition το θέμα είναι ότι το άνοιγα κανονικά για κάνα δυο βδομάδες και έπειτα μια φορά που το άνοιξα μου ανέβασε θερμοκρασία μόνο τότε
Έπειτα το αμάξι χάνει συνέχεια νερό δλδ για να πάω μια διαδρομή 25 χλμ πρέπει να το κοιτάξω πριν φύγω και να συμπληρωσω από θερμοκρασίες κομπλέ
Μίλησα με τον μάστορα και το πήγα και όταν πήγαμε να το βάλουμε μπρος με ανοιχτό το ψυγείο πετάει όλα τα νερά επάνω έχει πολύ πίεση μου είπε ο μάστορας .
Σήμερα που το πήρα από το συνεργείο για ένα σέρβις στα φρένα λέω άντε να το ανοίξω πάλι το aircondition και πάλι ανέβασε θερμοκρασία

Επίσης θέλω να ξέρω σε τι θερμοκρασία λειτουργεί το συγκεκριμένο μοτέρ 16v 1.6 με καρμπυρατερ είναι ..για να μπορέσω να σας πω πόσο ανέβηκε η θερμοκρασία
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 323 F 1991

Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Ιουν 18, 2020 06:07

Ανεβάζει πίεση, πίνει ψυκτικό ή/και το ξερνάει ? Φλάντζα ή ακόμα χειρότερο, διάβρωση...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό theodor την Πέμ Ιουν 18, 2020 06:36

Πολυ πιθανο να ειναι φλατζα κεφαλης επειδη εχω τι ιδιο και το εχω παροπλισμενο εαν παει κατι στραβα σε θερμοστατη, βαλβιδα βεντιλατερ η κατι αλλο ανεβαζει θερμοκρασια για πλακα τα αλλαζα παντα προλιπτικα για να μην εχω θεμα ξεκινα απο την διαρροη να δεις απο που χανει εαν δεν ειναι φλατζα, και μετα προχωρας στα ποιο σοβαρα επισεις στο θερμοστατη εχει ενα κοντο λαστιχακι που κανει παρακαμψη και παει στον κορμο της μηχανης αυτο με τα χρονια ξερενεται και εχει διαρροη εαν δεν εχει χρωμα το παραφλου για να το δεις, εξατμιζετε το νερο και ειναι δυσκολο να το καταλαβεις γιατι πεφτει πανω στην μηχανη.Εαν εχεις το εργοστασιακο ψυγειο που ειναι πλαστικο υπηρχε θεμα στο πανω μερος που ανοιγε στις ραφες αλλα εκει λογικα θα το εβλεπες.
theodor    
0,0 Bar
0,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda6

Δημοσίευσηαπό theodor την Πέμ Ιουν 18, 2020 07:44

Σε οτι αφορα τους βαθμους θερμοκρασιας δεν θυμαμε, αυτο που ξερω ειναι οτι ο δεικτης θερμαοκρασιας ηταν παντα στη μεση ενα τικ ποιο κατω παντα, αυτο που μου ειχαν πει ηταν οτι εαν περασει πανω απο τα 3/4 κοντα στο τερμα πας για φλατζα κεφαλης δεν μου ειχε φτασει ποτε εως εκει για να ξερω.
theodor    
0,0 Bar
0,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Πέμ Ιουν 18, 2020 10:21

Σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας στο αμάξι έχω αλλάξει καπάκι βαλβίδων Γιατί το προηγούμενο ήταν ραγισμένο αυτή η αλλαγή έγινε τον Μάρτιο
Η θερμοκρασία ήταν στην μέση και ένα τικ παραπάνω Αλλά δύο φορές που έχει ανέβει ήταν κοντά στα 3/4
Το ψυκτικό το πετάει δεν έχει από κάπου διαρροή
Υπάρχει περίπτωση να θέλουμε πάλι καπάκι?
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Ιουν 18, 2020 10:32

Όλα αυτά ξεκίνησαν να συμβαίνουν μετά την αλλαγή, ή γινόταν και πριν ? Αν μετά την αλλαγή, τότε ίσως τη γλυτώσεις και απλά δεν την έβαλε καλά. Αν ήταν πριν, τότε η αλλαγή δεν το διόρθωσε, άρα έχεις σημαντικότερο πρόβλημα.

Το ότι τα πετάει σημαίνει είτε ότι τραβάει αέρα, το φθηνό και καλό σενάριο, οπότε ψάχνεις να δεις που υπάρχει τρύπα, κενό, σκίσιμο κλπ (σε σωλήνες, ψυγείο, κολλάρα, θερμοστάτη κλπ), είτε ότι περνάει συμπίεση στο κύκλωμα ψύξης, το ακριβό και κακό σενάριο, οπότε ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα για -τουλάχιστον- φλάντζα, και μπορεί να φτάσεις μέχρι και μπλοκ ή κεφαλή.
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Πέμ Ιουν 18, 2020 11:12

Τα έκανε Αφού άλλαξα το καπάκι μετά από τρεις μήνες δλδ μόνο δύο φορές ούτε παραπάνω δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται... Ο μάστορας μου λέει να ανοίξουμε το καπάκι πάλι να δούμε τι μπορεί να φταίει... από την εξάτμιση δεν βγαίνει καπνός ούτε από παραφλου δλδ σημάδια που να δείχνουν φλατζνα

Σε λίγο θα σας στείλω λινκ από ένα βίντεο που έστειλα σε φίλο μου μηχανικό να δείτε και μόνοι σας
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Πέμ Ιουν 18, 2020 11:22

Ξεκινάς με έλεγχο της εργασίας που έγινε, μπορεί να είναι τόσο απλό. Επίσης δες για πιθανές ρωγμές στα πλαστικά μέρη (endtanks) του ψυγείου, την έχω πάθει έτσι ακριβώς στο πρώτο μου RX7 και παιδευόμουν μήνες μέχρι να καταφέρω να εντοπίσω το πρόβλημα...
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Πέμ Ιουν 18, 2020 11:38

https://youtu.be/wRPuT5qlfPU

Ορίστε το λινκ για ένα βίντεο και επίσης θέλω να αναφέρω πως σήμερα το έβαλα μπρος με ανοιχτό καπάκι και όταν το είχα αφήσει να ζεσταθεί σε μια φάση επάνω στο στόμιο του ψυγείου εμφανίστηκε ένα πλαστικό κομμάτι τιπου λαστιχάκι κομμένο όμως
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό theodor την Πέμ Ιουν 18, 2020 14:07

Δεν καταλαβα ποιο καπακι αλλαξες το ψευτοκαπακο των βαλβιδων το πανω, η το απο κατω της φλατζας κεφαλης εαν ειναι το πρωτο δεν εχει σχεση εαν ειναι το δευτερο υπαρχει ενδεχομενο επειδη ειπες οτι ειχε ραγισμα να το κολλησαν η αυτο που εβαλαν να ηταν ειδη κολημμενο (δεν τα βρισκεις ευκολα στα μεταχειρισμενα) και να ανοιξε παλι συνηθως δεν κρατανε για μεγαλο διαστημα οι κολλησεις, πρεπει να ειναι μεγαλος μαγκας αυτος που κανει το ρεκτιφιε για να το πετυχει.το αυτοκινητο ειναι ιδιο ακριβως με το δικο μου ιδιο χρωμα η φουλ εκδοση.Εαν πεταει με πιεση τα νερα και το λαστιχο του νερου που παει στο ψυγειο ειναι τουμπανισμενο μαλλων καπακι-φλατζα κεφαλης κανε και ενα ελεγχο στην ταπα και στο λαστιχακι του ψυγειου μηπως εχει κολλησει και δεν ανοιγει προς το παγουρακι που συμπληρωνεις νερα, δες εαν το νερο εκει ειναι ζεστο λογικα θα πεταει φουσκαλες οταν ζεστενεται.
theodor    
0,0 Bar
0,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Πέμ Ιουν 18, 2020 14:18

Το λάστιχο δεν είναι πρεσαρισμενο και επίσης καπάκι αλλάξαμε αυτό που είχε τις βαλβίδες επάνω και πήραμε άλλο υπάρχει πιθανότητα να έχει ραγισμα και αυτό?
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό theodor την Παρ Ιουν 19, 2020 06:26

Εαν δεν το εχει τσεκαρει ο μαστορας μπορει ,οταν λεμε ραγισμα μπορει να ειναι οσο το μεγεθος μιας τριχας εαν δεν σου εδειξε το παλιο οταν το αλλαξε μπορει να κολησε το ιδιο, γιατι ειναι δυσκολο να το βρεις σε καλη κατασταση στα μεταχειρισμενα.Το δικο μου το εχω στο χωριο και δεν θυμαμε καλα, εχεις τσεκαρει οταν βαζεις το a/c εαν δουλευουν και τα δυο βεντιλατερ δεν ειμαι σιγουρος αλλα πρεπει να εχει 2 ενα απο εξω και ενα απο μεσα στα ψυγεια μηπως καποιο εχει κολησει?Επισεις οταν σου ανεβαζει θερμοκρασια δουλευουν κανονικα? μηπως εχει προβλημα η βαλβιδα που ειναι πανω στον θερμοστατη και δινει εντολη?μου ειχαν πει να την αλλαξω προληπτικα γιατι ειχε προβλημα σε πολλα αυτοκινητα και η γνησια απο οτι θυμαμε ηταν πανακριβη.
theodor    
0,0 Bar
0,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Παρ Ιουν 19, 2020 16:29

Έχω ένα βεντιλατερ και όταν ανοίγω το aircondition δουλεύει πάντα στην τελευταία σκάλα πολύ δυνατά και όταν είναι απλά στην μέση δουλεύει στην μεσαία σκάλα το βεντιλατερ
Επίσης το προηγούμενο καπάκι μου το είχε δείξει ο μάστορας είχε ραγισμα μέσα σε ένα έδρανο κάποιας βαλβίδας και το καινούργιο το έφερα εγώ ο ίδιος από Χαλκίδα Καλαμάτα.... Τι να σου πω ρε φίλε
Το αμάξι από Δευτέρα μπαίνει στο συνεργείο και θα καθίσει όσο χρειαστεί για να γίνει σαν καινούργιο
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Δημοσίευσηαπό pankrok την Παρ Ιουν 19, 2020 20:40

μαρκούτσια στα 30 χρόνια έχεις αλλάξει;
παγουράκι;

αν κατά την τελευταία βγήκαν και μπήκαν πράμματα και έχουν τόσα χρόνια λειτουργίας δεν αποκλείεται να ήρθε η ώρα τους.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό Βαλαντης Καργακος την Παρ Ιουν 19, 2020 21:53

Στο παγουρακι τι μπορεί να πάει στραβά ?
Όχι δεν νομίζω να αλλαχτηκαν φίλε μου
Βαλαντης Καργακος    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Προβληματα-δυσλειτουργιες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης