Υπόσχεται να προσέχει ο Latvala!
Ο Jari Matti Latvala είναι αναμφίβολα στο κέντρο της επικαιρότητας στο WRC, ειδικότερα μετά από την έξοδο του στο Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο νεαρός Φιλανδός οδηγός της Ford, βγήκε από το δρόμο και ενώ προηγούταν στο πρώτο σκέλος του αγώνα, μετά από ένα ατύχημα που θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρό, αν δεν ήταν τόσο υψηλά τα στάνταρ ασφαλείας της FIA και του θεσμού. Παρόλα αυτά, όμως, η έξοδος αυτή λίγο έλειψε να στοιχίσει –σε συνδυασμό με εκείνη της Κύπρου- τη θέση του στην ομάδα! Όμως, ο επικεφαλής της Ford, Malcolm Wilson, τον στήριξε δημόσια, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί αν ο Latvala βγει και πάλι εκτός μάχης στην Αργεντινή. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο νεαρός Φιλανδός υποστήριξε ότι αυτή τη φορά θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός! «Βασικά, μιλήσαμε με τον Malcolm και αυτό που είπαμε είναι ότι στην Αργεντινή πρέπει να τερματίσω. Θα είμαι ικανοποιημένος ακόμα και με την 4η θέση, και από εκεί και πέρα ότι και αν καταφέρουμε θα είναι ένα επιπλέον μπόνους και κέρδος για εμάς. Είναι σημαντικό τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα, να πραγματοποιήσω μία σταθερή εμφάνιση, να σημειώσω ένα καλό αποτέλεσμα και να αποκτήσω και πάλι την αυτοπεποίθηση μου».
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Malcolm Wilson για να τον βοηθήσει να βρει τηνη αυτοπεποίθηση του, τον έβαλε την Δευτέρα και την Τρίτη μετά το Ράλλυ της Πορτογαλίας να μείνει στο Faro και να πάει βόλτα με το Focus RS WRC του Mikko Hirvonen, καλεσμένους της Ford και την BP. «Τις δύο μέρες που έμεινα στην Πορτογαλία και έκανα βόλτες καλεσμένους της ομάδας, πραγματοποίησα συνολικα 240 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Όσο περισσότερο μένεις εκτός μπάκετ μετά από ένα μεγάλο ατύχημα, τόσο χειρότερα είναι, αφού σκέφτεσαι αυτό που συνέβη. Το να έχεις τη δυνατότητα να οδηγείς αμέσως μετά είναι ότι καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία».