pankrok έγραψε:το θέμα με τις μαμά ζάντες είναι το βάθος
καμία after market δαγκάνα δεν χωράει γιατι θα βρεί πάνω στη ζάντα, συνεπώς θέλει είτε διαφορετική ζάντα (με offset κοντά στο 40-42 αντι 52 και πλάτος 8 η 8,5" αντι 7,5") ή αποστάτη για να μπει δαγκάνα καθώς θέλει περίπου 50χιλιοστα απο την επιφάνεια του δίσκου. αν μάλιστα προσθέσεις και τη διαφορά απο τα 28χιλιοστα του μαμά δίσκου στα 32 του αφτερ θες αλλα 2 επιπλέον. αν θυμάμαι καλά η μαμά ζάντα είχε με το ζόρι 45 χιλιοστά κενό απο τη δισκόπλακα.
εγώ πχ με 8,5χ19 και offset 42 , φοράω την 6πιστονη αφήνοντας κενό περίπου 5χιλιοστά. η μαμά ζάντα για να μπεί θέλει αποστάτη καλό (τουλάχιστον 10χιλιοστα και βλέπουμε)
όσο για το συνδυασμό , με έχεις βάλει μέσα ήδη , έπρεπε να αγόραζες το 7 πρόπερσυ , θα είχα γλυτώσει κανα δυο χιλιάρικα!
νομίζω πάντως η τιμιότερη λύση είναι evo8/9/10 , με κάνα 400αρι , ένα κιτ επισκευής για να μαστε σίγουροι , αντάπτορες κατασκευή και δίσκοι. κάπου 1200-1400 με καλά τακάκια. και παίρνεις brembo (και γουστάρεις)

pankrok έγραψε:Λύση σιγουρακι
Μετράς απόσταση δισκοπλακας με ζάντα στη εσωτερική διάμετρο του δίσκου και στη μέση και μετά ψαχνόμαστε.
Αυτή η supernarrow λογικά είναι λεπτή αλλά 40 χιλιοστά μου φαίνεται δύσκολο. Για 5 χιλιοστά προσθήκη βέβαια σε θα πάθουμε κάτι αλλά για πάνω από 10 δε μου κάθεται καλά (άσε που θέλουν και άλλα μποζονια μετά)

ghortat έγραψε:Ναι έχουν ήδη γραφτεί οι λύσεις αυτές σε προηγούμενα ποστς (δες και στην αρχή του νήματος) απλά συζητάμε τις εναλλακτικές μας.
Φυσικά υπάρχουν οι πιο "προχωρημένες" εφαρμογές με μεγαλύτερες δαγκάνες, πιο μεγάλους δίσκους και ειδικά τακάκια με σωληνάκια υψηλής όπου αντίστοιχα αυξάνεται και το κοστολόγιο ανάλογα τη μάρκα και τις διαμέτρους. Να σου πω την αλήθεια μου κάνω συνεχώς πισωγυρίσματα, να δώσω 500€ για αναβαθμισμένα δισκόφρενα μπρος πίσω ή να πάω σε big brake kits όπου θέλω περί τα 2κ€. Λες να περιμένω μήπως χρειαστώ "καινούριο" νόμισμα;
Πάντως Παναγιώτη, νομίζω ότι τελικά μπορείς να χωρέσεις και 355 σε 18άρα (αν και εσύ έχεις αναβαθμιστεί πια σε 19").
ΥΓ. Από τούδε και στο εξής θα συνδυάζουμε τις μηχανολογικές σου γνώσεις με τις ικανότητές μου στο διαδικτυακό ψάξιμο! Νομίζω θα είμαστε εκατέρωθεν ευχαριστημένοι...

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Θα μπει κι ο Κωστας συντομα να πει Χρηστο μου πιστευω,αλλα νομιζω οτι ειναι μια χαρα καιρο τωρα!!

pankrok έγραψε:τη λυση willwood γιατι δε τη θες?

Επιστροφή στο Αναρτησεις-Φρενα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης