[ +/- ] [ Τώρα είναι Σάβ Απρ 18, 2026 04:04 ]

Και εγένετο η Petter Solberg WRT

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Φεβ 06, 2009 22:54

Εικόνα Την επίσημη παρουσίαση της αγωνιστικής του ομάδας έκανε ο Petter Solberg, η οποία και θα έχει την επωνυμία Petter Solberg World Rally Team. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, βρέθηκε μετά από την αποχώρηση της Subaru από το WRC χωρίς αυτοκίνητο και ομάδα, με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Ιρλανδία, αλλά και ουσιαστικά να μην εξασφαλίσει αυτοκίνητο για το 2009. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Νορβηγός ανέλυσε όλες τις επιλογές του και αποφάσισε με την υποστήριξη των προσωπικών του χορηγών, να δημιουργήσει τη δική του ομάδα. Σε εκείνο το σημείο, τέθηκε το πλέον σημαντικό ερώτημα, αναφορικά με το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει ο Νορβηγός στο θεσμό. Αρχικά, προσπάθησε να εξασφαλίσει μία Citroen C4. Δυστυχώς για τον ίδιο, ήταν αδύνατο να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αφού η γαλλική εταιρία δεν τα παραχωρεί σε ιδιώτες. Εικόνα Εικόνα Εικόνα http://www.pettersolberg.com/html/2009/ ... 3%B8ttene/

Στη συνέχεια στράφηκε στην Ford, αλλά η απάντηση που δέχθηκε ήταν αντίστοιχη, αναφορικά με το Focus προδιαγραφών 2008. Η περίπτωση της Stobart ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε, αφού σε κάθε περίπτωση ο Νορβηγός ήθελε να έχει τον πλήρη έλγχο στην ομάδα του. Έτσι, ο Solberg δοκίμασε το Focus προηγούμενης γενιάς στους χιονισμένους δρόμους της Νορβηγίας και αμέσως μετά μία Citroen Xsara WRC του 2006, με ενεργά διαφορικά και ίδια με αυτή που οδηγούσε το 2006 ο Manfrend Stohl στο θεσμό στα χρώματα της OMV. Μάλιστα, είναι μία από τις τελευταίες Xsara που έχουν μετατραπεί σε προδιαγραφών 2006, την ώρα που το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 2003. Ο Νορβηγός έμεινε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και εν τέλει αποφάσισε να το αγοράσει, χαρακτηρίζοντας το καλύτερο από το Ford. Έτσι, σήμερα, παρουσίασε στη Νορβηγία τη δική του ομάδα, στην οποία έχει δίπλα του φίλους από την Prodrive. Συγκεκριμένα, ο Phil Mills θα είναι στο δεξί του μπάκετ, την ώρα που ο Ken Rees από την Prodrive θα είναι ο team manager της ομάδας. Υπεύθυνος για το αυτοκίνητο θα είναι ο γνωστός από την παρουσία του στην Peugeot, αλλά και την Subaru, Francois Xavier Demaison, ο οποίος ήταν αρχιμηχανικός του Solberg πέρσι στην Subaru.

Ο Νορβηγός, επιθυμεί ο ίδιος και η ομάδα του να συμμετάσχουν στους 11 εναπομείναντες αγώνες του θεσμού. Βέβαια, αυτό δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένο, αλλά αυτός είναι ο στόχος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2003
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Re: Και εγένετο η Petter Solberg WRT

Δημοσίευσηαπό Makisma την Παρ Φεβ 06, 2009 23:13

Καλο αυτό το νέο . Ας του ευχηθούμε να παει καλα και να χαρισει σ εμας θεαμα .
Τελικά τοσο μεγάλο όνομα και δεν μπόρεσε να βρει μια εταιρία .
Δεν ξέρουμε ποσό θα μπορέσει ν αντέξει οικονομικά .
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Φεβ 24, 2009 22:21

Αλλαγές στην Xsara του Solberg
Εικόνα
Ο Petter Solberg ετοιμάζεται πλέον για τη δεύτερη εμφάνιση της PS WRT, με την Xsara προδιαγραφών 2006 του Νορβηγού να αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της με σημαντικές αλλαγές, οι οποίες και αναμένεται να βελτιώσουν τις επιδόσεις τόσο του αυτοκινήτου, όσο και του ίδιου. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, αναμένεται να χρησιμοποιήσει νέο κινητήρα και αμορτισέρ, ενώ θα πραγματοποιήσει και μία σειρά δοκιμών, με στόχο να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στις ιδιαιτερότητες του νέου του αυτοκινήτου. Μάλιστα, ο Νορβηγός θεωρεί ότι με τις παραπάνω αλλαγές, θα μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι και το πόντιουμ του Ράλλυ Κύπρου. Ο πρώτος του στόχος, λοιπόν, είναι να βελτιώσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αφού ο κινητήρας παρουσίασε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του Ράλλυ της πατρίδας του. Συγκεκριμένα, ο Solberg αναγκάστηκε να συμπληρώνει λάδια σχεδόν μετά από κάθε ειδική, ενώ όταν κάποια στιγμή ο κινητήρας άρχισε να δουλεύει μόνο με τρεις κυλίνδρους, έχασε κάθε ελπίδα για διάκριση. «Η Citroen θα μου δώσει καινούργιο κινητήρα. Όταν τους το ζήτησα ήταν πολύ θετικοί. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε καινούργια αμορτισέρ της Reiger, και το πιο σημαντικό θα έχω τη δυνατότητα να προετοιμάσω το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν καλύτερα. Λίγο πριν από τον αγώνα θα δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο σχεδόν για δύο μέρες. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα της Νορβηγίας δεν με ενδιέφερε και τόσο πολύ, αφού καταφέραμε να ετοιμαστούμε και να συμμετάσχουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η Κύπρος, όμως, είναι τελείως διαφορετική ιστορία».

Ο Νορβηγός είναι αισιόδοξος και δεν το κρύβει: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την έκτη θέση. Θέλω να αγωνιστώ χωρίς προβλήματα και να παλέψω για τις θέσεις πιο ψηλά στην κατάταξη. Δεν μιλάω για νίκη, αλλά ίσως μία 3η ή 4η θέση». Τέλος, ο Petter αρνήθηκε τις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Citroen, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την Xsara από το Ράλλυ Πορτογαλίας και έπειτα με μία C4 WRC
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Μάιος 08, 2009 13:33

«Ψάχνεται» για Peugeot 307WRC o Petter Solberg! Εικόνα H «γερασμένη» Citroen Xsara WRC δεν του αρκεί πλέον. Θέλει ένα πιο σύγχρονο αγωνιστικό με το οποίο θα μπορεί όπως λέει ο ίδιος να παλεύει σε κάθε αγώνα για το βάθρο.

Ο Petter Solberg ετοιμάζεται να αφήσει την Xsara -που κατασκευάστηκε το 2001 αλλά στο πέρασμα των χρόνων έγινε προδιαγραφών 2005- και να συνεχίσει το Πρωτάθλημα με ένα Peugeot 307WRC.

Στους δύσκολους και ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες που ακολουθούν (Σαρδηνία, Ακρόπολις) ο Νορβηγός θα αγωνιστεί πιθανότατα με άλλο αυτοκίνητο εκτός και αν πάρει από την Citroen τα εξαρτήματα που έχει ζητήσει τα οποία θα αναβαθμίσουν την Xsara του βελτιώνοντας την απόδοσή της στις ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες που αναμένεται να συναντήσουν τα πληρώματα στα επόμενα Ράλι.

«Χρειάζομαι βοήθεια. Κάποιοι χρόνοι σε ειδικές και η παρουσία στο βάθρο είναι περισσότερα απ' ότι περίμενα απ' αυτό το αυτοκίνητο, αλλά τώρα θέλω περισσότερα. Αν μπορέσω να πάρω κάποια εξαρτήματα του 2006 για την Xsara, θα με βοηθήσουν πολύ για τους 'ζεστούς' αγώνες που ακολουθούν», είπε ο Πρωταθλητής του 2003 και πρόσθεσε: «Θα ήθελα ένα μεγαλύτερο ψυγείο, intercooler και μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην ψύξη του κινητήρα και θα μου δώσουν περισσότερη ιπποδύναμη. Στην Πορτογαλία παρατήρησα ότι όταν ο κινητήρας ανεβάσει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία αρχίζει και χάνει σε απόδοση. Θέλω να παλέψω με τα Ford για βάθρα και αν το αυτοκίνητο μείνει ως έχει, κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο».

Ήδη ο Νορβηγός έχει ξεκινήσει το ψάξιμο προκειμένου να βρει ένα άλλο, πιο σύγχρονο και πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο.

Αυτό που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι το Peugeot 307WRC το οποίο αρκετές ιδιωτικές ομάδες έχουν εξελίξει αρκετά, ιδιαίτερα στο γαλλικό Πρωτάθλημα.

Μάλιστα πέρσι ο Danny Snobeck στέφθηκε Πρωταθλητής Γαλλίας οδηγώντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

«Το Peugeot έχει πολύ δυνατό κινητήρα. Πιστεύω ότι με αυτόν τον κινητήρα θα μπορέσω να παλέψω με τα Ford για το πόντιουμ. Κατά τα άλλα, η κατανομή βάρους και οι αναρτήσεις έχουν βελτιωθεί. Τώρα είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα το ψάξω το θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο «Hollywood».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Μάιος 10, 2009 21:17

Κανονικά με την Xsara ο Solberg
Εικόνα
Αρκετές φήμες το τελευταίο διάστημα, ήθελαν τον Petter Solberg να αλλάζει αυτοκίνητο, απογοητευμένος από τη συνεργασία του και τη βοήθεια που του παρέχει η Citroen. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Νορβηγός προσπάθησε με τον τρόπο του να πιέσει τους Γάλλους, έτσι ώστε να εξασφαλίσει επιτέλους τα πολυπόθητα μηχανικά διαφορικά και ότι περιλαμβάνει η Xsara προδιαγραφών 2006. Και τελικά, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο προσωπικό του site, στον επόμενο αγώνα θα έχει αυτοκίνητο προδιαγραφών 2006. Χαρακτηριστικά, σας αναφέρουμε τις δηλώσεις του στο επίσημο site του wrc: «Χρειάζομαι βοήθεια. Κάποιοι χρόνοι στις ειδικές διαδρομές και αποτελέσματα είναι πολύ παραπάνω από ότι περιμέναμε. Τώρα, όμως, θέλω το κάτι παραπάνω. Αν καταφέρω να αποκτήσω τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου προδιαγραφών 2006, τότε θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το μεγαλύτερο ιντερκούλερ, θα έχουμε καλύτερη ψύξη και μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Το παρατηρήσαμε ότι και στην Πορτογαλία, όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονταν χάναμε σημαντικό μέρος από την ισχύ. Θέλω να προσπαθήσω να κατακτήσω κι άλλες θέσεις στο βάθρο και να παλέψω με τα Ford. Και αν το αυτοκίνητο παραμένει ως έχει δεν θα μπορέσω και αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει». Μάλιστα, ο Νορβηγός, ανέφερε και συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο και θα τον ενδιέφερε! «Το Peugeot 307 έχει εξελιχθεί σημαντικά στην Γαλλία, όπου και κατέκτησε το Πρωτάθλημα με τον Danny Snobeck. Έχει ισχυρό κινητήρα και πιστεύω ότι με αυτόν θα μπορούσα να συναγωνιστώ τα Ford. Από εκεί και πέρα, όλα τα μηχανικά μέρη, όπως η κατανομή του βάρους και οι αναρτήσεις, έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο τώρα».

Το παιχνίδι του Solberg, όμως, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού με ανακοίνωση του στ προσωπικό του site, ανέφερε ότι στη Σαρδηνία θα εκκινήσει με την Xsara προδιαγραφών 2006. Στις νέες του δηλώσεις, υποστήριξε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με την Citroen και η αναβάθμιση του αυτοκινήτου θα μας προσφέρει ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Θα ξεκινήσουμε στη Σαρδηνία με την Xsara και θα δούμε πως θα πάει, πριν πάρουμε κάποια απόφαση για το μέλλον. Αυτή η χρονιά είναι απίστευτη μέχρι τώρα, και μαζί με την ομάδα μου πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα»
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τετ Μάιος 27, 2009 11:53

Αλλαγή αυτοκινήτου σκέφτεται πάλι ο SolbergΕικόνα

Μετά από την κατάκτηση μίας θέσης στο βάθρο για δεύτερη φορά φέτος, ο Petter Solberg σκέφτεται για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτοκίνητο, και μάλιστα εν όψει του αγώνα στην Ελλάδα. Στη Σαρδηνία, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 συμμετείχε για πρώτη φορά με την Xsara του αναβαθμισμένη με τις προδιαγραφές του 2006, αναφέροντας μάλιστα ότι συμπεριφέρεται καλύτερα από πριν, όταν και ήταν εφοδιασμένη ενεργά διαφορικά. Όμως, η σκέψη για ένα αυτοκίνητο το οποίο θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη, έχει επιστρέψει για τα καλά στο μυαλό του Νορβηγού. Ο ίδιος, μετά την ολοκλήρωση του Ράλλυ Σαρδηνίας, δήλωσε: «Ήταν καλός αγώνας τόσο για μένα, όσο και για ολόκληρη την ομάδα. Ήμασταν γρήγοροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αυτό το αποτέλεσμα μας ανταμείβει και για το αποτέλεσμα που χάσαμε στην Αργεντινή. Σίγουρα, είναι κρίμα που ο Sebastien δέχθηκε αυτή την ποινή, αλλά δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι για αυτό. Είχαμε μία ωραία μάχη με τον Seb. Την τελευταία μέρα ήμουν έτοιμος και ήμουν πολύ χαρούμενος που μπορούσα να διεκδικήσω την 3η θέση. Βέβαια, είχαμε ένα πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο και επισκευάσαμε, και όταν το φτιάξαμε οδηγήσαμε πραγματικά γρήγορα. Στο όριο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω».

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να αποκτήσει ένα ταχύτερο αυτοκίνητο. Και με δεδομένο το γεγονός ότι ακολουθεί ένας αγώνας με ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το Ακρόπολις, ο Νορβηγός παραδέχθηκε ότι σκέφτεται την προοπτική της αλλαγής του αυτοκινήτου, με το Peugeot 307 να μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο αντικατάστασης. «Αισθάνομαι ότι είμαι στη γωνία. Πλέον, έχουμε αγωνιστεί σε αρκετούς αγώνες και γνωρίζουμε που ακριβώς βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό το θέμα θα το συζητήσουμε με τον Phil και θα δούμε τι θα κάνουμε για τον επόμενο αγώνα. Οι θερμοκρασίες θα είναι αντίστοιχες πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα κάνουμε. Δεν θέλω να χάνω το χρόνο μου. Σίγουρα το διασκεδάζω πολύ, αλλά τώρα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να αναλύσουμε τα δεδομένα. Ξέρω, ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν μπορώ να πιέσω και να πάω πιο γρήγορα».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιουν 07, 2009 14:24

Συμφωνία με την Shell έκλεισε ο Solberg!
Εικόνα
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, Petter Solberg, και συγκεκριμένα η ομάδα του Νορβηγού οδηγού, η Petter Solberg World Rally Team, ανακοίνωσε τη συμφωνία της χορηγία με τον κολοσσό πετρελαιοειδών Shell. Η συμφωνία έχει άμεση ισχύ, από το Ράλλυ Ακρόπολις, και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αλλά και το 2010! Με αυτόν τον τρόπο, ο Νορβηγός κατάφερε να εξασφαλίσει και την δυνατότητα να ακολουθήσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες του θεσμού, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν σίγουρο. Η χορηγία της Shell, θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την προσπάθεια του Solberg να αλλάξει αυτοκίνητο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία «αντιπάλων» της Shell στο WRC, και συγκεκριμένα της BP στη Ford και της Total στη Citroen. Πληροφορίες για αλλαγή αυτοκινήτου στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχουν, αν και η χορηγία της Shell, ίσως αν του επιτρέπει πλέον να σκεφτεί το ενδεχόμενο αλλαγής με ένα πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Πέμ Ιουν 18, 2009 10:12

Peugeot 307 θα δοκιμάσει ο Solberg!Εικόνα

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως ο Petter Solberg ετοιμάζεται να δοκιμάσει αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, με το οποίο και ίσως αντικαθιστούσε τη Citroen Xsara WRC ’06, που έχει αγοράσει από την αρχή της χρονιάς. Και το αυτοκίνητο αυτό, θα είναι το Peugeot 307 WRC. O Πρωταθλητής του 2003, πραγματοποίησε εξαιρετικές επιδόσεις στο δικό μας Ακρόπολις, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έσπασε η εμπρός αριστερή ανάρτηση του αυτοκινήτου. Ο Νορβηγός, θα συμμετάσχει στην Πολωνία με την Xsara, αλλά η αλλαγή αυτοκινήτου για το Ράλλυ της Φιλανδίας, μόνο απίθανη δεν είναι. «Σε λίγες μέρες θα οδηγήσω το Peugeot 307. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις και πρέπει να ξέρω. Αυτή τη στιγμή, θέλω πραγματικά να συνεχίσω με την Xsara. Στην Πολωνία, θα δούμε πολλά περισσότερα, ειδικά αν ο αγώνας είναι το ίδιο γρήγορος όσο της Φιλανδίας». Ο Νορβηγός, ανησυχεί για τον αγώνα της Φιλανδίας σχετικά με την ισχύ του κινητήρα, την ώρα που ευρέως διαδεδομένο ότι το Peugeot είχε πάντα έναν από τους πιο δυνατούς του Πρωταθλήματος. Ο Solberg, θέλει να οδηγήσει το αυτοκίνητο πριν αναχωρήσει για την Πολωνία την επόμενη εβδομάδα.

Στο Ακρόπολις, κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του, αν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από την σπασμένη ανάρτηση. Μάλιστα, ο Νορβηγός προτίμησε να μην επισκευάσει τη ζημιά και να επανέλθει την τελευταία μέρα, λόγω του υψηλού κόστους. Με γνώμονα αυτή την επίδοση, ο Solberg θεωρεί ότι στην Πολωνία μπορεί και θα είναι μέσα στη μάχη. «Αν ρωτήσετε τον Malcolm Wilson, θα σας πει ότι ο Mikko κέρδισε άνετα στην Ελλάδα. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ, είναι ότι βρισκόμουν πίσω του και θα έκανα τα πάντα για να τον ξεπεράσω. Αν την Παρασκευή δεν είχαμε το πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης, θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά του. Αυτή την περίοδο νιώθω αναγεννημένος, αισθάνομαι ότι και πάλι μπορώ να οδηγήσω. Η διάθεση μου είναι σωστή και όλα μοιάζουν να έχουν πάρει τη μορφή που θα έπρεπε να έχουν. Στην Ελλάδα είχαμε πολύ καλή απόδοση, αν και απογοητευτήκαμε από την εγκατάλειψη, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στη μάχη. Όλα πάνε στη κατεύθυνση που θέλουμε. Η Xsara λειτούργησε ιδανικά, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες δεν ήταν πολύ υψηλές. Όταν είχε ζέστη, όπως στο shakedown, δεν μπορούσα να κάνω χρόνο αντίστοιχο με τα κορυφαία πληρώματα. Και πίεζα στο όριο! Ευτυχώς για εμάς, στην Πολωνία θα έχει περισσότερη δροσιά και θα δούμε ι μπορεί να συμβεί. Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται και θέλω να κάνω μία ολόκληρη μέρα δοκιμές στην Πολωνία, πριν ξεκινήσει η διαδικασία των αναγνωρίσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν εκκινήσαμε την τελευταία μέρα στο Ακρόπολις. Για να δώσουμε στην ομάδα την ευκαιρία να προετοιμαστεί».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιουν 28, 2009 13:36

S2000 σκέφτεται ο Solberg για το 2010Εικόνα

Ο Petter Solberg, παραδέχθηκε με δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο, ότι θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να λάβει μέρος τη νέα χρονιά στο νεοσύστατο θεσμό της FIA, S2000 World Cup, ο οποίος και θα ακολουθεί το WRC τη νέα χρονιά ως μία ξεχωριστή κατηγορία και διαφορετικό Πρωτάθλημα, στα πρότυπα του JWRC και του PWRC. Στην συγκεκριμένη κατηγορία θα λαμβάνουν μέρος μόνο αυτοκίνητα προδιαγραφών S2000, και με δεδομένο το γεγονός ότι το 2011 τα S2000, με την προσθήκη υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.600 κ.εκ. θα αποτελέσουν τη κορυφαία κατηγορία του WRC, ο Νορβηγός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στο θεσμό: «Αν σκεφτούμε τους Κατασκευαστές που θα εμπλακούν, αλλά και σκεφτόμενοι ότι στο μέλλον αυτά τα αυτοκίνητα θα αποτελέσουν την κορυφαία κατηγορία του θεσμού, τότε θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη νέα χρονιά. Έχω μιλήσει με την Proton και την Abarth, αλλά και με κάποιες άλλες ομάδες, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο και αποφασισμένο ακόμα. Θέλω να βρεθώ και πάλι σε μία εργοστασιακή ομάδα και θέλω να προσπαθήσω να εξελίξω ένα καινούργιο αυτοκίνητο».

Στο τέλος, σχολίασε και τη δοκιμή που πραγματοποίησε με το Abarth S2000 στο χώμα, όπου και παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα τις επιδόσεις των κορυφαίων κατασκευών στην κατηγορία. «Ναι, οδήγησα το αυτοκίνητο και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μπορεί ακόμα να μην είναι αυτό που λέμε αυτοκίνητο-νικητής, αλλά οι Ιταλοί έχουν μεγάλο πάθος να επιστρέψουν στην κορυφή». Αναμφίβολα, το όνομα του Petter Solberg είναι από τα σημαντικότερα στο χώρο και όπως όλα δείχνουν η εμπλοκή Κατασκευαστών στο θεσμό θα βοηθήσει το Νορβηγό να βρει μία θέση σε μία εργοστασιακή ομάδα. Εξάλλου, είναι ο μοναδικός οδηγός προσωπικότητα που έχει μείνει στο χώρο, μαζί με τον Sebastien Loeb, κάτι που αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις του κοινού, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Πρωταθλητής του 2003. Και όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, το WRC δεν έχει την πολυτέλεια να μην διαθέτει στις τάξεις του έναν οδηγό όπως ο Solberg.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό Makisma την Κυρ Ιουν 28, 2009 14:01

Το σίγουρο είναι ,ότι ένα τέτοιο όνομα ,δεν μπορεί να είναι εκτός αγώνα .
Τώρα το θεμα αυτ/το έτσι που ηρθαν τα πράγματα ,είναι δική του και μονό δική του επιλογή . Ο κόσμος τον θέλει μεσα κι ας τρέχει και με σαμπανιζέ .
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Παρ Ιούλ 10, 2009 21:03

Με Χsara ή C4 ο Solberg στη Φιλανδία;Εικόνα

Ο Petter Solberg, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση αυτοκινήτου για τους επόμενους αγώνες του θεσμού, και συγκεκριμένα τους τέσσερις εναπομείναντες, με το τοπίο να παραμένει θολό και με αρκετές φήμες να το συνοδεύουν. Καταρχήν, ο Νορβηγός, αμέσως μετά το Ράλλυ της Πολωνίας βρέθηκε στη Γαλλία, όπου και πραγματοποίησε μία σειρά δοκιμών με τη Citroen Xsara WRC προδιαγραφών 2006, με την οποία και συμμετέχει στο φετινό Πρωτάθλημα. Μαζί, είχε και ένα Peugeot 307 WRC EVO2, πραγματοποιώντας ουσιαστικά ένα συγκριτικό για να δει πιο από τα δύο αυτοκίνητα θα επιλέξει. Τελικά, ο Νορβηγός κατέληξε στην Xsara, η οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει καλύτερα. «Το 307 είναι ένα καλό αυτοκίνητο», είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Από πλευράς κινητήρα είναι λίγο πιο ισχυρό, αλλά όσον αφορά ολόκληρο το πακέτο η Xsara είναι καλύτερη. Ακόμα και αν είχα την προσφορά από την αρχή της χρονιάς, έτσι ώστε να αγωνιστώ με το 307, θα προτιμούσα την Xsara. Σε μέτριους αγώνες, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά σε γρήγορους αγώνες όπως η Φιλανδία θα παλεύουμε για μία θέση στο πόντιουμ».

Και ενώ όλα έδειχναν, και εξακολουθούν να δείχνουν ότι ο Νορβηγός θα αγωνιστεί στη Φιλανδία με την Xsara, φήμες αφήνουν ανοικτό ένα μικρό ενδεχόμενο να αγωνιστεί με μία Citroen C4! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσφερθεί στον Πρωταθλητή του 2003 να οδηγήσει μία C4 προδιαγραφών 2008, αλλά ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας του Petter Solberg, ο Xavier Dimaison, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Peugeot, Subaru και Citroen, υποστήριξε σχετικά: «Η προσφορά που έχει γίνει είναι να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών 2008, ίδιο με αυτά που συμμετέχει η Citroen Junior Team. Όμως, δεν νομίζω ότι ο Petter θέλει να πληρώσει το ποσό που του ζήτησαν. Ακόμα, γίνονται κάποιες συζητήσεις για τη Φιλανδία και δεν ξέρουμε σε ποιο αυτοκίνητο θα βρίσκεται. Το σημαντικό είναι ότι θα τον δούμε στη Φιλανδία. Κατά τη γνώμη μου, κατά 95% θα τον δούμε με την Xsara, ενώ αφήνω και ένα 5% για να λάβει μέρος με την C4». Ο ίδιος ο Solberg, δεν διέψευσε, ενώ δεν επιβεβαίωσε καμία φήμη. «Ακόμα γίνονται κάποιες συζητήσεις και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά με τι αυτοκίνητο θα λάβουμε μέρος. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα αγωνιστούμε. Γίνονται κάποιες κουβέντες για μία C4, αλλά ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει».

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νορβηγός αν δεν αγωνιστεί στη Φιλανδία με τη C4, είναι πολύ πιθανό να τον δούμε σε κάποιους από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες του θεσμού (Αυστραλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία) με την περσινή Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει μία συμφωνία με το γαλλικό εργοστάσιο και για τους τρεις.
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Κυρ Ιούλ 26, 2009 00:39

Συζητά με την Abarth o Gronholm!Εικόνα

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να συζητά με την Abarth, έτσι ώστε να οδηγήσει το ιταλικό αυτοκίνητο προδιαγραφών S2000 σε έναν αγώνα του IRC, και συγκεκριμένα το Ράλλυ Σκωτίας. «Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και τίποτα περισσότερο», παραδέχθηκε ο Gronholm στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο αλυτάρχης του Ράλλυ Σκωτίας, δήλωσε ενθουσιασμένος και μόνο στην ιδέα της παρουσίας του Gronholm στον αγώνα. «Το να έχουμε έναν δύο φορές Πρωταθλητή όπως ο Gronholm στην πρώτη χρονιά του αγώνα στο IRC θα είναι κάτι φανταστικό. Όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν θα είναι στη Σκωτία και αν έρθει και ο Marcus Gronholm θα αποτελέσει ακόμα έναν επιπλέον αγώνα για τους θεατές να έρθουν στον αγώνα».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Σεπ 22, 2009 15:21

Εικόνα
Με την CJT στη Βρετανία ο Solberg!

Μπορεί στην Ισπανία ο Petter Solberg να συμμετέχει με την ιδιωτική του ομάδα στην πρώτη του εμφάνιση με την Citroen C4 WRC, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα λάβει χώρα στα δάση της Μ. Βρετανίας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, θα επανέλθει στις τάξεις μίας εργοστασιακής ομάδας, και συγκεκριμένα στη δεύτερη ομάδα της Citroen, την Junior Rally Team. Ο Νορβηγός, δηλώθηκε από τον Olivier Quesnel με την CJT και μαζί με τον Sebastien Ogier θα διεκδικήσουν βαθμούς για λογαριασμό της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Φυσικά, αυτή η κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι, αφού με αυτόν τον τρόπο ο Solberg θα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους οδηγούς της Ford, βοηθώντας την Citroen στην προσπάθεια για κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου των Κατασκευαστών. Βέβαια, ο Solberg αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και σε επίπεδο Οδηγών, αφού με ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ικανός ακόμα και για τη νίκη, σε έναν αγώνα που έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν.

Ο Νορβηγός αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των οδηγών του Pirelli Star Driver για το 2010 και τώρα ετοιμάζεται για την Ισπανία, αφού μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιήσει μία σειρά δοκιμών με την Citroen C4 WRC, εν όψει του προτελευταίου γύρου της χρονιάς
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Σάβ Δεκ 05, 2009 00:44

Προς Citroen στρέφεται ο Solberg 4/12/2009 6:02 μμ
Εικόνα
Όπως όλα δείχνουν, ο Petter Solberg ετοιμάζεται και αυτός με τη σειρά του, μετά από τον Kimi Raikkonen, να χρησιμοποιήσει μία Citroen C4 WRC για το Πρωτάθλημα που ξεκινάει το 2010. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003, οδήγησε την C4 WRC στους δύο τελευταίους αγώνες του θεσμού το 2009, σε Καταλονία και Μ. Βρετανία, και δήλωσε ενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο. τώρα, με δεδομένο ότι μοιάζει σχεδόν απίθανο να αποτελέσει μέρος εργοστασιακής ομάδας, ο Νορβηγός προσπαθεί να λάβει μέρος στο θεσμό το 2010 και πάλι με τη δική του ομάδα, αλλά με ένα αυτοκίνητο κορυφαίων προδιαγραφών, είτε αυτό είναι Ford Focus RS WRC, είτε Citroen C4 WRC. Τα καλά νέα, είναι ότι όπως δήλωσε ο ίδιος, ήδη έχει συγκεντρώσει το 70% που απαιτείται για να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, την ώρα που η προσφορά της Citroen μοιάζει να είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής. «Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να συγκεντρώσω τα χρήματα που μου λείπουν, κάτι που είναι το πλέον σημαντικό, την ώρα που η προσφορά της Citroen μοιάζει να είναι η πλέον συμφέρουσα. Όμως, ακόμα δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Όλα εξαρτώνται από την υποστήριξη που θα έχουμε από τους Κατασκευαστές. Περίμενα ότι η Ford θα πρόσφερε περισσότερη υποστήριξη στην ομάδα μας, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη, και αυτή τη στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς τη Citroen».

Πάντως, ο Νορβηγός διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να αγωνίζεται με Citroen στα χρώματα της Red Bull, δίπλα σε αυτή του Kimi Raikkonen. Αντίθετα, ο Solberg επιμένει ότι τη θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά με τη δική του ομάδα. «Δεν έχω συζητήσει τίποτα συγκεκριμένο και λεπτομερές για τη νέα χρονιά ακόμα. Ναι, ο Raikkonen θα αγωνίζεται με τη Citroen Junior Team, αλλά εγώ έχω τη δικιά μου ομάδα».
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Ιαν 05, 2010 00:14

Πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου ο Solberg! 23/12/2009 2:11 μμ
Εικόνα
Στην ανακοίνωση ακόμα μίας συνεργασίας, η οποία επιτρέπει στον Petter Solberg να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον επιθυμητό στόχο του αναφορικά με τη συγκέντρωση του απαραίτητου για να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, προχώρησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003. Ο Solberg, θα έχει χορηγό του την εταιρία Tools, ανανεώνοντας ουσιαστικά τη συνεργασία που ξεκίνησε με επιτυχία πέρσι. Πλέον, ο Νορβηγός είναι πολύ κοντά στο να συγκεντρώσει ολόκληρο το ποσό που απαιτείται για να λάβει μέρος και στους 13 αγώνες του Πρωταθλήματος για το 2010, και το μόνο που απομένει και συνοδεύεται ακόμα από ένα μεγάλο ερωτηματικό, είναι η επιλογή του αυτοκινήτου. Ο Solberg βρίσκεται ανάμεσα σε Focus και Citroen, με τη γαλλική πρόταση να μοιάζει πιο ελκυστική, αφού η υποστήριξη που παρέχει η Citroen Sport είναι αρκετά πιο σημαντική, από αυτή της M-Sport. Σας θυμίζουμε, ότι από τα μέσα του τρέχοντος έτους, ο Solberg έχει υπογράψει συμφωνία με την Shell, και ενδέχεται να είναι και ο βασικός χορηγός της ομάδας, με το αυτοκίνητο να είναι βαμμένο κυρίως στα χρώματα της._Π.Τ
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο World Rally Championship

Μέλη σε σύνδεση