[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 01:02 ]

Ο Rossi σκέφτεται πλήρη εμπλοκή στο WRC

Ο Rossi σκέφτεται πλήρη εμπλοκή στο WRC

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Απρ 23, 2009 13:54

Ο Rossi σκέφτεται πλήρη εμπλοκή στο WRC!
Εικόνα
Σε συνέντευξη του στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και συγκεκριμένα στην Independent, ο Valentino Rossi δήλωσε ότι ελπίζει να συμμετάσχει στο WRC, με πλήρη εμπλοκή, όταν φυσικά αποσυρθεί από το Moto GP. Ο Ιταλός αναβάτης, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε αγώνες Ράλλυ, με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2008 είχε τερματίσει στην 12η θέση της γενικής του Ράλλυ Μ.Βρετανίας, οδηγώντας ένα Ford Focus WRC της ομάδας του Eddie Stobart. Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη του, ο Rossi δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική σχέση με την ομάδα της Ford, με την οποία και θα επιθυμούσε να λάβει μέρος στο θεσμό! Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξω από τους δύο, στους τέσσερις τροχούς. Νομίζω ότι είναι αργά πλέον για μένα να ασχοληθώ με τη Formula 1, αλλά παρόλα αυτά ελπίζω ότι το δεύτερο μέρος της καριέρας μου να είναι γύρω από τα αυτοκίνητα. Στα τέλη του 2006 είχα την ευκαιρία μου να μετακομίσω στην F1. Είχα μιλήσει με την Ferrari και είχαμε σχεδιάσει να είμαι ο επίσημος οδηγός δοκιμών το 2007 και το 2008 να συμμετείχα στο Πρωτάθλημα. Όμως, αποφάσισα να μείνω στο Moto GP, κάτι που έβαλε τέλος σε αυτό το σχέδιο. Οι αγώνες Ράλλυ, όμως, είναι το μεγάλο μου πάθος. Έχω μεγαλώσει δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος και οδηγούσε αγωνιστικά αυτοκίνητα και ελπίζω όταν τελειώσω με τις μοτοσικλέτες, να ασχοληθώ με τους αγώνες Ράλλυ τουλάχιστον για δέκα ακόμα χρόνια! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι ο κύριος στόχος μου. Έχω μία εξαιρετική σχέση με την Ford και ίσως να αγωνιστώ με την συγκεκριμένη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010 θα πάρω την απόφαση μου».

Ο Ιταλός έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την Yamaha, το οποίο και λήγει το 2010, κάτι που σημαίνει ότι σκέφτεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του στο θεσμό το 2011. Μία ενδεχόμενη παρουσία του Rossi θα ανανεώσει σημαντικά το ενδιαφέρον γύρω από το θεσμό, αφού ο Ιταλός αποτελεί όχι μόνο σπουδαίο αναβάτη και οδηγό, αλλά μία προσωπικότητα, την οποία το WRC χρειάζεται.Εικόνα
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Ο Rossi σκέφτεται πλήρη εμπλοκή στο WRC

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Απρ 23, 2009 13:57

WRC
Θέλει ράλι ο Valentino Rossi
Ο Ιταλός έχει αποφασίσει ότι η αγωνιστική του καριέρα θα έχει και… δεύτερο μέρος

Πρώτη δημοσίευση: 23/04/2009 -

Μία νέα καριέρα στους τέσσερις τροχούς σκέφτεται να αρχίσει το 2011 ο Valentino Rossi. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP έχει συμβόλαιο με τη Yamaha για δύο ακόμα σεζόν αλλά μετά την ολοκλήρωσή του σκέφτεται να κάνει την πολυαναμενόμενη στροφή στην καριέρα του. Μόνο που τώρα πια, έχοντας κλείσει τα 30, ξέρει ότι αυτή δύσκολα θα αφορά τη Formula 1.

«Δεν νομίζω ότι θα τρέξω στη Formula 1 γιατί είναι πια αργά. Ελπίζω όμως το δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου να αφορά αυτοκίνητα γιατί αυτά ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος. Μεγάλωσα με τον πατέρα μου, που οδηγούσε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ελπίζω λοιπόν, αφού ολοκληρώσω την καριέρα μου στις μοτοσικλέτες να έχω άλλα 10 χρόνια σε αυτοκίνητα», είπε ο Ιταλός.

Όπως είπε όμως, η ευκαιρία να βρεθεί στη Formula 1 έχει περάσει. Ήταν το 2006 όταν έκανε δοκιμές με τη Ferrari εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Michael Schumacher. Είπε όχι και πλέον όποιες επισκέψεις του στο Maranello αφορούν διασκέδαση και όχι αξιολόγηση.

«Είχα την ευκαιρία να μεταπηδήσω στη Formula 1 στο τέλος του 2006. Μίλησα πολύ για αυτό με τη Ferrari. Αλλά αποφάσισα να συνεχίσω στις μοτοσικλέτες, πράγμα που σημαίνει ότι τελείωσε για μένα η Formula 1», ξεκαθάρισε ο αναβάτης της Yamaha.

Που θα στρέψει λοιπόν την προσοχή του ο «γιατρός»; Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι όπου έχει ήδη εμπειρία από τρεις αγώνες. Ο τελευταίος ήταν με ένα Focus WRC, με τη Ford να φαντάζει ως ο πιθανότερος επόμενος εργοδότης του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του MotoGP.

«Έχω εξαιρετική σχέση με τη Ford. Με όλους στην ομάδα. Το περασμένο Δεκέμβριο έτρεξα στο Ράλι Ουαλίας αλλά και στο Ράλι της Μόντσα, όπως άλλωστε και πριν από δύο αλλά και πριν από τρία χρόνια, πάντα με Ford. Άρα, μπορεί η επόμενη ομάδα να είναι η Ford», αποκάλυψε ο Ιταλός.

Πότε όμως σκέφτεται να περάσει στο… δεύτερο μέρος της καριέρας του; Η μεγάλη απόφαση θα παρθεί σε περίπου 15 μήνες από τώρα…

«Το καλοκαίρι του 2010 θα αποφασίσω το μέλλον μου. Δεν ξέρω ακόμα…», είπε ο πρωταθλητής.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζει μαινόμενος στο MotoGP. Έχει 97 νίκες στο ενεργητικό του και κυνηγάει το ρεκόρ των 122 του Giacomo Agostini. MSFREE - Πάνος Σεϊτανίδης
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Ο Rossi σκέφτεται πλήρη εμπλοκή στο WRC

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Μάιος 23, 2009 08:31

MOTO GP, F1, WRC δεν έχει αφήσει τίποτα ...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Επιστροφή στο World Rally Championship

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες