[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 12:46 ]

Πλυσιμο Μηχανης

Re: Πλυσιμο Μηχανης

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Απρ 08, 2009 21:29

θα συμφωνησω με ολους σας παιδια :)
προχθες μαλιστα και μεσα απο απο ανθρωπο καθετης μοναδας της Mazda ,το ιδιο πραγμα ειπωθηκε φιλοι μου,οτι μπορουμε να πλενουμε την μηχανη,αρκει να προσεξουμε οχι μονο πολλαπλασιαστες η συναγερμο,αλλα φυσικα και την πιεση του νερου και απο τι αποσταση!
μεχρι βεβαια να παρω την αποφαση...με το χερακι μου θα συνεχισω :lol:
βεβαια,αν το καλοσκεφτουμε οτι ολα τα αυτοκινητα πλενονται μανιωδως στην προετοιμασια τους στα διαφορα PDI πριν πανε στον αγοραστη,τοτε...τι ανησυχουμε τοσο? :? :lol:
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Κυρ Μάιος 03, 2009 14:19

τελικα το πλυσιμο μηχανης εγινε την προηγουμενη Δευτερα στο Detail Clean service στον Γερακα!με ενδιεφερε πανω απο ολα να γινει απο επαγγελματιες στην καθαριοτητα αυτοκινητου!μια εβδομαδα σχεδον μετα κανενα προβλημα που τοσο φοβομουν και η μηχανη αστραφτει οπως παλιοτερα!!
πιστευω οτι αν γινουν ολα σωστα οπως εχουμε αναφερει σε ολο αυτο το θεμα δεν υπαρχει κανενα προβλημα για καμμια μηχανη,ειτε τουρμπατη,ειτε ατμοσφαιρικη!

το κυριοτερο και παλι να πουμε ειναι φυσικα να γινει με κρυα μηχανη η εστω μετα απο 5-10 λεπτα λειτουργιας της και επισης σημαντικο να φυσηξουν με αερα τις φισες και την μηχανη γενικοτερα!!
φυσικα δεν σημαινει οτι μπορουμε να την πλενουμε συχνα,αλλα εστω μια φορα τον χρονο!
πολυ σημαντικο επισης,οπως χρονια κανω και εγω,να μην την αφηνουμε να φτανει σε σημειο που δεν παει αλλο,αλλα να την καθαριζουμε συχνα με το χερι μας και νωπα πανια!ομως και να μας παρει λιγο απο κατω,ειναι ευχαριστο να ξερουε οτι με σωστο πλυσιμο δεν υπαρχει κανενα προβλημα! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό aar την Κυρ Μάιος 03, 2009 14:47

Υπαρχει ενα υγρο ειδικο για γρασο σκληρη βρωμια κατι σαν σουαζ
με αραιωση 1/10 με νερο ψεκαζω με ενα βαποριζατερ
με προτεραιοτητα τα πιο λερωμενα μερη της κρυας μηχανης μου

περιμενω 5 λεπτα

και μετα απο επανω με το πιεστικο αλλα απο μακρυα

γιατι το πιεστικο ριχνει λιγοτερο ογκομετρικα νερο και κανει πιο εστιασμενο ξεβγαλμα

μετα αφου δεν εχω αερα για να φυσηξω την μηχανη

Βαζω μροστα και ξεκιναω να κινουμαι μεχρι να φτασει το αυτοκινητο σε θερμοκρασια λετουργιας

πιστεψτε με η μηχανη στεγνωνει και ειναι σαν καινουρια

Τωρα για τα παλαιοτερα μοντελα αυτοκινητων αυτη ειναι η καταλληλοτερη στιγμη για να ψεκαστουν
τα ευαισθητα σημεια μπουζοκαλωδια καλωδια πολαπλασιαστες πλαστικα
με σπρευ σιλικονης και ας κολαει λιγη σκονη μετα πανω
δεν μου αρεσει η ευθεια
γιατι την βλεπω σαν διαλειμα μεχρι την επομενη στροφη

http://www.alexis-hair.gr
Άβαταρ μέλους
aar    
0,7 Bar
0,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό dinoskid την Δευτ Μάιος 04, 2009 00:13

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:τελικα το πλυσιμο μηχανης εγινε την προηγουμενη Δευτερα στο Detail Clean service στον Γερακα!με ενδιεφερε πανω απο ολα να γινει απο επαγγελματιες στην καθαριοτητα αυτοκινητου!μια εβδομαδα σχεδον μετα κανενα προβλημα που τοσο φοβομουν και η μηχανη αστραφτει οπως παλιοτερα!!
πιστευω οτι αν γινουν ολα σωστα οπως εχουμε αναφερει σε ολο αυτο το θεμα δεν υπαρχει κανενα προβλημα για καμμια μηχανη,ειτε τουρμπατη,ειτε ατμοσφαιρικη!

το κυριοτερο και παλι να πουμε ειναι φυσικα να γινει με κρυα μηχανη η εστω μετα απο 5-10 λεπτα λειτουργιας της και επισης σημαντικο να φυσηξουν με αερα τις φισες και την μηχανη γενικοτερα!!
φυσικα δεν σημαινει οτι μπορουμε να την πλενουμε συχνα,αλλα εστω μια φορα τον χρονο!
πολυ σημαντικο επισης,οπως χρονια κανω και εγω,να μην την αφηνουμε να φτανει σε σημειο που δεν παει αλλο,αλλα να την καθαριζουμε συχνα με το χερι μας και νωπα πανια!ομως και να μας παρει λιγο απο κατω,ειναι ευχαριστο να ξερουε οτι με σωστο πλυσιμο δεν υπαρχει κανενα προβλημα! :)

Νασο που ακριβως βρισκεται αυτο το μαγαζι και απο τιμη????θελω και εγω καποια στιγμη να το πλυνω γιατι και τα δικα μου χερακια δεν αντεχουν αλλο...μιας και ειναι κοντα μου το μαγαζι λεω να πεταχτω για ενα πλυσιματακι καποια στιγμη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dinoskid    
0,5 Bar
0,5 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda rx8 cosmo

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Δευτ Μάιος 04, 2009 07:09

Τιμή;
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τρί Μάιος 05, 2009 20:00

περισσοτερες πληροφοριες παιδια μπορειτε να βρειτε εδω :) :

viewtopic.php?f=161&t=164

η τιμη για καθαρισμο μηχανης και εσωτερικο(απιστευτα σχολαστικο)καθαρισμα και εξωτερικο ηταν 30 ε!

θελω και εγω καποια στιγμη να το πλυνω γιατι και τα δικα μου χερακια δεν αντεχουν αλλο...

:lol: :lol: :lol:
σε καταλαβαινω απολυτα Ντινο :lol: ειναι σπαστικο να βλεπεις σκονη η καποια βρωμια κατω κατω,σε βαθος που δεν φτανει ο χερι και να μην μπορεις να κανεις τιποτα :evil: και οπως ειπαμε...οταν σε παρει απο κατω και δεν προλαβαινεις να καθαρισεις και μαζευεται,τοτε... explodee
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό GIWRGOS ZWGAS την Τετ Οκτ 13, 2010 11:24

υπαρχει τροπος για το πλυσιμο της μηχανης εχει δοκιμαση κανεις με ατμο?...εγω πλενω πολλα μοτερ την ημερα με ατμο και δεν πα8ενει τπτ και βεβαια αποτελεσμα φανταστικοοοοοοοοοοο
Εικόνα
GIWRGOS ZWGAS    
0 Bar
0 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: OPEL ASTRA SPOR

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Μάιος 10, 2012 18:38

παιδια,μια χαρα καθε χρονο χωρις κανενα απολυτως προβλημα πλενω την μηχανη προστατευοντας φυσικα κυριως MAF !αυτη την φορα προχωρησα ενα βημα πιο περα και επλυνα μηχανη και αμεσως μετα πλαστικοποιησαμε με το ειδικο σπρευ!

η δουλεια εγινε χθες στον Πλατωνα συγκεκριμενα και το αποτελεσμα ηταν να ειμαι υπερ του δεοντος ευχαριστημενος!

γενικα συντηρω την μηχανη και μονος μου με ενα βρεγμενο πανακι,αλλα αυτο ξεπερασε καθε προσδοκια μου καθως η πλαστικοποιηση την εκανε σαν να βγηκε τωρα απο το εργοστασιο ενω βοηθα στο να μην επικαθονται βρωμιες!και αν επικαθεται τελικα κατι αφαιρειται πανευκολα με ενα σκουπισμα αφηνοντας την μηχανη παντα σαν καινουρια!

τραβηξα αυτες τις φωτο στο γκαραζ μου,δεν ξερω κατα ποσο μπορειτε να δειτε το αποτελεσμα!
παντως εγω ... loveshower loveshower

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό Makisma την Πέμ Μάιος 10, 2012 19:27

Αλλα μηχανουλα .Χα ;) , αστραψε πραγματικα ;) . Μπραβο στον μαστορη toot .
Καμια σχεση με πριν Νασο . Ανοιξαμε και την ειδαμε την Κυριακη . Παρ`ολη την μιζερια σου , ειχε σκονη .
Την θυμαμαι καλα .
Αν τους πουμε και γιατι ανοιξαμε το καπο για να δουμε shotupi shotupi ,…..θα μας περασουν για Ποντιους …… :roll:
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό DIOMAZDA την Πέμ Μάιος 10, 2012 19:28

Τέλειο το αποτέλεσμα ,εργοστασιακή δουλειά.!!!!!!!!!!!!!
Εικόνα

(Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδωμεν)
Άβαταρ μέλους
DIOMAZDA    
1 Bar
1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA3

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Παρ Μάιος 11, 2012 11:06

κυριε Μακη,η σκονη που ειδατε ειναι γιατι ειχα να την περιποιηθω αυτη την φορα κανα 4μηνο :oops: :oops: :oops: οποτε πηγα για το καλυτερο κατευεθειαν :lol:

ευχαριστω πολυ και...σειρα σας τωρα γιατι δεν ειναι εμφανιση μηχανης αυτη με 130 αλογα τωρα whipi whipi whipi :lol: :lol: :lol:

Σακη,το καλυτερο ειναι οτι με την πλαστικοποιηση παντα θα δειχνει σαν καινουρια αφου κιολας εγω την καθαριζω οπως εκανα και παλια μια φορα τον μηνα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Μάιος 11, 2012 14:57

Μπράβο Νάσο το αποτέλεσμα υπέροχο ένας όμως μεγάλο μπράβο θα πάει στον Πλάτωνα όπου κάθε φορά ετοιμάζει τόσο τέλεια τα αυτοκίνητα μας λες και είναι σαν δικά του.....Πλάτωνα να είσαι καλά........Νάσο πόσο κόστισε το πλύσιμο της μηχανής και η πλαστικοποίηση?????????????

Makisma έγραψε:Αλλα μηχανουλα .Χα ;) , αστραψε πραγματικα ;) . Μπραβο στον μαστορη toot .
Καμια σχεση με πριν Νασο . Ανοιξαμε και την ειδαμε την Κυριακη . Παρ`ολη την μιζερια σου , ειχε σκονη .
Την θυμαμαι καλα .
Αν τους πουμε και γιατι ανοιξαμε το καπο για να δουμε shotupi shotupi ,…..θα μας περασουν για Ποντιους …… :roll:

Κύριε Μάκη όταν το άνοιξες τι αντίκρισες ή ποια ήταν η αφορμή που ανοίχτηκε και επίσης τι αντικρίσατε όταν το ανοίξατε???????????Πολύ μυστήριο κρύβετε πίσω από το πλύσιμο της μηχανής του Νάσου.......Πολύ βρομερή υπόθεση
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό whitemps την Παρ Μάιος 11, 2012 15:36

GIWRGOS ZWGAS έγραψε:υπαρχει τροπος για το πλυσιμο της μηχανης εχει δοκιμαση κανεις με ατμο?...εγω πλενω πολλα μοτερ την ημερα με ατμο και δεν πα8ενει τπτ και βεβαια αποτελεσμα φανταστικοοοοοοοοοοο

Χμμ θα το επιχειρήσω κι εγώ τότε στο επόμενο πλύσιμο της πέρλας μιας και έχω ατμό αλλά μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σαλονιού.

Από την άλλη έχω ακούσει ότι δεν κάνει το νερό για πλύσιμο της μηχανής για να μην ξεραθούν τα λάστιχα που έχουν οι σωληνώσεις. Ισχύει? :roll:
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Μάιος 11, 2012 17:23

Στράτο καλύτερα να πας σε κάποιον ειδικό το πλύσιμο της μηχανής δεν είναι κάτι εύκολο ο Πλάτωνας ξέρει τι πρέπει να προστατεύσει ή που πρέπει να πέσει και να μην πέσει νερό......Ένα λάθος να γίνει και όλα πάνε χάλια μετά επίσης το νερό να ξέρεις πως δεν ξεραίνει της σωληνώσεις ίσα ίσα που το καυτό νερό και η πίεση βοηθάει στο να καθαρίσουν όλα από παντού γιατί με τον ατμό δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο για αυτό λέω χωρίς παρεξήγηση καλύτερα πήγαινε σε κάποιον ειδικό!!!!!!!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Σάβ Μάιος 12, 2012 15:59

Στρατο αδελφε τι κανεις? wc
οπωσδηποτε προστατευεις τον maf για να μην δεχτει ουτε σταγονα νερου το κυριοτερο! ;)

Χρηστο μαζι με το πλυσιμο μεσα εξω πηγε στα 45 ευρω!

Στρατο,για τα λαστιχακια της μηχανης δεν ξερω...5 χρονια που εχω το αυτοκινητο δεν εχω παρατηρησει καν το φαινομενο αυτο!επισης το υγρο σιλικονης γενικα τα προστατευει απο αυτο εκτος των αλλων!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φροντίδα Αυτοκινήτου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης