[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Ιούλ 27, 2026 11:27 ]

Τακάκια - δίσκοι

Τακάκια - δίσκοι

Δημοσίευσηαπό nerv την Τρί Μαρ 02, 2010 22:15

Στο δίπλα φόρουμ έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα γύρω από τα αναλώσιμα του συστήματος πέδησης. Τα φρένα του mazda2 καλύπτουν οριακά τις ανάγκες του αυτοκινήτου. Το προηγούμενο σε συνδυασμό με τους ζωηρούς ρυθμούς που σε προκαλεί να το οδηγείς, λιώνουν τα τακάκια πολύ γρήγορα. Ήδη πολλά παιδιά έχουν κάνει αλλαγή στα 20.000χλμ ενώ λίγοι αντέξαμε μέχρι τα 40.000 :D
Το κόστος των τακακίων από την αντιπροσωπεία είναι >110€ (μεγάλο ποσό αν αναλογιστούμε την συχνότητα αλλαγής). Γι'αυτό ξεκινήσαμε να ψάχνουμε λιγάκι το θέμα.
Τα μαμά τακάκια είναι τα Textar DFY1-33-28ZA ή 2428303 (το site της εταιρίας έχει οδηγό).

Πέρα από την textar, τακάκια (σε λογικότερες τιμές) για τα αμάξια μας βγάζει η mintex και η ebc.
Στο ebay μπορεί εύκολα να βρει κάποιος τα ebc greenstuff ~70€ και τα ebc ultimax ~50€ από Αγγλία (όλα μέσα). To κακό με τα 3rd party τακάκια είναι ότι προκαλούν πρόωρη φθορά στις δισκόπλακες.

Για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να ρωτήσω τον guru του λιωσίματος an7 (σε έδωσα στεγνά) :mrgreen:

Και επειδή στα λόγια είμαστε καλοί, προσφέρομαι να γίνω το 1ο πειραματόζωο :geek:
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nerv    
0,1 Bar
0,1 Bar

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 Comfort+

Re: Τακάκια - δίσκοι

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Μαρ 03, 2010 06:16

Είναι λογικό αναπόφευκτο με αλλαγή σκληρότερης πάστας στο τακάκι να επέρχεται μεγαλύτερη φθορά στους δίσκους, η μόνη λύση μονόδρομος σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η απόκτηση μεγαλύτερου κομποδέματος ώστε να τοποθετηθεί πήρες κιτ φρένων για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό bathan την Τετ Μαρ 03, 2010 09:55

Στα 6άρια mk1 και mk2 τα μαμά τακάκια ήταν τα acebono που δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, με κόστος αλλαγής 90 ευρώ τα 2 μπροστινά.
Για το θέμα πάντως ο Μπαρμπανίκος έχει να πει περισσότερα
Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: Lexus LBX

Δημοσίευσηαπό Mparmpanikos την Τετ Μαρ 03, 2010 21:27

Ειπε λοιπον οτι στην Ευρωιαπωνικη υπαρχουν τα NISHIBO τα πρασινα, εξαιρετικο τακακι εξαιρετικο φρενο, μιση τιμη και MADE IN JAPAN. Aν δεν ειναι ετοιμοπαραδωτο περιμενε το . Αξιζει.
ΕικόναΕικόνα

Uploaded with ImageShack.us
Mparmpanikos    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Μazda 6 σενταν 1,8 ασημι

Δημοσίευσηαπό iaponas την Τετ Μαρ 03, 2010 21:31

Κ.Νίκο εκπλήσσομαι με τις γνώσεις σας!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iaponas    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda Rx7 Fc3s TII S5,Mazda 3 Sedan 1.6 T/C

Δημοσίευσηαπό Mparmpanikos την Πέμ Μαρ 04, 2010 08:42

Mαριε με αυτο δεν ξαναστραβωσαν οι δισκοπλακες και μηδεν φθορα μετα απο 200.000 γεια σου χλμ στο 323.
ΕικόναΕικόνα

Mparmpanikos    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό nerv την Πέμ Μαρ 04, 2010 11:42

Για να το ψάξω, σε αυτή αναφέρεστε κ.Νίκο; http://www.nisshinbo-brake.co.jp/englis ... index.html
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nerv    
0,1 Bar
0,1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 Comfort+

Δημοσίευσηαπό Mparmpanikos την Πέμ Μαρ 04, 2010 14:03

Ναι Αλεξανδρε αυτα ειναι, τα φοραω απ το 1994 ανελλειπώς ενω μια φορα που δεν τα βρηκα και εβαλα ΑΚΕΒΟΝΟ τα πεταξα σε 500 χλμ. Κρατανε 20 % λιγοτερο γιατι ειναι μαλακα, αλλα 100% καλυτερο φρενο και χωρις φθορα στις δισκοπλακες και ΤΕΛΟΣ στο στραβωμα.!!!!
ΕικόναΕικόνα

Mparmpanikos    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό Zoi87 την Κυρ Δεκ 18, 2011 15:42

Καλησπέρα και απο εμένα. Είμαι κάτοχος ενος Mazda 2 2008 οπως εχω προαναφερει και στη γνωριμια μελων παλιοτερα!!!
Τα φρένα του αυτοκινήτου μου ήταν επιεικώς απράδεκτα για το τρόπο οδήγησης μου και φυσικά για το κόστος αλλαγής τους!!!\
Τα πρώτα τακάκια που άλλαξα κόστισαν 115 την αντιπροσωπεία και με περίπου 30000...
Τα δεύτερα που ήταν Textar εκτός αντιπροσωπείας με εργασία που πήραν 100 και αυτά με τα χίλια ζόρια άντεξαν μέχρι τα 62000χλμ
Τα τρίτα τακάκια που αλλάξα στα 62000 και τώρα έχω 65000 αφου πάτησε το τακάκι καλα γιατι εκανε κατι θορύβους και γδαρίματα ειναι μάρκας FERODO με κόστος τοποθέτησης και αγοράς περί τα 85 ευρώ...Είναι παραπλήσια σα τα προηγούμενα αλλα λίγο καλύτερα στο φρενάρισμα...

Η αίσθηση δεν είναι καθόλου καλή όμως το αμάξι μου και δεν με καλύπτουν τα φρένα ως έχουν...

Αποφασίσαμε τελικά με συζήτηση γνωστών να βάλω σωληνάκια αεροπορικού τύπου φτιαχτά διότι σε κάτι επώνυμο δεν υπάρχει οπως μας είπε ο φρενάς και αύριο Δευτέρα θα γίνει αλλαγή υγρών με DOT 4, σωληνάκια υψηλής, συντήρηση και καθαρισμός φρένων και ταμπούρων τα οποία δεν νομίζω να μου τα είχαν κάνει ποτέ...
Απο ότι μου είπε ο φρενάς τα φτιαχτά θα στηρικτούν σε Goodrich και απο κει και πέρα σε συνδυασμό με τα Ferodo ελπίζω το φρένο μου να είναι αρκετά καλύτερο διότι μολις φαγωθούν οι δίσκοι με βλέπω σε ποιο ριζικές αλλαγές.

Αν έχετε κατι να με συμβουλεψετε και να μου προτείνετε καλώς, αλλίςω μέσα στη βδομάδα που θα έχουν δοκμαστέι και οι νέες αλλαγές θα σας πω εντυπωσεις!!!

Πάντως η αίσθηση του φρένου στο Mazda 2 δεν είναι και ότι καλύτερο...Κρίμα γτ το αμάξι είναι απο τα ποιο καλά αυτής της κατηγορίας... :mazda: :mazda: :mazda:
you have to open a door only when you 've closed all the others!!!
Άβαταρ μέλους
Zoi87    
0,7 Bar
0,7 Bar

Γένος: Θηλυκό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2

Δημοσίευσηαπό stratos-m2 την Δευτ Δεκ 19, 2011 11:50

Zoi87 έγραψε:...Τα φρένα του αυτοκινήτου μου ήταν επιεικώς απράδεκτα για το τρόπο οδήγησης μου και φυσικά για το κόστος αλλαγής τους!!!\...

...Πάντως η αίσθηση του φρένου στο Mazda 2 δεν είναι και ότι καλύτερο...Κρίμα γτ το αμάξι είναι απο τα ποιο καλά αυτής της κατηγορίας... :mazda: :mazda: :mazda:

σε βρίσκω λίγο απόλυτη στην τοποθέτησή σου και μου φαίνεται περίεργο

συμφωνώ ότι όλοι πάντα θέλουμε κάτι καλύτερο και θα προτιμούσαμε πχ να έχουμε και πίσω δίσκους , αλλά δε νομίζω ότι τα φρένα μας έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα....

και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και άτομα που οδηγούν πολύ πιο επιθετικά από εμένα και μπαίνουν και σε πίστα...

ποιος είναι ο τρόπος που οδηγείς , ώστε να μη σε καλύπτουν καθόλου τα φρένα;;;;
εκτός αν κυκλοφορείς μόνιμα με 5 άτομα στο αυτοκίνητο και αποσκευές και ανεβοκατεβαίνεις στη Χιλιαδού... :roll:

το μοναδικό παράπονο που έχουμε οι περισσότεροι αφορά την ευαισθησία του ABS , αλλά αυτό , όπως έχουμε καταλήξει μετά από τόσες και τόσες συζητήσεις , οφείλεται σε ένα συνδυασμό αρκετών παραγόντων , όπως είναι η ρύθμιση του ABS , αλλά και ο εντελώς ακατάλληλος για την Ελλάδα συνδυασμός ζάντας-ελαστικών-ανάρτησης...

σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι το κόστος , κάτι που νομίζω ότι σου το είχα αναφέρει και την προηγούμενη φορά που συζητήσαμε σχετικά με κόστη ανταλλακτικών και εργασίας... ;)
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι...
...όχι ένας προορισμός...
Άβαταρ μέλους
stratos-m2    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda2 5HB 1.3L (86PS) Exclusive SAP DSC

Δημοσίευσηαπό kizuna την Δευτ Δεκ 19, 2011 12:43

αρχές Ιουνίου κανονίζουμε την πρώτη καλοκαιρινή μας μάζωξη στην Χιλιαδού .

Όλοι οι Μαζνταίοι.

θα πραγματοποιήσουμε και το πρώτο μας μπανιο , Μήτσο βάλε και την σχετική φωτό από πέρυσι που φορούσα το ολοσωμο ριγέ μαγιό 146fs96171
kizuna    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: M6 2000cc MK3

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Δευτ Δεκ 19, 2011 12:50

kizuna έγραψε:σχετική φωτό από πέρυσι που φορούσα το ολοσωμο ριγέ μαγιό 146fs96171

Άφησε ξανά μουστάκι...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Zoi87 την Δευτ Δεκ 19, 2011 23:56

Ειμαι γενικά γυναίκα που δεν θα με βρισεις γτ πηγαινει αργα στην αριστερή ή θα πηγαίνει σε δρόμους με αργους ρυθμους. Μπορει να μην κανω κοντρες και να μην μπαινω σε πίστα, αλλα κινουμε καθημερινα και εχω σε 3 χρόνια 65000 κμ με το εν λογω οχημα και δεν ειναι το μονο που χρησιμοποιω. Κινουμε Εθνικη και στα μέρη μου με πληθώρα σταμάτα ξεκίνα, προσπεράσεων και γενικα μπορει να μην ανεβάζω τις στροφες στο μαξιμουμ αλλα οδηγώ σε αρκετα γρηγορους ρυθμούς χωρίς να έχω πολλα χιλιόμετρα...ΣΥνηθως μόνη μου ή με συνοδεία θα είμαι στο αυτοκίνητο και φυσικά και το αυτοκίνητο μου δεν ειναι Ταξί για να έχει 5 άτομα. Κατάγομαι απο Καταφύγι Καρδίτσας και εκέι επίσης οι δρόμοι θέλους φρένα και καλό πάτημα...λόγω στροφών και γκρεμών.
Οσοι με ακολουθουν μου λενε οτι μπορει αν μην τρεχω με 200 αλλα αγχωνονται οταν με ακολουθουν γτ ανεβαζω χιλιομετρα και οι αλλοι απο πισω επισης, χωρις να το κανω σκοπιμα...Εχω :mazda: τους λεω... pontium .

Το αυτοκίνητο σε αυτα τα χιλιόμετρα εχει κάνει 3 αλλαγές(προσφατα η τρίτη αλλαγή), το Abs ενεργοποιείται παρα πολύ ευκολα και εχω εκτεθεί σε πολλες περιπτώσεις σε αναγκαστικό σπότομο φρενάρισμα διότι δεν αντιδρά εκαίρως και έγκαιρα και να μην φρεναρει γενικά ίσως όπως θα το επιθυμουσα...Εχω οδηγήσει αυτοκίνητα που όπως C2 (2ετίας), Punto sporting(8ετίας), Opel astra G(9ετίας), με παρεμφερεις δυνάμεις και τιμή κόστους απόκτησης περίπου σαν το δικό μου και συγνώμη αν ακούγομαι απόλυτη αλλα ναι το αμαξι μου υστερεί σε απόδοση και ποιότητα φρεναρίσματος σε σχέση με τα εν λόγω πλέον παλιά οχήματα και πόσο μάλλον απ τους αντικαταστάτες τους. Προσωπική μου γνώμη πάντα. Δεν ειμαι ειδήμων και δεν ειμαι κοπέλα που το παίζει έξυπνη, αλλα για εμένα ετσι είναι τα πράγματα.

Αν τα παιδιά που μπαίνουν στη πίστα και πιέζουν τα οχήματα τους στο όριο έχουν ενα ταπεινό 1.3 με 87 άλογα και είναι ικανοποιημένοι, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη!!!

Παρα ταύτα , σήμερα βελτιώθηκε κατα πολύ η αίσθηση του φρέναρίσματος και η αμεσότητα αλλά και η σκληρότητα του πεντάλ που ήταν πολύ μαλακό και πήγαινε αρκετά κάτω για να έχω το επιθυμητό φρενάρισμα ακόμα και με τα καινούρια τακάκια...
Απο τα πρώτα 150 χιλιόμετρα που έκανα σήμερα εύχομαι να συνχίσει έτσι το αμάξι βελτιώθηκε στην απαλή και εντός μικρών ταχυτήτων συμπεριφορά του στο φρενάρισμα με ιδιαίτερη διαφορά και αμεσότητα σε απότομο φρενάρισμα και ειδικα αν έχω και υψηλή ταχύτητα, άνω των 100-120 χιλιομέτρων.

Πλέον απο σήμερα στο αυτοκίνητο μου έγιναν οι εξής αλλαγές:
1) Καθάρισμα και ρύθμισμα ταμπούρων πίσω,ο φρενάς μου είπε ότι ειναι αυτορυθμιζόμενα αυτά, ωστόσο εκανε κάτι ρυθμίσεις και σφιξίματα και έπιασαν τόπο.
2) Ferodo Premier νομιζω τακάκια
3) Υγρά φρένων ATE DOT 4 SL
4) Εξαέρωση όλου του κυκλώματος
5) Σωληνάκια αεροπορικού τύπου Goodrich φτιαχτά με πολύ καλής ποιότητας υλικά.

Πλέον απο το λίγο που οδήγησα πραγματικά είμαι :D :D :D :D με το :mazda: μου αν και μου στοίχισαν money money , αλλά ελπίζω να μην το μετανιώσω.
Επόμενη αλλαγή στα 100000 κοντά με την επόμενη αλλαγή τακακιών, μάλλων θα βάλω και δισκους χαρακτούς AP racing, ATE ή Brembo...Αλλα έχουμε μέλλον ακόμα...

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλές γιορτές σε όλους mmm
Άβαταρ μέλους
Zoi87    
0,7 Bar
0,7 Bar

Δημοσίευσηαπό stratos-m2 την Τρί Δεκ 20, 2011 00:09

μια επισήμανση , για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση , μιας και το αναφέρεις δύο φορές στο κείμενό σου :
Zoi87 έγραψε:Ειμαι γενικά γυναίκα που δεν θα με βρισεις γτ πηγαινει αργα στην αριστερή ή θα πηγαίνει σε δρόμους με αργους ρυθμους. ....

... Δεν ειμαι ειδήμων και δεν ειμαι κοπέλα που το παίζει έξυπνη, αλλα για εμένα ετσι είναι τα πράγματα.

Αν τα παιδιά που μπαίνουν στη πίστα και πιέζουν τα οχήματα τους στο όριο έχουν ενα ταπεινό 1.3 με 87 άλογα και είναι ικανοποιημένοι, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη!!!
...

δε σχολίασα με γνώμονα το φύλο , αφού έτσι κι αλλιώς δε σε γνωρίζω και δε σε έχω δει πώς οδηγείς (έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες που έχουν 2-αρι δεν είναι σαν τις υπόλοιπες οδηγούς :mrgreen: )

σχετικά με το ABS , απλώς θα σου αναφέρω ότι είχε ξεκινήσει παλιότερα μια προσπάθεια για επιστολή προς τη Mazda , η οποία τελικά , για διάφορους λόγους , εγκαταλείφθηκε... :(

επειδή τώρα προσπαθώ να τελειώσω την εργασία μου , θα προσπαθήσω να σου απαντήσω πιο αναλυτικά αύριο το βράδυ , οπότε αν θες ξανακάνε μια επίσκεψη

σχετικά με τις αλλαγές που έκανες ή σκοπεύεις να κάνεις , φαίνονται να είναι σε καλό δρόμο και σου εύχομαι να έχεις τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα και να συνεχιστεί ο σημερινός ενθουσιασμός

θα αποτελέσεις έτσι οδηγό και για τους υπόλοιπους... ;)
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι...
...όχι ένας προορισμός...
Άβαταρ μέλους
stratos-m2    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda2 5HB 1.3L (86PS) Exclusive SAP DSC

Δημοσίευσηαπό Zoi87 την Τρί Δεκ 20, 2011 00:26

Απλά ολοι μου οι γνωστοί απο Καρδίτσα και εδώ στην Αθήνα είχαν αυτοκίνητα με κάθε είδους επεμβάσεις και μου άρεσε και μου αρεσει και εμένα η ιδέα, ειδικά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Ελπίζω να μη παρεξηγούνται τα λεγόμενα μου.
Σίγουρα οι κοπέλες που έχουν :mazda: 2 έχουν και καλο γούστο...χιχιιχιχιχ

Μεχρι στιγμής απο τα λίγα που έκανα είμαι ευχαριστημένη μιας και απο συζήτηση με τον φρενα και γνωστούς είπαμε να αξιοποιήσουμε το maximum των δυνατοτήτων των ρυθμισεων του αυτοκινητου και μετά κοιτάμε για δαγκάνες και δίσκους απο μεγαλύτερο :mazda: όχημα ή σε κάτι διαφορετικό...Ο φρενάς πρότεινε κσιμέτρησε να δεί αν η δαγκάνες μας ως έχουν πέρνουν μεγαλύτερο δίσκο και θα μου πεί κόστος και αν γίνεται εντός της εβδομάδας...

Το μόνο αρνητικό είναι ότι το κόστος με εργασία και υγρά και τακάκια έφτασε τα 245-250 ευρώ περίπου, αλλά ελπίζω να εχει αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα...
Αναλυτικά:
Τακάκια και εργασία προ μηνός 85 ευρώ
Σωληνάκια φτιαχτά 100 ευρώ
Ρακοράκια και βίδες κτλ κτλ άλλα 25 ευρώ
Υγρά φρένων 1λιτρο 8 ευρω
Εργασία - τοποθέτηση - ρυθμίσεις 40 ευρώ
Δεν γνωρίζω αν οι τιμές είναι καλές και αν μπορούσα να κάνω τα παραπάνω με λιγότερο κόστος, αλλά μέσω γνωστού το αυτοκίνητο φτιάχτηκε στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής...Δεν αναφέρω όνομα παρά μόνο αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι παραπάνω.... :mazda: :mazda: :mazda:
Άβαταρ μέλους
Zoi87    
0,7 Bar
0,7 Bar

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης