[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Απρ 19, 2026 19:08 ]

7000 χλμ - αλλαγή στα πρώτα λάδια για το 3 mps

7000 χλμ - αλλαγή στα πρώτα λάδια για το 3 mps

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Τρί Νοέμ 04, 2008 19:06

παιδες, αλλαξα σημερα το απογευμα τα πρωτα λαδια στο mps.
ειχα 6900 χιλιομετρα και αν και μου ειπαν 3-4 φορες να τα αλλαξω στα 7500 που λεει η mazda , τελικα δεχτηκαν και τα αλλαξα σημερα.

Ηταν πολυ ευγενικοι απλα μου υπενθυμισαν 3-4 φορες οτι εχω περιθωριο μεχρι τα 7500 να τα αλλαξω.

Βαλαμε τα Dexelia ultra 5-30 ημισυνθετικα (τι αλλο τα οποια οπως μου εξηγησε ο μηχανικος ενδεικνυνται για νορμαλ οδηγηση αλλα και σκισιμο. Δηλ. βαζοντας ημισυνθετικα και οχι full συνθετικα εχεις το πλεονεκτημα να "δουλευουν" και κρυα (χαλαρη οδηγηση) αλλα και ζεστα (σκισιμο, κυνηγημα κανενος s3 ή cupra και τα λοιπα :mrgreen: )

Στην επομενη αλλαγη θα το ξανακοιταξω :geek: μηπως δοκιμασω και κατι αλλο.

Επισης ζητησα να μου απενεργοποιησουν το μπιπ-μπιπ της ζωνης ασφαλειας του οδηγου. Κατι το οποιο δεν ηξεραν οτι γινεται μεσω του διαγνωστικου obd
τελικα το βρηκαμε και φτασαμε στο τσακ να το απενεργοποιησουμε αλλα με συμβουλεψαν να μην το κανω , επεσε και η αδερφη μου απο διπλα ...και ...τελικα ενεδωσα και το αφησα.

Τουλαχ. εμαθαν πως να το κανουν για τυχον αλλον που θα το ζητησει. ;)

Κοστος για λαδια + φιλτρο + εργασια 96Ευρω.
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS - TRUE RED

Re: 7000 χλμ - αλλαγή στα πρώτα λάδια για το 3 mps

Δημοσίευσηαπό stelios.mazda3club την Τρί Νοέμ 04, 2008 20:34

pravo για τα 7000 πρώτα σου χιλιόμετρα,άντε τώρα στα επόμενε 7000
mazda3 Hatchback Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios.mazda3club    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2004

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τρί Νοέμ 04, 2008 21:43

Το ότι άλλαξες τα λαδιά νωρίτερα Δημήτρη δεν είναι καθόλου κακό
Επάνω δεν είναι καλό να πηγαίνουμε ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
diMiPS έγραψε:.

Επισης ζητησα να μου απενεργοποιησουν το μπιπ-μπιπ της ζωνης ασφαλειας του οδηγου. Κατι το οποιο δεν ηξεραν οτι γινεται μεσω του διαγνωστικου obd
τελικα το βρηκαμε και φτασαμε στο τσακ να το απενεργοποιησουμε αλλα με συμβουλεψαν να μην το κανω , επεσε και η αδερφη μου απο διπλα ...και ...τελικα ενεδωσα και το αφησα.

Και καλα έκανες και το άφησες Δημήτρη ..Έχει κι αυτό τον σκοπό του ,..που τον γνωρίζεις άλλωστε . :lol:
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό RRT την Τετ Νοέμ 05, 2008 09:11

Ναι Δημιτρη, καλα εκανες και το αφισες. Εχω ακουσει οχι λιγα για αυτο, οταν φτασει η ωρα και γινει κατη, τους κοψανε την εγγυηση. Αυτο σε διαφορετικες μαρκες. Σταδαρ θα το κανει και η Μαζδα. Στο Φοκους μου γινετε με διαδικασια να το βγαλω και μονος , ομος και εγω το αφισα, μιας και παντα φοραω ζωνη. Οταν καποτε για γριγοραδα δεν βαζω ζωνη, εχει ενα κολπο, οταν σφιριξει, πατας 4 φορες αργα το κουμπη του οδιγου (εκεινο που απελευτερονεις την ζωνη σου ..) και σταματαει (προσορινα ομος μονο).
Μιπος παιζει και κατι τετειο και σε σενα?
Γενικα ομος ασ'το, για να μην εχεις προβλιματα μετα (μακαρη να μην χρειαστει παντος ποτε ..)
The Rx8 is like the prom queen. Sweet, sensual, and you love her.
The 350z is like the school slut. Low quality but you still ride her brains out.

Great Anti-"Save the nature and fight the ozone hole" Fan + "Empty the petrol reserves" Activist ;)
Άβαταρ μέλους
RRT    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Ford Focus Titanium ==>> Mazda RX8 Cosmo

Δημοσίευσηαπό eNeRGy την Τετ Νοέμ 05, 2008 11:10

Πριν βγω απο το σπιτι... φοραω παπουτσια... οχι οτι εχω πατησει καμια πινεζα ή προκα ποτε... αλλα αν τυχει δε θελω να τρεχω... ή καλυτερα... να με τρεχουν...
Ετσι ειναι και η ζωνη, το κρανος, κλπ... και αν σου κατσει...?
Forgive But Never Forget!
Άβαταρ μέλους
eNeRGy    
0,3 Bar
0,3 Bar

Δημοσίευσηαπό RRT την Τετ Νοέμ 05, 2008 11:49

Σοστος ο Νικος, μα η απενεργοποιοιση που λεμε, οδιγει παρα πολη πιθανον σ'το να χασεις την εγγιηση, μαλλον αυτο εννουσανε και οι αλλοι. Ασχετο εαν κατι τιχει και ειχες την ζονη. Εχει τιχει ιδι σε πολλα αλλα αμαξια, αρα δεν νομιζω να κανει εξαιρεση η Μαζδα σε μια τετεια περιπτοση ...

Εγω προσοπικα δεν μπορω να φανταστω να οδιγισω καλα (καλα εννουμε σε γριγορο τεμπο, ειδικα στροφιλικια) χορης την ζονη. Αφου φευγεις απο το καθισμα αλλιος ...
Παντος το προβλιμα με την εταιρια μαμα δεν ειναι οτι βαλαμε σε κινδινο την ζωη μας, αυτο ειναι δικο μας θεμα (δλδ εαν αφισουμε το συστιμα αυτο και τιχει καποιο προβλιμα και χρειαστει εγγυηση, δεν θα εχουμε προβλιμα, ασχετο εαν βαλαμε ζονη η οχι ... ), εαν το βγαλουμε ομος, πολη πιθανον ειναι οταν τιχει καποιο θεμα οπου χριαζομαστε την εγγυηση να μας το παρουσιασουνε σαν θεμα ... ασχετο εαν φορουσαμε ζονη ασφαλιας ...

Το οτι η ζονη σοζει ζωες ειναι σιγουρο, εαν και εχει λιγες περιπτοσεις που γινετε το αντιθετο ;)
The Rx8 is like the prom queen. Sweet, sensual, and you love her.
The 350z is like the school slut. Low quality but you still ride her brains out.

Great Anti-"Save the nature and fight the ozone hole" Fan + "Empty the petrol reserves" Activist ;)
Άβαταρ μέλους
RRT    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Ford Focus Titanium ==>> Mazda RX8 Cosmo

Δημοσίευσηαπό SALIGAROS την Τετ Νοέμ 05, 2008 14:45

Εγώ θα πω πάλι την κακία μου εκτος αν εχώ αλλο manual (εγχειρίδιο επι το ελληνικότερον ),το οποιο μάλιστα το έχω εις διπλουν . Πρωτη αλλάγη στα 5.000 και μετά στις 15.000 και μετά αλλαγή καθε 15.000 η χρόνο με την επισήμανση σε εξαιρετικα δύσκολές συνθήκες (υγρασια,σκόνη ,οδήγηση σε πόλη )αλλάγή καθε 10.000 χλμ.Δήλαδή η MAZDA δεν γνωρίζει και γνωρίζει η Ελληνική αντιπροσωπία ; Εντάξει καλή η αλλαγή άλλα εγώ ας πουμε που έχω κάνει 34000 σε 18 μήνες αρνούμαι να πλήρωνω 100 αρες επειδη θέλει η εδω αντιπροσωπια να βγάζει χρήματα μ ενα κάλο αλλα οχι κορυφαιο λάδι που πουλάει .Επισής πως το ημισυνθετικό είναι καλύτερο απο το συνθετικό ; Εξηγηστε μου σας παρακαλω γιατι καπου έχω χάσει επεισόδιο !
Άβαταρ μέλους
SALIGAROS    
0,2 Bar
0,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τετ Νοέμ 05, 2008 18:55

καλοφορετα τα νεα σου λαδακια Δημητρη :)
γιατι ομως και παλι ημισυνθετικα? :?
αν υπηρχε η δυνατοτητα για αλλαγη καθε 1000 χλμ η καλυτερη ενος κινητηρα θα ηταν!αλλα επειδη ειναι ανεφικτο σχετικα,ανα 7500 η και λιγοτερο ειναι τελεια :thumbsup2:

Επισής πως το ημισυνθετικό είναι καλύτερο απο το συνθετικό ; Εξηγηστε μου σας παρακαλω γιατι καπου έχω χάσει επεισόδιο !

αυτο ισχυει φιλε μου Γιαννη,αλλα μονο στα λαδια στρωσιματος και οχι μετα ;)
τα λαδια στρωσιματος που μπαινουν σε καθε μοτερ στο αρχικο σταδιο ζωης του,ειναι ημισυνθετικα!ειναι καλυτερα λοιπον διοτιεχοντας ως βαση αυξημενες αντιτριβικες ιδιοτητες λειτουργουν σαν μια ασπιδα καθε φορα που προκειται να σημειωθει επαφη μεταλλου με μεταλλο!
απο εκει και περα ομως δεν νομιζω οτι περαιτερω χρηση ημισυνθετικων λαδιων ευσταθει ;)
μηπως για επιπλεον αποβολη ρινισματων απο τον κινητηρα?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Τετ Νοέμ 05, 2008 23:37

RRT έγραψε:Ναι Δημιτρη, καλα εκανες και το αφισες. Εχω ακουσει οχι λιγα για αυτο, οταν φτασει η ωρα και γινει κατη, τους κοψανε την εγγυηση. Αυτο σε διαφορετικες μαρκες. Σταδαρ θα το κανει και η Μαζδα. Στο Φοκους μου γινετε με διαδικασια να το βγαλω και μονος , ομος και εγω το αφισα, μιας και παντα φοραω ζωνη. Οταν καποτε για γριγοραδα δεν βαζω ζωνη, εχει ενα κολπο, οταν σφιριξει, πατας 4 φορες αργα το κουμπη του οδιγου (εκεινο που απελευτερονεις την ζωνη σου ..) και σταματαει (προσορινα ομος μονο).
Μιπος παιζει και κατι τετειο και σε σενα?
Γενικα ομος ασ'το, για να μην εχεις προβλιματα μετα (μακαρη να μην χρειαστει παντος ποτε ..)

λες ;

θα το τσεκαρω αν και παραξενο μου φαινεται. :|
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό diMiPS την Τετ Νοέμ 05, 2008 23:43

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:καλοφορετα τα νεα σου λαδακια Δημητρη :)
γιατι ομως και παλι ημισυνθετικα? :?
αν υπηρχε η δυνατοτητα για αλλαγη καθε 1000 χλμ η καλυτερη ενος κινητηρα θα ηταν!αλλα επειδη ειναι ανεφικτο σχετικα,ανα 7500 η και λιγοτερο ειναι τελεια :thumbsup2:

Επισής πως το ημισυνθετικό είναι καλύτερο απο το συνθετικό ; Εξηγηστε μου σας παρακαλω γιατι καπου έχω χάσει επεισόδιο !

αυτο ισχυει φιλε μου Γιαννη,αλλα μονο στα λαδια στρωσιματος και οχι μετα ;)
τα λαδια στρωσιματος που μπαινουν σε καθε μοτερ στο αρχικο σταδιο ζωης του,ειναι ημισυνθετικα!ειναι καλυτερα λοιπον διοτιεχοντας ως βαση αυξημενες αντιτριβικες ιδιοτητες λειτουργουν σαν μια ασπιδα καθε φορα που προκειται να σημειωθει επαφη μεταλλου με μεταλλο!
απο εκει και περα ομως δεν νομιζω οτι περαιτερω χρηση ημισυνθετικων λαδιων ευσταθει ;)
μηπως για επιπλεον αποβολη ρινισματων απο τον κινητηρα?

αν ανοιξουμε κουβεντα για τα συνθετικα και τα ημισυνθετικα ανοιγουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφαλαιο.

Επιγραμματικα να πω τι μου ειπε ο μηχανικος.

Τα ημισυνθετικα δεν ειναι ημι-καλα δηλ. μισο καλα σε σχεση με τα συνθετικα.
οι περισσοτεροι νομιζουμε τα συνθετικα καλα και τα ημισυνθετικα μισο καλα !

απλως τα συνθετικα δουλευουν πολυ καλα σε υψηλες θερμοκρασιες μηχανης ενω τα ημισυνθετικα και σε υψηλες αλλα και σε χαμηλες θερμοκρασιες μηχανης.

ετσι για καποιον που δεν το σκιζει συνεχεια προτιμαμε τα ημισυνθετικα, χωρις αυτο να σημαινει πως τα συνθετικα το πειραζουν απλα οταν θα ειναι κρυο δεν θα εχει την ιδια καλη λιπανση που θα ειχε με τα ημισυνθετικα.

αυτα μου ειπε και τα δεχομαι-δεν εχω γνωσεις τετοιες που να μου επιτρεπουν αν τον αμφισβητησω.

Κατι αναλογο συζητιεται και στο Αμερικα οπου προτεινουν ημισυνθετικα (το διαβαζα και νομιζα πως λενε βλακειες) αρα κατι ξερουν.

ΦΥΣΙΚΑ ομως και υπαρχουν και κορυφαια ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ φουλ τα οποια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.
απο οτι καταλαβα ειναι μαλλον επιλογη αναλογα τη χρηση που κανει καποιος .

ακουω τις γνωμες σας

σημειωση : μου ειπε πως οι Γαλλοι ειναι κορυφη στα λαδια και προτεινε motul (σιγα το νεο :mrgreen: ) για κατι καλυτερο γενιακα εφοσον το θελει καποιος
...όλα είναι δρόμος...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
diMiPS    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό bathan την Παρ Νοέμ 21, 2008 14:49

Επειδή στο θέμα "λάδια" έχω εμβαθύνει αρκετά έχω να πω τα εξής :
Καταρχήν κοιτάμε το βιβλιαράκι να δούμε τί λέει ο κατασκευαστής όσον αφορά το ιξώδες (0w30, 5w30, 5w40 κλπ), προδιαγραφές API και ACEA και τότε πράτουμε ανάλογα.
Θεωρώ πως ένα αυτοκίνητο σαν το 3mps (αλλά και τα υπόλοιπα σύγχρονα Mazda) πρέπει να φοράει 100% συνθετικά λάδια εγνωσμένης αξίας (πχ. Motul, Mobil, Castrol, κλπ). Αλλαγές αν θέλουμε κάθε 5.000 χλμ ή 6μηνο πάντα μαζί με φίλτρο και είμαστε ok
Εγώ τα 2 τελευταία χρόνια αλλάζω λάδια κάθε 6μηνο όπου εκτός των "εξουσιοδοτημένων" λαδιών (Divinol, Dexelia κλπ) έχω βάλει Liqui Moly, Motul και Amsoil (που εγώ ο ίδιος αγοράζω και πηγαίνω στο συνεργείο) και έχω το μοτεράκι μου σε άψογη κατάσταση

* Αυτά που λένε οι απανταχού "μηχανικοί" για τα ημισυνθετικά λάδια στο Mazda είναι τουλάχιστον ανοησίες.
Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Lexus LBX

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Κυρ Νοέμ 23, 2008 15:43

Θεωρώ πως ένα αυτοκίνητο σαν το 3mps (αλλά και τα υπόλοιπα σύγχρονα Mazda) πρέπει να φοράει 100% συνθετικά λάδια εγνωσμένης αξίας (πχ. Motul, Mobil, Castrol, κλπ). Αλλαγές αν θέλουμε κάθε 5.000 χλμ ή 6μηνο πάντα μαζί με φίλτρο και είμαστε ok

δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα μαζι σου φιλε Μπαμπη :thumbsup2:

Εγώ τα 2 τελευταία χρόνια αλλάζω λάδια κάθε 6μηνο όπου εκτός των "εξουσιοδοτημένων" λαδιών (Divinol, Dexelia κλπ) έχω βάλει Liqui Moly, Motul και Amsoil

καποτε τα αγαπημενα μου λαδια :mrgreen: σε βρισκω πολυ ψαγμενο!! :)

δεν ειναι θεμα αν τα ημι συνθετοκα ειναι καλυτερα απο τα πληρη συνθετικα η τουμπαλιν!ειναι κυριως τι ταιριαζει σε εναν κινητηρα ιδιαιτερα συγχρονων προδιαγραφων και το τι εξυπηρετει ενα full συνθετικο λαδι!

απλως τα συνθετικα δουλευουν πολυ καλα σε υψηλες θερμοκρασιες μηχανης ενω τα ημισυνθετικα και σε υψηλες αλλα και σε χαμηλες θερμοκρασιες μηχανης.

και τα συνθετικα δουλευουν το ιδιο καλα σε χαμηλες θερμοκρασιες αρκει να επιλεξουμε τον καταλληλο τυπο!αντι πχ για 0-30--->5-30!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό bathan την Παρ Δεκ 05, 2008 14:56

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:καποτε τα αγαπημενα μου λαδια :mrgreen: σε βρισκω πολυ ψαγμενο!! :)
Οπως προείπα Νάσο, έχω εμβαθύνει στο θέμα λαδιών και ξέρω αρκετά πράγματα
Οσον αφορά τα Liqui Moly αν και σε προδιαγραφές δεν είναι τα πιό κορυφαία, είναι τα μόνα που μου έδωσαν την μεγαλύτερη αυτονομία σε χλιόμετρα με ένα γέμισμα βενζίνης (740 χλμ πέρυσι το καλοκαίρι). Κανένα άλλο απο τα λάδια που έχω βάλει (πχ. Motul x-max) δεν μου έδωσε πάνω απο 680 χλμ ανά γέμισμα
Ποτέ μην εφησυχάζεις, για όλα υπάρχει η 1η φορά !
bathan    
0,9 Bar
0,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Lexus LBX

Δημοσίευσηαπό argiris την Σάβ Δεκ 06, 2008 08:13

παιδια εγω κανω αλλαγη καθε 5000 και αυτο συνιστουμε και στους πελατες που μας εμπιστευονυτε....
και ειναι ολοι υπερευχαριστημενοι....
argiris    
-0,5 Bar
-0,5 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Σάβ Δεκ 06, 2008 18:20

καλως τον Αργυρη μας!!!επεστρεψες βρε?? :lol: καλως ορισες αγορινο!!
Αργυρη,εσεις φυσικα παρολα ταυτα την αλλαγη στα 5,000 χλμ τα κανετε στα 3mps με full συνθετικα,ετσι δεν ειναι??

σον αφορά τα Liqui Moly αν και σε προδιαγραφές δεν είναι τα πιό κορυφαία, είναι τα μόνα που μου έδωσαν την μεγαλύτερη αυτονομία σε χλιόμετρα με ένα γέμισμα βενζίνης (740 χλμ πέρυσι το καλοκαίρι)

αυτα τα χιλιομετρα με τα Liqui Moly Μπαμπη,ακριβως αυτα,ειχα δει με το Οκταβια μου!!!!!ιδιως για τον 1,8Τ παντως ηταν απο τα κορυφαια και τηρουσαν απολυτα τις προδιαγραφες! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Επόμενο

Επιστροφή στο Service

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες