[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 22:06 ]

service στα 30.000 χλμ ή 2 χρονια

Re: service στα 30.000 χλμ ή 2 χρονια

Δημοσίευσηαπό tom την Τετ Μάιος 12, 2010 13:31

Στο 3 ο τροπος ειναι αυτος,για το 6 τον τροπο δεν τον γνωριζω.
tom    
0,4 Bar
0,4 Bar

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 mps

Δημοσίευσηαπό whitemps την Σάβ Οκτ 16, 2010 11:27

Την εβδομάδα που μας πέρασε έκανα το σέρβις των 30.000 χλμ. Κόστος 200 ευρώ:
- Αλλαγή φίλτρου καμπίνας
- Αλλαγή φίλτρου λαδιού
- Αλλαγή υγρού φρένων
- 5 λίτρα λάδι (είχα 1 λίτρο εγώ)
- Μεταφορά μπρος-πίσω λάστιχα
- Ζυγοστάθμιση
- Θόρυβος από τα πλαστικά της κεντρικής κονσόλας --> Διορθώθηκε πλήρως τοποθετώντας ο τεχνικός αφρώδη ταινία από πίσω.
- Θόρυβος συμπλέκτη όταν πατάω και όταν αφήνω (έντονο κλικ)--> Δεν διορθώνεται με λίπανση. Ο τεχνικός μου είπε ότι δυστυχώς δεν λύνεται για να βρεθεί η αιτία και ότι θα επικοινωνήσει με την :mazda: . Μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Είναι πολύ ενοχλητικό. Σε ξένα φόρουμ που έψαξα οι περισσότεροι άλλαζαν όλο το σύστημα του συμπλέκτη και ένας μόνο το έφτιαξε με λιπαντικό λιθίου. Να πω ότι σε αρκετούς που το άλλαξαν πάλι έκανε το θόρυβο.
- Θόρυβος από 100-120 χλμ μπροστά --> Παρουσιάστηκε μετά από μια μεγάλη λακούβα που είχε πέσει ο δεξιός μπροστινός τροχός. Ευτυχώς δεν στράβωσε η ζάντα ούτε είδε κάποιο πρόβλημα στην ανάρτηση. Ελπίζαμε ότι θα διορθωθεί με τη ζυγοστάθμιση αλλά τελικά δεν διορθώθηκε.
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Οκτ 16, 2010 11:32

whitemps έγραψε: - Θόρυβος από τα πλαστικά της κεντρικής κονσόλας --> Διορθώθηκε πλήρως τοποθετώντας ο τεχνικός αφρώδη ταινία από πίσω.

Στράτο το προμηθεύτηκες από το εξουσιοδοτημένο; Πόσο πήγε το κόστος και πόσο χρόνο θέλει η τοποθέτηση;
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό whitemps την Σάβ Οκτ 16, 2010 11:44

dgiannitakis έγραψε:
whitemps έγραψε: - Θόρυβος από τα πλαστικά της κεντρικής κονσόλας --> Διορθώθηκε πλήρως τοποθετώντας ο τεχνικός αφρώδη ταινία από πίσω.

Στράτο το προμηθεύτηκες από το εξουσιοδοτημένο; Πόσο πήγε το κόστος και πόσο χρόνο θέλει η τοποθέτηση;

Δημήτρη εγώ το είπα στον τεχνικό (χαρακτηριστικά του είπα να τα ξηλώσει αν δεν φτιάχνονταν γιατί μου είχαν σπάσει τα νεύρα) κι εκείνος το έφτιαξε λέγοντάς μου μετά τον τρόπο. Το οδήγησα και βράδυ χωρίς ήλιο ώστε να μην είναι φουσκωμένα τα πλαστικά και δεν ακούστηκε το παραμικρό ακόμα και αν τα πιέζω με το χέρι :) .Δεν το χρέωσε.
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό gvlaxo. την Σάβ Οκτ 16, 2010 16:08

Στρατο επιασε βλεπω η πατεντα με την αφρωδη ταινια,μπραβο στο μαστορα που ασχοληθηκε γιατι κ εμενα μου εσπασε τα νευρα η ολη διαδικασια!

σχετικα με τον θορυβο του συμπλεκτη τι ακριβως σου ειπαν οτι πρεπει ν'αλλαξεις?

ακουγεται οταν πατας το πενταλ του στο ρελαντι κρυο η' μετα απο δυνατα ανοιγματα ζεσταμενο?
gvlaxo.    
1 Bar
1 Bar

Δημοσίευσηαπό Cube Capacity την Σάβ Οκτ 16, 2010 19:20

tom έγραψε:Στο 3 ο τροπος ειναι αυτος,για το 6 τον τροπο δεν τον γνωριζω.

στο 6αρι που εχω απλα βγαζεις το ντουλαπακι στο 3αρι ο μαστορας ουτε που ηθελε να το ακουει :mrgreen:
Cube Capacity    
0,5 Bar
0,5 Bar

Δημοσίευσηαπό whitemps την Σάβ Οκτ 16, 2010 19:58

gvlaxo έγραψε:Στρατο επιασε βλεπω η πατεντα με την αφρωδη ταινια,μπραβο στο μαστορα που ασχοληθηκε γιατι κ εμενα μου εσπασε τα νευρα η ολη διαδικασια!
ακουγεται οταν πατας το πενταλ του στο ρελαντι κρυο η' μετα απο δυνατα ανοιγματα ζεσταμενο?

Όντως Γιώργο! Επιτέλους ακούω τον όμορφο ήχο της ανάρτησης χωρίς εσωτερικούς θορύβους! Όσο για το συμπλέκτη ο θόρυβος ακούγεται ΠΑΝΤΑ. Αλλάζεται μάλλον όλο το σύστημα. Είναι αδύνατο να λυθεί ώστε να φανεί η αιτία του θορύβου. :cry:
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Σάβ Οκτ 16, 2010 20:34

Ωρε μανούλα μου, λες και είναι κομβικό σημείο το πέρασμα στην διετία απ' ότι φαίνεται, έχει να έρθει πολύ ηχητική πανδαισία από την "ζούγκλα"...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Δημοσίευσηαπό gvlaxo. την Κυρ Οκτ 17, 2010 14:25

whitemps έγραψε:
gvlaxo έγραψε:Στρατο επιασε βλεπω η πατεντα με την αφρωδη ταινια,μπραβο στο μαστορα που ασχοληθηκε γιατι κ εμενα μου εσπασε τα νευρα η ολη διαδικασια!

Όντως Γιώργο! Επιτέλους ακούω τον όμορφο ήχο της ανάρτησης χωρίς εσωτερικούς θορύβους! Όσο για το συμπλέκτη ο θόρυβος ακούγεται ΠΑΝΤΑ. Αλλάζεται μάλλον όλο το σύστημα. Είναι αδύνατο να λυθεί ώστε να φανεί η αιτία του θορύβου. :cry:

οταν ειχα κ εγω τις ιδιες ανησυχιες κ ειχα ρωτησει εξουσιοδοτημενα ο ενας μου ειπε για αλλαγη στο ρουλεμαν του συμπλεκτη το οποιο αλλαξα κατα την αντ/σταση του κ δεν εγινε τιποτα κ ο αλλος μου ειπε για καποιο ρουλεμαν στο σασμαν αλλα δεν πολυκαταλαβα κ ουτε ειχα ορεξη για λυσε δεσε σασμαν :( οποτε καθε φορα που τ'ακουω κανω τον china- κ δυναμωνω το ραδιο!!!!
gvlaxo.    
1 Bar
1 Bar

Δημοσίευσηαπό tom την Κυρ Οκτ 17, 2010 14:53

στρατο απο τακακια μπροστινα πως παμε?
την παρασκευη εκανα ενα ελαφρύ service στα 60000χλμ και πληρωσα 82€ για λαδι φιλτρο καθαρισμα μηχανης και μπριζομα στον εγκεφαλο,το θεμα ειναι οτι για ακομα 1 φορα χρειαζομαι τακακια,αυτη την φορα θα βαλω galfer με κοστος μαζι με τα περαστικα 65€.
tom    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό whitemps την Δευτ Οκτ 18, 2010 11:36

Γιώργο έχω αναφέρει στον τεχνικό για ρουλεμάν αλλά η έκφρασή του με έκανε να νομίζω ότι λέω κάτι κουφό.
Θωμά δεν μου ανέφερε ο τεχνικός κάτι για τακάκια οπότε μάλλον ακόμα έχουν "ψωμί".
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Δημοσίευσηαπό AN7 την Δευτ Οκτ 18, 2010 12:39

Μάγκες, αν δεν μοιραστείτε τις εμπειρίες σας για τα συνεργεία εδώ, πως θα μπορέσουν οι άλλοι να ξέρουν ποιον να αποφεύγουν και ποιον όχι?
Αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης ενός φόρουμ.

gvlaxo έγραψε:οταν ειχα κ εγω τις ιδιες ανησυχιες κ ειχα ρωτησει εξουσιοδοτημενα ο ενας μου ειπε για αλλαγη στο ρουλεμαν του συμπλεκτη το οποιο αλλαξα κατα την αντ/σταση του κ δεν εγινε τιποτα κ ο αλλος μου ειπε για καποιο ρουλεμαν στο σασμαν αλλα δεν πολυκαταλαβα κ ουτε ειχα ορεξη για λυσε δεσε σασμαν :( οποτε καθε φορα που τ'ακουω κανω τον china- κ δυναμωνω το ραδιο!!!!

Μάλλον για τα ρουλεμάν πρωτευόντων και δευτερευόντων πρέπει να σου έλεγε, που θέλει λύσιμο όλο(κυριολεκτικά) το σασμάν
Και όντως, αν αρχίσουν να έχουν μπόσικο αυτά, είτε πατάς συμπλέκτη, είτε όχι, κάνει το χαρακτηριστικό τακ - τακ.

Κάτι τέτοιο σκέψου.....
http://www.ravensroads.com/xv1000/img_t ... /37a13.jpg

http://image.fourwheeler.com/f/projectb ... earing.jpg

Βέβαια τα παλικάρια από πάνω πρέπει να λένε για ένα κλακ που κάνει μέσα ο μοχλός του συμπλέκτη.
Σωστά?
Εικόνα
AN7    
0,5 Bar
0,5 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 2 1.5 Exclusive SAP

Δημοσίευσηαπό tom την Δευτ Οκτ 18, 2010 13:25

παντως το ρουλεμαν του συμπλεκτη το εχω αλλαξει γιατι ακουγοταν καπως περιεργα πριν απο 20-25000 χλμ,εκτοτε προβλημα δεν ειχα.
tom    
0,4 Bar
0,4 Bar

Δημοσίευσηαπό gvlaxo. την Δευτ Οκτ 18, 2010 15:07

Nαι Ακη πολυ σωστα γι'αυτα ακριβως μου ειπαν αλλα δεν επαιζε ουτε παιζει δηλαδη να ξανακατεβασω κ ποσο μαλλον να λυσω σασμαν!

Τομας εγω που αλλαξα ρουλεμαν συμπλεκτη πριν 7.000 χλμ μπορει κ λιγοτερα το ξανακανε.ο θορυβος εφτιαξε λιγο μονο οταν αλλαξα βαλβολινες σε 80w90 αντι 75w90 που φοραμε.
gvlaxo.    
1 Bar
1 Bar

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Δευτ Οκτ 18, 2010 16:26

ρε παιδια εμενα το αμαξι εχει τωρα 45.000 χλμ. περιπου και δεν ακουγεται καθολου ο συμπλεκτης. θα πρεπει να εχω το νου μου ;
ο μονος θορυβος ηταν αυτος απο το ταμπλω οπου μπηκαν περισυ τα "σφουγγαρακια" εκει που ειναι περιπου οι υαλοκαθαριστηρες και απο τοτε ολα καλα
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Service

Μέλη σε σύνδεση