Τι γινεται γενικα οταν θελουμε για τον οποιοδηποτε λογο καθαρο τον χωρο της μηχανης μας?
αλλοι ισχυριζονται τι απαγορευεται το νερο στην μηχανη και αλλοι οτι δεν υπαρχει προβλημα κανενα!σε τουρμπο κινητηρες επισης απαγορευεται δια ροπαλου...
παρολα αυτα εχω φιλο με evo, ο οποιος και βεβαια το πλενει και ειναι και απροβληματιστο!εγω στο saxo που ειχα το ειχα πλυνει 3 φορες με πιεστικο και επισης παρεμεινε απροβληματιστο!
στο octavia ομως η τωρα στο 6αρι μου το πανακι και το χερακι μου ξερουν ποσο ταλαιπωρια ειναι να κανεις ευλαβικα τον χωρο της μηχανης...κα μαλιστα να βλεοεις βρωμια που δεν μπορεις με τιποτα να φτασεις ειναι το χειροτερο βασανιστηριο
καποια συνεργεια βαζουν πετρελαιο και μετα με φυσημα καθαριζουν τον κινητηρα ομως αυτο νομιζω οτι ξεραινει σωληνωσεις,καλωδια,κολαρα!
Σχετικα με πλυσιμο μηχανης ομως.οπου η μεγαλυτερη ενσταση ειναι στις υγρασιες,θα ηθελα να ρωτησω το εξης...?οπως και να εχει για οποιαδηποτε υγρασια,οταν ο κινητηρας ζεσταθει πως ειναι δυνατον την παραμικρη υγρασια να μην την εξαλειψει με τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται στο μοτερ??
Καποιες οδηγιες γενικες σχετικα με το πλυσιμο μηχανης ειναι αυτες:
Με κρυο κινητηρα πλυσιμο με ειδικο καθαριστικο κινητηρων και ζεστο νερο. Αμεσο ξεβγαλμα.
Μετα τελειωμα με κρυο νερο.
Δεν ψεκαζουμε σε φισες, απο κοντα, σε ιμαντες (εκει να μην παει ουτε καθαριστικο).
Στεγνωνουμε ολες τις φισες και αν ο κινητηρας μας παιρνει νερα/υγρασια τοτε τις βγαζουμε και φυσαμε με αερα.
Καλο ειναι να το αφησουμε στον ηλιο με ανοικτο καπω για 2 ωρες και μετα να το βαλουμε μπροστα!
ποια ειναι η αποψη σας λοιπον με το πλυσιμο μηχανης αγαπητοι φιλοι?υφισταται κινδυνος η οχι και ποιες λυσεις προτεινετε?