Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:καλοφορετα τα νεα σου λαδακια Δημητρη
γιατι ομως και παλι ημισυνθετικα?
αν υπηρχε η δυνατοτητα για αλλαγη καθε 1000 χλμ η καλυτερη ενος κινητηρα θα ηταν!αλλα επειδη ειναι ανεφικτο σχετικα,ανα 7500 η και λιγοτερο ειναι τελεια
Επισής πως το ημισυνθετικό είναι καλύτερο απο το συνθετικό ; Εξηγηστε μου σας παρακαλω γιατι καπου έχω χάσει επεισόδιο !
αυτο ισχυει φιλε μου Γιαννη,αλλα μονο στα λαδια στρωσιματος και οχι μετα
τα λαδια στρωσιματος που μπαινουν σε καθε μοτερ στο αρχικο σταδιο ζωης του,ειναι ημισυνθετικα!ειναι καλυτερα λοιπον διοτιεχοντας ως βαση αυξημενες αντιτριβικες ιδιοτητες λειτουργουν σαν μια ασπιδα καθε φορα που προκειται να σημειωθει επαφη μεταλλου με μεταλλο!
απο εκει και περα ομως δεν νομιζω οτι περαιτερω χρηση ημισυνθετικων λαδιων ευσταθει
μηπως για επιπλεον αποβολη ρινισματων απο τον κινητηρα?
αν ανοιξουμε κουβεντα για τα συνθετικα και τα ημισυνθετικα ανοιγουμε
ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφαλαιο.
Επιγραμματικα να πω τι μου ειπε ο μηχανικος.
Τα ημισυνθετικα δεν ειναι ημι-καλα δηλ. μισο καλα σε σχεση με τα συνθετικα.
οι περισσοτεροι νομιζουμε τα συνθετικα καλα και τα ημισυνθετικα μισο καλα !
απλως τα συνθετικα δουλευουν πολυ καλα σε υψηλες θερμοκρασιες μηχανης ενω τα ημισυνθετικα και σε υψηλες αλλα και σε χαμηλες θερμοκρασιες μηχανης.
ετσι για καποιον που δεν το σκιζει συνεχεια προτιμαμε τα ημισυνθετικα, χωρις αυτο να σημαινει πως τα συνθετικα το πειραζουν απλα οταν θα ειναι κρυο δεν θα εχει την ιδια καλη λιπανση που θα ειχε με τα ημισυνθετικα.
αυτα μου ειπε και τα δεχομαι-δεν εχω γνωσεις τετοιες που να μου επιτρεπουν αν τον αμφισβητησω.
Κατι αναλογο συζητιεται και στο Αμερικα οπου προτεινουν ημισυνθετικα (το διαβαζα και νομιζα πως λενε βλακειες) αρα κατι ξερουν.
ΦΥΣΙΚΑ ομως και υπαρχουν και κορυφαια ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ φουλ τα οποια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.
απο οτι καταλαβα ειναι μαλλον επιλογη αναλογα τη χρηση που κανει καποιος .
ακουω τις γνωμες σας
σημειωση : μου ειπε πως οι Γαλλοι ειναι κορυφη στα λαδια και προτεινε motul (σιγα το νεο

) για κατι καλυτερο γενιακα εφοσον το θελει καποιος