Λοιπόν και μερικά νεότερα για το θέμα των δισκόφρενων.
Χθές το πρωί πήγα με προγραμματισμένο ραντεβού στην MAZDASTACOR Λάρισας
για να γίνει ελέγχος στα φρένα μου επειδή παρατήρησα σε πρόσφατο ταξίδι μου(δίωρη μικτή διαδρομή"επαρχιακή-ορεινή" Λάρισα-Φλώρινα 175κμ)
να έχουν υπερθερμανθεί(
άλλαξαν χρώμα"μπλέδισαν") οι δισκόπλακες μου και να έχω ένα μικρό ανεπαίσθητο τρέμουλο στο τιμόνι
σε κατηφορική διαδρομή που χρειαζόταν αρκετά το φρένο.
Να σημειώσω ότι το ταξίδι ήταν με νορμάλ οδήγηση(ένεκα μεταφοράς της οικογένειας)
και ότι έχω αλλάξει 3 φορές δισκόπλακες και οι τρίτες είναι διάτρητες.
Λοιπόν στο test drive που κάναμε με τον υπεύθυνο του συνεργείου με καλά μερικά φρεναρίσματα από 160-170ΚΜ
το αυτοκίνητο φρέναρε καλά αλλά οι δισκόπλακες υπερθερμάνθηκαν μέχρι που και μύριζαν καμένο
Στον έλεγχο μέτρησης που κάναμε στο συνεργείο με όργανα βρέθηκαν με πολύ μικρή στρέβλωση (μέχρι 0,25, μετρηση αποδεκτή από την )
οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας μου είπαν και ότι όταν κρυώσουν οι δισκόπλακες επανέρχονται!!!!!
Τώρα για τα καινούργια τακάκια που βάζει τώρα η

στα CX 7άρια μας
έχουν ακριβώς τον ίδιο κωδικό με τα παλιάμε την μόνη διαφορά ότι τα καινούργια έχουν δύο βαθιές γραμμές πάνω τους(δηλαδή χωρίζονται σε τρία τμήματα)
ενώ τα παλιά έχουν μία γραμμή πάνω(δηλαδή χωρίζονται σε δύο τμήματα).
Τα καινούργια δεν ξέρω άν έχουν διαφορετική πάστα υλικού άν και με τον ίδιο κωδικό αμφιβάλω
Εσείς τί λέτε γι αυτό το γεγονός!!!!!
Υ.Σ. Τα καινούργια τακάκια
δεν τα αλλάζουν άν έχει λήξει η εγγύηση χωρίς να τα πληρώσεις

(κόστος περίπου 160euro)
γιατί θεωρούν ότι δεν έχω προς το παρόν πρόβλημα αλλά μου είπαν ότι καλό είναι να τα αλλάξω
για να μήν μου παρουσιαστεί πρόβλημα στο μέλλον

Εγώ δεν πληρώνω χρήματα

όμως για ένα πρόβλημα που έχει ένα ιστορικό πλέον