Σε συνέντευξη του στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και συγκεκριμένα στην Independent, ο Valentino Rossi δήλωσε ότι ελπίζει να συμμετάσχει στο WRC, με πλήρη εμπλοκή, όταν φυσικά αποσυρθεί από το Moto GP. Ο Ιταλός αναβάτης, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε αγώνες Ράλλυ, με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2008 είχε τερματίσει στην 12η θέση της γενικής του Ράλλυ Μ.Βρετανίας, οδηγώντας ένα Ford Focus WRC της ομάδας του Eddie Stobart. Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη του, ο Rossi δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική σχέση με την ομάδα της Ford, με την οποία και θα επιθυμούσε να λάβει μέρος στο θεσμό! Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξω από τους δύο, στους τέσσερις τροχούς. Νομίζω ότι είναι αργά πλέον για μένα να ασχοληθώ με τη Formula 1, αλλά παρόλα αυτά ελπίζω ότι το δεύτερο μέρος της καριέρας μου να είναι γύρω από τα αυτοκίνητα. Στα τέλη του 2006 είχα την ευκαιρία μου να μετακομίσω στην F1. Είχα μιλήσει με την Ferrari και είχαμε σχεδιάσει να είμαι ο επίσημος οδηγός δοκιμών το 2007 και το 2008 να συμμετείχα στο Πρωτάθλημα. Όμως, αποφάσισα να μείνω στο Moto GP, κάτι που έβαλε τέλος σε αυτό το σχέδιο. Οι αγώνες Ράλλυ, όμως, είναι το μεγάλο μου πάθος. Έχω μεγαλώσει δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος και οδηγούσε αγωνιστικά αυτοκίνητα και ελπίζω όταν τελειώσω με τις μοτοσικλέτες, να ασχοληθώ με τους αγώνες Ράλλυ τουλάχιστον για δέκα ακόμα χρόνια! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι ο κύριος στόχος μου. Έχω μία εξαιρετική σχέση με την Ford και ίσως να αγωνιστώ με την συγκεκριμένη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010 θα πάρω την απόφαση μου».
Ο Ιταλός έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την Yamaha, το οποίο και λήγει το 2010, κάτι που σημαίνει ότι σκέφτεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του στο θεσμό το 2011. Μία ενδεχόμενη παρουσία του Rossi θα ανανεώσει σημαντικά το ενδιαφέρον γύρω από το θεσμό, αφού ο Ιταλός αποτελεί όχι μόνο σπουδαίο αναβάτη και οδηγό, αλλά μία προσωπικότητα, την οποία το WRC χρειάζεται.