[ +/- ] [ Τώρα είναι Πέμ Απρ 30, 2026 06:32 ]

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ

Re: ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό Onoma_Epi8eto την Κυρ Δεκ 13, 2009 13:10

μ αυτα και μ αυτα, ψηθηκα να αγορασω τις autosocks για το rx8.. οταν με το καλο τις χρησιμοποιησω θα σας γραψω εντυπωσεις! αφου τις βρω κιολας πρωτα, γιατι το δικτυο πωλησεων που εχει στη σελιδα της η εταιρεια δε με πολυβολευει...
Άβαταρ μέλους
Onoma_Epi8eto    
0,2 Bar
0,2 Bar

Χώρα: Cayman Islands (ky)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: RX8 Challenge & Smart Pulse

Δημοσίευσηαπό Nik_CX-7 την Δευτ Δεκ 14, 2009 19:19

Λοιπον σημερα εφαγα τον τοπο να βρω τις weissenfels CLACK&GO SUV σε ομορφο τσαντακι που καταλαμβανει ελαχιστο χωρο....... Πηγα σε 2 πρακτικερ αλλα δυστυχως υπηρχαν ολα τα νουμερα εκτος απο αυτο που ταιριαζει στο θηριακι μας. Για τη διασταση μας ειχε της Michellen αλλα δεν τις εμπιστευτηκα ......δεν ειδα να τις εχει δοκιμασει καποιος

Θα περασω και απο τα autoplus αλλα φανταζομαι η τιμη θα ειναι υψηλοτερη ......
Nik_CX-7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό DimKatz_CX7 την Τετ Δεκ 16, 2009 07:49

Εγώ δοκίμασα και τις multigrip...Πιάνουν πολύ καλά και φοριούνται πολύ εύκολα....TG-93 είναι το νούμερο για τα λάστιχα στο cx7.
DimKatz_CX7    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό Nik_CX-7 την Τετ Δεκ 16, 2009 10:45

Καλοφορετες να ειναι αλλα μηπως ειναι λιγακι ευαλωτες στο βαρος ενος SUV
Nik_CX-7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό DimKatz_CX7 την Τετ Δεκ 16, 2009 14:46

Nik_CX-7 έγραψε:Καλοφορετες να ειναι αλλα μηπως ειναι λιγακι ευαλωτες στο βαρος ενος SUV

Γενικά είναι ευάλωτες στην άσφαλτο...είδα ότι αντέχουν γενικά...δες και σχετικό videaki στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=MYgnkrjyzzM

To subaru τις ξεσκίζει κανονικά και γενικά τις έχουν τεστάρει σε αρκετά βαριά station wagon. Τώρα αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε φάση χιονοθύελας με παγωνιά τρελή τις περνάς σε 2 λεπτά...το κακό είναι ότι όταν τις βγάλεις έχουν μαζέψει πολύ χιόνι οπότε θές καλή σακούλα σκουπιδιών γιατί όταν λιώσουν τα χιόνια θα γεμίσει το αυτοκίνητο...μέσα στι συσκευασία έχει τέτοια σακούλα αλλά δεν λέει ...χαλάει εύκολα. επίσης και τα γάντια δεν κρατάνε.
DimKatz_CX7    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Δεκ 16, 2009 14:56

DimKatz_CX7 έγραψε:...To subaru τις ξεσκίζει κανονικά ...

Τέκνον Δημήτριε χαλιναγώγησε το άκρατο πάθος σου και φέρσου σεμνότυφα στο ποίμνιόν σου...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό DimKatz_CX7 την Πέμ Δεκ 17, 2009 12:38

dgiannitakis έγραψε:
Τέκνον Δημήτριε χαλιναγώγησε το άκρατο πάθος σου και φέρσου σεμνότυφα στο ποίμνιόν σου...

χούφτωστη χούφτωστη!!! :D :D
DimKatz_CX7    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό pankrok την Πέμ Δεκ 17, 2009 12:53

clack n go εχω στο φιεστακι και ειναι θεικες και πανευκολες στην τοποθετηση αλλα και το σφιξιμο τους
παραδοσιακα ειχα μαζι μου κρικακια και εξτρα δεστρουλες για να της ξανασφιξω αν χρειαστει μετα απο 20-30 μετρα και εξεπλαγειν οτνα κατεβηκα κατω και διαπιστωσα οτι σφιξανε μονες τους απο τους μηχανισμους)
θα τις μαζεψω και εγω απο το πρακτικερ

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό K1 200m την Παρ Δεκ 18, 2009 17:22

γεια σας παιδιά και εγώ πέρυσι είχα πρόβλημα στην κατηφόρα όταν γύριζα από χιονοδρομικό και παρα λίγο να πλήρωνα και πολλά...
να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τις biathlon????
http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=99
λέτε να μην πάρω υφασμάτινες για το 7ari μου?? εσεις ποιες προτεινετε??
και κάτι άλλο σαν συμβουλή: όταν πάρετε αλυσίδες πάρτε για όλα τα λάστιχα μπορεί όπως λέει το βιβλίο του mazda να θέλει μονο μπροστά αλλα έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι έχοντας αλυσίδες σε όλα τα λάστιχα το αυτοκίνητο φρενάρει παρα πολύ καλύτερα από ότι μονο στον ένα άξονα και επίσης δεν κολλάει πουθενά.. αυτό είναι το link της ερευνας:
http://4x4abc.com/ML320/ml_chainss.html
με λίγα λόγια γίνεται ερπυστιοφόρο
Άβαταρ μέλους
K1 200m    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA CX7

Δημοσίευσηαπό DimKatz_CX7 την Παρ Δεκ 18, 2009 17:38

K1 200m έγραψε:γεια σας παιδιά και εγώ πέρυσι είχα πρόβλημα στην κατηφόρα όταν γύριζα από χιονοδρομικό και παρα λίγο να πλήρωνα και πολλά...
να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για τις biathlon????
http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=99
λέτε να μην πάρω υφασμάτινες για το 7ari μου?? εσεις ποιες προτεινετε??
και κάτι άλλο σαν συμβουλή: όταν πάρετε αλυσίδες πάρτε για όλα τα λάστιχα μπορεί όπως λέει το βιβλίο του mazda να θέλει μονο μπροστά αλλα έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι έχοντας αλυσίδες σε όλα τα λάστιχα το αυτοκίνητο φρενάρει παρα πολύ καλύτερα από ότι μονο στον ένα άξονα και επίσης δεν κολλάει πουθενά.. αυτό είναι το link της ερευνας:
http://4x4abc.com/ML320/ml_chainss.html
με λίγα λόγια γίνεται ερπυστιοφόρο

Τις biathlon της έχω αγοράσει...έκανα το σφαλματακι....γιατί? είναι πανάκριβες και θέλουν τέχνη να τις βάλεις και να τις βγάλεις!!!
οι clack & go είναι πολύ φθηνότερες και πολύ πιο χρηστικές.
Εγώ πήρα και υφασμάτινες! τις multigrip...O λόγος είναι ότι δεν έχουν δονήσεις, μπάινουν πολύ γρήγορά και βγαίνουν. Με αυτές μπορείς πολύ γρήγορα να ξεκολήσεις από ένα σημείο χωρίς κούραση και να λερωθείς...δες πιο πάνω τι έχω γράψει για τις multigrip. Όπως και εδω:
viewtopic.php?f=48&t=4168&p=62181&hilit=biathlon#p62181

Τώρα το να βάλεις αλυσίδες και στα 4 λάστιχα....πρέπει να είναι ειδική περίπτωση....Ναι σε κατηφόρα με πάγο αν πατήσεις απότομα μπορεί να φύγει το πίσω μέρος γιατί πιάνουν έντονα μπροστά τα φρένα και πίσω είσαι με μηδεν προσφυση....αλλά πάντα στο χιόνι πας μαλακά και βγαίνεις.
DimKatz_CX7    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό angus cx7 την Δευτ Δεκ 28, 2009 09:12

θα μου δώσετε και μένα τα φώτα σας ωρε αδέρφια? :lol:

θα φύγω στις 3/1 για βουναλάκι. μέχρι τώρα δεν υπάρχει χιόνι αλλά μας είπαν σε ενα τηλέφωνο που κάναμε για πληροφορίες οτι καλό θα ήταν να έχουμε αλυσίδες.δεν θελω να πάρω φτηνές αλυσίδες και να μου σπάσουν από λάθος δικό μου ή λόγω κακής ποιότητας. επίσης , επειδή δεν νομίζω οτι φέτος θα ανεβούμε πάλι κάπου ψηλά δεν θέλω, να δώσω ένα κάρο χρήματα και να τις εχω στο γκαράζ παρατημένες.

σκέφτομαι να αγοράσω τις πάνινες autosock που είχα δει απο ενα sait που είχατε βάλει κάποτε.
θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.
τις έχει φορέσει κανένας στο CX-7? λογικά είναι εύκολες στο βάλε-βγάλε αλλά μήπως βγαίνουν και εύκολα εν κινήσει? μην τη πατήσουμε και μείνουμε στη μέση του δρόμου με γυναίκα και παιδιά μέσα :)
Άβαταρ μέλους
angus cx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX 7

Δημοσίευσηαπό K1 200m την Τρί Δεκ 29, 2009 17:26

φιλε νομίζω ότι δεν είναι και η πιο κατάλληλες και ο λόγος γιατί το αμάξι είναι πολύ βaρη.. άσε που με το πρώτο πετραδάκι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σκιστεί το πανί... θα σου πρότεινα τις κλασσικές αλυσίδες βαρέως τύπου και στα 4 λάστιχα...
και στα 4 όμως γιατί σε περίπτωση που ξεχαστείς και γυρίσεις αργά το απόγευμα αν έχει κατηφόρα δεν θα στέκεται το αμάξι.. το χιόνι θα γίνει πάγος και.............. θα σου πρότεινα αυτές από την autoplus:
http://www.autoplus.gr/index.php?option ... &Itemid=92
απλά λίγο προσοχή στην τοποθέτηση γιατί μπορούν να σου φάνε την ζάντα
η αλλιώς και αυτές είναι παρα πολύ καλές και δεν πρόκειται δεν σου φάνε την ζάντα:
http://www.xenarios.gr/shop/greek/Produ ... Position=0
http://snowchains.snowreport.gr/Product.asp?ID=6
Άβαταρ μέλους
K1 200m    
-0,9 Bar
-0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA CX7

Δημοσίευσηαπό angus cx7 την Παρ Ιαν 15, 2010 12:47

καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου και καλή χρονιά :D

Τελικά πήρα τις biathlon, μου φάνηκαν ευκολοφόρετες συν οτι τις έδιναν με 10 άτοκες δόσεις :lol:
με τη σκέψη οτι αν με βγάλουν 5 χρόνια είμαστε οκ! Βέβαια ο χρόνος θα δείξει αν ηταν σωστή η απόφαση.
Αχρείαστες ήταν για αυτή τη φορά γιατί χιόνι δεν έριξε τελικά εκεί που ήμουν.
Το λιγο χιόνι που βρήκα ανεβαίνοντας προς τη κορυφή της Γκιώνας ούτε καν στη σκέψη να τις χρησιμοποιήσω δεν με έβαλε :D

ΥΓ: Πάντως οι περισσότεροι που γνώρισα (οχι ντόπιοι) και πιάσαμε κουβεντούλα είχαν πάρει πάνινες. πρέπει εμπορικά να έχουν
αρκετή επιτυχία τελικά
Άβαταρ μέλους
angus cx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

Δημοσίευσηαπό DimKatz_CX7 την Παρ Ιαν 15, 2010 20:53

Τάσο αν επιτρέπεται πόσο τις πήρες....εμένα πριν 2 χρόνια είχαν πάει μια 500αρα... :cry:

Πάντως, αν σου έδειξαν πώς τοποθετούνται επιτόπου, σε ένα λάστιχο που το είχαν στον αέρα τοποθετημένο....όπως έκαναν και εμένα....τότε πρέπει οπωσδήποτε να τις δοκιμάσεις στο αμαξι γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα δεις τον τρόπο να τις τοποθετήσεις αλλά και να τις βγάλεις...

Πάντως είναι πάρα πολύ καλές αλυσίδες απλά πρέπει να βρεις τον τρόπο να τις περνάς εύκολα....ακόμα και πως θα τις διπλώσεις για να τις βάλεις στο κουτί πρέπει να κάνεις προσεχτικά και όπως λένε οι οδηγίες γιατί είτε δεν θα κλείνει η βαλίτσα είτε όταν θα τις ξαναχρειαστείς θα έχουν στραβωδιπλώσει και θα είναι δύκολο το πέρασμα τους στους τροχούς.
DimKatz_CX7    

Γένος:

Δημοσίευσηαπό angus cx7 την Δευτ Ιαν 18, 2010 08:22

Δημήτρη μου και γω 500+ έδωσα (νομίζω 520).
Τους έβαλα και μου τις έδειξαν 2 φορές στο δικό μου και άλλες 2 προσπάθησα μόνος μου :D
Για τον τρόπο επανατοποθέτησης στο βαλιτσάκι δεν μου είπαν τίποτα αλλά φτάνοντας σπίτι, πήγα να τις αφήσω στο γκαράζ και παρατήρησα οτι δεν έκλεινε καλά επειδή τις είχαν βάλει χύμα μέσα!! Τις δίπλωσα καλά (μου πήρε 5') και το βαλιτσάκι κλείνει κανονικά :)
Στη δοκιμή που κάναμε πάντως μου φάνηκε πολύ εύκολη η τοποθέτηση, τώρα πως θα είναι στις πραγματικές συνθήκες.....
τις έχεις δοκιμάσει εσύ ?
Άβαταρ μέλους
angus cx7    
-0.8 Bar
-0.8 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ζαντες-Ελαστικα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες