[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 01:03 ]

Παράνομα τα διόδια;

Παράνομα τα διόδια;

Δημοσίευσηαπό Apatsi την Παρ Απρ 11, 2008 22:49

Χωρίς κυρώσεις όσοι δεν τα πληρώνουν!

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!
Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.

Πηγή: patranews.gr
Εικόνα

Pirgetos - Larissa
Άβαταρ μέλους
Apatsi    
0,9 Bar
0,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 (01/2005)

Re: Παράνομα τα διόδια;

Δημοσίευσηαπό Jimmys6 την Σάβ Απρ 12, 2008 07:35

Το θέμα αυτό έτυχε να το συζητήσουμε και αλλού και καταλήξαμε σε συμπέρασμα...

Μέχρι στιγμής είναι ανυπόστατα τα όσα λέγονται. Άτομα από εκείνη την περιοχή παραδέχτηκαν πως παρά τις πιέσεις που ασκούνε στα συγκεκριμένα διόδια παίρνοντας αφορμή από το παραπάνω, υποχρεώνονται να πρηρώσουν διόδια για να συνεχίσουν...

Με βάση τις μαρτυρίες που έχω συλλέξει, εάν πρώτα δεν βρούμε την αντίστοιχη Ευρωπαική νομοθεσία επί του θέματος και μάλιστα εγγράφως, ό,τι και να λέμε τόσο στους υπαλλήλους των διοδίων όσο και στα αντίστοιχα όργανα της τροχαίας που παρεβρίσκονται στον χώρο είμαστε... off-topic!

Θα παρακαλούσα και εδώ, εάν έχουμε μέλος που ασχολείται με την νομική, ή με κάποιον άλλο τρόπο έχει πρόσβαση στις νομοθεσίες, να ψάξει και να βρεί για λογαριασμό όλων μας την αντίστοιχη Ευρωπαική νομοθεσία... Εάν την ποστάρει εδώ να την εκτυπώσουμε, μετά ίσως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι...
At the end everything is going to be OK...

If it's not OK... it's not yet the end...
Άβαταρ μέλους
Jimmys6    
1,1 Bar
1,1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda6 2.0 MK1...

Δημοσίευσηαπό Makisma την Σάβ Απρ 12, 2008 08:36

Nα ρωτήσω κατι ρε παιδια ??
Ας αφήσουμε το νομικό θεμα στην ακρη.
Μπορεί να μας πει ο κ Κατσικοπουλος ,που εγω συμφωνώ μαζι του
Πώς να μην πληρώσω διόδια και να περάσω δωρεάν όταν μου
εχουν κατεβασμένη την μπάρα?
Αυτό δεν μας το λει ΄.
Και βέβαια δεν είναι λύση να κατέβεις κατω και να κανεις τοπι στο ξυλο τον
υπάλληλο.
Όποτε λες … δε μας γ@@@@@ς πληρώνεις και φεύγεις , και αυτοί εκαναν για
ακομη μια φορα την δουλειά τους.
Δηλαδή. Και αδικο εχουν και κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε … .. και τους πληρώνουμε.
( Καμια φορα με πιάνει και το γλυκό μου και τους λεω ……σας ευχαριστώ πολύ….)
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό grgs την Σάβ Απρ 12, 2008 17:25

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη - Jimmys6.

Αν πραγμματικά υπάρχει κάποιο επίσημο ενγραφο να το δούμε και μάλιστα να το κάνουμε και θέμα. Δηλαδή μπορούμε να κάνουμεμια εκδρομή στην Πάτρα και όλοι οι MAZDAκιδες να σταματήσουμε στα διόδια και να μην πληρώσουμε και μάλιστα να τα κλείσουμε για λίγη ώρα μέχρι να έρθουν τα κανάλια και η αστυνομία. Τότε μπορεί και να γίνει κάτι....αν και δεν το πιστεύω.... σ'αυτή την χώρα που ζούμε ή οποία όλα τα τα ανάγει σε φοροεισπρακτική πολιτική......
Someone said: Οι άνθρωποι παραπαίουν ιδεολογικά μεταξύ Καπιταλισμού και Κομμουνισμού γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι, Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ενώ Κομμουνισμός είναι το αντίθετο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
grgs    
0,2 Bar
0,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 MPS 2006 (Black) 320HP ΣΗΜΕΡΑ :-)

Δημοσίευσηαπό grgs την Σάβ Απρ 12, 2008 17:27

Νομίζω ότι έχουμε και δικηγόρο στην παρέα μας αν δεν κάνω λάθος και έχει και 3άρι MPS 260 άλογα για να μην την πέσετε στον Θοδωρή.
Someone said: Οι άνθρωποι παραπαίουν ιδεολογικά μεταξύ Καπιταλισμού και Κομμουνισμού γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι, Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ενώ Κομμουνισμός είναι το αντίθετο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
grgs    
0,2 Bar
0,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 MPS 2006 (Black) 320HP ΣΗΜΕΡΑ :-)

Δημοσίευσηαπό ΑΝΤΩΝΙΟΣ RX8 COSMO την Σάβ Απρ 12, 2008 18:02

Ελεος τι αλλο θα ακουσουμε!
Αυτος ο κατσικοπουλος το ψαχνει να βρει παει να βγαλει το φιδι απο την τρυπα παλι μεσω των πολιτων!?
Ελεος πεταξε μια αρλουμπα και μετα τρεχα γυρευε εμεις παλι θα βγαλουμε το φιδι και αυτος για χαρη των ψηφων το παιζει δηθεν φιλος με το λαο!
Ας κοψουν την μασα και τα τραπεζωματα και να κατεβουν με την δυναμη που τους δινει το κρατος να κανουν τα κουμαντα τους!
Πολυ απλα ολους πρεπει να τους στειλουμε στο γερο :twisted: αλλα επειδη δεν πιστευω στα διαολια τοτε μια ειναι η λυση ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ!
Ουστ!
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ-ΑΝΔΡΩΝ ΓΑΡ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΩΝΙΟΣ RX8 COSMO    
0,6 Bar
0,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MITSUBISHI PAJERO SPORT

Παράνομη η είσπραξη διοδίων...

Δημοσίευσηαπό Apatsi την Τρί Αύγ 19, 2008 11:24

...εδώ και χρόνια!

Εικόνα

Γράφει ο Ανδρέας Σπάρτας

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ!!!
Σας ενημερώνω ότι κατόπιν προσφυγής μου στα δικαστήρια κατά του σημερινού συστήματος είσπραξης διοδίων, έχω δικαιωθεί δύο φορές και κάνοντας χρήση των δικαστικών αποφάσεων, πληρώνω κάθε φορά που περνάω διόδια το αναλογούν αντίτιμο (αναλογικά) των χιλιομέτρων μέχρι του σημείου που ταξιδεύω και όχι το συνολικό μέχρι του τέλους κάθε αυτοκινητοδρόμου.
Στο δικαστήριο, που οδηγήθηκα κατόπιν της αρνήσεώς μου να πληρώσω διόδι α στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας –Πάτρας ισχυρίστηκα ακριβώς τα παρακάτω και δικαιώθηκα: «Εφ' όσον όταν χρησιμοποιώ κάθε δημόσιο μέσο μεταφοράς πληρώνω το αναλογούν εισιτήριο για τον τόπο προορισμού μου, πώς είναι δυνατόν να πληρώνω στη Κόρινθο το ποσό για διόδια μέχρι τη Πάτρα, όταν εγώ κατευθύνομαι μόνον μέχρι το Κιάτο;;;» . Δικαιώθηκα και κάθε φορά που περνώ τα διόδια τους παραδίδω μια φωτοτυπία της απόφασης και 0,50 λεπτά αντί των 2 ευρώ. Μου δίδουν ιδιόχειρη απόδειξη και περνάω.
Το ξεπούλημα των διοδίων στους ιδιώτες σημαίνει και νέες αυξήσεις στα διόδια. Αν εγώ δικαιώθηκα στη διαμάχη με το ΤΕΟ (Εθνικό Ταμείο Οδοποιϊας) η αντιπαράθεση με τους ιδιώτες είναι περισσότερο εύκολη. Τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν σκληρότερα απο όσο αντιμετώπιζαν αυτό το ίδιο το Κράτος.Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να πάρουν το μαθημά τους!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ!

Πηγή:press-gr.blogspot.com
Εικόνα

Pirgetos - Larissa
Άβαταρ μέλους
Apatsi    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 (01/2005)

Επιστροφή στο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες