Σενάρια για άμεση μεταπήδηση του Loeb στη θέση του Sebastien Bourdais
Κι όμως δεν είναι αστείο. Δεν είναι καν μια αστήριχτη φήμη αφού και ο ίδιος ο Loeb έχει παραδεχτεί ότι το συζητάει. Η υπόθεση άρχισε όταν στο γαλλικό Tύπο εμφανίστηκαν αναφορές που έλεγαν ότι ο Sebstaien Loeb ενδιαφέρεται να πάρει τη θέση του Sebastien Bourdais στην Toro Rosso και μάλιστα μέσα στη φετινή χρονιά. Είναι γνωστό ότι ο Bourdais δεν τα πηγαίνει καλά φέτος και σχεδόν σε κάθε αγώνα μαθαίνουμε ότι βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.
Από την άλλη, ο Loeb δήλωσε στη L’Equipe ότι «Εφόσον το πρωτάθλημα της Formula 1 δεν πέφτει πάνω σε αγώνα του WRC, όλα μπορούν να συμβούν». Ποια είναι λοιπόν τα προβλήματα για να γίνει η επιθυμία του Αλσατού πραγματικότητα;
Καταρχάς, υπάρχει το θέμα της προετοιμασίας. Ο Γάλλος έχει κάνει μόλις μια μέρα δοκιμών τον χειμώνα και δεν θα ήταν εύκολη η μετάβασή του στο πρωτάθλημα. Ο Loeb ωστόσο πριν λίγο καιρό επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Red Bull και πέρασε αρκετές ώρες στον εξομοιωτή της.
Το άλλο πρόβλημα είναι η φυσική κατάσταση που απαιτείται για έναν αγώνα 70 γύρων. Ο Loeb φυσικά έχει καλή φυσική κατάσταση ωστόσο οι απαιτήσεις της Formula 1 είναι διαφορετικές. Και πάλι όμως γνωρίζοντας ότι ο Loeb είναι γυμναστής και βλέποντάς τον πριν από λίγο καιρό στο Ράλι Ακρόπολις και αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.
Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα που δυσκολεύει την κατάσταση; Ονομάζεται Citroen και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή φαίνεται δυσεπίλυτο. Όταν ο επικεφαλής της Citroen Sport, Olivier Quesnel, ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε: «Θα είμαι ξεκάθαρος, Ο Sebastien Loeb δεν θα αντικαταστήσει τον Sebastien Bourdais στην Toro Rosso εύκολα. Ο Sebastien μας είπε για την επιθυμία του να τρέξει στη Formula 1 και αυτό δε με εκπλήσσει αφού θα ήταν έναν όνειρο που θα έβγαινε αληθινό για αυτόν, ωστόσο δεν θα έπρεπε να ονειρεύεται».
Πάντως η δήλωση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήταν κατά λέξη: «Αν υπάρξει θέση στην Toro Rosso, εγώ είμαι διαθέσιμος». Εμείς φυσικά είμαστε με τον Loeb και αναρωτιόμαστε ποιος Πόντιος έχει αναλάβει το marketing της Citroen.